USA – Francie 4:2 (kon.) | Švýcarsko – Dánsko 4:1 (kon.) | Finsko – Rakousko 7:2 (kon.)
Švédsko – Slovinsko 2:0 (kon.) | Německo – Lotyšsko 2:0 (kon.) | Norsko – Bělorusko 3:1 (kon.)
konec
Norsko
3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Bělorusko
Sobota 11.05.2013, 20:15 • Stockholm Globe Arena (12 500) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z haly Globen je to pro dnešek vše, přeji dobrou noc. (22:24:34)
     
    Statistiky po 3. třetině:

    Střely na branku: 31:19
    Vyloučení: 1:4, navíc Martinsen (NOR) 5 min. + DKU
    Využití: 1:0
    V oslabení: 0:0
     
    Šedesát minut zápasu mezi Norskem a Běloruskem je za námi. Norové zaslouženě vítězí v poměru 3:1, a nadejě na čtvrtfinále jsou tak rázem znovu o něco větší. Za Norsko se ve třetí části trefil Anders Bastiansen, čisté konto Larsu Haugenovi pokazil téměř na konci utkání běloruský útočník Alexander Kulakov.

    HVĚZDY UTKÁNÍ
    NOR: Per-Age Skröder (Ú) – 2+0
    BLR: Alexander Kulakov (Ú) – 1+0
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Bělorusové přichází o útočné pásmo, kotouč je v neutrální zóně.
     
    59:17
    Vitalij Belinskij je na střídačce a Bělorusové to zkusí v šesti lidech. Po zakázaném uvolnění Norů se vhazuje před Haugenem.
     
    58:27
    Bělorusové si ještě berou oddechový čas!
     
    58:27
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Bělorusko ale přeci jen neodejde s nulou na svém kontě. Lars Haugen propustil zdánlivě jednoduchou střelu z hokejky ALEXANDRA KULAKOVA, jenž projel celým útočným pásmem, a poté z mezikruží poslal na Haugena jen takovou žabičku. Ta však nečekaně skončila v síti. Asistence: Jevgenij Solomonov.
     
    57:50
    Hraje se v pásmu Běloruska. Utkání už se bude zřejmě pouze dohrávat.
     
    56:50
    Holös znovu ukázal, jakou sílu v rukou má. Jeho rána vyprášila Belinského betony, o dorážku se pokoušel ještě Spets, dopravit puk do sítě Běloruska se mu však nepodařilo.
     
    56:32
    Ani jeden z celků se nedostal dál než na útočnou modrou.
     
    55:39
    Fanoušci Norska už zpívají vítězné chorály, Bělorusové už příliš odpor nekladou. Vědí totiž, že o tom, kdo dnešní zápas vyhraje, je už téměř stoprocentně rozhodnuto.
     
    54:18
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Přesně ve chvíli, kdy Černook opustil trestnou lavici, se Norové potřetí v zápase trefují do černého! ANDERS BASTIANSEN vyjel s pukem zpoza branky až na pravý kruh, odkud vypetl všechny pavučiny v pravém horním rohu Belinského svatyně! Asistence: Olimb K. A..
     
    53:30
    Holös dnes poněkolikáté zkusil své štěstí střelou od modré čáry, Belinskij sice neměl výhled úplně nejlepší, s jeho pokusem si ale poradil.
     
    52:41
    Norům se nepovedlo před Belinským přihrát, proto se k puku dostává jejich soupeř, který vyhazuje až za branku Larse Haugena.
     
    52:19
    Nyní se Bělorusové budou muset zase bránit. Vyloučeným je obránce Pavel Černook (BLR), jenž omezil svého soupeře lehkým háčkem.
     
    51:38
    Ani Norové už však nijak vehementně nenapadají Bělorusy v jejich pásmu. Toho se snažil využít Šinkevič s Ugarovem, když druhý jmenovaný tečoval puk, a změnil tak před Haugenem trajektorii letu. Puk k běloruské smůle vyletěl pouze do ochranné sítě.
     
    50:57
    Zápas jako by minutu co minutu ztrácel náboj, doufejme, že nám ještě oba celky předvedou nějaké pěkné hokejové momenty.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 4. Skröder (Roymark, Forsberg), 26. Skröder (Trygg, Thoresen), 55. Bastiansen (Olimb K. A.) – 59. Kulakov (Solomonov)


    Norsko: Haugen (Volden) – Holös, Bonsaksen, Trygg, Ödegaard, Sorvik – Hansen, Skröder, Röymark – Holtet, Olimb K. A., Thoresen (C) – Bastiansen, Forsberg, Roest, Olimb M. – Spets, Ask, Martinsen, Dahlström, Rosseli Olsen. Trenér: Roy Johansen.
    Bělorusko: Belinskij (Milčakov) – Kaznaděj, Černook, Filičkin, Graborenko, Šinkevič, Goroško, Maslenikov – Kulakov, Meleško, Kitarov – Ugarov, Kolcov (C), Kovyršin – Solomonov, Jefimenko, Stas – Andrjušenko, Demkov, Kislyj, Gavrus. Trenér: Andrej Skabelka.

    Rozhodčí: Johansson (SWE), Ronn (FIN) – Carlson (CAN), Woodworth (USA)

    Diváci: 3 115
    bahis siteleri