Bayern – Düsseldorf 3:2 (kon.) | Schalke – Dortmund 2:1 (kon.) | Freiburg – Wolfsburg 2:5 (kon.)
Mohuč – Leverkusen 1:0 (kon.) | Fürth – Hoffenheim 0:3 (kon.) | Mönchengladbach – W. Brémy 1:1 (kon.)
konec
FC Schalke 04
2:1 (2:0)
Borussia Dortmund
Sobota 09.03.2013, 15:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    90+
    Mohlo být rozhodnuto. Bastos se protáhl kolem brankové čáry, nahrál na Pukkiho, který ještě přenechal Kolašinacovi. Weidenfeller už startoval proti Pukkimu, proto nebyl při Kolšinacově pokusu v bráně. Na brankové čáře ho však zaskočil Schmelzer.
     
    90
    Marco Höger (SCH) si vysloužil žlutou kartu. Pro Schalke je však ale nyní především důležité, že stále drží těsné vedení.
     
    88
    Dortmund byl teď malý kousek k vyrovnání. Po jedné z útočných akcí hostů se míč odrazil k Lewandowskimu, který však posléze pálil pouze do brankáře Weidenfellera.
     
    82
    Schalke sahá po posledním střídání. Ze hry odejde střelec první branky Julian Draxler a nahradí ho Raffael.
     
    76
    Jürgen Klopp vytáhl poslední triumf. Na hřiště naklusá Moritz Leitner a vystřídá Ilkaye Gündogana.
     
    74
    Schalke mohlo být zase o něco klidnější. Subotičova rozehrávka totiž byla vystihnuta a domácí mohli jít do rychlého protiútoku na jehož konci byl Pukki. Ten sice vybíhajícího Weidenfellara překonal, jenže toho zdvojil Piszczek, jehož míč nakonec trefil.
     
    73
    Schalke nachystalo změnu. Do hry se podívá Christian Fuchs a hřiště opouští Roman Nuestädter.
     
    61
    Blaszczykowski háčkoval na pravé straně a doháčkoval na Seadu Kolašinocovi (SCH), který ho poslal k zemi za cenu žluté karty a ještě přitom paradoxně utrpěl zranění, když se mu z nosu spustila krev.
     
    59
    Dortmund právě vstřelil branku!

    Jeden kanonýr musel před chvíli hřiště opustit na nosítkách, druhý zatím snižuje na. ROBERT LEWANDOWSKI (17) se dostal do střelecké pozice a neváhal. Bude to ještě pořádně zajímavé.
     
    54
    Avizované střídání je tu. Na hřiště přichází Fin Teemu Pukki, který nahradí zraněného Klaase-Jana Huntelaara, který je mezitím odnášen na nosítkách do kabiny.
     
    46
    ...Druhou změnou je vstup do dění ve druhé půli pro Marca Reuse, který nahradí na hřišti Kevina Großkreutza, tedy další očekávaný tah trenér Kloppa.
     
    46
    Dortmund udělal o přestávce dvě změny. První z nich je příchod Nuriho Sahina za Matse Hummelse, což je logické posílení útoku...
     
    35
    Schalke právě vstřelilo branku!

    Jürgen Klopp zasmušile pochoduje ve vyhrazeném prostoru, má proč. Schalke už totiž vede 2:0. Opět skvělá práce Uchidy, který poslal výborný centr z pravé strany přesně na hlavu KLAASE-JANA HUNTELAARA (7), který byl ve vápně trestuhodně nekrytý. Nizozemský střelec měl dostatek času, aby si hlavičku připravil a pak míč posla k levé tyči. Weidenfeller se nezmohl na žádnou reakci, a i kdyby stejně by byl bezmocný.
     
    32
    Klaas-Jan Huntelaar (SCH) si zahrál na házenkáře a poněkud počechral ve výskoku obličej protihráče, za což následně vidí žlutou kartu. Nizozemský útočník si teď poněkud popletl cíle.
     
    30
    Jak by se Draxlerovi líbilo, kdyby skóroval podruhé? Určitě moc, jenže domácí hráči nyní ztroskotal na brankáři Weidenfellerovi. Bastos narýsoval z levé strany přihrávku až na pravou stranu vápna, kde však proti Draxlerovi zasáhl výborně hostující gólman. Pravá noha Weidenfellera zastavila Schalke v cestě za druhou brankou.
     
    26
    ...Zle, nedobře teď mohlo být pro Dortmund. Rohový kop zahraný dobře a hlavička Matipa mířila do brány. Weidenfeller už byl v podstatě překonán, ale v bráně ho výborně zaskočil Götze, který odvrátil druhý gól v síti žlutých.
     
    19
    Blaszczykowski dostal dobrou přihrávku za obranu na pravé straně a jeho následná střela z ne úplně ideálního úhlu skončila vedle vzdálenější tyče.
     
    14
    ...Hra se však rychle přelila na druhou stranu a v dobré šanci se ocitl Huntelaar, jehož pohotovou střelu musel likvidovat brankář Weidenfeller.
     
    12
    Schalke právě vstřelilo branku!

    JULIAN DRAXLER (7) má střeleckou formu jako hrom. V minulém ligovém utkání vstřelil dvě branky Wolfsburgu, teď otevírá účet derby. Farfán spolupracoval na pravé straně s Uchidou, ten posléze poslal centr do vápna, kde pohotově uklidil střelou míč k levé tyči právě Draxler.

    Zdeněk Plánka

    Branky: 12. Draxler, 35. Huntelaar – 59. Lewandowski

    Karty:   32. Huntelaar (SCH), 61. Kolašinac (SCH), 90. Höger (SCH)


    FC Schalke 04: (4 - 2 - 3 - 1) Hildebrand - Uchida, Höwedes (C), Matip, Kolašinac - Höger, Neustädter (73. Fuchs) - Farfán, Draxler (82. Raffael), Bastos - Huntelaar (54. Pukki).
    Trenér: Jens Keller.

    Borussia Dortmund: (4 - 2 - 3 - 1) Weidenfeller (C) - Piszczek, Subotič, Hummels (46. Sahin), Schmelzer - Gündogan (76. Leitner), S. Bender - Blaszczykowski, Götze, Großkreutz (46. Reus) - Lewandowski.
    Trenér: Jürgen Klopp.

    Rozhodčí: Gagelmann - Anklam, Thielert - Gräfe

    Diváci: 61673
    bahis siteleri