Philadelphia – NY Islanders 3:4 (1:2 po s.n.) | Toronto – Carolina 6:3 (kon.) | Pittsburgh – Winnipeg 4:0 (kon.)
Florida – Buffalo 5:4 (2:1 po s.n.) | Ottawa – NY Rangers 3:0 (kon.) | Nashville – Arizona 4:7 (kon.)
St. Louis – Los Angeles 2:4 (kon.) | Vancouver – Colorado 4:1 (kon.) | San Jose – Detroit 2:0 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
Winnipeg Jets
Pátek 29.03.2013, 00:01NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:30
    Dupuiovi není přáno. Nejdříve to zkoušel Adams – neúspěšně. Krátce poté se do puku opřel právě Dupuis a jeho dělovka orazítkovala horní tyč!
     
    52:22
    Vokoun bojuje o čisté konto! Antropov stál s pukem u mantinelu, obhodil protihráče a nalil najíždějícímu Wellwoodovi. Křídelník Winnipegu čelil Vokounovi tváří v tvář, ale na českém brankáři ztroskotal!
     
    46:30
    Obrovská šanci Pittsburghu. Na zadní tyči dostal nabito Sutter. Puk mu ovšem sjel a domácí útočník brankáře soupeře nepřekonal.
     
    41:21
    A hosté budou mít velkou příležitost ke skórování. Na trestnou míří také Orpik (PIT). Dvojnásobná početní převaha Winnipegu!
     
    41:17
    Winnipeg vstoupil do poslední části aktivně a vybojoval si faul Niskanena (PIT). Přesilová hra Jets.
     
    38:37
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Winnipeg se nemohl usadit v útočném pásmu, přesto se ke střele dostal Kane. Letící puk zkrotil Vokoun a posunul ho na hůl PASCALA DUPUISE, který projel celé hřiště a ve vlastním oslabení zavěsil – 4:0! Asistence: Tomáš Vokoun.
     
    37:16
    Napadání se ovšem vyplatilo. Martinova (PIT) hůl skončila v obličeji Wellwooda, což znamená druhou početní výhodu pro Winnipeg.
     
    35:22
    Nakonec Jets zazlobili a donutili svého soupeře vyhodit na zakázané uvolnění. Možná trochu překvapivě se pauza protáhla, jelikož domácí kouč Dan Bylsma sáhl po oddechovém času pro svůj tým.
     
    30:12
    Winnipegu se otevírá příležitost k tomu, aby se dostal zpět do zápasu. Na trestnou lavici totiž zamířil Adams (PIT) a Jets budou hrát první přesilovku zápasu.
     
    24:12
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Kunitz se ujal kotouče na pravé straně hřiště, našel najíždějícího PASCALA DUPUISE, a ten se už nemýlil – 3:0! Asistence: Chris Kunitz, Sidney Crosby.
     
    18:32
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Branka byla nakonec uznána a JEVGENIJ MALKIN se může radovat ze šťastného zásahu – 2:0. Asistence: James Neal, Matt Niskanen.
     
    17:55
    Dupuis mohl zvýšit náskok svého týmu, ale z mezikruží trefil pouze levou tyč Montoyovi branky. Halou už zněla siréna a spustila zbytečnou radost.
     
    19:56
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Krásná akce domácího týmu končí prvním gólem. Elitní formace zamotala hlavy hostujících obránců a puk se dostal ke Crosbymu na zadní tyči. Crosby si posunul kotouč a naslepo zadovkou našel najíždějícího CHRISE KUNITZE, který poslal puk za Montoyu – 1:0! Asistence: Sidney Crosby, Paul Martin.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 20. Kunitz (Crosby, Martin), 19. Malkin (Neal, Niskanen), 25. Dupuis (Kunitz, Crosby), 39. Dupuis (Vokoun)


    Pittsburgh Penguins: Vokoun (Zatkoff) – Orpik, Martin, Despres, Eaton, Murray, Niskanen – Dupuis, Crosby, Kunitz – Neal, Malkin, Morrow – Kennedy, Sutter, Cooke – Adams, Vitale, Glass.
    Winnipeg Jets: Montoya (Pavelec) – Byfuglien, Ernstrom, Clitsome, Bogosian, Meech, Hainsey – Wheeler, Little, Ladd – Kane, Jokinen, Miettinen – Wellwood, Antropov, Thorburn – Tangradi, Burmistrov, Cormier.

    Rozhodčí: S. Kozari, M. Joannette – M. Macpherson, T. Nowak.
    bahis siteleri