USA – Rakousko 5:3 (kon.) | Norsko – Slovinsko 3:1 (kon.) | Rusko – Lotyšsko 6:0 (kon.)
Kanada – Dánsko 3:1 (kon.) | Finsko – Slovensko 2:0 (kon.) | Česko – Švédsko 1:2 (kon.)
konec
Kanada
3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Dánsko
Sobota 04.05.2013, 16:15 • Stockholm Globe Arena (12 500) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:44
    Nyní už je Dánsko zase v šesti!
     
    58:13
    Je to tak! Vhazuje se v pásmu Kanady a Simon Nielsen zůstává na střídačce!
     
    58:13
    Dánové si berou oddechový čas. Uvidíme, zda se pokusí o hru bez brankáře.
     
    57:45
    Navíc se do přečíslení dva na jednoho dostal Ladd a Giroux. Laddovi se sice přihrávka na druhého jmenovaného nepovedla, ovšem nadzvednutý kotouč útočníka Philadelphie i tak trefil. Nielsen musel vytáhnout parádní postřeh.
     
    55:57
    Stéphane Robidas (CAN) dává soupeři poslední šanci. U mantinelu zasáhl nedovoleným způsobem, za hákování míří za katr.
     
    52:09
    Matt Read se objevil úplně sám před brankářem Dánska, v rozhodujícím momentu akce mu však kotouč přeskočil čepel!
     
    51:30
    Utkání přihlíží 5577 diváků!
     
    47:03
    Kanada právě vstřelila branku!
    Další skvělá akce MATTA DUCHENA a Kanada jde do vedení 3:1. Mladý útočník týmu kouče Lindyho Ruffa si vzal puk už ve středním pásmu, jako nůž máslem prošel přes dva hráče, vyměnil si černou gumu s Jordanem Eberlem a zakončil do zcela odkryté klece! Duchene se v utkání prosazuje podruhé. Asistence: Jordan Eberle.
     
    44:01
    Mads Christensen (DEN) si jde sednou na trestnou lavici. Unikajícího Stamkose totiž zastavil nedovoleným způsobem.
     
    38:17
    Kanada může pokračovat ve svém náporu. Markus Lauridsen (DEN) je vyloučen za zdržování hry, poté co vyhodil kotouč ze svého pásma až do hlediště.
     
    38:00
    Jeff Skinner se prezentoval parádní samostanou akcí za brankou soupeře. O brankovou konstrukci si obhodil jednoho z obránců, a pak zkoušel zasunou za tyčku, tam však byl se svým betonem připraven Nielsen.
     
    35:21
    Obránce Jesper Jensen dostal puk do jízdy, trochu si jej popotáhl, a poté vystrašil Devana Dubnyka, jenž musel vytáhnou ze svého rukávu rychlý reflex!
     
    31:38
    Kanada právě vstřelila branku!
    Bleskurychlé využití přesilové hry posílá Kanadu do vedení! Eric Staal poslal před branku puk na zcela volného STEVENA STAMKOSE, jenž dánského brankáře překonal kličkou do forhendu, Simon Nielsen nestihl levý beton přitlačit včas k levé tyči. Asistence: Eric Staal, Claude Giroux.
     
    31:10
    A Kanada bude mít výhodu další přesilové hry. Obránce Jesper Jensen (DEN) si jde za sekání sednout na trestnou lavici.
     
    30:15
    Kanada právě vstřelila branku!
    Skvělá individuální kace MATTA DUCHENA znamená vyrovnání Kanady! Dánsko už sice bylo v pěti, Duchene si však vzal kotouč za brankou Simona Nielsena, natlačil se před brankoviště, všechny hráče objel a bekhendem zavěsil! Asistence: Jordan Eberle.
     
    27:58
    Ovšem ne na dlouho. Byl to znovu Morten Green (DEN), který se na ledě příliš dlouho neohřál a putuje za hákování zpět na trestnou lavici.
     
    27:09
    Steven Stamkos napálil z pravého kruhu tyčku! Nielsen v brance Dánska měl nyní velké štěstí!
     
    25:24
    Přesilovka pro Kanadu. Morten Green (DEN) je vyloučen za sekání. Fauloval Stamkose, ten ale i v pádu dokázal vystřelit a nadělat tak před Nielsenem hodně zmatků.
     
