Martin – Žilina 2:1 (po pr.) | Skalica – Nitra 4:3 (po s.n.) | Poprad – Piešťany 3:4 (kon.)
Košice – Banská Bystrica 2:0 (kon.) | Zvolen – Trenčín 3:4 (kon.)
konec
HK Poprad
3:4 (1:2, 0:2, 2:0)
ŠHK 37 Piešťany
sk Úterý 22.01.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine síce Popradčania poriadne zabrali, no napokon im to nestačilo na vyrovnávajúci gól. Piešťanci hrali svoj klasický defenzívny hokej, čo im zaručilo tri body z popradského ľadu. V 47. minúte sa najskôr presadil Lukáš Hvila, ktorý pekným švihom prekonal gólmana Tomeka. Následne sa v početnej výhode o dvoch hráčov presadil Michael Vandas, ktorý nekompromisne prestrelil bezmocného gólmana Piešťan. Domáci Popradčania sa síce v poslednej 20minútovke snažili, no nakoniec prehrávajú a nezískavajú ani jeden bod.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:05:43)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:57
    Tvrdú strelu od Balána gólman Tomek vyrazil svojím ľavým ramenom a následne sa piešťanskí hráči oslobodzujú. Je teda koniec...
     
    59:48
    Oddychový čas si napokon berie aj domáci tréner Milan Jančuška!
     
    59:44
    Slipčrnko korčuľuje na striedačku a popradskí hráči budú hrať v šestici! Je tu powerplay!
     
    59:29
    Piešťanský tréner Milan Klement si vyžiadal oddychový čas! Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    59:28
    Z ľavej strany dobre zakončoval Roman Tomas, no gólman Tomek ani tentokrát zasahovať nemusel. Puk letel len na bočný mantinel naľavo od Tomeka.
     
    58:51
    Tvrdé zakončenie spoza pravého kruhu nám predviedol Vandas, no gólman Tomek zasahovať nemusel. Vandasova delovka letela len mimo piešťanskej brány!
     
    57:59
    Piešťanci sa ďalšej útočnej vlne Popradčanov dokázali ubrániť. Predviedli nám peknú obetavú hru, po ktorej zblokovali a vyhodili puk do stredného pásma.
     
    57:21
    Poprad dal gól!
    Popradská ofenzívna sila v presilových hrách je enormná, čo potvrdili aj tentokrát! Početnú výhodu o dvoch hráčov využil MICHAEL VANDAS. Po tvrdej strele od Hvilu gólman Tomek puk len vyrazil pred seba, kde stál Balán. Ten prihral na Vandasa a domáci tak strieľajú kontaktný gól! Asistenciu si pripisuje Stanislav Balán.
     
    56:53
    Popradčania si vytvorili poriadny ofenzívny tlak, no Piešťanci sa vedia brániť aj v trojici. Gólman Tomek zlikvidoval delovky Vandasa, Hvilu a následne opäť Vandasa!
     
    56:28
    Domáci si zahrajú v početnej výhode o dvoch hráčov. K Drgoňovi sa pridá Henrich Ručkay, ktorý si odpyká dvojminútový trest za seknutie.
     
    56:15
    Tvrdou strelou od modrej čiary to tentokrát skúšal Lukáš Hvila, no gólman Tomek si dobre pokryl žŕdku a puk zadržal na svojej pozornej výstroji.
     
    56:06
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za podrazenie si na trestnú lavicu Piešťan odchádza sadnúť Adam Drgoň.
     
    55:45
    Jáchym nám predviedol nekompromisnú delovku spoza ľavého kruhu. Piešťanská obrana však bola v strehu a puk úspešne zblokovala a vyhodila do stredného pásma.
     
    54:59
    Tentokrát to chcel skúsiť Melichárek, no jeho strieľanú prihrávku gólman Slipčenko zblokoval svojou lapačkou. Následne sa k puku dostávajú Popradčania.
     
    54:27
    Z ľavého krídla to na Slipčenka skúšal Václav Stupka, no napokon aj on bol neúspešný. Jeho delovka skončila na Slipčenkovej výstroji, ktorý upokojue hru.
     
    53:59
    Tvrdé zakončenie z medzikružia nám predviedol Marek Mertel, no gólman Slipčenko bol v strehu a puk vyrazil na zadný mantinel svojím ľavým betónom.
     
    53:28
    Popradčania majú čoraz menej a menej času a začínajú pôsobiť nervózne. Piešťanský defenzívny "betón" je zatiaľ bez väčších chýb a "kamzíkov" od puku poľahky odstavuje.
     
    52:56
    A ďalšia nepresnosť... Popradčania nám pri prechode útočnou modrou čiarou predviedli postavenie mimo hry, ktoré končí vhadzovaním v strednom pásme.
     
