Slovensko – USA 4:1 (kon.) | Bělorusko – Švýcarsko 1:4 (kon.) | Francie – Německo 2:3 (po pr.)
Česko – Norsko 7:0 (kon.) | Lotyšsko – Finsko 2:3 (po pr.) | Dánsko – Švédsko 2:4 (kon.)
konec
Slovensko
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
USA
Úterý 14.05.2013, 11:15 • Hartwall Arena, Helsinky, Finsko • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:55
    Ještě jeden faul, vypadá to na Erika Johnsona. Ano, je to tak, americký obránce fauluje Záborského do hlavy ve vlastní třetině a dostává za to dvouminutový trest.
     
    59:40
    Rozkaz zněl jasně – Američané nesmí vyhrát! A to se Slovensku podařilo.
     
    58:36
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    MARKO DAŇO gólem do prázdné brány pečetí vítězství Slovenska a posílá ho do čtvrtfinále! Ani dvojice bránících hráčů USA mu v tom nezabránila a na Slovensku může propuknout postupová radost. Asistence: Miroslav Šatan.
     
    57:44
    Bishop je na střídačce, USA to zkouší v šesti.
     
    57:27
    Slovensko je blízko vysněnému vítězství, které ho posouvá do čtvrtfinále.
     
    55:15
    Pozor, Staňa musí likvidovat střelu Stephena Gionty z pravé strany, to byla nebezpečná střela!
     
    54:16
    Útočný faul Craiga Smitha před Staňou, zbytečný souboj, jasný faul zezadu hokejkou do zad, Vydarený to nemohl ustát, Slovensko si zahraje přesilovou hru.
     
    41:28
    Erik Johnson se sice rozčiluje, ale faul to byl, Slovensko si zahraje přesilovou hru.
     
    39:14
    USA právě vstřelilo branku!
    To byl velký tlak Američanů, jako by hráli přesilovou hru! DANNY KRISTO měl dostatek času na pravé straně, na vrcholu kruhu pro vhazování, na to, aby zamířil a přesnou střelou zápěstím nakonec překonal Staňu a snížil na 1:3 z pohledu USA. Asistence: Matt Carle.
     
    32:27
    Pozor, Haščák s Daněm a Bližňákem postupují do přečíslení tři na jednoho, ale Haščák celou situaci "zazdil" nepřesnou přihrávkou.
     
    30:47
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Krásná kombinace Slováků, českobudějovický obránce RENÉ VYDARENÝ si počkal na přihrávku od Záborského a zakončil do odkryté části branky, Bishop se po střele marně natahuje! Asistence: Tomáš Záborský, Roman Kukumberg.
     
    28:57
    Až vyloučení přerušuje hru, na trestnou lavici odchází Smith, který dostává trest 2 + 10 za úder do oblasti krku.
     
    23:50
    Velmi špatná rozehrávka Erika Johnsona, Miklík zachycuje puk na útočné modré, udělá ještě dva kroky směrem k bráně USA, střílí, ale pouze do Bishopa.
     
    23:07
    Mário Bližňák hákuje a Slovensko se bude bránit v oslabení.
     
    22:33
    Miro Šatan již neměl dostatek sil na přebruslení Faulka, škoda, jinak by šel sám na bránu.
     
    14:23
    Američané v další velké šanci, ale Stapleton ani napodruhé nepřekonal Staňu, který již ležel na břiše na ledě, ale Američan nedokázal gólmana přehodit.
     
    12:10
    Američané se dostávají do zakončení, Stapleton se dostává ke střele "z první", ale Staňa vytasil fantastický rožtěp a udržel čisté konto.
     
    07:38
    Milan Jurčina zaváhal ve středním pásmu a jediné, co mu zbylo, bylo faulování Smitha, který se dral do třetiny Slovenska, je vyloučen, USA si zahrají přesilovou hru.
     
    06:51
    Bjugstad úplně volný před Staňou, ale netrefuje bránu, zatím největší šance USA.
     
    03:44
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A jaj! Bishop je zralý opustit branku! MARTIN BARTEK prostřelil gólmana USA z levé strany, tomu puk prošel někudy mezi betony, další hrubice gólmana Bishopa! Asistence: Miroslav Šatan.
     
    01:14
    Američané se budou bránit ve čtyřech, T.J. Oshie je vyloučen a Slovensko má výhodu přesilové hry.
     
    00:15
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Fantastický úvod Slovenska! Obrovská chyba gólmana Bishopa za valstní brankou, Kopecký výborně vyjel k mantinelu, BRANKO RADIVOJEVIČ si sjel k brance, kde se k němu dostal puk zpoza branky a pro slovenského útočníka již bylo snadné zakončit do prázdné brány! Asistence: Tomáš Kopecký.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Martin Dvořák

    Branky a nahrávky: 1. Radivojevič (Kopecký), 4. Bartek (Šatan), 31. Vydarený (Záborský, Kukumberg), 59. Daňo (Šatan) – 40. Kristo (Carle)


    Slovensko: Staňa (J. Hudáček) – Mezei, Sekera, Vydarený, Jurčina, Sersen, Mihálik, Švárný – Surový, Kopecký, Radivojevič – Kukumberg, Miklík, Záborský – Šatan, Bartek, Ölvecký – Daňo, Bližňák, M.Haščák – L. Hudáček. Tréner: V. Vůjtek
    USA: Bishop (Gibson) – Carle, Faulk, E.Johnson, Hunwick, Petry, Butler, McBain – C. Smith, Moss, P. Stastny – Stapleton, Galchenyuk, Oshie – S. Gionta, R. Carter, Thompson – Butler, Bjugstad, Palushaj. Tréner: J. Sacco

    Rozhodčí: Olenin (RUS), Rantala (FIN) – Dedioulia (BLR), Kack (SWE)
    bahis siteleri