USA – Francie 4:2 (kon.) | Švýcarsko – Dánsko 4:1 (kon.) | Finsko – Rakousko 7:2 (kon.)
Švédsko – Slovinsko 2:0 (kon.) | Německo – Lotyšsko 2:0 (kon.) | Norsko – Bělorusko 3:1 (kon.)
konec
Švédsko
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Slovinsko
Sobota 11.05.2013, 16:15Hala Globen, Stockholm - Je dílem architektů Svanta Berga a Larse Vretblada a je největší své • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli ze Stockholmu vše. Hokejový večer však nekončí. Za malou chvíli se z haly Globen přihlásíme utkáním Norsko – Bělorusko. (18:35:29)
     
    Švédsko i po výhře za tři body zůstává na třetím místě a čtvrtfinále mu již jistě neunikne. Domácí tým tak zřejmě pro čtvrtfinále zůstane definitivně na třetí pozici. Slovinsko také zůstává na svém, tedy na posledním místě. Slovince už čeká na turnaji pouze Kanada a těžko se dá očekávat překvapení. Slovinsko se tak v elitní skupině dlouhou neohřálo a pravděpodobně ji opět opustí.
     
    Na střely nakonec 40:21 pro Švédy. Domácí tým tak vyslal na slovinskou branku jednou tolik střel než jejich soupeř. Nejlepšími hráči utkání jsou brankář LUKA GRAČNAR (Slovinsko) a SIMON HJALMARSSON (Švédsko).
     
    Švédové nakonec dostáli úlohy favorita, rozhodně to ale nebyl přesvědčivý výkon. Domácí sice svého soupeře jasně přestříleli, ale dlouho nemohli vstřelit branku. Vysvobodil je až ve 26. minutě Landeskog. I potom to však nebyla pro Tři korunky žádná pohádka. Klid dal na švédské hokejky až dalším gólem Pettersson.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Oddechový čas pro Slovince. Na dva góly už je to ale málo času. Slovinci mohou maximálně snížit. Vhazuje se před Enrothem.
     
    59:48
    Domácí tým získal puk, ale nepovedlo se mu trefit prázdnou bránu.
     
    59:25
    Gračnar opustil slovinskou branku a Slovinci hrají v šesti.
     
    59:12
    Další nepřesná kombinace Slovinců a další zakázané uvolnění. Švédové dohrávají utkání v naprostém klidu.
     
    58:58
    Švédové perfektně brání střední pásmo a vůbec nepouštějí Slovince do hry. Hlavní zbraň Švédů je teď hodně potřebná. Navíc teď zakázané uvolnění Slovinska.
     
    58:14
    Slovinci se potřebují dostat do útočného pásma a pak nahodit puk na Enrotha, aby získali vhazování a pak mohli hrát power-play. Zatím se jim to ale vůbec nedaří.
     
    57:06
    Landeskog obral jednoho ze Slovinců o puk a mohl mířit na bránu. Neměl však rychlost a tak udělal zasekávačku a přihrál Danielssonovi, kterému však puk v rozhodující chvíli utekl.
     
    56:12
    Švédové se snaží puk držet co nejdále od Enrothovy branky, zatím se hraje převážně ve středním pásmu. Slovinci se nemohou dostat do většího tlaku.
     
    55:32
    Švédové si vyžádali oddechový čas, potřebují uklidnit hru.
     
    55:32
    S blížícím koncem utkání se Slovinci stále více dostávají do zakončení. Teď pálil Sabolič, ale jeho střelu zastavil Enroth betonem.
     
    54:48
    Enrothova lapačka je dnes prostě skvělá, teď vychytala střelu z levého kruhu Roka Pajiče, která dost možná mířila do šibenice. Švédský brankář si vysloužil velké ovace domácího publika.
     
    54:29
    Slovinská přesilovka už je minulostí a vypadá to, že Švédové dovedou utkání do vítězného konce.
     
    54:00
    Blaž Gregorc se dostal k puku na vrcholu pravého kruhu a vyzkoušel pozornost brankáře Enrotha, ten schoval puk ve svoji výstroji a přerušil hru. Slovinci sice střílejí, což je dobře, ale před Enrothem není nikdo, kdo by clonil.
     
    53:42
    Slovinci měli problém s rozehrávkou ve vlastním obranném pásmu, ale žádný ze Švédů se k puku nedostal.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Zdeněk Plánka

    Branky a nahrávky: 26. Landeskog (Fransson, Gramberg), 44. Pettersson (Hjalmarsson, Fransson)


    Švédsko: Enroth (Markström) – Tallinder, E. Gustafsson, Fransson, Granberg, S. Kronwall. (C), Fälth – Thörnberg, Lundqvist, Pettersson – Axelsson, Persson, L. Eriksson – Landeskog, Lindberg, Hjalmarson – Jämtin, Danielsson, Järnkrok.
    Trenér: Pär Mårts.

    Slovinsko: Gračnar (Kristan) – Gregorc, Robar, Pretnar, Kranjc, Pavlin, Kovačevič, Tavželj, Tošič – Sabolič, Tičar, Jeglič – Urbas, M. Rodman, D. Rodman – Pajič, Koren, Razingar (C) – Goličič, Pance, Mušič.
    Trenér: Matjaž Kopitar.

    Rozhodčí: Vladimír Baluška (SVK), Daniel Piechaczek (GER) – Pierre Dehaen (FRA), Miroslav Valach (SVK)

    Diváci: 12500 (vyprodáno)
    bahis siteleri