Martin – Bardejov 4:2 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
4:2 (1:0, 0:1, 3:1)
HK Bardejov
sk Středa 27.03.2013, 18:00Tipsport extraliga baráž
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Súboj Martina s Bardejov je možno o čosi napínavejší, akoby sa od začiatku čakalo. Východniarom ubudlo z kádra pár dôležitých hráčov, ktorí boli na výpomoci, a predsa len sa čakalo od extraligistu z Martina, že najmä doma naplní predpoklady a urobí si náskok v sérii. Nechýbalo však veľa a Martin mohol prehrávať z jeho pohľadu 0:2, no v druhom stretnutí mu výborne vyšiel záver stretnutia a vyrovnali sériu po prvom nepodarenom stretnutí na 1:1. V Bardejove hokejisti z Turca dominovali v prvom stretnutí, v ktorom síce mali aj domáci dosť šancí, no Martinčania dokázali vyhrať, pod víťazstvo sa najmä podpísal najproduktívnejší hráč v baráži Tomáš Petruška, ktorý bol lídrom bodovania aj v extralige.

    V štvrtom stretnutí to síce možno nebolo až také jednoznačné, no naopak Bardejovčania hrali svoju hru a boli efektívni, dokázalí nielenže poraziť 4:2 Martin, ale aj vyrovnať sériu baráže na 2:2. Tá sa teda presúva späť do Martina, jednu hádanku budeme mať zajtra zaiste vylúštenú, a to tú síce menej podstatnú, no z psychického hľadiska účelovú – ktoré mužstvo vyhrá, bude mať v hlavách pomyselný mečbal. Domácim zrejme ešte nepomôže ich skúsený hráč a dlhoročný extraligista Michal Beran, ani jedno mužstvo by však nemalo nastúpiť s nečakanými zmenami, a tak sa už všetká pozornosť nesie do Martina, v ktorom sa zajtra odohrá dôležitý súboj dvoch vyrovnaných mužstiev, ktoré rozhodne majú záujem aspoň v týchto momentoch o účinkovanie v extralige.
     
    Čo sa pred dvomi dňami zdalo celkom nepravdepodobné, dnes uzrelo sveta a predsa len sa na poslednú chvíľu podarilo Pukalovičovi zapracovať do zostavy uzdraveného skúseného borca – Michala Berana. Ten pomôže tímu z Turca v najdôležitejších momentoch baráže. Beran nastúpi vo formácii s Važanom a Themárom, teda prvá lajna je čistokrvne martinská.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:19
    Úvodné zostavy:

    MHC Mountfield (Martin): Šúrek (Volentier) – Novotný, Perniš – Pukalovič, Zošiak – Tupý, Ejem – Dvořák, Grman – Themár, Beran, Važan – Petruška, Hollý, Kolena – Vaško, Rapáč, Vilkoits – Hús, Dírer, Korytko

    HC 46 Bardejov: Marton (Andreanin) – Kramár, Valentín – Tkáč, Krčula – Polaček, Mojdis – Šimo – Balaž, Sabol, Halas – Hričina, Ščurko, Nagy – Stríž, Dancsák, Valchař – Česelka, Belušár

    Rozhodca: .
     
    00:19
    Ihned v prvej minúte sa postarla prvá formácia MHC o rozruch – Beran našiel Themára, ten z uhla minul.
     
    00:55
    Trestné strieľanie pre Bardejov po faule na Baláža, ten bol faulovaný v pokuse o dorážku.
     
    00:55
    Baláž neprekonal dobre postaveného Šúreka. Bardejov nevyužil obrovskú šancu na dobrý začiatok.
     
    01:39
    Hostia však napriek nepremenenému samostatnému nájazdu nezložili hlavu v úvode a druhá formácia Bardejova vytvorila pekný kolotoč pred Šúrekom.
     
    01:56
    Erik Belušár – napadnutie 2. min.
     
    03:30
    Martinu už zostáva iba pár sekúnd početnej výhody. Novotný vystrelil na Martona, ten však všetko videl a v pohode skryl puk do svojej náruče.
     
    03:58
    Hostia v plnom počte.
     
    04:36
    Vilkoits vyslal šikovnú strelu na Martona nečakane rýchlo po buly, brankár Bardejova to nečakal, no puk ho našťastie pre hostí trafil.
     
    05:05
    Tomáš Hrčina 2. min. hákovanie
     
    05:10
    Martinčania sú v tlaku, po ňom prirodzene prišli fauly bardejova, a tak má domáci Martin ďalšiu príležitosť na úvodný gól tohto stretnutia.
     