    52:21
    Klouda nám predviedol ďalšiu skvelú prihrávku na Tomasa, no ten napokoj nedokázal zakončovať. Piešťanský kapitán Filip sa hodil do strely a puk vyrazil do bezpečia.
     
    51:45
    Tvrdú strelu z ľavej strany nám tentokrát predviedol Lukáš Hvila, no gólman Tomek jeho delovku vyrazil pred seba. Následne puk do bezpečia upratal pozorný Urban.
     
    50:59
    Saliji sa dostal do skvelej gólovej šance po prihrávke od Mertela, no gólman Slipčenko nám predviedol dobrý zákrok, keď strelu svojho súpera zblokoval betónom.
     
    50:18
    Popradskí hráči sa snažia, no momentálne sa im veľmi nedarí. Majú stále dvojgólové manko a Piešťanci im kazia akékoľvek náznaky dobrej rozohrávky.
     
    49:41
    Tak momentálne sa puk prelína zo strany na stranu. Za slovo by stál len tvrdý stret Bučku s Vandasom, ktorý poriadne rozvlnil popradský zadný mantinel. Obaja účastníci tohto hitu sú v poriadku...
     
    48:57
    Piešťanský forčeking úraduje naplno. Hráči v žltých dresoch dobiedzajú už pred popradskou bránou a snažia sa pokaziť rozohrávku súpera, no Popradčanov to zatiaľ nerozhadzuje.
     
    48:29
    Piešťanci zvolili opäť svoj klasický defenzívny štýl hry, ktorý im však veľmi dobre vychádza. Popradčania sa snažia gólovo presadiť, no zatiaľ sú len od puku tvrdo odstavovaní.
     
    47:56
    Popradskí hráči sa chceli dostať do útočného pásme, no napokon bol jeden z nich príliš rýchly. V pásme bol skôr ako puk, a tak sa píska postavenie mimo hry.
     
    47:20
    Dobrý forčeking Paločka prinútil hosťujúceho Urbana vyhodiť puk cez všetky čiary. Píska sa zakázané uvoľnenie a vhadzovať sa bude po ľavici gólmana Tomeka.
     
    46:55
    Popradskí hráči sú pri ofenzívnej chuti a zatiaľ sa im aj celkom darí. Puk držia v útočnom pásme, kde si ho veľmi dobre prihrávajú. Piešťanci však dobre vykrývajú priestor pred Tomekovou bránou.
     
    46:11
    Poprad dal gól!
    Popradčania znižujú! Po nepresnej rozohrávke Piešťancov sa k puku na ľavej strane dostal Balán. Ten presne našiel LUKÁŠA HVILU, ktorý ani na sekundo nezaváhal a skvelým švihom prekonal ľavé rameno gólmana Tomeka. Naozaj skvelý moment pre popradský tím. Asistenciu si pripisuje Stanislav Balán.
     
    45:59
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal Mertel, no gólman Slipčenko sa nenechal zahanbiť a predviedol nám dva dobré zákroky svojími pozornými betónmi!
     
    45:18
    Popradčania sa natlačili do útočného pásma, no mierne pokazili rozohrávku. K puku sa následne dostal Melichárek, ktorý ho vyhodil cez všetky čiary - zakázané uvoľnenie.
     
    44:58
    Dobrú strelu spoza kruhov nám predviedol Kovačevič, no gólman Tomek zasahovať nemusel. Puk skončil len tesne mimo jeho svätyne.
     
    44:15
    Z bezprostrednej blízkosti pred Tomekom zakončoval z pravej strany Vaic, no gólman hostí sa nenechal zahanbiť a puk úspešne zblokoval svojou hruďou do bezpečia.
     
    43:57
    Tomekova brána bola posunutá. Piešťanci sa dostali do zakončenia - pálil Henrich Ručkay a Slipčenko nám predviedol ďalší dobrý zákrok. Následne sa však vhadzuje v strednom pásme.
     
    43:27
    Dobrú strelu z ľavej strany nám predviedol Tomas, no ten bol napokon neúspešný. Jeho tvrdé zakončenie gólman Tomek úspešne vyrazil svojími betónmi.
     
    42:59
    Popradskí hráči sa snažia dostať do útoku, no piešťanská defenzíva je zatiaľ ukážková a nepúšťa svojich súperov do žiadnych vážnejších šancí.
     
    42:21
    Tvrdú delovku z ľavej strany nám predviedol Smotrila, no jeho projektil napokon opečiatkoval len zadný mantinel za piešťanskou bránou. Do útoku korčuľujú hostia.
     
    41:53
    Tvrdé zakončenie z ľavej strany nám tentokrát predviedol Vaic a mieril ho dobre! Puk však napokon gólman Tomek zblokoval svojím betónom a následne vyrazil do bezpečia.
     
    41:20
    Zatiaľ sa hrá veľmi vyrovnaný hokej. Puk sa presúva zo strany na stranu a vynikajú obe defenzívy alebo to je neorganizovanosť oboch ofenzív?
     
