Buffalo – Washington 3:4 (0:2 po s.n.) | Ottawa – Toronto 0:4 (kon.) | Montreal – NY Rangers 3:0 (kon.)
Florida – New Jersey 3:2 (po pr.) | Minnesota – Los Angeles 4:3 (3:1 po s.n.) | Edmonton – Vancouver 4:0 (kon.)
San Jose – Arizona 3:2 (1:0 po s.n.) | Detroit – Chicago 1:7 (kon.)
po s.n. (0:2)
Buffalo Sabres
3:4 (1:0, 2:1, 0:2 – 0:0)
Washington Capitals
Neděle 31.03.2013, 00:01 • HSBC Arena Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Washington Capitals! O vítěznou trefu v nájezdové loterii se postaral MATT HENDRICKS.
     
    Alex Ovečkin se trefil mezi betony brankáře Enrotha a Caps si připisují bonusový bod!
     
    Matt Hendricks je specialistou na nájezdy, což potvrdil i teď! Jeho naznačení rameny a následné zakončení do forhendu slavilo úspěch!
     
    64:40
    Pominville posunul na Ehrhoffa, který stejně tak, jak utkání našal, ho mohl také uzavřít, jenže proti tomu byl teď Holtby, který jeho ránu chytil.
     
    61:46
    Fantastický zákrok Jhonase Enrotha! Od modré vypálil Hillen, jenže puk se po zákroku brankáře Buffala odrazil jen k volnému Ribeirovu, jenž měl před sebou prázdnou klec. Enroth se ale předvedl tygřím skokem a šanci zhatil!
     
    61:11
    Ovšem Enroth nyní musel mít beton pevně přitisknutý, aby nepropustil další Ovečkinův výpad! Ten si najel z pravé strany a zakončoval bekhendem, zápas se mu ale rozhodnout nepovedlo!
     
    59:19
    Washington právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! MIKE GREEN se na modré čáře opřel vší silou do kotouče, který šel do tyče, od tyče do zad domácí brankáře a od zad za brankovou čáru! Capitals se tedy hra bez brankáře vyplatila! Asistence: Nicklas Bäckström, Troy Brouwer.
     
    58:40
    Je to jasné, Capitals to zkusí bez brankáře!
     
    56:40
    Ovečkin tak, jak ho známe, akorát bez gólové tečky! Průnik okolo levého mantinelu, jenže střela zápěstím trefila jen tělo Enrotha! Další dvě dorážky se mezi tyče nevlezly!
     
    54:17
    Gerbe dostal před branku Caps nahrávku do jasné pozice, maličký forvard Buffala mířil do horního rohu branky, ten se mu ale trestuhodně nepovedlo trefit! Mohlo být možná rozhodnuto!
     
    46:49
    A Washingtonští nemohli zvedat ruce ani teď, i když byli vyrovnání hodně blízko! Greenova střela se však otřela pouze o horní tyčku!
     
    46:20
    Klasický akce Capitals! Ovečkin čeká připravený na levém kruhu, toho si všimne Bäckström, který mu také posílá přihrávku. Střela z první ale ruského cara nyní nepotěšila!
     
    45:50
    Jasona Chimeru u mantinelu poslal k zemi Tyler Myers (BUF), což se domácí věži vůbec nelíbí. S verdiktem rozhodčího ale nic neudělá a na Caps čeká početní převaha.
     
    42:43
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington udeřil ve vlastním oslabení, což jej dostává zase zpátky do hry! V přečíslení dva na jednoh utekl TROY BROUWER s Laichem. První jmenovaný se rozhodl vzít celou situaci na sebe, když podél pravého Enrothova betonu snížil na rozdíl jedné branky. Asistence: Braden Holtby.
     
    42:05
    Leino nyní pobavil domácí fanoušky, když si dvakrát prohodil kotouč mezi nohama a přihrál soupeři. Posléze se mohl Ville Leino dočkat třetí branky, Holtby byl ale proti!
     
    41:28
    Je tu další vyloučení. John Carlson (WAS) vyhodil puk za plexisklo bez cizího zavynění, proto si nyní půjde odpočinout na trestnou lavici.
     
    37:55
    Ovšem nyní se znovu musel Jhonas Enroth předvést! Domácí brankář nejprve zlikvidoval ránu z levého kruhu a následně se proti další musel rychle přesunout k druhé tyči! Strážce buffalské svatyně to zvládl s bravurou!
     
    32:30
    O padesát vteřin později mohl vyrovnat Mike Ribeiro, který si vybruslil mezi kruhy, ovšem ani ten branku Jhonase Enrotha nedokázal trefit!
     
    31:40
    Do velice slibné pozice se po Ovečkinově nahrávce dostal Wolski, ten ale domácího brankáře z těsné blízkosti překonat nedokázal!
     
    30:16
    Sabres právě vstřelili branku!
    Ovšem to už teď neplatí! Sabres využívají přesilovku a dostávají se zpět do dvoubrankového vedení! Tvrdou střelu od modré čáry z hole Myerse propadla Holtbymu za záda, čehož využil VILLE LEINO, který dorazil černou gumu za brankovou čáru. Finský útočník dnes zaznamenal svou druhou branku. Asistence: Marcus Foligno, Tyler Myers.
     