    06:21
    Martinu sa nedarí nasťahovať do útočného pásma, aj svoju druhú presilovku nevyužijú hokejisti MHC.
     
    07:05
    Hostia v plnom počte.
     
    07:29
    Pár sekúnd po tom, čo hrali zverenci Andreja Tomka v pätici sa vydal do prieniku Radim Valchář, svoju peknú akciu zakončil dobrou strelou, ktorú však skrotil pozorný Šúrek.
     
    08:11
    Najprv sa rozhodli hlavní rozhodcovia nevylučovať po strete Themára a Polačeka, po ktorom zostal druhý menovaný ležať na ľade, po krátkej porade sa však dvaja hlavní arbitri zhodli a odmenili Themára 2. minútami za vrazenie mantinel. Presilovka hostí.
     
    09:18
    Zatiaľ z hokejom hostí doplachtila ku Šúrekovi iba propagačná strela Tomáša Hričinu.
     
    09:42
    Domáci vybojovali cenné sekundy v oslabení zásluhou skúseného Tomáša Petrušku, ktorý dokonca vyslal na Martona aj strelu, tá však bola z ťažkého uhlu, a tak nemala až taký význam.
     
    10:11
    Domáci v plnom počte.
     
    11:29
    Dobrá akitivta domácich pokračovala aj v nasledujúcich minútach. Ospravedlňujeme sa za krátku odmlku, ale na martinskom štadióne sa aj dnes vyskytli probléjmy so sieťou.
     
    14:03
    Valentin Alexander 2. min. napadnutie . Domáci hrajú presilovú hru. Zatiaľ ju hrajú najaktívnejšie zo všetkých troch.
     
    15:49
    Ladislav Ščurko 2. min. podrazenie. 5:3 presilovka. pár sekúnd pre MHC.
     
    16:00
    Strela Tomáša Petrušku, po nej však nedovolil Marton dorážku, puk schoval do svojej lapačky.
     
    16:05
    Bardejov hrá so štyrmi hráčmi. Ešte zostáva minúta presilovky pre MHC.
     
    16:50
    Martin dal gól!
    Domáci sa napokon radujú. ROBERT PUKALOVIČ najprv nastrelil hosťujúcemu obrancovi nohu, potom sa však ku nemu opäť odrazil puk na modrú čiaru a obranca MHC nezaváhal, pekne švihom prestrelil Martona. Asistencie: Tomáš Petruška, Milan Kolena
     
    17:53
    Vyložená šanca pre Andreja Novotného, ten z ideálnej streleckej pozície iba nastrelil hosťujúceho brankára. Pekne mu nahral Važan.
     
    18:37
    Obrovský tlak domácich, teraz sa rútili na hosťujúcu polovicu agilné útočné vlny domácich hokejistov. Tí mali veľa príležitostí, najprv nevyužil z uhla zlé vybehnutie brankára Martona Martin Hollý, potom pekne opäť vystrelil šikovný hráč Martina Milan Kolena.
     
    19:40
    V poslednej minúte sa už nič dramatické neudialo, domáci však boli v prvej časti rozhodne aktívnejší, napriek tomu však v úvode zahodili dve dobré šance aj hostia z Bardejova. Tí si teda môžu spytovať svedomie za nepremené šance.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Druhá tretina začne približne o 18:49
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    21:00
    V úvodnej minúte druhej tretiny predviedli obe prvé formácie účelové útočné výpady, najmä Themárova strela prinútila Martona vytiahnuť ruku a urobiť tak semafor.
     
    22:01
    Opäť mali obidve mužstvá takmer rovnocenné šance, za Martin strieľal bekhendom Korytko, za hostí pekne vystrelil Dancsák.
     
    23:39
    Marcel Baláž takmer vyrovnal. Hosťjúci brankár vybehol po puku, ktorý sa ku nemu približoval, no rovnako rýchlo sa blížil aj Baláž, Šúrek sa snažil odpáliť puk, trafil však pritom Balážan, od toho sa však puk odrazil veľmi rýchlo, a tak nemal veľa času hosťujúci útočník na usmernenie puku do odkrytej bránky MHC.
     
    24:55
    Hrá sa už o dosť miernejší hokej, ktorý je založený viac na obrannej hre, predsa len v prvej tretine bolo tých šancí až priveľa.
     
    25:47
    Bardejov dal gól!
    Rýchla a efektívna akcia hostí. LADISLAV ŠČURKO využil ideálnu prihrávku od Tomáša Hričinu. Asistencie: Tomáš Hričina, Dominik Kramár
     
    27:29
    Bardejov mohol viesť, rozhodne je Ščurkova formácia najlepšia z tých hosťujúcich, ktoré ma k dispozícii Anton Tomko, teraz vyslal skúsený útočník strelu, ktorá takmer lízka pravú žŕdku.
     