    40:56
    V hre je momentálne štvrtý popradský útok, ktorému sa však veľmi nedarí. Paloškovo nahodenie puku do pásma zachytil Urban, ktorý okamžite posiela svojich spoluhráčov do útoku.
     
    40:10
    Úvodné vhadzovanie v tretej tretine získali na svoje hokejky hráči domáceho Popradu. Tí sa ihneď snažia zaútočiť, no Piešťanci im zatiaľ odolávajú.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1256 divákov.
     
    V úvode druhej tretiny boli aktívnejší popradskí hráči, ktorí sa však proti pozornej piešťanskej obrane nedokázali presadiť. Hviezdil najmä gólman Tomek, ktorý zlikvidoval niekoľko vyložených šancí domáceho tímu. V druhej polovici druhej dvadsaťminútovky už domáci mierne poľavili, čo skvele využili Piešťanci. Tí najskôr v 35. minúte zvýšili na 3:1 v presilovej hre zásluhou Michala Peška. Následne sa presadili aj v 40. minúte, keď si svoj úspešný zásah pripísal Samir Saliji, ktorý potrestal fatálnu chybu v popradskej defenzíve.

    Podarí sa Popradčanom s týmto zápasom ešte niečo urobiť alebo to bude už len v znení piešťanských "havranov"?
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:55
    Popradskí fanúšikovia sú momentálne poriadne znepokojení, čo dávajú najavo hlasným výskotom. Popradčania poriadne poľavili a Piešťanci ich ohrozujú aj v posledných sekundách druhej tretiny.
     
    39:14
    Piešťany dali gól!
    A je to tu! Ležerný popradský výkon v defenzíve bol potrestaný! Po nepresnej prihrávke jedného z popradských obrancov puk zachytil Stupka. Ten následne prihral na Šišovského, ktorý si obišiel Fabiana a prihral na SAMIRA SALIJIHO. Posledný spomínaný nemal už žiaden problém a puk jednoducho dopravil do popradskej siete. Asistencie si pripisujú hráči Peter Šišovský a Václav Stupka.
     
    38:47
    Lukáš Hvila svoje skúsenosti mierne prekombinoval a po rýchlom šprinte sa musel vrátiť, keďže ho od puku odstavil pozorný Stupka. Ten sa následne do zakončenia nedostal, pretože Hvila svoje resty napravil.
     
    38:20
    Tomas nám predviedol veľmi nepresnú prihrávku na Vandasa. Tá napokon skončila na hokejke Cuníka, ktorý nekompromisným vyhodením cez všetky čiary oslobodzuje svoj tím.
     
    37:41
    Tvrdé zakončenie spoza kruhov nám predviedol Kovačevič! Ten tvrdo zakončil, no gólman Tomek sa opäť dobre zorientoval a puk v poslednej chvíli zblokoval svojím pravým betónom. Piešťany sa teda oslobodzujú.
     
    37:21
    Z ľavej strany to na Tomeka skúšal Roman Tomas, no jeho delovku napokon piešťanský gólman zblokoval svojou výstrojou na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude po jeho ľavici.
     
    36:51
    Nasleduje vylúčenie. Na dve minúty za podrazenie si odchádza sadnúť Šišovský, ktorý dáva Popradčanom šancu na vsietenie kontaktného gólu.
     
    36:21
    Po dobrej strele od Hvilu si gólman Tomek pripisuje na svoje konto ďalší úspešný zákrok. Tentokrát dobre zasiahol svojou vyrážačkou, ktorou puk zblokoval do bezpečia.
     
    35:57
    Saliji tentokrát pohrozil strelou spoza pravého kruhu, no gólman Slipčenko puk zblokoval svojími betónmi a následne ho ukryl vo svojej moci. Mierne si však nerozumel s Jáchymom, ktorý sa hnevá.
     
    35:20
    Piešťanský gólman nám potvrdzuje svoje gólmanské štatistiky a očividne už nechce inkasovať. Tentokrát zlikvidoval dve skvelé zakončenia od Vaica a aj následnú delovku Buca z ľavého krídla.
     
    34:24
    Piešťany dali gól!
    Piešťanskí hráči využívajú početnú výhodu o jedného muža! Pri puku na pravej strane bol Drgoň. Ten nezaváhal a nekompromisnou prihrávkou na ľavú stranu našiel MICHALA PEŠKA. Peško stál pred poodkrytou bránou popradského celku a už mu nerobilo problém zasunúť puk za Slipčenkov chrbát. Asistenciu si pripisuje Adam Drgoň.
     
    34:06
    Z pravej strany chcel gólmana Slipčenka prekvapiť Drgoň, no jeho nedôrazná strela napokon nerobila poradskému gólmanovi problém. Puk zachytil medzi svojími betónmi.
     
