Čeljabinsk – Kazaň 1:0 (po pr.) | Dynamo Moskva – Petrohrad 2:6 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
2:6 (1:0, 1:3, 0:0)
SKA Petrohrad
Středa 27.03.2013, 16:30 • Lužniki arena • Play-off KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Vítejte u čtvrtého semifinálové klání,

    v němž se v jako v předchozích duelech střetne Dinamo Moskva a SKA Petrohrad. Máme za sebou tři úžasné zápasy, ale zřejmě žádný se nevyrovná tomu včerejšímu.

    Petrohrad se dostal poprvé v této sérii do vedení díky brance Tichonova v 28. minutě. Ještě lepší náladu měli hostující hokejisté po Martenssově teči, která skončila v síti o šest minut déle. Že dvoubrankový náskok v hokeji nic neznamená, se měli hokejisté SKA přesvědčit ve třetí třetině. Hned při první akci domácích snížil na rozdíl jedné branky Graňák. Domácí nadále tlačili, ale až branka Cvětkova, kterou musel potvrdit videorozhodčí vyrovnala stav utkání. Puk trefil kameru schovanou v brance Ježova a nebylo pochyb o správnosti branky. Nadále se hrál vyrovnaný hokej a zpět do vedení mohl hosty poslat Thoresen, kterého vychytal Jerjomenko. Hráli se však poslední sekundy a za brankou vybojoval kotouč Kučerjavenko, přihrál na modrou Mirnovi, který nastřelil před Ježova a do branky nasměroval kotouč právě Kučerjavenko. Čas rozhodující branky? – 59:53. Baběnko v poslední sekundě jen poslal kotouč do prázdné branky, jelikož to Petrohrad zkoušel v šesti.

    Dinamo tedy v poslední části otočilo stav utkání z 0:2 na 4:2 a výrazně se přiblížilo k postupu do finále. Tímto zajímavým a možná i posledním semifinálem této série Vás tak jako včera provede Ondřej Krásný.

    Stav série – 3:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Moskva: Jerjomenko (Šaryčenko) – Děrljuk, Graňák, Jalasvaara, Solovjov, Gorochov, Mironov, Barancev – Soin, Baběnko, Konkov – Cvětkov, Kokarev, Petružálek – Gorovikov, Mosaljov, Kvapil – Volkov, Kasjančuk, Sopin – Lukin.

    SKA Petrohrad: Ježov (Kasutin) – Alexandrov, Dallman, Kalinin, Běrďjukov, Semjonov, Pervyšin, Vorobjov – Martensson, Tichonov, Thoresen – Panarin, Varnakov, Ramstedt – Průcha, Kučerjavenko, Makarov – Fjodorov, Burdasov, Arťjuchin – Sigarjov.

    Rozhodčí: Bělov (Jaroslavl), Kulakov (Tver) – Šikanov (Togliatti), Šeljanin (Moskva).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:49
    První útok podnikli hráči domácích Dinama, ale žádnou příležitost ke střele si nevytvořili.
     
    02:50
    Jerjomenko má za sebou první ostrý zásah. Tichonov se uvolnil amezi obránci Dinama a dostal se až před domácího brankáře, který ale na backhandový blafák dosáhl.
     
    03:23
    Znovu v akci Jerjomenko. Kalininovu ránu vyrazil před sebe a tam dorážel Tichonov, ale nedokázal procpat kotouč do sítě.
     
    04:53
    Dinamo chybně rozehrálo a do střely z mezikruží se dostal Ramstedt, ale branku minul.
     
    06:55
    Martensson získal kotouč ve vlastním pásmu a pelášil s Thoresenem do přečíslení dva na jednoho. Martensson to vzal na sebe, ale jeho střelu Jerjomenko vyrazil. Další šance pro Petrohrad.
     
    07:07
    Za hrubost míří na trestnou lavici Soin.
     
    08:54
    Z pravého kruhu zkoušel ohrozit Jerjomenka Panarin, ale branku netrefil a Dinamo vyhazuje.
     
    09:19
    A máme tu další vyloučení na straně domácích. Za vražení na hrazení usedl na trestnou lavici Soin.
     
    11:23
    Zpoza branky zkoušel prostrčit kotouč před branku Panarin, ale k Varnakovi, který číhal před Jerjomenkem se puk nedostal.
     
    12:39
    SKA nedokázalo rozehrát přesně a rozhodčí musejí zapískat zakázané uvolnění.
     
    13:19
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Petrohrad teď musí dvojnásobně mrzet neproměněné šance! Ve středním pásmu nabral rychlost Petružálek a dostal se až ke střele. Petružálek střílel dobře na beton Ježova, který vykopl kotouč přímo na hůl MARKA KVAPILA, který dokonal českou souhru a dostává Dinamo do vedení! – 1:0. Asistence: Jakub Petružálek, Konstantin Gorovikov.
     
