Jihoafr. republika – Angola 2:0 (kon.) | Maroko – Kapverdy 1:1 (kon.)
konec
Jihoafrická republika
2:0 (1:0)
Angola
Středa 23.01.2013, 16:00 • Moses Mabhida Stadium, Durban (JAR) • Africký pohár národů
Předzápasové kurzy
     
    Sudí ukončil dnešní zápas, po kterém svítí na výsledkové tabuli stav 2:0 pro domácí Jihoafrickou republiku.
    Na samotném konci utkání se zranil Lehnoholono Majoro při vzdušném souboji o míč s gólmanem Lamóu.
    První gól přišel ve 30. minutě a byl to vůbec první gól ve skupině A. Druhý gól vsítil Lehnoholono Majoro (62'), který na place odehrál necelých pět minut a hned se blýskl gólem.
    Většinu času převládal tým domácích, ke konci utkání tomu bylo však zcela naopak. Angola nebyla vůbec efektivní se svým protiútokem a možná, že zrovna kvůli bídné ofenzivní síle přišla o drahocenné góly. (17:57:41)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Poslední zákrok si připsal Lamá a je to to poslední, co se v dnešním zápase stalo.
     
    90+1
    Fanoušci domácích už slaví a utkání se dohrává na polovině Angoly.
     
    90
    Nastaveny jsou tři minuty.
     
    89
    Angola zahrávala volný přímý kop po faulu a málem se před tím žlutilo, nicméně z této výhody hráči Angoly nic nevytěžili. To už se na druhé straně hlásil o míč Majoro, který mohl vsítit druhý gól, ale samostatnou akci nezakončil přesnou střelou.
     
    87
    S čistým svědomím a klidnou duší můžeme říci, že je o dnešním vítězi rozhodnuto. Jihoafrická republika si vytvořila dvougólový náskok a Angola na něj jen těžko reaguje.
     
    85
    Angola naposledy střídá. Odešel Guilherme, přišel Amaro.
     
    84
    Angola opět dominuje a Manucho měl před chvílí několik šancí. Do obou šel hlavou a nakonec se pouze v té druhé blýskl střelou, avšak na připraveného Khuneho si nepřišel.
     
    82
    Hra se vyvážila a už nemá tolik navrch Angola, jejíž akce byly utlumeny. V držení míče se také začíná hlásit celek domácích a uvidíme, kam povede bezduchá předávaná míče na středu hřiště. Nicméně oba celky si předávají role bránícího a dominujícího, roli ofenzivního švába však drželi celou první půli domácí.
     
    80
    Do konce dnešního utkání zbývá něco málo přes deset minut a Angola přetlačuje svého soupeře. Dostala se do tempa a značně dominuje na hřiště, avšak pozorná defenziva domácích jim znepříjemňuje život, když kazí veškeré jejich pokusy o snížení.
     
    78
    Jihoafrická republika naposledy střídá. Hrací plochu opustil Katlego Mphela, nahradil jej Manyisa.
     
    77
    Akci Angoly ukončil ofsajd Manucha.
     
    77
    Další roh pro hosty.
     
    76
    Rohový kop pro Angolu.
     
    74
    Defenziva domácích se měla na pozoru. Nebezpečný pas šel na Lunguinhu, ten byl však rád, že stihl míč na hrací ploše a ještě se snažil centrovat, ale neúspěšně.
     
    72
    Tvrdý šlapák inkasoval Mateus, který ale bude zdá se v pořádku.
     
    71
    Tak to je určitě škoda pro Angolu. V nadějné situaci se ocitl Manucho, ale byl v ofsajdu.
     
    70
    Přibližně dvacet minut má Angola na to, aby ještě zvrátila nepříznivý vývoj utkání. Zatím se jí však nedaří ani dostat se ke střele, když už se však dočkáme koncovky, gólman stojí tam, kde má.
     
    69
    Tak konečně se Angola dokázala prosadit střelbou. Tou se blýskl Manucho, ale nijak efektivní jeho pokus nebyl, ihned zaplul do rukavic připraveného Khuneho.
     
