Česko – Německo 3:6 (kon.) | USA – Švýcarsko 5:0 (kon.) | Švédsko – Rusko 0:4 (kon.)
konec
Švédsko
0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Rusko
Pátek 05.04.2013, 22:00 • Nepean Sportsplex, Ottawa • Mistrovství světa žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno, Rusko vítězí přesvědčivě 4:0 a zahraje si čtvrtfinále. Společně s ním se může těžit na vyřazovací boje Německo, jež mělo před dnešním dnem nejhorší výchozí pozici. Češky se Švédkami se poperou o záchranu, první zápas se hraje už zítra od 22:00 SEČ v Nepean Sportsplex. Budeme se na vás z Ottawy těšit. Pro tuto chvíli se s vámi loučíme, děkuji vám za pozornost a přeji vám dobrou noc. (00:13:28)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Rusko právě vstřelilo branku!

    Tak až teď protrhl vítěz skupiny B střelecké trápení proti prázdné bráně a symbolicky posílá Švédsko do boje o záchranu! Po Alexandře Kapustinové se ocitla u puku JELENA DĚRGAČJOVOVÁ a z levého kruhu konečně trefuje bránu! Asistence: Alexandra Kapustinová.
     
    58:26
    Rusky se předhánějí v tom, co všechno je možné ještě zahodit. I tentokrát zívala na ruskou střelkyni prázdná brána, ale puk skončil po střele znovu vedle ní!
     
    58:00
    Švédsky se usadily v útočném pásmu a ještě zkoušejí vstřelit alespoň čestnou branku. Lina Bäcklinová však pálila hodně nepřesně od modré čáry.
     
    56:40
    Ještě hůře dopadla však její spoluhráčka Valeria Pavlová, jež si položila protihráčku na led a z několika kroků po otočce trefila tyčku prázdné brány!
     
    56:20
    Jekatěrina Paškevičová teď prováhala ideální moment ke střele do opuštěné brány, Švédsko totiž ještě zkouší závěrečnou hru bez brankářky.
     
    55:25
    Nepřehledná skrumáž se teď vytvořila ze všech hráček na ledě v předbrankovém prostoru gólmanky Alexandrovové. Opora sborné ale i teď zůstala nepřekonána a stále drží čisté konto.
     
    55:00
    Skandinávky na chvíli sevřeli Rusky v hloubi jejich obranného pásma a v přesilovkovém postavení si vyměňovaly puk. Po nepřesné střele Liny Bäcklinové ale odražený puk získalo Rusko.
     
    54:14
    Frida Nevalainenová využila chvíli času a volného prostoru v levém kruhu k zakončení. Střela mířila k přední tyčce pod břevno, ale vzduchem se prolétla hbitá lapačka Naděždy Alexandrovové.
     
    53:35
    Švédsko už je v plném počtu. Může se tak vrhnout konečně do útoku a pokusit se s hodně nepříznivým stavem ještě něco udělat. Zatím to však vypadá na to, že si to Švédsko rozdá o udržení v elitní skupině s Českou republikou.
     
    52:57
    Alexandra Kapustinová vypálila od modré čáry a k dorážkám se tlačily Jekatěrina Smolinová a Jekatěrina Smolencevová, jenže bez úspěchu. Švédky ob pokusy zablokovaly.
     
    52:10
    Švédsko získalo po chvíli puk do své moci a bez dlouhého otálení jej co nejkratší cestou odpálilo přes celé hřiště až do hájemství gólmanky Alexandrovové.
     
    51:22
    Frida Nevalainenová (SWE) ještě více komplikuje svému týmu situaci. Odsedí si dvouminutový trest za krosček.
     
    50:58
    Další švédská nepřesnost. Prudká nahrávka byla na najíždějící Michelle Lowenhielmovou příliš dlouhá, kotouč tak končí jen na zakázaném uvolnění,.
     
    49:50
    Seveřanky sice stále drží puk, ale Rusky mají situace pevně pod svou kontrolou. Nebezpečný prostor před svou brankou teď střeží velmi pozorně.
     
    48:40
    Skandinávky teď tahají za delší konec pomyslného provazu, ale přes důraznou a dobře se pohybující obranu Ruska se jim nedaří prosadit. Skvěle také zatím chytá Naděžda Alexandrovová.
     
    48:00
    Třem korunkám to teď zaskřípalo při přechodu do ofenzivní fáze. Dlouhé nahození končí jen na odpískaném zakázaném uvolnění. Švédsku už povážlivě ubíhá čas.
     
    47:30
    Rusky ujely do situace 2 na 2, ale reprezentantky Švédska vše zvládly skvěle. Vše končí zblokovanou střelou z mezikruží, puk doletěl do rohu pásma.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 7. Smolencevová (Gavrilovová, Šibanovová), 24. Skibová (Lebeděvová), 31. Vafinová (Kapustinová, Šibanovová), 60. Děrgačjovová (Kapustinová)


    Švédsko: Muraseová (od 31. Grahnová) – Hedinová, Bäckmanová, Fällmanová, Olofssonová, Nevalainenová, Anderssonová, Bäcklinová – Westerová, Johanssonová, Borgqvistová – Holmlovová, Asserholtová, Grahmová „C“ – Winbergová, Löwenhielmová, Blomová – Ostbergová, Eliassonová, Hedengrenová. Trenér: Niclas Hogberg.
    Rusko: Alexandrovová (Prugovová) – Ďubanoková, Tkačjovová, Kapustinová, Šibanovová, Gončarenková, Šukinová, Ananinová – Burinová, Lebeděvová, Skibová – Solovjovová, Gavrilovová, Smolencevová „C“ – Pavlovová, Paškevičová, Smolinová – Vafinová, Běljakovová, Děrgačjovová. Trenér: Michail Čekanov.

    Rozhodčí: Tottmanová (GBR) – Connollyová (USA), Svobodová-Arazimová (CZE).

    Diváci: 635
    bahis siteleri