Slovensko – USA 4:1 (kon.) | Bělorusko – Švýcarsko 1:4 (kon.) | Francie – Německo 2:3 (po pr.)
Česko – Norsko 7:0 (kon.) | Lotyšsko – Finsko 2:3 (po pr.) | Dánsko – Švédsko 2:4 (kon.)
konec
Česko
7:0 (3:0, 2:0, 2:0)
Norsko
Úterý 14.05.2013, 16:15 • Globen arena, Stockholm, Švédsko • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ze Stockholmu vám přejeme pěkný zbytek dne. Večer nás čekají ještě dva poslední zápasy základních skupin a po volném dnu pak ve čtvrtek čtvrtfinálové zápasy. (18:45:45)
     
    Zdá se, že se Češi konečně dostávají do dobré provozní teploty, ale Švýcaři tu hrají výborně. Ve skupině vyhráli všechny zápasy a ve čtvrtfinále nás čeká souboj na ostří nože. Postupně posilují i další soupeři českého týmu v boji o medaile. Rusku dorazí Alexander Ovečkin, Švédům už přijeli bratři Sedinové a Kanadě elitní zadák P. K. Subban. Vyřazovací boje tak slibují úžasnou podívanou.
     
    Čeští hokejisté postupují do čtvrtfinále, kde se střetnou s hokejisty Švýcarska. Svého přímého soupeře z Norska porazili naprosto přesvědčivě – 7:0. Výrazný podíl na výhře měla nová posila Tomáš Plekanec. Ten vypracoval první tři góly a především třetí byl ukázkou geniálního hokejového myšlení. Jeho příjezd z Montrealu byl skvělým tahem. Uspěla i druhá posila, Marek Židlický. Obrana sice nechala několikrát vyniknout oba gólmany Pavelce i Francouze, který krátce před koncem Pavelce vystřídal, ale nakonec Češi svému soupeři nepovolili ani jednu branku.
     
    Po utkání byla také vybrána nejlepší trojice hráčů z týmu Norska, pro který to bylo poslední vystoupení na šampionátu. Třemi nejlepšími hráčemi na šampionátu byli vyhlášeni Anders Bastiansen, Mats Trygg a Ken Andre Olimb.
     
    HVĚZDY ZÁPASU:
    CZE Tomáš Plekanec (Ú) – 0+3
    NOR: Mats Trygg (O) – 0+0
     
    STATISTIKY PO TŘETÍ TŘETINĚ:

    Střely na branku: 36:17

    Vhazování: 32:32

    Vyloučení: 6:2

    Využití: 1:0
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:12
    Češi se v pohodě brání, jejich fanoušci v hledišti jásají a radují se z přesvědčivé výhry.
     
    58:23
    Plekanec se provinil držením Bastiansena a odchází na trestnou lavici.
     
    57:51
    Zápas už se dohrává, Norové se však nevzdávají šance na čestnou branku a sympaticky napadají.
     
    56:44
    Mladičký gólman Litvínova si nyní počíhal na Röymarkovu střelu z horní hranice kruhu a skryl ji v lapačce.
     
    53:32
    Gólman Pavelec přenechává místo Pavlu Francouzovi, který dochytá dnešní utkání.
     
    53:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po pouhých 21 vteřinách se Češi prosazují znovu, tentokrát se trefil čtvrtý útok! Novotný zůstal osamocený před brankou a zadovkou přesně našel ZBYŇKA IRGLA, který mířil nad Voldenovu vyrážečku. Asistence: Jiří Novotný, Petr Hubáček.
     
    53:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Na opačné straně však Češi přidávají šestý zásah. RADIM VRBATA objel branku a nadvakrát propasíroval puk za Voldena. Nejprve trefil beton, poté už našel mezírku mezi nohama norského brankáře. Asistence: Martin Hanzal.
     
    52:40
    Norové v posledních desítkách sekund nebezpečně operují před Pavelcem. Ten zatím drží nulu, nyní ho ale zachránila spojnice tyčky a břevna!
     
    52:18
    Kiss Cam v Globenu našla v hledišti českého gólmana Alexandera Saláka s manželkou a synem. I třetí muž v masce, kterého mají Češi na šampionátu v dispozici, si zápas užívá.
     
    51:24
    Novotný přenechal puk do jízdy Michálkovi, ten těsně míjí.
     
    50:46
    Utkání přihlíží 2769 diváků.
     
    50:12
    Židlický nahazoval z úhlu, kotouč tečoval těsně před Voldenem Hanzal. Norský gólman odolal.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Tereza Velikovská

    Branky a nahrávky: 2. Fleischmann (Plekanec), 8. Fleischmann (Plekanec, Tlustý), 12. Tlustý (Plekanec), 28. Hanzal (Voráček, Hudler), 40. Michálek (Šmíd, Hubáček), 54. Vrbata (Hanzal), 54. Irgl (Novotný, Hubáček)


    Česko: Pavelec (od 54. Francouz) – Židlický, Čáslava, Michálek (A), Šmíd, Hejda, Nakládal, Kutlák – Fleischmann, Plekanec, Tlustý – Hudler, Hertl, Voráček – Vrbata (A), Hanzal, Koukal – Hubáček, Novotný (C), Irgl – Tenkrát. Trenér: Alois Hadamczik.
    Norsko: Haugen (od 13. Volden) – Holös, Bonsaksen, Trygg, Tollefsen (C), Ödegaard, Bastiansen (A), Sörvik – Hansen, Skröder, Röymark – Holtet, Olimb K. A., Thoresen (A) – Forsberg, Roest, Olimb M. – Spets, Ask, Martinsen – Dahlström. Trenér: Roy Johansen.

    Rozhodčí: Johansson (SWE), Ronn (FIN) – Dahmen (SWE), Šeljanin (RUS)

    Diváci: 2769
    bahis siteleri