    33:38
    Popradskí hráči sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Po nepresnej prihrávke od Šišovského sa k puku dostal Šterbák, ktorý ho vyhadzuje cez všetky čiary a odchádza striedať.
     
    33:08
    Piešťanci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za napadnutie si na trestnú lavicu Popradu odchádza sadnúť Roman Tomas.
     
    32:54
    Pred bránu hostí sa tentokrát dostal Tomas, no ten bol napokon neúspešný. Svoje zakončenie umiestnil len na zadný mantinel za Tomekovou bránou.
     
    32:21
    Piešťanskí hráči začínajú aj s ofenzívnou aktivitou, no tá im nevychádza, keďže sa Popradčania dobre bránia. "Havrani" sa však bleskovo vracajú a na popradské protiútoky vedia reagovať.
     
    31:39
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal Saliji, ktorý zinkasoval skvelú prihrávku od Stupku do medzikružia. Svojím príklepom však puk umiestnil len tesne vedľa domácej brány.
     
    31:11
    Po dobrom nahodení puku od Paločka gólman Tomek radšej zasiahol. Puk ukryl vo svojej pozornej lapačke. Takáč sa snažil dorážať, no už nemal na to nárok.
     
    30:57
    Lukáš Hvila sa bleskovo dostal za piešťanskú bránu, no tam následne stratil puk. Dostal sa k nemu obranca Urban, ktorý vyhodil puk do stredného pásma.
     
    30:20
    Ihneď po vhadzovaní sa snažil gólovo presadiť Stanislav Balán, no gólman Tomek mu nenaletel. Puk mu síce z náručia vypadol, no následne sa po ňom dobre hodil.
     
    30:16
    Piešťanskí hráči hrajú už v plnom počte. Dobré zakončenie od modrej čiary nám predviedol Špelda, no gólman Tomek jeho delovku úspešne zachytil na svojej hrudi.
     
    29:57
    Po dobrej prihrávke z pravej strany od Kloudu sa k puku dostal Tomas. Ten z prvej pálil na ľavom kruhu, no napokon gólman Tomek podržal svoj tím. Puk zblokoval svojími betónmi.
     
    29:18
    Popradskí hráči sa s miernymi ťažkosťami, ale predsa usadili v útočnom pásme. Tam si puk prihrávajú po obvode a snažia sa gólovo presadiť. Zatiaľ bez úspechu...
     
    28:52
    Po veľmi nepresnej prihrávke od Hvilu sa k puku dostal pozorný kapitán hostí - Filip, ktorý okamžite vyhadzuje puk cez všetky čiary a odchádza striedať.
     
    28:12
    Popradčania si svojím ofenzívnym tlakom vybojovali presilovú hru. Na dve minúty za podrazenie si odchádza sadnúť piešťanský hráč Michal Peško.
     
    27:45
    Vaic nahodil puk do pásma backhandovo, no k puku sa následne dostal len pozorný Urban, ktorý zachytil rozohrávku a snaží sa oslobodiť svoj tím vyhodením puku do stredného pásma.
     
    27:28
    Zaujímavé zakončenie z medzikružia od Mertela napokon skončilo na ochrannej sieti. Postaral sa o to popradský kapitán Klouda, ktorý puk stečoval.
     
    26:35
    Stále to vyzerá tak, ako keby hrali Popradčania presilovú hru. Držia sa v strednom a útočnom pásme, no Piešťanci sa dobre bránia a čakajú na chybu domáceho celku.
     
    25:57
    Popradskí hráči sa usadili v útočnom pásme, no sú veľmi dobre bránení Piešťancami a zakončovať sa im proste nedarí. Hostia sa spod tlaku oslobodzujú.
     
    25:21
    Pri puku sa stále držia popradskí hokejisti. Tí sa snažia niečo vykúzliť, no nedarí sa im. Piešťanský forčeking odvádza skvelú prácu už v strednom pásme.
     
    24:56
    "Kamzíci" sa mohli dostať do ďalšej dobrej šance, no napokon im to nevyšlo. Po prihrávke od Vaica sa k puku dostal pozorný Buc, ktorý však stál v ofsajde.
     
    24:24
    Začínam mať pocit, že Piešťanci sa mierne stiahli do defenzívy. Využiť to chcel Kovačevič, ktorý tvrdo pálil od modrej čiary, no Cuník jeho delovku zblokoval do bezpečia.
     
    23:55
    Popradskí hráči sú momentálne oveľa aktívnejší, no zatiaľ sa im nedarí v zakončeniach. Držia sa v útočnom pásme, kde si puk dobre prihrávajú, no nevedia nájsť chybu v piešťanskej obrane.
     
    23:18
    Roman Tomas nám predviedol svoje individuálne schopnosti a tvrdo zakončil spoza kruhov! Jeho delovka však napokon skončila na pravej žŕdke piešťanskej brány.
     
