Slovensko – USA 4:1 (kon.) | Bělorusko – Švýcarsko 1:4 (kon.) | Francie – Německo 2:3 (po pr.)
Česko – Norsko 7:0 (kon.) | Lotyšsko – Finsko 2:3 (po pr.) | Dánsko – Švédsko 2:4 (kon.)
konec
Bělorusko
1:4 (0:1, 0:0, 1:3)
Švýcarsko
Úterý 14.05.2013, 12:15 • Globen arena, Stockholm, Švédsko • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Prozatím se s vámi loučíme. Ve 16:15 se z haly Globen přihlásíme znovu, a to z utkání Česko – Norsko, které nesmí ujít žádnému českému fanouškovi. (14:39:09)
     
    Bělorusové na turnaji končí, proto jsou vyhlášeni tři nejlepší hráči Běloruska za celý šampionát:

    Vitalij Belinskij (B)
    Oleg Goroško (O)
    Konstantin Kolcov (Ú)
     
    HVĚZDY ZÁPASU:
    BLR: Vjačelav Andrjuščenko (Ú) – 0+1
    SVI: Matthias Bieber (Ú) – 1+1
     
    Švýcaři žijí dál svůj sen! Vyhrávají skupinu A se ztrátou jednoho jediného bodu! Po výhře 4:1 nad Běloruskem půjdou svěřenci kouče Seana Simpsona do čtvrtfinále z prvního místa, což znamená, že narazí na celek Česka nebo Norska.

    Statistiky po 3. třetině:

    Střely na branku: 21:40
    Vyloučení: 3:4
    Využití: 0:1
    V oslabení: 0:0
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Probíhají poslední vteřiny utkání, o vítězi je jasno.
     
    59:02
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Chybu Bělorusů na modré čáře vystihl JULIAN WALKER, který už pak šel na prázdnou branku naprosto sám a nebyl pro něj problém zamířit do černého! Walker se dnes trefuje podruhé. Bez asistence.
     
    58:43
    Belinskij zůstává na střídačce!
     
    58:43
    Vitalij Belinskij už se znovu poohlížel po střídačce, ovšem jeho spoluhráči nezvládli přechod přes modrou čáru, proto se bude vhazovat ve středním pásmu. Bělorusové si berou oddechový čas!
     
    58:00
    Do prádzné branky už měl namířeno Andres Ambühl, naposlední chvíli ale do jeho střely stihl strčit brusly jeden z Bělorusů. Po chvíli se bude vhazovat v pásmu Běloruska, proto se Belinskij vrací do klece.
     
    57:44
    Běloruská branka je prázdná! Trenér Skabelka zkusí hru se šesti hráči.
     
    57:14
    Vhazování před Berrou vyhráli sice Bělorusové, ale za brankou se puku zmocinili hokejisté v červených dresech. Bělorusko se však ještě nevzdává, vybojovalo kotouč a je zpět v útočném pásmu.
     
    56:30
    Bělorusku se nedaří založit nějaká akce. Nyní se sice nahozením do pásma Švýcarů Bělorusové dostali, jenže prostor pro kombinaci nedostali.
     
    55:38
    Švýcarští fanoušci už znovu zpívají vítězné písně. I hokejisté Švýcarska vypadají na ledě hodně sebevědomě, zdá se, že tři body už jim neuniknou.
     
    54:00
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarsko má dvoubrankový náskok a už to pomalu vypadá, že ani v posledním utkání základní skupiny nepozná hořkost porážky. Matthias Bieber našel zpoza svatyně před brankou nehlídaného JULIANA WALKERA, který z první poslal puk mezi tři tyče. Belinskij se nestihl přesunout a je to 3:1 pro Švýcary! Asisitence: Matthias Bieber.
     
    53:14
    Niederreiter přebral na levé straně kluziště v pásmu Běloruska volný puk a bekhendovou kličkou se pokusil projít až před brankáře Belinského. Přes obránce Kaznaděje ale neprošel.
     
    53:00
    Dnešnímu utkání přihlíží 2 206 diváků.
     
    52:32
    Belinskij si musle připsal zákrok po střele Hollenstein, jenž ze svého zápěstí vyslal tvrdou střelu. Běloruský gólman si ji ale lapačkou našel.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 42. Kovyršin (Andrjuščenko, Šinkevič) – 2. Josi, 51. Bieber (Josi, Berra), 54. Walker (Bieber), 60. Walker


    Bělorusko: Belinskij (Milčakov) – Kaznaděj, Černook, Jeronov, Graborenko, Šinkevič, Goroško, Maslenikov – Kulakov (A), Kolcov (C), Kitarov – Ugarov (A), Meleško, Stas – Andrjuščenko, Kovyršin, Gavrus – Solomonov, Demkov, Stefanovič – Kislyj.
    Trenér: Andrej Skabelka

    Švýcarsko: Berra (Gerber) – Vauclair (A), Seger (C), Von Gunten, Josi, Blindenbacher, Furrer, Diaz, Blum – Niederreiter, Plüss (A), Moser – Ambühl, Suri, Gardner – Cunti, Bodenmann, Hollenstein – Trachsler, Bieber, Walker. Trenér: Sean Simpson

    Rozhodčí: Fraňo (CZE), Vinnerborg (SWE) – Valach (SVK), Woodworth (USA)

    Diváci: 2 206
    bahis siteleri