Česko – Německo 3:6 (kon.) | USA – Švýcarsko 5:0 (kon.) | Švédsko – Rusko 0:4 (kon.)
konec
Česko
3:6 (1:1, 0:3, 2:2)
Německo
Pátek 05.04.2013, 18:00 • Nepean Sportplex, Ottawa. • Mistrovství světa žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Konec zápasu. (20:19:07)
     
    59:49
    Bečevová ještě spěchá na střídačku, Češky posílají do pásma šestou posilu. Jenže puk je v rohu hřiště, zázrak se konat nebude.
     
    59:20
    Povová se prodrala ke střele, v obležení dvou protihráček ale vypálila slabě jen doprostřed brány.
     
    58:01
    Již se rozběhly poslední minuty. Češky nemohou obsadit pásmo, soupeřky je aktivním napadáním drží daleko od vlastní klece.
     
    55:41
    Česká střídačka ještě cítí šanci, vyžádala si oddechový čas.
     
    55:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další radost v českém táboře, Manhartův tým se prosazuje potřetí a necelých pět minut před koncem základní hrací doby snižuje na rozdíl tří gólů. DOMINIKA LÁSKOVÁ uklidila puk z prostoru před brankovištěm do levého horního rohu německé svatyně. Asistence: Klára Chmelová, Jana Fialová – 3:6.
     
    54:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky se dočkaly alespoň druhého zásahu, o který se postarala elitní útočná formace. Chmelová vybojovala v rohu puk a její prudkou přihrávku přesměrovala za Harrerovou u brankoviště operující LUCIE MANHARTOVÁ. Asistence: Klára Chmelová, Aneta Lédlová – 2:6.
     
    53:30
    Hraje se delší čas bez přerušení, avšak výrazně ubylo také střeleckých pokusů či zajímavých momentů. O vítězi je rozhodnuto, Němky se nikam neženou a Češkám se nedaří.
     
    49:44
    Německo právě vstřelilo branku!
    Německý tým na hřišti dominuje, duel se proměnil v jasnou záležitost. Němky se teď natlačily do brankoviště a Bečevová nejprve odolala. Zdálo se, že má kotouč ve své moci. LISA SCHUSTEROVÁ však puk vyšťourala a ležící brankářku pohodlně přehodila. Asistence: Nina Kameniková, Sophie Kratzerová – 1:6.
     
    49:21
    Gotzová se snažila prosadit individuálně. Metr a půl po přejetí modré čáry napřáhla, na branku však její střela nemířila. Kotouč rozezvučel jen zadní mantinel.
     
    47:26
    Frustrované Češky opět faulují, na trestné lavici tentokrát sedí Flachsová.
     
    46:51
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němky využívají čtvrtou přesilovku, vedou už 5:1 a míří za jednoznačným vítězstvím. FRANZISKA BUSCHOVÁ vystřelila švihem přes obránkyni a její pokus z vrcholu pravého kruhu zaplul přesně k tyčce. Bečevová se natahovala marně. Asistence: Susanne Fellnerová – 1:5.
     
    46:37
    Pokus Buschové z dálky nemusela Bečevová likvidovat. Kotouč k ní totiž ani nedoputoval, zastavil se o českou obránkyni, která puk následně vyvezla z pásma.
     
    44:58
    Česká početní převaha skončila, hráčky v červených dresech se naopak budou muset bránit. Menší trest za podražení dostala Přibylová.
     
    44:12
    Manhartovy svěřenkyně okupovaly pásmo, ale dvakrát po sobě je zradila kombinace. Puk si několikrát vyměnily, ovšem do šance se neprodraly.
     
    42:23
    Akce pokračovala a Bittnerová vyfasovala menší trest za držení – česká přesilovka.
     
    42:20
    Češky v obrovské šanci! Mrázová se z rohu hřiště prosmýkla až před branku. Kotouč si ještě posunula na forhend, ale zakončení se jí nezdařilo. Přestože měl před sebou jen ležící brankářku, nedokázala se trefit mezi tři tyče.
     
    41:43
    České hráčky začínají aktivněji. Tejralová tvrdou ranou trefila jen před sebou stojící Spielbergerovou. Ta je otřesená a z ledu se zvedá hodně těžce.
     
    40:01
    Změna v brankovišti. Lhotská poprvé na šampionátu přenechala místo mezi třemi tyčemi Kateřině Bečevové.
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 15. Chmelová (Mrázová), 55. Manhartová (Chmelová, Lédlová), 56. Lásková (Chmelová, Fialová) – 10. Zornová (Buschová, Anwanderová), 22. Lanzlová (Spielbergerová), 30. Buschová (Zornová, Anwanderová), 31. Beckerová (Spielbergerová), 47. Buschová (Fellnerová), 50. Schusterová (Kamenikova, Kratzerová)


    Česko: Lhotská (od 41. Bečevová) – Herzigová, Horálková, Tejralová, Polenská "C", Flaschová, Lásková, Kolowratová, Fialová – Chmelová, Mrázová, Manhartová – Studentová, Holešová, Povová – Křížová, Lédlová, Kaplanová – Vanišová, Vopravilová, Přibylová.
    Německo: Harrerová (Harssová) – Fellnerová, Zornová, Eisenschmidová, Beckerová, Weisserová, Gleissnerová, Hammerlová, Richterová – Götzová "C", Delarbreová, Buschová – Spielbergerová, Lanzlová, Seilerová – Anwanderová, Eversová, Bittnerová – Kratzerová, Kameniková, Schusterová.

    Rozhodčí: Bordelauová (CAN) – Gagnonová (CAN), Tauriainenová (FIN).

    Diváci: 1234
    bahis siteleri