    28:30
    Hostia ožili po vyrovnávajúcom góle Marek Nagy spálil tutovku. Iba nastrelil puk do Šúreka, ktorý bol v strede bránky.
     
    29:53
    Michal Beran sa skoro preštrikoval až ku Martonovi, puk sa síce ku bardejovskému brankárovi dostal, no išiel príliš pomaly na to, aby mohol narobiť vrásky hosťujúcemu gólmanovi.
     
    30:39
    Ľubomír Sabol ohrozil Šúreka, domáci brankár nielenže rýchlo chytil, ale aj rozohral do protiútoku, svižná šikovnosť martinského brankára.
     
    31:40
    Opäť sme mohli vidieť zmätky v martinskej obrane, tie nanešťastie pre hostí vždy stroskotali odskočením puku z čepeľe atakujúcich hráčov Bardejova. Domáci lodivod Robert Pukalovič st. zrejme nie je nadšený s obranným výkonom svojho mužstva.
     
    32:32
    Michal Važan vyskúšal pozornosť Martona a vyslal strelu príklepom takmer od modrej čiary, brankár hostí vyrazil betónom do rohu klziska.
     
    34:04
    Vladimir Polaček z hosťujúceho tímu si išiel sadnúť na trestnú lavicu – 2. min. podrazenie.
     
    35:16
    Najváznejšia šanca MHC prišla po tom, čo Novotný našiel Važana, ten asi zavrel oči, preto možno minul puk, ktorý mu bol ideálne ponúknutý.
     
    35:36
    Matej Dírer. 10 min. nešportové správanie. Mladý útočník Martina nezvládol kontroverzné rozhodnutie čiarového rozhodcu, ktorý odpískal offside.
     
    36:16
    Hostia v plnom počte.
     
    37:44
    Tempo aktivity oboch strán mierne upadlo, o menšie vzrušenie sa postaral Hollý, ktorý nebol ďaleko od toho, aby sa dostal do samostatného únku, pohotovo mu tam však vložil hokejku do jeho sťahovačky brankár Marton.
     
    39:10
    V záverečných dvoch minútach sa začalo pomerne viac priostrovať, ako tvoriť a kombinovať. Hráči trošku znervóznili na oboch stranách po pár kontroverzných rozhodnutiach hlavných arbitrov – Mullnera a Lokšíka. Po vyrovnávajúcom góle Bardejova sa zrejme rozhodli obaja tréneri zhustiť obranné pásmo a znepríjemniť tak svojmu protivníkovi prechod do útočného pásma.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Tretia tretina začne približne o 19:40
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:38
    Bardejov sa ihneď od začiatku tretej tretiny tlačil do útočného pásma a takmer pohrozil Ščurko, no bola odpískaná vysoká hokejka.
     
    40:58
    Martin dal gól!
    Z ničoho nič však udreli domáci, ktorí skórovali z protiútoku. Marton vyrazil Petruškovu strelu a dorazil MILAN KOLENA. Asistencie: Martin Hollý, Tomáš Petruška
     
    42:09
    Iba počas prestávky dorazili do Martina fanúšikovia hostí, tí mali hodinové meškanie spôsobené poruchou autobusu, a tak bohužiaľ videli len koniec druhej tretiny.
     
    42:40
    Themára dobre pokryl obranca Bardejova, ktorý mu znemožnil samostatný únik.
     
    43:22
    Ondrej Zošiak vystrelil na Martona, zápas má opäť spád, pomohol tomu prirodzene druhý gól Martina.
     
    44:49
    Výborne hrajúci Kolena preveril reflex lapačky Martona, ten síce chytá dobre, no pomerne veľa pukov dnes vyráža, čo nepomáha obrane Bardejova.
     
    45:50
    Strela Vilkoitsa, martinský útočník dobre mieril, no brankár Bardejova bol dobre postavený. Martin teraz roztočil obrovský kolotoč v útočnom pásme MHC.
     
    47:31
    Marek Nagy mierne prekvapil Šúreka, ktorý bol rozhodený ešte z predchádzajúcej strely druhého hráča Bardejova.
     
    48:11
    Tkáč Martin 2. min. hákovanie. Domáci hrajú presilovú hru.
     
    49:30
    Domáci nevymysleli nič, hostia z Bardejova sa napokon ubránili, dokázali udržať puk na svojich hokejkách a potom ho aj vyhodiť do bezpečia.
     
