Kanada – Švýcarsko 10:1 (kon.) | Finsko – Česko 4:3 (kon.) | Německo – Slovensko 6:3 (kon.)
Rusko – Lotyšsko 10:2 (kon.)
konec
Rusko
10:2 (3:1, 3:1, 4:0)
Lotyšsko
Pondělí 22.04.2013, 18:00 • Bolšoj Ice Dome, Soči/Adler, Rusko. Kapacita: 12 000 míst. • Mistrovství světa do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:35
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Trenér Lotyšů má hlavu v dlaních. PAVEL BUCHNEVIČ si udělal z obrany Lotyšska dobrý den, nikým neatakovaný projel až k brance a zavěsil. Asistence: Valerij Ničuškin, Nikolaj Glukov.
     
    57:14
    Rusko právě vstřelilo branku!
    ARTYOM ZUB teď ustál atakování ze tří stran a z kruhu poslal puk za záda gólmana Lotyšska. Asistence: Vjačeslav Lešenko, Nikita Setdikov.
     
    47:40
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové zadělávají na lotyšský debakl. NIKOLAJ DEMIDOV přidává osmou branku. Asistence: Ilja Ivanov, Valerij Ničuškin.
     
    45:09
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové využívají přesilovou hru. Puk za záda gólmana poslal VLADIMIR TKAČJOV. Asistence: Ivan Barbašev, Rushan Rafikov.
     
    33:08
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Lotyšský gólman se teď zlobí na jednoho z obránců, který clonil, tak nešikovně, že střelu, kterou vypálil DMITRIJ JUDIN, uviděl, až když doplachtila za jeho záda. Asistence: Pavel Buchnevič, Vladimir Tkačjov.
     
    29:01
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tohle je pro Lotyše studená sprcha. IVAN BARBAŠEV ujel po křídle a propálil gólmana. Asistence: Vladimir Tkačjov a Rušan Rafikov.
     
    27:31
    Rusko právě vstřelilo branku!
    ILJA IVANOV tečoval tvrdou střelu Glukova od mdoré čáry a posílá Rusy do vedení o dvě branky. Lotyšský gólman střídá. Asistence: Nikolaj Glukov a Sergej Tolčinskij.
     
    20:39
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyši využívají dvojnásobnou přesilovku a vymaňují se alespoň na nějaký čas ze škatulky jasného outsidera. Gólmanovi propadla střela, kterou vypálil TOMS BERNHARDS. Asistence: Rudolfs Maslovskis, Georgs Golovskovs.
     
    17:58
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    A pozor, Lotyšsko vrací úder. HARALDS EGLE pálil ukrytý za obráncem Ruska a ruský gólman pouští střelu pod lapačkou. Asistence: Olafs Aploks, Edgars Homjakovs.
     
    17:04
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Obrovská chyba gólmana Lotyšska, který pustil lehké nahození NIKOLAJE GLUKOVA. Bez asistence.
     
    07:47
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tenhle obrovský tlak prostě brankou skončit musel. PAVEL BUCHNEVIČ si najel mezi kruhy a zavěsil. Asistence: Ivan Barbašev.
     
    01:33
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak to je hodně divoký začátek. Galejev vyhrál buly, poslal puk na modrou a z té tvrdě pálil ARTYOM ZUB. Rusko jde do vedení hned ve druhé minutě. Asistence: Ruzal Galejev.
    Marken.cz

    Lucie Štěrbová

    Branky a nahrávky: 2. Zub (Galejev), 8. Buchnevič (Barbašev), 18. Glukov, 28. Ivanov (Glukov, Tolčinskiij), 30. Barbašev (Tkačjov, Rafikov), 34. Judin (Buchnevič, Tkačjov.), 46. Tkačjov (Barbašev, Rafikov), 48. Demidov (Ivanov, Ničuškin), 58. Zub (Lešenko, Setdikov), 59. Buchnevič (Ničuškin, Glukov) – 18. Egle (Aploks, Homjakovs), 21. Bernhards (Maslovskis, Golovskovs)


    Rusko: Bocharov (od 48. Serebrjakov) – Glukov, Demidov, Rafikov, Judin, Zub, Gavrikov, Lysenko, Stetsenko – Ivanov, Šatskij, Ničuškin (C) – Buchnevič, Tkačjov, Barbašev – Svečnikov, Galejev, Tolčinskij – Alexejev, Lešenko, Setdikov.
    Lotyšsko: Nazarovs (od 28. Resetnikovs) – Bernhards, Jaks, Bindulis, Mamcics, Zemitis, Grinbergs, Karelis – Bukarts, Maslovskis, Golovkovs (C) – Homjakovs, Aploks, Egle – Petersons, Zembergs, Smits – Batna, Osipovs, Krievins – Birzitis.

    Rozhodčí: Brill (GER), Leppaalho (FIN) – Smura (POL), Tošenovjan (CZE).