    67
    Angola je zoufalá. Domácí borci jí takřka znepřístupnili cestu do pokutového území a nápory hostů jsou zcela bez jakéhokoliv efektu. Když už Angola nechybuje v kombinaci, přijde o míč před pozornou defenzivou soupeře.
     
    65
    Angola provádí další změny. Odpočinout nechala Dédého, kterého nahradí Gilberto.
     
    63
    Jihoafrická republika právě vstřelila branku!
    A je tu druhý zářez domácích! Ve vápně se ke slovu dostal MAJORO, který odehrál na place nějakých pět minut a hned se prosadil - 2:0!
     
    62
    Angola začíná vyřazovat aktivitou a častěji se hlásí u míče. K ničemu vážnému to však nevede.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry a k vidění byl pouze jeden gól, přičemž byl úvodní trefou ve skupině A. Před malou chvílí přišly na řadu hned dva rohové kopy pro domácí tým, ten s nimi však nedokázal naložit tak, jak chtěl.
     
    59
    Další rohový kop domácích.
     
    58
    Rohový kop pro domácí.
     
    58
    Jihoafrická republika podruhé střídá. Přišel Majoro, odešel Rantie.
     
    57
    Jihoafrická republika uzmula míč a pospíchala kupředu. V její cestě vpřed jí nezastavila ani důrazná defenziva Angoly a nakonec se stejně museli domácí hráči pakovat, v ofsajdu totiž stál jeden z útočníků.
     
    55
    S rohovým kopem však domácí nenaložili tak, jak zajisté chtěli.
     
    54
    Z veliké dálky napřáhl ke střele Dean Furman, avšak jeho přízemní ránu vyrazil gólman Lamá a pro domácí to značí rohový kop.
     
    52
    Angola se ujala míče a zcela uklidnila hru, načež se postupně dostávala vpřed. Po křídle pak pelášil Mateus a naservíroval míč na kopačky Guilhermeho, který se ale nedokázal prosadit. Pouze poslal míč do rukavic ležícího gólmana.
     
    50
    Po neúspěšném volném přímém kopu domácích se do hry vrátil Tokelo Rantie.
     
    50
    Ošetřován je Tokelo Rantie.
     
    50
    Dany Massunguna dostává za svůj nemilý prohřešek žlutou kartu.
     
    50
    Avšak domácí hráči se neprosadili se svým protiútokem. Angola je i po této úspěšně zvládnuté situaci stále bez míče.
     
    49
    Angola se opět dostala k míči díky své důraznosti a pečlivě odehranými souboji o míč. Jejich následný protiútok však nebyl nijak závažný a kvůli chybné přihrávce jde k míči Jihoafrická republika.
     
    48
    Hraje se převážně na středu hřiště a oba týmy se již pokusily o protiútok, zatím se jim to však v této hrací části nedaří.
     
    46
    Také Angola provádí změny v sestavě. Hrací plochu opustil Geraldo, nahradil ho Djalma.
     
    46
    Jihoafrická republika střídá. Odešel Mahlandu, přišel Letsholonyane.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Sudí ukončil první poločas, na jehož konci je stav 1:0.
    Jihoafrická republika se dostala do vedení díky Sangwenimu ve 30. minutě.
    Sledovali jsme převážně nicotnou předávanou míče na polovině hřiště a také řadu střel, které většinou šly mimo bránu.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Nastavena byla jedna minuta.
     
    44
    V podání domácích bylo k vidění již několik zakončení, ale pozorný Lamá lapil jejich pokusy.
     
    43
    O první zakončení po dlouhé době na straně hostů se pokusil Mateus, ale zcela minul bránu. Dostal míč skoro na malé vápna a z první vypálil, míč však letěl spíše do výšky, než vpřed.
     
    40
    Do konce první půle zbývá něco málo přes pět minut a Angola se dostává postupně do tempa.
     
    38
    Hra zcela ztratila tempo a sledujeme bezduchou a neúnavnou předávanou míče s častými tvrdými souboji o míč na středu hřiště. Jihoafrická republika chce určitě dohrát první poločas bez inkasování.
     
