Slovensko – USA 4:1 (kon.) | Bělorusko – Švýcarsko 1:4 (kon.) | Francie – Německo 2:3 (po pr.)
Česko – Norsko 7:0 (kon.) | Lotyšsko – Finsko 2:3 (po pr.) | Dánsko – Švédsko 2:4 (kon.)
konec
Dánsko
2:4 (1:0, 1:1, 0:3)
Švédsko
Úterý 14.05.2013, 20:15Hala Globen, Stockholm - Je dílem architektů Svanta Berga a Larse Vretblada a je největší své • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ze Stockholmu pro tuto chvíli vše. Užijte si zítřejší volný den a u čtvrtečních čtvrtfinálových zápasů se opět těšíme. Pěknou dobrou noc. (22:37:34)
     
    Dnes se bodově prosadily všechny tři posily z Vancouveru. Oba bratři Sedinové nasbírali shodně po gólu a asistenci, Alexander Edler si připsal jednu gólovou nahrávku.
     
    Dánsko nakonec obsadilo v základní skupině A šestou pozici. Švédové končí třetí a mohou se ve čtvrtfinále těšit na Kanadu.
     
    Dánové na turnaji končí a tak byli vyhlášeni jeho tři nejlepší hráči na turnaji – STEFAN LASSEN, MORTEN MADSEN, OLIVER LAURIDSEN. Nejlepším hráčem utkání nebyl na dánské straně zvolen žádný hráč, ale právě končící trenér Per Bäckman. Na švédské straně to byl již klasicky střelec dvou švédských branek Martin Thörnberg.
     
    Jestli dokázali Dánové držet se Švédy po dvě třetiny krok a dokonce vedli, tak ve třetí třetině na favorita nestačili. Švédsko do závěrečné třetiny doslova vlétlo a dvě rychlými góly otočilo vývoj utkání. Pak domácí tým přidal ještě čtvrtou branku a potvrdil vítězství.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Tak přeci jen se Švédové odhodlali ještě k jednomu útoku. Galbraith ale pátý gól za svá záda nepustil.
     
    59:26
    Dánům se povedlo vyhodit puk až za branku Markströma a zbytek utkání už se tak pouze dohraje. Ani Švédové už se nikam výrazně neženou.
     
    58:57
    Dánové tak budou hrát opět v oslabení. Na dvě minuty je vyloučen Jesper B. Jensen (DEN) za krosček.
     
    57:40
    Morten Madsen šel do samostatného úniku. Dohnali ho však švédští hráči a tak Madsen nedokázal zakončit. Puk ale doklouzal k Mikkelu Boedkerovi, který stál u tyče. Brankář Markström ho ovšem vychytal. Dánové si však ještě žádali trestné střílení za předchozí moment.
     
    57:20
    Johan Fransson mohl pálit, už měl dokonce i napřaženo, nakonec se rozhodl přihrát na levý kruh na lépe postaveného spoluhráče. Ten ale nedokázal puk zpracovat.
     
    56:58
    Švédsko si zahraje ještě jednu přesilovou hru. Vyloučen je Kiril Starkov (DEN) na dvě minuty za podražení.
     
    56:39
    Patrick Björkstrand pálil z levého kruhu, ale Markström jeho střelu v pohodě vyrazil do rohu kluziště.
     
    56:08
    Švédsko v plném počtu. Po dánské střele však přerušil Markström hru a bude se vhazovat po jeho levici.
     
    55:42
    I Galbraith měl v oslabení práci. Z mezikruží pálil Pettersson, ale jeho plachtící střelu dánský gólman v pohodě zkrotil.
     
    55:39
    Nichlas Hardt se ocitl ve velké šanci. V mezikruží byl úplně sám. Markström proti jeho střele ale předvedl dobrý reflex a střelu vyrazil pravým betonem.
     
    54:20
    S lehkým nahozením Larsena neměl Makrström žádné problémy. Pak jeden z dánských hráčů hledal spoluhráče úplně volného u vzdálenější tyče, ale přihrávka nebyla přesná.
     
    54:09
    Bude se vylučovat po rozmíšce za švédskou brankou. Vypadalo to, že to bude vyloučení na obou stranách, ale nakonec je potrestán jen Gabriel Landeskog (SWE) na dvě minuty za hrubost.
     
    53:48
    Landeskog předvedl dobrou individuální akci po pravé straně. Projel až do útočného pásma a pak puk nahodil na brankáře Galbraitha. Ten nahození vyrazil pravým betonem a k dorážce se ještě následně dostal Persson. Mířil ale pouze do brankáře.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Zdeněk Plánka

    Branky a nahrávky: 8. Madsen (Starkov), 37. Starkov (Madsen, Green) – 25. D. Sedin (L. Eriksson, H. Sedin), 41. H. Sedin (Eriksson, D. Sedin), 42. Thörnberg (Lindberg, Pettersson), 51. Thörnberg (Pettersson, Edler)


    Dánsko: Galbraith (S. Nielsen) – Larsen, Lassen, Jesper B. Jensen, O. Lauridsen, Mads Boedker, M. Lauridsen, R. Nielsen – N. Jensen, Jakobsen, Mikkel Boedker – Green (C), K. Staal, Hardt – Storm, Björkstrand, Madsen – Poulsen, Drseler, Starkov – J. Jensen.
    Trenér: Per Bäckman.

    Švédsko: Markström (Enroth) – Granberg, Edler, Tallinder, Gustafsson, Kronwall (C), Fransson, Fälth – H. Sedin, D. Sedin, L. Eriksson – Landeskog, Persson, Hjalmarsson – Thörnberg, Danielson, Lindberg – Lundqvist, Järnkrok, Pettersson – Jämtin.
    Trenér: Pär Marts.

    Rozhodčí: Antonín Jeřábek (CZE), Derek Zalaski (CAN) – Chris Carlson (CAN) Sakari Suominen
    bahis siteleri