    24:48
    Obrovská šance na druhé straně! Eric Staal se dostal až před branku, jenže pokus o bekhendovou stahovačku mu nevyšel, mrzet ho to však nemuselo. Za ním hned z druhé vlny jel Campbell, ten ale ve stoprocentní šanci selhal!
     
    21:56
    Morten Madsen měl gól na hokejce, jenže jeho radost mu zkazila tyčka! Nejprve napálil puk na Dubnyka Daniel Nielsen. Puk se poté odrazil na levý kruh, kde si jej vzal Kim Staal a poslal ho přes šíři kluziště právě na Madsena. Ten ale nápálil již zmiňovanou brankovou konstrukci.
     
    20:28
    Ovšem pár vteřin na to je tu další početní výhoda, tentokrát však na straně Dánska. Claude Giroux (CAN) si provinil podražením.
     
    19:34
    Na druhé straně ale mohl odpovědět Giroux! Ten dostal přihrávku na levý kruh, v pádu se mu však nepovedlo prostřelit rychle se přesouvajícího Simona Nielsena. Následnou dorážkou tentýž hráč orazítkoval tyč!
     
    19:18
    Špatná rozehrávka Andrewa Ladda dala možnost Dánům, kteří mohli v oslabení jít do vedení o dvě branky! Mikkel Boedker šel v situaci dva na jednoho se svým parťákem Danielem Nielsenem, ten ale na dvakrát Dubnyka nepokořil.
     
    18:02
    Javorové listy mají šanci dostat se před přestávkou na stejnou startovní čáru jako Dánové. Oliver Lauridsen (DEN) je vyloučen za hru vysokou holí.
     
    16:28
    Kim Staal nahodil puk ze středního pásma, Dubnyk ho však ve své výstroji udržet nedokázal, proto bylo mále zle! Nikdo v bílém si ale odražený puk nenašel.
     
    13:18
    Matt Duchene a Jordan Eberle bojovali puk za brankou Dánska, jako vítěz však z této strkanice vyšel Taylor Hall, jenž si vzal kotouč na vou hůl a snažil se ho procpat okolo Nielsenova betonu k pravé tyčce. V Globenu to jenom zahučelo.
     
    11:48
    Daniel Nielsen svou střelou pořádně vystrašil Dubynka. Pokus dánského borce byl totiž ještě tečován a brankář Kanady ani nevěděl, jak puk vyrazil.
     
    09:28
    První velká šance pro Kanadu. Kapitán Eric Staal vypálil tvrdou jedovku do masky dánského gólmana. Puk se odrazil do brankoviště, kde se snažili dorážet O'Reilly a Skinner, jenže puk za čru nepřešel.
     
    04:50
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánsko využívá přesilovku a jde do vedení! Dezorientovaná obrana Kanady si nedala pozor na kapitána Dánů MORTENA GREENA, jenž dostal nahrávku mezi dva beky soupeře a Devana Dubnyka překonal bekhendovou střelou. Asistence: Kim Staal, Daniel Nielsen.
     
    04:28
    Je tu první přesilovka zápasu. Prvním provinilcem utkání je kanadský kapitán Eric Staal (CAN), jenž si odpyká trest za sekání.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    David Jahoda

    David Šimon

    Branky a nahrávky: 31. Duchene (Eberle), 32. Stamkos (Staal E., Giroux), 48. Duchene (Eberle) – 5. Green (Staal K., Nielsen D.)


    Kanada: Dubnyk (Smith) – Robidas, Dillon, Schenn, Campbell, Brodie, Harrison, Schultz – Ladd, Giroux, Stamkos – Staal E. (C), Simmonds, Read – Hall, Duchene, Eberle – Staal J., Skinner, O'Reilly. Trenér: Lindy Ruff.
    Dánsko: Nielsen S. (Galbraith) – Nielsen D., Lassen, Lauridsen O., Jensen Jesper B, Boedker Ma., Lauridsen M., Nielsen R. – Green (C), Starkov, Hardt – Jakobsen, Christensen, Boedker Mi. – Storm, Poulsen, Jensen Jesper – Bjorkstrand, Staal K., Madsen. Trenér: Per Bäckman.

    Rozhodčí: Brueggemann (GER), Piechaczek (GER) – Šeljanin (RUS), Suominen (FIN).

    Diváci: 5577
    bahis siteleri