    22:41
    V oslabení sa do skvelej gólovej šance dostal Lukáš Hvila, ktorý zachytil piešťanskú prihrávku, no gólman Tomek ho skvele vychytal svojím prevým betónom.
     
    22:12
    Od modrej čiary tentokrát tvrdo pálil Drgoň, no jeho tvrdý príklep napokon skončil len na zadnom mantineli. Slipčenko tentokrát zasahovať nemusel.
     
    21:35
    Z ľavej strany nekompromisne zakončoval Jakub Ručkay, no jeho delovka napokon skončila len na pleksiskle za Slipčenkovou bránou. Následne sa Popradčania oslobodzujú.
     
    21:08
    Nasledovať bude vylúčenie. Na dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou si na popradskú trestnú lavicu odchádza sadnúť Roman Tomas.
     
    21:04
    Tvrdé zakončenie z medzikružia nám predviedol Roman Tomas, no gólman Tomek bol apokon úspešný a puk vyrazil do bezpečia svojou vyrážačkou. Predviedol nám svoj klasicky dobrý reflex.
     
    20:38
    A je to ofsajd... Popradskí hráči vstúpili do tejto časti zápasu aktívnejšie, no ich ofenzívna snaha napokon skončila postavením mimo hry. Príliš rýchly bol Sabolič.
     
    20:03
    Úvodné vhadzovanie v druhej tretine putovalo pre zmenu na hokejky Piešťancov. Tí sa stiahli pred svoju bránu a musia čeliť aktívnemu forčekingu domácich hráčov.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    V prvej tretine sme mohli vidieť mnoho zaujímavých momentov. Už po dvanástich sekundách od úvodného buly sa hosťujúci "havrani" dostali do vedenia, keď delovkou z ľavej strany prekvapil gólmana Slipčenka Tibor Melichárek. Následne mali popradskí hráči presilovú hru, no tú nedokázali využiť, za čo treba pochváliť najmä gólmana Tomáša Tomeka, ktorý robí Popradčanom poriadne vrásky. V 13. minúte sa napokon presadili aj popradskí "kamzíci", keď po skvelej prihrávkovej kombinácii gól vsietil Ľubomír Vaic. Piešťanská odpoveď na seba nenechala dlho čakať a už v 16. minúte potrestal chybu v popradskej defenzíve Marek Mertel, ktorý prekonal gólmana Slipčenka pekným švihom.

    Podarí sa Popradčanom v druhej tretine aspoň vyrovnať alebo budú aj po 40 minútach vyhrávať Piešťanci?
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:57
    Puk majú v moci Piešťanci, ktorí vyčkávajú na zvuk záverečnej sirény. V prvej tretine sa už podľa všetkého nič vážne nestane.
     
    19:15
    Tvrdé zakončenie z pravej strany nám tentokrát predviedol Jabrocký! Gólman Tomek sa však nenechal zahanbiť a dobre postavený zblokoval puk svojím ľavým ramenom do bezpečia.
     
    18:57
    Momentálne sa puk nachádza v strednom pásme, kde o neho pri mantineli tvrdo bojujú oba tímy. Zatiaľ to lepšie ide Piešťancom, ktorí získavajú puk.
     
    18:18
    Po prihrávke od Kovačeviča sa k puku dostal Daniel Brejčák, no ten sa jemne pošmykol a takmer poriadne zavaril svojmu tímu. Napokon sa však pozviechal a puk stihol prihrať na Roberta Saboliča.
     
    17:55
    Z pravej strany to prízemnou strelou skúšal Škadra, no jeho strieľaná prihrávka napokon skončila len tesne mimo popradskej brány. Gólman Slipčenko zasahovať nemusel.
     
    17:19
    Tvrdé zakončenie z pravej strany nám predviedol Michael Vandas, no jeho príklep napokon skončil len na zadnom mantineli, kde poriadne udrel.
     
    16:45
    Po skvelej prihrávke od Vaica sa k puku dostal Dávid Buc, ktorý pálil z medzikružia. Jeho delovka z prvej bola však napokon neúspešná. Gólman Tomek sa stihol premiestniť a puk vyrazil svojími betónmi.
     
    16:01
    Z hranice ľavého kruhu tentokrát veľmi dobre zakončoval Vaic, no gólman Tomek nám opäť predviedol skvelý zákrok. Tentokrát puk zblokoval betónom a následne ho priľahol.
     
    15:41
    Nekompromisnú delovku z ľavej strany nám tentokrát predviedol Miloslav Jáchym, ktorý však neprekvapil gólmana Tomeka. Ten dobre vykorčuľoval a puk zblokoval svojími betónmi.
     
    15:03
    Piešťany dali gól!
    Piešťanci sa dostávajú do vedenia! Popradská obrana tentokrát poriadne zaspala a pozabudla na MAREKA MERTELA, ktorý sa dobre presúval po pravej strane a následne skvele zakončil z hranice pravého kruhu. Gólman Slipčenko sa snažil úspešne zasiahnuť, no napokon sa mu to nepodarilo. Asistenciu si pripisuje Tomáš Bučka.
     