    35
    Do konce první půle zbývá nějakých deset minut a Jihoafrická republika z něho má určitě radost.. Vstřelila gól jedinou střelu, kterou vyslala na bránu, konkrétně Sangweni.
     
    35
    Po rohu hlavičkoval Bongani Khumalo, ale brankou soupeře minul.
     
    33
    A hra se přenáší na opačný konec hřiště, tam s rohem přichází Jihoafrická republika.
     
    32
    Další rohový kop pro Angolu.
     
    31
    Rohový kop pro hosty.
     
    30
    Jihoafrická republika právě vstřelila branku!
    No konečně! Jihoafrická republika se dlouho nemohla prosadit, či jen trefit bránu svým zakončením. Poté však přišel SIYABONGA SANGWENI a ve vápně bezmyšlenkovitě napálil míč na bránu, tu trefil a posílá svůj tým do vedení - 1:0!
     
    28
    Již několikátý nedovolený zákrok domácích byl pro Angolu přínosem míče. Po sléze se také rozhodli pro protiútok a snad i o ohrožení brány, úspěšní však nijak nebyli a Jihoafrická republika se drala vpřed, respektive Katlego Mphela, ale byl v ofsajdu.
     
    27
    Angola se zmocnila míče a vrátila se s ním až k Lámovi, který jej následně zahrál zpátky do pole. Jeho spoluhráči však nebyli schopni s míčem operovat tak, jak zajisté chtěli a opět o něj přicházejí.
     
    26
    Přišel další volný přímý kop. Ten zahrávali opět domácí hráči, ale nijak efektivně si s ním neporadili. Když už se zdálo, že se ve vápně ujme míče Thusco Phala, byl mu odpískán ofsajd.
     
    25
    Snad se do utkání vrátí to chvilkové vysoké tempo a nasazení. Hra byla zcela uklidněna a zpomalena a zpátky je bezduchá předávaná míče na středu hřiště.
     
    23
    Už se zdálo, že se dočkáme pěkné akce, na jejímž konci bude přesná střela, nebo dokonce gól. K míči se ale ve vápně dostal Tokelo Rantie (JAR) a míč zakopl do neznáma. Angola se stále brání a kupředu se nežene.
     
    22
    Zatím Angolu drží důrazná obrana. Tentokráte soupeře, konkrétně Mahlanga, odstavil krajní obránce Bastos (ANG) , který jej bez zaváhání od míče odstavil a připravil jej o něj, čímž ukončil protiútok domácích.
     
    20
    Prvních dvacet minut je úspěšně za námi a na první vážnější šanci stále čekáme. Kdyby jen na to, čekáme i na nějaké zakončení, které by letělo mezi tři tyče. Oba celky již měly své šance, moc z nich ale nevytěžily.
     
    17
    Další nápor Jihoafrické republiky Angola přežila bez inkasování. Z levé strany pálil Tokelo Rantie, jeho střela však minula svůj cíl. Po chvilce hry se před Lámou zjevil jeden z domácích hráčů, který mu uzmul míč a mohl skórovat do odkryté branky, angolský gólman jej však rozhodil a ve špatné rovnováze v rychlosti nedokázal útočník ani zakončit.
     
    16
    Další ofenzivní tažení domácích ukončil ofsajd, ve kterém stál Tokelo Rantie. Domácím se to ale vůbec nelíbí, podle nich se o postavení mimo hru vůbec nejednalo. Nicméně jihoafrický útočník měl stejně k míči daleko, jelikož byl moc rychlý a špatně jej zpracoval.
     
    14
    Dean Furman (ANG) nakopával míč na Manucha Goncalvese, tomu v cestě vpřed však zabránil vyběhnuvší gólman.
     
    13
    Po nedovoleném zákroku Parkera (JAR) na Geralda na středu hřiště zahraje Angola volný kop.
     
    12
    Mphela (JAR) vybojoval pro svůj tým rohový kop, který ale nebyl nijak úspěšný. Angola tedy přečkala další šanci soupeře.
     
