Znojmo – Varnsdorf 3:0 (kon.) | Bohemians 1905 – Táborsko 2:2 (kon.) | Karviná – Ústí n. L. 1:0 (kon.)
konec
1. SC Znojmo FK
3:0 (2:0)
FK Varnsdorf
Neděle 28.04.2013, 17:00FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Předzápasové kurzy
     
    89
    Poslední střídání domácích. Ze hřiště odchází Tomáš Okleštěk a na poslední minuty ho nahrazuje Daniel Odehnal.
     
    88
    Druhé střídání Znojma. Ze hřiště odešel Radek Buchta a nahradil ho Roman Švarc.
     
    88
    Lacko běžel sám na bránu. Přehodil vyběhnuvšího brankáře Porcala. Všichni na stadiónu už zvedali ruce, nakonec míč ale mířil těsně vedle brány.
     
    86
    Hosté zahrávali přímý kop. A Breite vyslal na bránu hodně nebezpečnou střelu. Mířil k pravé tyči, jeho střelu však Hrubý dobře vyrazil.
     
    85
    Radim Nepožitek vidí Radek Buchta (ZNO), pro Znojmo první žlutá v utkání.
     
    82
    Znojmo poprvé střídá. Ze hry odstupuje Adam Ševčík a na hřišti ho nahrazuje Tomáš Lukáš.
     
    80
    Ševčík se dobře prosazoval na levé straně ale byl nedovoleně zastaven. Žlutou kartu obdržel Jan Dobrovolný (VDF).
     
    74
    Znojmo právě vstřelilo branku!

    Tak to je pro Varnsdorf opravdu kruté. Znojmo prakticky z ničeho nic dává třetí branku. Domácí podnikli rychlý protiútok. RADIM NEPOŽITEK (9) obdržel zpětnou přihrávku z pravé strany na hranici vápna. Podíval se, kde stojí brankář a pak míč poslal k pravé tyči.
     
    70
    Varnsdorf však zůstal v útoku a byl to opět Tvaroha, kdo měl hlavní roli. Snesl se k němu na pravou stranu míč a Tvaroha jej poslal z voleje na bránu. Těžkou střelu dokázal Hrubý vyrazit. Největší šance Varnsdorfu v utkání.
     
    67
    Poslední střídání Varnsdorfu. Možná trochu překvapivě odchází ze hřiště Ukrajinec Pavlo Rudnickij a na hřišti vstoupí Josef Just.
     
    51
    Na šance to není z pohledu hostů vůbec slavné, žluté karty však sbírají poměrně často. Třetí žlutou na straně Varnsdorfu dostal střídající Michal Vilkovský (VDF).
     
    46
    ...Druhou změna je pak následovná. Do druhé půle už nenastoupí Denis Cana a na hřišti ho nahradí Jan Dobrovolný.
     
    46
    Kouč Varnsdorfu Zdenko Frťala udělal o přestávce dvě změny. První z ní je stáhnutí Petra Zierise a na hřiště nastoupí Michal Vilkovský...
     
    45
    V závěru půle ještě jedna možnost pro Znojmo. Varnsdorf špatně rozehrál a tím poslal do šance soupeře. Nepožitek si počkal až mu naběhne Buchta, který ještě udělal jednu kličku ve vápně, ale Porcala neprostřelil.
     
    39
    Znojmo právě vstřelilo branku!

    ...K míči se postavil opět specialista na přímé kopy TODOR YONOV (2). Je však pravda, že ze své parádní disciplíny se dlouho neprosadil, tentokrát si však mohl užít gólové radosti. Míč poslal o břevno do sítě.
     
    37
    K přímému kopu se postavil Yonov, ale trefil pouze zeď. Jenže zde bylo zahráno rukou a Radim Breite (VDF) dostává žlutou kartu...
     
    37
    Yonov našel dlouhým pasem Oklešťka, který byl poslán k zemi. Rozhodčí byl blízko, ale hodně velkou dobu mu trvalo, než zapískal na píšťalku. Žlutou kartu dostává Todor Yonov (ZNO), zřejmě za nějaké protesty směrem k sudímu.
     
    29
    Hosté trochu přitvrdili, což vyvedlo z klidu i domácího trenéra Leoše Kalvodu. Zákrok Petra Zierise (VDF) byl oceněn žlutou kartou.
     
    27
    Znojmo právě vstřelilo branku!

    Bláznivá pasáž hry. Znojmo podniklo rychlý protiútok, na jehož konci byl Ševčík, který se ale neprokličkoval k zakončení. Hra se rychle otočila na druhou stranu, kde se vytvořil ve vápně Znojma velký závar, ale obě střely soupeře byly zblokovány. To vedlo k dalšímu rychlému brejku, na jeho konci byl RADIM NEPOŽITEK (8), který se z levé strany dostal až do vápna, počkal si na správný moment a pak zakončil k levé tyči.
     
    22
    Adam Ševčík hraje zatím skvělý zápas, ale chybí mu klid v zakončení. Teď si ve vápně zpracoval míč, udělal obránci kličku a před sebou už měl pouze brankáře Porcala. Branku však přestřelil a na hlavní tribuně to jen zahučelo.
     
    13
    Další dobrá akce Znojma. Nepožitek se uvolnil a viděl na pravé straně nabíhajícího Ševčíka, kterému také dával přihrávku. Ševčik měl sice na zádech obránce, ale dobře si pokryl míč tělem a dostal se i k zakončení. Prudkou střelou však přestřelil bránu.
     
    5
    ...I následný rohový kop byl nebezpečný. Po závaru ve vápně s k zakončení dostal opět Ševčík, ale střela mu nesedla. Střílet pak posléze mohl ještě Buchta, ale míč promáchl.
     
    4
    A také změnilo. Znojmo zaútočilo po levé straně a nebezpečný centr do vápna brankář jen vyboxoval. K míč se tak na malém vápně dostal Ševčík a pohotově zakončoval, Porcala však nepřekonal...

    Zdeněk Plánka

    Branky: 27. Nepožitek, 39. Yonov, 74. Nepožitek

    Karty:   37. Yonov (ZNO), 85. Buchta (ZNO) – 29. Zieris (VDF), 37. Breite (VDF), 51. Vilkovský (VDF), 80. Dobrovolný (VDF)


    1. SC Znojmo FK: (4 – 2 – 3 – 1) Hrubý – Mudra, Yonov (K), Hnaníček, Cihlář – Buchta (88. Švarc), Lacko – Helísek, Nepožitek, Okleštěk (89. Odehnal) – Ševčík (82. Lukáš).
    Trenér: Leoš Kalvoda.

    FK Varnsdorf: (4 – 2 – 3 – 1) Porcal – Zieris (46. Vilkovský), Soběslav, Fabián, Tvaroha – Kotiš (K), Cana (46. Dobrovolný) – Martan, Schubert, Breite – Rudnickij (67. Just).
    Trenér: Zdenko Frťala.

    Rozhodčí: Příhoda – Kordula, Gallo

    Diváci: 815
    bahis siteleri