Lotyšsko – Francie 3:1 (kon.) | Dánsko – Bělorusko 3:2 (kon.) | Rakousko – Rusko 4:8 (kon.)
Kanada – Slovinsko 4:3 (po pr.)
konec
Lotyšsko
3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Francie
Pondělí 13.05.2013, 15:15Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    53:45
    Fleury (FRA) vyloučen za hákování. Velká komplikace pro francouzský celek. Lotyši si mohou na chvíli oddechnout, byli pod velkým tlakem francouzských barev.
     
    44:34
    Po faulu na Sachu Treille je vyloučen Sotnieks. Treille je hodně otřesen a odchází do kabiny. Za úder na hlavu inkasuje lotyšský hráč trest 2+10.
     
    41:59
    Po ráně Auvityho od modré putuje na trestnou lavici Kulda za podražení. Francie bude mít 43 vteřin výhodu pět na tři. Velká šance pro hráče v modrých dresech na první gól v utkání.
     
    40:41
    Kennis (LAT) vyloučen za sekání, přesilovka pro Francii.
     
    39:05
    Indrašiš se tlačil do zakončení, byl však při svém průniku faulován. Za držení odchází na trestnou lavici Francouz Auvitu.
     
    32:51
    Lotyši hráli v šesti, nejednalo se ovšem o špatné střídání, lotyšský výběr hrál doopravdy v šesti bruslařích v útočném pásmu. Trest odsedí kapitán Lotyšska Darzinš.
     
    14:28
    Vyloučen je Manavian za podražení.
     
    09:49
    První přesilovka v utkání je zde, zahraje si ji Francie. Kenins (LAT) vyhodil puk ze svého obranného pásma mimo hřiště a již putuje na trestnou lavici.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Pavel Kuba

    Branky a nahrávky: 15. Cipulis (Darzinš, Freibergs), 26. Sprukts (Cipulis), 57. Darzinš (Sprukts) – 44. Desroisers (Treille Y., Hecquefeuille)


    Lotyšsko: Gudlevskis – Redlihs, Sotnieks, Freibergs, Kulda, Saviels, Andersons, Jass – Sprukts, Darzinš, Cipulis – Kennis, Girgensons, Indrasis – Džerinš, Meija, Jekimovs – Berzinš, Pavlovs, Štals.
    Francie: Huet – Manavian, Auvitu, Bachet, Hecquefeuille, Janil, Besch, Moisand – Treille Y., Meunier, Desroisers – Fleury, Bellemare, Treille S. – Henderson, Roussel, Da Costa – Ritz, Raux, Guttig.
    bahis siteleri