    14:47
    Nepresnú prihrávku od Kloudu na stred tentokrát zachytil pozorný Bučka. Okamžite posiela svojích spoluhráčov do útoku, kde si puk takticky prihrávajú.
     
    14:03
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na trestnú lavicu si odchádza sadnúť Piešťanec Škadra, ktorý nám predviedol nedovolené bránenie.
     
    13:49
    Nasleduje presilová hra pre hostí. Na dve minúty za napadnutie si odchádza sadnúť Stanislav Balán, ktorý nekompromisne zložil Šišovského.
     
    13:25
    Popradskí hráči sú pri ofenzívnej chuti. Puk si rýchlo prihrávajú po stranách a predvádzajú nám aj dobré zakončenia. Ďalšiu delovku od Paločka gólman Tomek ukryl medzi svojími betónmi.
     
    12:59
    Po dobrej prihrávke od Takáča sa k puku dostal Paločko, no ten bol napokon neúspešný. Jeho tvrdá strela z pravej strany gólmanovi Tomekovi problém neurobila a puk vyrazil svojími betónmi.
     
    12:27
    Poprad dal gól!
    Popračanom sa podarilo vyrovnať! Po fantastickej prihrávkovej kombinácii sa k puku na modrej dostal Jáchym, ten však prihrával ešte do medzikružia, kde stál ĽUBOMÍR VAIC! Popradský útočník nezaváhal a skvelým švihom prekonal bezmocného gólmana Tomeka. Asistencie si pripisujú hráči Miloslav Jáchym a Jaroslav Jabrocký.
     
    11:57
    Dobré zakončenie od modrej čiary nám predviedol Kovačevič, no jeho tvrdá delovka bola napokon zblokovaná jedným z piešťanských obrancov len na zadný mantinel.
     
    11:15
    Do skvelej gólovej šance sa dostal Henrich Ručkay, no ten po skvelej prihrávke na pravú stranu napokon nedokázal prekonať gólmana Slipčenka, ktorý puk zblokoval svojou vyrážačkou!
     
    10:59
    "Havrani" hrajú už v plnom počte a sú usadení v útočnom pásme. Tam však Popradčania dobre vykrývajú priestor a vyzerá to tak, že už nechcú tak skoro inkasovať.
     
    10:21
    Ďalšiu sympatickú delovku z ľavej strany nám predviedol Dávid Buc, no aj on bol napokon neúspešný a netrafil priestor piešťanskej brány. Následne sa hostia oslobodzujú.
     
    09:57
    Z ľavej strany veľmi dobre zakončoval Roman Tomas, no jeho delovka bola napokon nepresná a len veľmi tesne minula priestor piešťanskej brány.
     
    09:15
    Popradskí hráči sa usadili v útočnom pásme, no následne sa z neho aj vyhodili veľmi nepresnými prihrávkami. Piešťanci puk vyhodili cez všetky čiary a odchádzajú striedať.
     
    08:48
    Nasledovať bude popradská presilová hra. Na dve minúty za faul lakťom si odchádza sadnúť piešťanský kapitán Richard Filip, ktorý nekompromisne zložil k ľadu popradského hráča.
     
    08:10
    Popradčanom sa podrailo dostať sa do útočného pásma, no napokon tam dlho neostali. Po niekoľkých nepresných prihrávkach puk prebrali Piešťanci, ktorí bleskovo útočia.
     
    07:55
    Do dobrej palebnej pozície v medzikruží sa tentokrát dostal Takáč, no obranca Cuník ho od puku odstavil. Takáč sa však bleskovo revanšoval ukážkovým bodyčekom.
     
    07:02
    Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme, kde majú puk v moci Piešťanci. Tí sa snažia gólovo presadiť, no zatiaľ im Popradčania veľmi dobre odolávajú.
     
    06:15
    Z medzikružia tentokrát dobre zakončoval Sabolič, no jeho príklep skončil fiaskom. Po niekoľkých tečoch sa usadil za piešťanskou bránou, kde si ho prebrali hostia.
     
    05:58
    Hvila nám predviedol ďalší skvelý únik a následné zakončenie, ktoré Tomekovi vypadlo. Následne sa snažil dorážať Balán, no jeho delovku gólman Tomek zblokoval svojím pravým ramenom.
     
    05:21
    Marek Mertel tvrdo pálil z medzikružia, no napokon jeho delovka z otočky skončila neúspešne. Puk skončil len na mantineli za popradskou bránou.
     
    04:59
    Popradskí hráči sa dokázali ubrániť a hrajú už v plnom počte. Piešťancom táto presilová hra veľmi nevyšla, avšak stále ostávajú v útočnom pásme.
     