    15:29
    Domácí obrana teď měla co dělat aby uklidila kotouč po zásahu Jerjomenka po střele Thoresena z backhandu.
     
    16:33
    Hostující brankář nyní přerušil hru po nahození Kvapila ze středního pásma.
     
    17:07
    Nepříjemná situace pro Ježova. Gorovikov se řítil s Mosajlovem do akce dva na jednoho a právě Gorovikov v plné rychlosti najel do hostujícího brankáře.
     
    17:07
    Ovšem na trestnou lavici za nedovolené bránění míří Semjonov.
     
    18:31
    Cvětkov nevěděl komu a tak přihrál Graňákovi, který zkusil štěstí, ale na Ježova si střelou od modré čáry nepřišel.
     
    19:00
    Graňák dostal podruhé nabito na modré čáře, ale přenechal ještě Kvapilovi, který tvrdou ránou po ledě donutil Ježova k zásahu.
     
    19:35
    Soin nabral velkou rychlost, položil si a objel obránce a zpět přihrávkou našel před brankou Konkova, jehož střelu z voleje výborně vychytal Ježov.
     
    19:59
    A v závěru třetiny se ještě bude vylučovat. Za hákování si usedne na začátku druhé třetiny Graňák.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodu první třetiny byli jednoznačně lepším týmem hosté z Petrohradu a měli vyložené šance, které se jim nepodařili využít. O to víc je může mrzet česká souhra ze 14. minuty, kdy se Dinamo ujalo vedení.

    Střely na branku – 10:10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:39
    I v oslabení domácí zahrozili. Gorovikov se po levém křídle dostal až na dostřel Ježova.
     
    22:03
    Jerjomenko byl úspěšný proti střele Průchy z mezikruží.
     
    22:23
    Vylučovat se budu i na druhé straně. Za sekání míří na trestnou lavici Kučerjavenko.
     
    23:51
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    No a domácí využívají přesilovou hru v podstatě z ničeho nic. Denis Kokarev získal kotouč u mantinelu a nabruslil do rohu kluziště odkud našel na levém kruhu úplně volného ALEXEJE CVĚTKOVA, který z voleje nedal Ježovovi pražádnou šanci. – 2:0. Asistence: Denis Kokarev.
     
    25:25
    K odraženému kotouči se dostal Dallman a vyslal tvrdou ránu na Jerjomenka, ale domácí branku netrefil.
     
    25:48
    Další vyloučení. Za držení si jde sednout Děrljuk.
     
    26:15
    Thoresen se od mantinelu přesunul s pukem do středu a přes klubko hráčů vystřelil Jerjomenko vyrazil puk před sebe a tam dorážel Tichonov. Obrana Dinama situaci společně s Jerjomenkem ustála.
     
    28:52
    Poetrohradu rozehrávka nevyšla a puku se zmocnil Kasjančuk, který okamžitě vystartoval k brance hostů. Jeho střelu však zblokoval obránce.
     
    30:26
    Kotouč teď poskakoval před brankou Dinama, ale ani Thoresen ani Panarin nedokázal puk trefit a dostat směrem k Jerjomenkovi.
     
    30:58
    Jakub Petružálek míří na trestnou lavici za hrubost.
     
    32:25
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Utkání se přeci jen dramatizuje. Thoresen našel na modré čáře Alexandrova, který nabil KEVINU DALLMANOVI a ten překrásnou ránou z voleje do protipohybu o tyčku snižuje! – 2:1. Asistence: Patrick Thoresen, Jury Alexandrov.
     
    34:27
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    No a je rázem vyrovnáno! Rozehrávku Dinama vyčíhal na modré čáře a okamžitě poslal kotouč před Jerjomenka, kde stál MICHAIL VARNAKOV, který si položil domácího brankáře a do prázdné klece vyrovnává! – 2:2. Asistence: Alexander Kučerjavenko.
     
    37:07
    Cvětkov už málem vyslal Petružálka do samostatného úniku, ale rozhodující přihrávku překazil Kalinin.
     
    37:35
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    No tak toto je neuvěřitelné! Včera jsme toho viděli hodně a máme tu pokračování! Střela Dallmana se odrazila od mantinelu až před branku Dinama, kde stál JEVGENIJ ARŤJUCHIN a došťouchl puk mezi betony Jerjomenka a rázem vede Petrohrad! – 2:3. Asistence: Kevin Dallman.
     
    38:48
    Jerjomenko se musel znovu ohánět, ale tentokrát Panarin volný kotouč před brankovištěm za domácího brankáře neusměrnil.
     
    39:00
    Do přečíslení tři na dva se řítili hráči Petrohradu. Thoresenova přihrávka našla Martenssona, který ale ležicího Jerjomenka nepřehodil.
     
    39:24
    Petrohradská obrana teď pracuje velmi svědomitě a nepouští domácí blíže k brance. Tato střela Volkova nemohla Ježova překvapit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se toho událo opravdu mnoho. Nejprve dostal do dvoubrankového vedení domácí Cvětkov a vypadalo to z hosty špatně. Jenomže, třemi brankami během tří minut hráči SKA otočili průběh utkání a teď je řada na Dinamu.

