USA – Rakousko 5:3 (kon.) | Norsko – Slovinsko 3:1 (kon.) | Rusko – Lotyšsko 6:0 (kon.)
Kanada – Dánsko 3:1 (kon.) | Finsko – Slovensko 2:0 (kon.) | Česko – Švédsko 1:2 (kon.)
konec
Kanada
3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Dánsko
Sobota 04.05.2013, 16:15 • Stockholm Globe Arena (12 500) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:57
    Stéphane Robidas (CAN) dává soupeři poslední šanci. U mantinelu zasáhl nedovoleným způsobem, za hákování míří za katr.
     
    44:01
    Mads Christensen (DEN) si jde sednou na trestnou lavici. Unikajícího Stamkose totiž zastavil nedovoleným způsobem.
     
    38:17
    Kanada může pokračovat ve svém náporu. Markus Lauridsen (DEN) je vyloučen za zdržování hry, poté co vyhodil kotouč ze svého pásma až do hlediště.
     
    31:10
    A Kanada bude mít výhodu další přesilové hry. Obránce Jesper Jensen (DEN) si jde za sekání sednout na trestnou lavici.
     
    27:58
    Ovšem ne na dlouho. Byl to znovu Morten Green (DEN), který se na ledě příliš dlouho neohřál a putuje za hákování zpět na trestnou lavici.
     
    25:24
    Přesilovka pro Kanadu. Morten Green (DEN) je vyloučen za sekání. Fauloval Stamkose, ten ale i v pádu dokázal vystřelit a nadělat tak před Nielsenem hodně zmatků.
     
    20:28
    Ovšem pár vteřin na to je tu další početní výhoda, tentokrát však na straně Dánska. Claude Giroux (CAN) si provinil podražením.
     
    18:02
    Javorové listy mají šanci dostat se před přestávkou na stejnou startovní čáru jako Dánové. Oliver Lauridsen (DEN) je vyloučen za hru vysokou holí.
     
    04:28
    Je tu první přesilovka zápasu. Prvním provinilcem utkání je kanadský kapitán Eric Staal (CAN), jenž si odpyká trest za sekání.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    David Jahoda

    David Šimon

    Branky a nahrávky: 31. Duchene (Eberle), 32. Stamkos (Staal E., Giroux), 48. Duchene (Eberle) – 5. Green (Staal K., Nielsen D.)


    Kanada: Dubnyk (Smith) – Robidas, Dillon, Schenn, Campbell, Brodie, Harrison, Schultz – Ladd, Giroux, Stamkos – Staal E. (C), Simmonds, Read – Hall, Duchene, Eberle – Staal J., Skinner, O'Reilly. Trenér: Lindy Ruff.
    Dánsko: Nielsen S. (Galbraith) – Nielsen D., Lassen, Lauridsen O., Jensen Jesper B, Boedker Ma., Lauridsen M., Nielsen R. – Green (C), Starkov, Hardt – Jakobsen, Christensen, Boedker Mi. – Storm, Poulsen, Jensen Jesper – Bjorkstrand, Staal K., Madsen. Trenér: Per Bäckman.

    Rozhodčí: Brueggemann (GER), Piechaczek (GER) – Šeljanin (RUS), Suominen (FIN).

    Diváci: 5577
    bahis siteleri