    50:11
    Hostia v plnom počte.
     
    50:44
    Pomerne nebezpečná strela švihom z hokejky Andreja Novotného, Marton si ale povyskočil a hruďou stlmil puk.
     
    52:22
    Bardejov dal gól!
    Hostia udreli a vyrovnali, potrestali chybu v martinskej obrane. Konkrétne sa presadil MAREK NAGY, ktorý zúžitkoval dobrú nahrávku od Lubomíra Sabola. Asistencie: Ľubomír Sabol, Erik Belušár
     
    53:03
    Domáci tím síce tlačil hostí a mohol zvýšiť svoje vedenie aj na rozdiel dvoch gólov, no čo najmenej očakávali zverenci Roberta Pukaloviča, to aj prišlo – rýchly úder hostí.
     
    53:29
    Kristián Grman 2. min. hákovanie. Hostia majú šancu odskočiť domácim a prvýkrát v zápase ísť do vedenia.
     
    53:55
    Ščurko sa aktívne snažil zobrať zodpovednosť do vlastných rúk a ohrozil Šúreka z bezprostrednej blízkosti, domáci obrancovia ho nedokázali odtlačiť, Šúrek bol ale dobre postavený.
     
    55:22
    Novotný Andrej 2. min. nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou – prvá početná výhoda o dvoch hráčov pre Bardejov.
     
    55:32
    Martin Krčula síce vystrelil, no jeho pokus bol zblokovaný martinským obrancom na ochrannú sieť. Domáci hrajú so štyrmi hráčmi.
     
    56:44
    Martin dal gól!
    Obrovská fatálna chyba hostí, tí sa jej dopustili v presilovej hre, MICHALA VAŽANA našiel peknou prihrávkou Robert Pukalovič, martinský útočník nezaváhal a pekne vyšachoval bekhendom brankára Martona. Asistencia: Robert Pukalovič
     
    57:04
    Bardejovčania sa nezvdávajú, ešte majú pár sekund presilovky, hrajú ju veľmi dobre, Valchař otestoval lapačku Šúreka. Keďže ten ju má dnes veľmi pripravenú a pohotovú, tak hostia neprekonali Šúreka ani z tejto šance.
     
    57:34
    Nezmyselné dve minúte pre Bardejov. Tí sa sami pripravujú o dobrý výsledok, 2. min. pre hráčsku lavicu za príliš veľa hráčov na ľade. Trest si odsedí Belušár.
     
    58:38
    Hostia sa síce prvú minútu bránili, no vďaka Martinovi Krčuľovi sa nasťahovali aj do útočného pásma, tam kde to prirodzene potrebujú, keďže majú záujem o vyrovananie. Teraz si zobrali oddychový čas hostia a odvolali brankára. Hrá sa teda 5:5.
     
    59:17
    Martin dal gól!
    Kuriozny gól MHC. Najprv vytvorili hostia neskutočný tlak pred Šúrekom. Veľa nechýbalo a mohlo byť vyrovnané. Potom však prišiel technický gól, keď bol v zakončení do prázdnej bránky faulovaný ANDREJ THEMÁR. Bez asistencie.
     
    59:35
    Bardejov sa pokúša zázrak – Hrá 6:5 powerplay. potrebujú však streliť ešte dva góly a zostáva už len 18 sekúnd hry do konca základného hracieho času.
     
    59:57
    Dominik Kramár vystrelil od modrej a dal tak bodku za týmto aj dnes dramatickým stretnutím, ktorý sa opäť rozuzlil až v samom závere.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (20:19:39)

    Jozef Čelestiak

    Branky a nahrávky: 17. Pukalovič (Petruška, Kolena), 41. Kolena (Hollý, Petruška), 57. Važan (Pukalovič), 60. Themár – 26. Ščurko (Hričina, Kramár), 53. Nagy (Sabol, Belušár)


    HK VITAR Martin: Šúrek (Volentier) – Novotný, Perniš – Pukalovič, Zošiak – Tupý, Ejem – Dvořák, Grman – Themár, Beran, Važan – Petruška, Hollý, Kolena – Vaško, Rapáč, Vilkoits – Hús, Dírer, Korytko
    HK Bardejov: Marton (Andreanin) – Kramár, Valentín – Tkáč, Krčula – Polaček, Mojdis – Šimo – Balaž, Sabol, Halas – Hričina, Ščurko, Nagy – Stríž, Dancsák, Valchař – Česelka, Belušár

    Diváci: 1900
    bahis siteleri