    Střely na branku – 16:27.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:36
    Kvapil teď trochu kroutí hlavou, protože neměl komu nahrát a musel tak střílet z velkého úhlu a ten si Ježov pohlídal.
     
    43:09
    Útočná akce Petrohradu nebyl zakončená střelou, ale to jim v současné situaci nevadí.
     
    43:39
    Kotouč zavezl do pásma Konkov, ale nejprve ztroskotala pro odražený kotouč zajel Jalasvaara, který z voleje pálil jen do obranného bloku Petrohradu.
     
    44:19
    Jerjomenko musel teď dvakrát zasahovat proti střelám hráčů z první formace Petrohradu.
     
    45:09
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Teď už to pro hosty vypadá opravdu nadějně. Kučerjavenko našel přihrávkou od mantinelu na modré čáře KEVINA DALLMANA, který střelou z voleje propálil vše co mu stálo v cestě. Černou, ale nesmírně cenou práci odvedl Petr Průcha, který těsně před Jerjomenkem uskočila a ten neměl takřka žádnou šanci zasáhnout. – 2:4. Asistence: Igor Makarov, Alexander Kučerjavenko.
     
    46:33
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A to už je zřejmě rozhodnuto! DMITRIJ VOROBJOV nabral rychlost ve středním pásmu a dojel až k pravému kruhu a nikým nehlídaný tvrdou a nesmírně přesnou střelou vymetl šibenici Jerjomenkovi branky! – 2:5. Asistence: Tony Martensson.
     
    48:03
    Alexandr Šaryčenko střídá v kleci Dinama Jerjomenka.
     
    48:35
    Domácí jsou výsledkem otřeseni, ale nejspíše nebudeme sledovat žádné bezhlavé útočení.
     
    51:47
    Jevgenij Arťjuchin se už řítil sám na Šaryčenka, ale v poslední chvíli mu střelu překazil domácí obránce.
     
    53:59
    Nepřesná přihrávka SKA a vidíme zakázané uvolnění. Také ruská režie ukázala opakovaný záznam jak byl rozčílený Jerjomenko po pátém gólu a nutno říci, že dnes na to má právo, jeho spoluhráči mu vůbec nepomohli. Nebo, že by se ruský brankář zlobil na kouče?
     
    55:27
    Ježov nekomplikuje hru a přerušuje po nahození Petružálka téměř ze středního pásma.
     
    56:33
    Individuálně to zkusil Soin a po levém křídle se dostal skoro až před Ježova, ale obránce ho donutil střílet z úhlu. Domácí útočník branku minul.
     
    58:33
    Petružálek dnes hraje aktivně a donutil Ježova po střele z mezikruží k dalšímu zákroku.
     
    58:33
    Oddechový čas pro domácí. A také domácí v šesti!
     
    59:25
    Ježov teď musel několikrát zasahovat, ale vždy si poradil s bravurou.
     
    59:49
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Teď už je to definitivní. Solovjov namazal na modrou čáru TEEMU RAMSTEDTOVI, který trefuje odkrytou klec. – 2:6. Bez asistence.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Dnes se do vedení sice dostali domácí, ale opět jsme se přesvědčili, že dvoubrankové vedení není v hokeji absolutně nic. Během tří minut se hokejistům SKA ho podařilo smazat a dokonce se dostat do vedení. Třetí třetina se domácím nepovedla a Petrohrad ještě navýšil rozdíl.

    Stav série – 3:1. (18:44:59)

    Ondřej Krásný

    Branky a nahrávky: 14. Kvapil (Petružálek, Gorovikov), 24. Cvětkov (Kokarev) – 33. Dallman (Thoresen, Alexandrov), 35. Varnakov (Kučerjavenko), 38. Arťjuchin (Dallman), 46. Dallman (Makarov, Kučerjavenko), 47. Vorobjov (Martensson), 60. Ramstedt


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Šaryčenko) – Děrljuk, Graňák, Jalasvaara, Solovjov, Gorochov, Mironov, Barancev – Soin, Baběnko, Konkov – Cvětkov, Kokarev, Petružálek – Gorovikov, Mosaljov, Kvapil – Volkov, Kasjančuk, Sopin – Lukin.
    SKA Petrohrad: Ježov (Kasutin) – Alexandrov, Dallman, Kalinin, Běrďjukov, Semjonov, Pervyšin, Vorobjov – Martensson, Tichonov, Thoresen – Panarin, Varnakov, Ramstedt – Průcha, Kučerjavenko, Makarov – Fjodorov, Burdasov, Arťjuchin – Sigarjov.

    Rozhodčí: Bělov (Jaroslavl), Kulakov (Tver) – Šikanov (Togliatti), Šeljanin (Moskva)
    bahis siteleri