    04:22
    Lukáš Hvila odviedol skvelú prácu na ľavom kruhu, keď odstavil Cuníka. Ten sa snažil prihrávať, no napokon mu to popradský hráč prekazil a takmer založil rýchly popradský protiútok.
     
    03:56
    Piešťancom sa v tejto početnej výhode zatiaľ veľmi nedarí. Popradskí hráči nám predvádzajú veľmi dobrý forčeking a zaujímavé zákroky svojími telami.
     
    03:13
    Popradskí hráči sa neboja útočiť aj v oslabení! Klouda zaviezol puk za Tomekovu bránu, následne ho poslal k Tomasovi, ktorý tvrdo vypálil z prvej. Jeho delovku však gólman Tomek zblokoval na svojej výstroji.
     
    02:57
    Nasledovať bude presilová hra pre piešťanský tím. Na dve minúty za podrazenie si odchádza sadnúť Stanislav Balán.
     
    02:34
    Spoza ľavého kruhu tentokrát tvrdo zakončoval Samuel Takáč, no gólman Tomek bol v strehu a puk úspešne ukryl vo svojej pozornej lapačke.
     
    02:10
    Po skvelej prihrávke od Takáča sa k zakončeniu tesne pred gólmanom Tomekom dostal Smotrila, no ten napokon nedokázal prekonať jeho reflexy. Tomek puk vyrazil svojími betónmi.
     
    01:42
    Z ľavej strany to nadvakrát skúšal Ľubomír Vaic, no napokon sa mu nepodarilo uspieť. Gólman Tomek mal svoje betóny umiestnené veľmi dobre a nenechal si ich prekonať.
     
    01:18
    Z ľavej strany to tentokrát skúšal Fabian, no jeho tvrdá strela bola zblokovaná jedným z piešťanských obrancov do bezpečia na zadný mantinel.
     
    00:52
    Popradskí hráči sa snažia vyrovnať, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Puk držia len v strednom pásme, pretože piešťanský forčeking je zatiaľ viac než ideálny.
     
    00:12
    Piešťany dali gól!
    Tak gólman Slipčenko na úvod tohto zápasu asi dobre spomínať nebude. Po dobrej prihrávke od Nemca sa k zakončeniu na ľavom krídle dostal TIBOR MELICHÁREK, ktorý nekompromisnou delovkou z ťažkého uhla prekvapil popradského gólmana. Asistenciu si pripisuje Vladimír Nemec.
     
    00:06
    Úvodné vhadzovanie v tomto zápase putovalo na popradskú stranu. Vybojoval ho Stanislav Balán, ktorý porazil piešťanského hráča - Nemca.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    V dnešnom zápase sa nám domáci "kamzíci" predvedú v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.
    Piešťanskí "havrani" budú hrať v dresoch žltých a koučovať ich bude tréner Milan Klement.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Slipčenko (Sidor) - Šterbák, Špelda, Kovačevič ("A"), Brejčák, Fabian, Jáchym, Kurali - Vandas, Balán, Hvila - Sabolič, Klouda ("C"), Tomas - Buc, Vaic, Jabrocký - Paločko, Takáč, Smotrila.

    ŠHK 37 Piešťany: Tomek (Ondrejka) - Cuník, Škadra, Filip ("C"), Drgoň, Urban, Bučka, Hruška - Šišovský, Nemec ("A"), Melichárek ("A") - J. Ručkay, Mišura, H. Ručkay - Saliji, Mertel, Stupka - Hudec, Peško, Haring.

    Rozhodca: M. Gašparík - M. Valach, Zvrškovec.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 41. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku - Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióne, kde si od 17:00 zmerajú sily popradskí "kamzíci", ktorí na svojom ľade privítajú piešťanských "havranov".

    Domáci "kamzíci" sa po 42 odohraných zápasoch nachádzajú na priebežnej ôsmej priečke s 58 bodmi a gólovým skóre 135:130. Na siedmej priečke je pred Popradčanmi banskobystrický celok, ktorý má o štyri body viac. Na deviatej nepostupovej priečke je momentálne žilinský tím, ktorý stráca na Popradčanov už 14 bodov. Aktuálna zápasová bilancia Popradčanov, výhra - prehra - prehra - prehra - výhra, nám hovorí o tom, že popradský tím sa určite chce dostať do vyraďovacích bojov, no očividne to bude len z posledných priečok. Posledných päť zápasov odohrali popradskí hokejisti mimo svojho ľadu. Najskôr sa predviedli na pôde Martina, ktorý nekompromisne rozdrvili v pomere 6:0. Popradskí hráči boli pravdepodobne dobre naladení, no okamžite im to pokazila Skalica, ktorá ich deklasovala v pomere 7:2. V ďalšom kole sa Popradčania predviedli vrámci východoslovenského derby v Košiciach, kde však opäť neuspeli. Na svoje konto si pripísali prehru v pomere 1:4. Prehra sa zrodila aj v ďalšom zápase Popradčanov, ktorí sa predviedli na ľade lídra tabuľky zo Zvolena, ktorý ich napokon porazil v pomere 4:2. Po troch prehrách v rade si Podtatranci napravili reputáciu, keď v "šesťbodovom" zápase o postup do play-off zdolali deviatu Žilinu v pomere 3:0.
    Popradských "kamzíkov" čaká poriadna zmena! V bráne nastúpi namiesto amerického gólmana Alexa Westlunda český gólman Robert Slipčenko, ktorý pod Tatry prichádza z Banskej Bystrice.