    28:18
    Je tu první přesilovka domácího Buffala. Na trestnou lavici totiž za podražení Stafforda zamířil Jack Hillen (WAS).
     
    27:55
    Mike Green se netypicky jako obránce propracoval až před brankáře Enrotha, jeho rána ale mířila těsně nad břevno domácí svatyně!
     
    26:47
    Jason Chimera si nabruslil podél pravého mantinelu do míst pravého kruhu, odkud mířil do horní části branky, ale Švéd Jhonas Enroth v brance Buffala je dnes opravdu spolehlivý.
     
    23:13
    Steven Oleksy (WAS) je prvním vyloučeným hráčem Capitals v dnešním utkání, i když je za potřebí říct, že nyní možná trochu nevinně. Protihráč totiž upadl a Oleksy ho poté v rychlosti přimáčkl nepěkně na mantinel. Nathan Gerbe (BUF) se však šel mstít, proto se bude hrát čtyři na čtyři.
     
    22:30
    Washington právě vstřelil branku!
    A Caps naskytnutou šanci využívají dokonale! Mike Green na modré čáře posunul na ALEXANDRA OVEČKINA, jenž si vyjel na pravý kruh, odkud svou typickou střelou zápěstím vymetl všechny pavučiny v levém horním rohu Enrothovy branky! Asistence: Mike Green, Brooks Laich.
     
    21:47
    Washington má možnost okamžitě odpovědět, protože se faulu dopustil Tyler Ennis (BUF).
     
    21:19
    Sabres právě vstřelili branku!
    A už je to o dvě branky! Střelu Tylera Ennise z pravého kruhu dokázal Holtby vyrazit pouze před sebe, což byla chyba, protože na brankovišti byl na dorážku připraven VILLE LEINO! Asistence: Tyler Ennis, Andrej Sekera.
     
    16:10
    Bäckström nabil mezi kruhy Troyi Brouwerovi, ten ale znovu ztroskotal na výtečném Enrothovi!
     
    14:18
    Dvěma tvrdými ranami poctil Enrotha Ovečkin, domácí brakář ale i nadále drží čisté konto!
     
    13:20
    Původně se mělo pískat pouze zakázané uvolnění, ale po přerušení se bude pískat něco jiného. Matt Hendricks reklamoval u rozhodčího faul od Mika Webera (BUF). Rozhodčí situaci viděl a kvůli krvi v obličeji útočníka Caps budou hrát hosté přesilovku čtyři minuty!
     
    08:20
    Na druhé straně se svou typickou akcí prezentoval Alexander Ovečkin, který nabral rychlost na pravém křídle a následně vyslal na branku jedovatou ránu zápěstím! Jhonas Enroth ale puk drží ve své výstroji!
     
    05:36
    Zatím sledujeme parádní utkání! Na straně domácího celku se fatální chyby dopustil Sekera, která však nebyla potrestána! Slovenský zadák nepřesně rozehrál před svou branku, kde už číhal Alex Ovečkin, ale na Enrotha nevyzrál!
     
    04:20
    Na druhé straně se zase zaskvěl brankář Buffala Enroth, který dokázal zlikvidovat střelu Perreaulta, který se opřel do Chimerovy nahrávky zpoza branky!
     
    03:38
    Nechybělo mnoho a Capitals mohli ztrácet už dvě branky, Andrej Sekera nyní ale nebyl úspěšný jako jeho kolega Ehrhoff!
     
    03:01
    Sabres právě vstřelili branku!
    Sabres to však nemusí mrzet, protože se o chvíli dostávají do vedení! CHRISTIAN EHRHOFF se u mantinelu chopil volného poku, se kterým si popojel do levého kruhu a parádní střelou do levého horního rohu nedal Holtbymu jedinou šanci! Asistence: Jochen Hecht.
     
    02:27
    První velká šance Buffala, kdy se kolem pravého hrazení prohnal Foligno, který následně cetroval kotouč do brankoviště Capitals. Tam jeho spoluhráč z formace ale pouze smetl brankáře Holtbyho, proto musí být hra přerušena.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 4. Ehrhoff (Hecht), 22. Leino (Ennis, Sekera), 31. Leino (Foligno, Myers) – 23. Ovečkin (Green, Laich), 43. Brouwer (Holtby), 60. Green (Bäckström, Brouwer), rozh. náj. Hendricks


    Buffalo Sabres: Enroth (Miller) – Ehrhoff, Weber, Myers, Regehr, Sekera, Pysyk – Ott, Hodgson, Pominville (C) – Stafford, Ennis, Leino – Gerbe, Porter, Foligno – Flynn, Hecht, Kaleta.
    Trenér: Ron Rolston.

    Washington Capitals: Holtby (Neuvirth) – Alzner, Green, Hillen, Carlson, Schultz, Oleksy – Johansson, Bäckström, Ovečkin (C) – Laich, Ribeiro, Brouwer – Chimera, Perreault, Ward – Hendricks, Beagle, Wolski. Trenér: Adam Oates.

    HVĚZDY UTKÁNÍ:
    1.Ville Leino (BUF) – 2 body (2+0)
    2.Alexander Ovečkin (WAS) – 1 bod (1+0)
    3.Jhonas Enroth (BUF) – 35 zásahů, 92,10%

    Rozhodčí: Kowal, Dwyer – Devorski, Driscoll

    Diváci: 19 070
    bahis siteleri