Martin – Žilina 2:1 (po pr.) | Skalica – Nitra 4:3 (po s.n.) | Poprad – Piešťany 3:4 (kon.)
Košice – Banská Bystrica 2:0 (kon.) | Zvolen – Trenčín 3:4 (kon.)
konec
HK Poprad
3:4 (1:2, 0:2, 2:0)
ŠHK 37 Piešťany
sk Úterý 22.01.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine síce Popradčania poriadne zabrali, no napokon im to nestačilo na vyrovnávajúci gól. Piešťanci hrali svoj klasický defenzívny hokej, čo im zaručilo tri body z popradského ľadu. V 47. minúte sa najskôr presadil Lukáš Hvila, ktorý pekným švihom prekonal gólmana Tomeka. Následne sa v početnej výhode o dvoch hráčov presadil Michael Vandas, ktorý nekompromisne prestrelil bezmocného gólmana Piešťan. Domáci Popradčania sa síce v poslednej 20minútovke snažili, no nakoniec prehrávajú a nezískavajú ani jeden bod.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:05:43)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:57
    Tvrdú strelu od Balána gólman Tomek vyrazil svojím ľavým ramenom a následne sa piešťanskí hráči oslobodzujú. Je teda koniec...
     
    59:48
    Oddychový čas si napokon berie aj domáci tréner Milan Jančuška!
     
    59:44
    Slipčrnko korčuľuje na striedačku a popradskí hráči budú hrať v šestici! Je tu powerplay!
     
    59:29
    Piešťanský tréner Milan Klement si vyžiadal oddychový čas! Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    59:28
    Z ľavej strany dobre zakončoval Roman Tomas, no gólman Tomek ani tentokrát zasahovať nemusel. Puk letel len na bočný mantinel naľavo od Tomeka.
     
    58:51
    Tvrdé zakončenie spoza pravého kruhu nám predviedol Vandas, no gólman Tomek zasahovať nemusel. Vandasova delovka letela len mimo piešťanskej brány!
     
    57:59
    Piešťanci sa ďalšej útočnej vlne Popradčanov dokázali ubrániť. Predviedli nám peknú obetavú hru, po ktorej zblokovali a vyhodili puk do stredného pásma.
     
    57:21
    Poprad dal gól!
    Popradská ofenzívna sila v presilových hrách je enormná, čo potvrdili aj tentokrát! Početnú výhodu o dvoch hráčov využil MICHAEL VANDAS. Po tvrdej strele od Hvilu gólman Tomek puk len vyrazil pred seba, kde stál Balán. Ten prihral na Vandasa a domáci tak strieľajú kontaktný gól! Asistenciu si pripisuje Stanislav Balán.
     
    56:53
    Popradčania si vytvorili poriadny ofenzívny tlak, no Piešťanci sa vedia brániť aj v trojici. Gólman Tomek zlikvidoval delovky Vandasa, Hvilu a následne opäť Vandasa!
     
    56:28
    Domáci si zahrajú v početnej výhode o dvoch hráčov. K Drgoňovi sa pridá Henrich Ručkay, ktorý si odpyká dvojminútový trest za seknutie.
     
    56:15
    Tvrdou strelou od modrej čiary to tentokrát skúšal Lukáš Hvila, no gólman Tomek si dobre pokryl žŕdku a puk zadržal na svojej pozornej výstroji.
     
    56:06
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za podrazenie si na trestnú lavicu Piešťan odchádza sadnúť Adam Drgoň.
     
    55:45
    Jáchym nám predviedol nekompromisnú delovku spoza ľavého kruhu. Piešťanská obrana však bola v strehu a puk úspešne zblokovala a vyhodila do stredného pásma.
     
    54:59
    Tentokrát to chcel skúsiť Melichárek, no jeho strieľanú prihrávku gólman Slipčenko zblokoval svojou lapačkou. Následne sa k puku dostávajú Popradčania.
     
    54:27
    Z ľavého krídla to na Slipčenka skúšal Václav Stupka, no napokon aj on bol neúspešný. Jeho delovka skončila na Slipčenkovej výstroji, ktorý upokojue hru.
     
    53:59
    Tvrdé zakončenie z medzikružia nám predviedol Marek Mertel, no gólman Slipčenko bol v strehu a puk vyrazil na zadný mantinel svojím ľavým betónom.
     
    53:28
    Popradčania majú čoraz menej a menej času a začínajú pôsobiť nervózne. Piešťanský defenzívny "betón" je zatiaľ bez väčších chýb a "kamzíkov" od puku poľahky odstavuje.
     
    52:56
    A ďalšia nepresnosť... Popradčania nám pri prechode útočnou modrou čiarou predviedli postavenie mimo hry, ktoré končí vhadzovaním v strednom pásme.

    Branky a nahrávky: 13. Vaic (Jáchym, Jabrocký), 47. Hvila (Balán), 58. Vandas (Balán) - 1. Melichárek (Nemec), 16. Mertel (Bučka), 35. Peško (Drgoň), 40. Saliji (Šišovský, Stupka)


    HK Poprad: Slipčenko (Sidor) - Šterbák, Špelda, Kovačevič ("A"), Brejčák, Fabian, Jáchym, Kurali - Vandas, Balán, Hvila - Sabolič, Klouda ("C"), Tomas - Buc, Vaic, Jabrocký - Paločko, Takáč, Smotrila.
    ŠHK 37 Piešťany: Tomek (Ondrejka) - Cuník, Škadra, Filip ("C"), Drgoň, Urban, Bučka, Hruška - Šišovský, Nemec ("A"), Melichárek ("A") - J. Ručkay, Mišura, H. Ručkay - Saliji, Mertel, Stupka - Hudec, Peško, Haring.

    Rozhodčí: M. Gašparík - M. Valach, Zvrškovec

    Diváci: 1256
    bahis siteleri