    11
    Dlouhý míč, který hráč nemohl stihnout, ukončil akci domácích. Po chvilce hry jsou však u míče opět domácí a Angola se stále brání.
     
    10
    Angola se dostává pod tlak a uvidíme, zda k vidění bude první přesné zakončení, které by nějak mohlo ohrozit branku soupeře.
     
    8
    Na druhé straně se o vsítění branky pokoušel Katlego Mphela, branku však minul. O pár chvil později přišel pro JAR volný přímý kop, na jehož konci se k hlavičce dostal Bongani Khumalo, jeho ráně však chyběla přesnost.
     
    7
    Angola se drala do přečíslení, nakonec byla její akce zbrzděna. Po sléze se k zakončení dostal Manucho, ale jeho ránu gólman vyhmátl. Rohový kop se však nepíská.
     
    6
    Angola si není vůbec jistá v rozehrávce a často chybuje. Na štěstí pro ní byl odpískán, i když nesmyslný, nedovolený zákrok Mphely.
     
    5
    Následoval volný přímý kop pro Jihoafrickou republiku z pravé strany. K hlavičce se ve vápně dostal Katlego Mphela, mezi tři tyče však míč neusměrnil.
     
    3
    K vidění bylo první zakončení. Pálil Mateus (ANG), branku soupeře však přízemní střelou zpoza vápna minul. Dožadoval se ještě rohového kopu, sudí to ale zavrhl.
     
    3
    Hra je zatím pomalá, bezduchá a na první střelu stále čekáme. O míč se bojuje převážně na středu hřiště.
     
    2
    Jihoafrická republika neuspěla s protiútokem, Rantie totiž nestihl míč na hrací ploše. Jedním z důvodů byl také tvrdý střet s loktem Bastose do čelisti, sudí však tento nedovolený zákrok neviděl.
     
    1
    Angola si vzala na starost výkop, následná rozehrávka však nebyla úspěšná a k míči jdou domácí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Za pár chvil bude k vidění výkop, který odstartuje dnešní utkání. Po celý čas nás bude také doprovázet bzučení vuvuzel, které jsou v Africe velmi oblíbené.
     
    Úvodní sestavy:

    Jihoafrická republika: Khune — Masilela, Ngcongca, Sangweni, Khumalo — Furman, Phala, Mahlangu, Mphela — Parker, Rantie

    Angola: Lamá — Marco Airosa, Bastos, Pirolito, Dédé — Geraldo, Miguel, Manucho Dinis, Mateus — Mamucho Goncalves, Guilherme

    Rozhodčí: Coulibaly — Diarra, Moussa.
     
    JAK TO VIDÍ BOOKMAKEŘI?

    Výhra domácích: 2,25 (Paf.com)

    Remíza: 3,25 (Paddy Power)

    Výhra hostů: 3,88 (Pannacle Sports)
     
    Jak již bylo řečeno, v prvním kole skupiny A nepadl žádný gól a tak byly k vidění bezbrankové stavy na konci obou utkání (JAR - Kapverdy a Angola - Maroko).
    Poslední vzájemný duel obou těchto celků skončil remízou 1:1, když se v 88. minutě prosadil Elrio van Heerden.
     
    Hezký den. I čtvrtým hracím dnem pokračuje Africký pohár národů a dnes nás čeká souboj ve skupině A, kde po prvním kole ještě nepadl gól. V dnešním klání se představí Jihoafrická republika a Angola.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Dario Becci

    Branky: 30. Sangweni, 63. Majoro

    Karty:   50. Massunguna (ANG)


    Jihoafrická republika: Khune — Masilela, Ngcongca, Sangweni, Khumalo — Furman, Phala, Mahlangu, Mphela — Parker, Rantie
    Angola: Lamá — Lunguinha, Bastos, Pirolito, Dédé — Geraldo, Miguel, Manucho Dinis, Mateus — Mamucho Goncalves, Guilherme

    Rozhodčí: Coulibaly — Diarra, Moussa
    bahis siteleri