    Piešťanskí "havrani" sú na tom oveľa lepšie ako ich dnešný súper spod Tatier. Po 42 odohraných zápasoch sa nachádzajú na priebežnej štvrtej priečke so 74 bodmi a gólovým skóre 110:98. Na tretej priečke sú pred Piešťancami Košičania, ktorí majú momentálne štvorbodový náskok. Na piatej priečke sídlia Skaličania, ktorí však na Piešťancov strácajú priepastných 11 bodov. Aktuálna zápasová bilancia "havranov", prehra - výhra - výhra - prehra - prehra, nám hovorí o tom, že títo hráči v poslednej dobe nie sú v najlepšej forme, no postup do vyraďovacích bojov majú už takmer istý. Už im stačí len taktizovať. V poslednej pätici zápasov sa piešťanskí hráči najskôr predviedli na nitrianskom ľade, odkiaľ si však po nie veľmi dobrom výkone odniesli prehru 2:5. V ďalšom kole si však "havrani" reputáciu napravili, keď sa im podarilo dominovať na ľade Martina, no len veľmi tesne 2:1. Následne sa "havrani" predviedli aj na domácom ľade, kde po skvelej prvej tretine a dobrom bránení získali tri body - Skalicu porazili v pomere 2:0. V posledných dvoch zápasoch sa už body museli deliť. V oboch získali piešťanskí hokejisti len jeden pod, keď najskôr prehrali v Košiciach (2:3 po samostatných nájazdoch) a následne ich na piešťanskom ľade zdolal líder tabuľky zo Zvolena (5:4 po samostatných nájazdoch). Piešťanský tréner sa určite bude snažiť po dvoch nepríjemných prehrách mimo riadneho hracieho času navnadiť svojich zverencov na víťaznú vlnu, no uvidíme, či sa mu to podarí.

    Tieto dva extraligové mužstvá si v tejto sezóne zmerali sily už štyrikrát. Najskôr sa tento súboj odohral na popradskom ľade, kde domáci "kamzíci" zdolali "havranov" v pomere 3:2 po predĺžení. Od tohto momentu však vo vzájomných zápasoch dominovali už len Piešťanci. Vrámci 14. kola vyhrali na svojom ľade v pomere 4:1. Následne vrámci 23. kola pokorili aj popradský ľad, kde zvíťazili v pomere 2:1 po samostatných nájazdoch. V poslednom meraní síl vyhrali v pomere 2:0 na piešťanskom ľade vrámci 32. kola. Vyhrávajú teda 3:1 na zápasy.

    Tento zápas jasného favorita nemá. Očakáva sa veľmi vyrovnaný duel, ktorý by mohol pokojne skončiť až mimo riadneho hracieho času. Bookmakeri stávkových kancelárií však mierne preferujú domáci celok, na ktorého výhru vypísali kurz 2,13. Na výhru hosťujúcich Piešťan je vypísaný kurz 2,48 a napokon na nerozhodnú remízu kurz 4,20.

    Podarí sa domácim "kamzíkom" podruhýkrát v tejto sezóne zdolať Piešťancov, alebo si väčšiu časť bodov odnesú "havrani"?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Branky a nahrávky: 13. Vaic (Jáchym, Jabrocký), 47. Hvila (Balán), 58. Vandas (Balán) - 1. Melichárek (Nemec), 16. Mertel (Bučka), 35. Peško (Drgoň), 40. Saliji (Šišovský, Stupka)


    HK Poprad: Slipčenko (Sidor) - Šterbák, Špelda, Kovačevič ("A"), Brejčák, Fabian, Jáchym, Kurali - Vandas, Balán, Hvila - Sabolič, Klouda ("C"), Tomas - Buc, Vaic, Jabrocký - Paločko, Takáč, Smotrila.
    ŠHK 37 Piešťany: Tomek (Ondrejka) - Cuník, Škadra, Filip ("C"), Drgoň, Urban, Bučka, Hruška - Šišovský, Nemec ("A"), Melichárek ("A") - J. Ručkay, Mišura, H. Ručkay - Saliji, Mertel, Stupka - Hudec, Peško, Haring.

    Rozhodčí: M. Gašparík - M. Valach, Zvrškovec

    Diváci: 1256
    bahis siteleri