Slovensko – USA 4:1 (kon.) | Bělorusko – Švýcarsko 1:4 (kon.) | Francie – Německo 2:3 (po pr.)
Česko – Norsko 7:0 (kon.) | Lotyšsko – Finsko 2:3 (po pr.) | Dánsko – Švédsko 2:4 (kon.)
konec
Česko
7:0 (3:0, 2:0, 2:0)
Norsko
Úterý 14.05.2013, 16:15 • Globen arena, Stockholm, Švédsko • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:23
    Plekanec se provinil držením Bastiansena a odchází na trestnou lavici.
     
    53:32
    Gólman Pavelec přenechává místo Pavlu Francouzovi, který dochytá dnešní utkání.
     
    53:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po pouhých 21 vteřinách se Češi prosazují znovu, tentokrát se trefil čtvrtý útok! Novotný zůstal osamocený před brankou a zadovkou přesně našel ZBYŇKA IRGLA, který mířil nad Voldenovu vyrážečku. Asistence: Jiří Novotný, Petr Hubáček.
     
    53:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Na opačné straně však Češi přidávají šestý zásah. RADIM VRBATA objel branku a nadvakrát propasíroval puk za Voldena. Nejprve trefil beton, poté už našel mezírku mezi nohama norského brankáře. Asistence: Martin Hanzal.
     
    52:40
    Norové v posledních desítkách sekund nebezpečně operují před Pavelcem. Ten zatím drží nulu, nyní ho ale zachránila spojnice tyčky a břevna!
     
    50:46
    Utkání přihlíží 2769 diváků.
     
    39:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Se zvukem závěrečné sirény zhodnocují Češi drtivý tlak, který měli v závěru prostřední třetiny. ZBYNĚK MICHÁLEK prostřelil od modré čáry vše včetně Voldena. Rozhodčí si ještě regulérnost branky zkontrolval na videu a uznává ji. Asistence: Ladislav Šmíd, Petr Hubáček.
     
    37:28
    Fleischmann dostal puk do druhé vlny od Plekance, jeho střelu škrtnul Volden lapačkou a tečoval ji nad.
     
    33:29
    Fleischmann si prodloužil střídání a zakončil ho výbornou přihrávkou na Hudlera. Ten z mezikruží střílel těsně vedle branky.
     
    27:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Voráček projel v signalizované výhodě po faulu na Hudlera do útočného pásma, poté střílel ze středu. Volden jeho pokus vyrazil a odklouzal mimo branku, ke kotouči se dostal MARTIN HANZAL a v klidu ho poslal do zcela odkryté norské branky. Asistence: Jakub Voráček, Jiří Hudler.
     
    23:15
    Plekanec nahrával Fleischmannovi od mantinelu, útočník Floridy nejprve střílel a poté ještě dorážel! Volden mu ale hattrick prozatím nepovolil.
     
    21:45
    Norové teď hodně nebezpečně operovali před brankou Pavelce, ale ten čisté konto se štěstím udržel.
     
    20:40
    Tlustý je dnes podruhé vyloučen. Tentokrát za podražení.
     
    16:34
    Tlustý byl sražen před norskou brankou, při pádu mu vylétla hokejka vzhůru a trefila obránce soupeře. Český forvard vyloučen na dvě minuty za zásah vysokou holí.
     
    12:06
    Na norského brankáře Larse Haugena už byly tři góly příliš a přepouští své místo mezi třemi tyčemi Larsi Voldenovi.
     
    12:06
    K Hudlerovi si na trestnou lavici českého týmu přisedl obránce Nakládal, který krosčekoval soupeře. Norové hrají přesilovku čtyři na tři.
     
    11:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se prosazují také ve hře čtyři na čtyři. Plekanec vyhrál buly v útočném pásmu a posunul puk na najíždějícího JIŘÍHO TLUSTÉHO, který střelou na vyrážečku prostřelil Haugena. Asistence: Tomáš Plekanec.
     
    11:23
    Po šanci českého týmu se před Haugenem škorpili Hudler a Ödegaard. Oba vyfasovali dvouminutový trest za hrubost.
     
    07:46
    Je tu první přesilovka Norů. Koukal jde odpykat dvouminutový trest za podražení.
     
    07:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je tu druhý český gól, tentokrát ze hry v pěti na obou stranách. Po dobré práci Plekance objel TOMÁŠ FLEISCHMANN Haugenovu branku a backhandem zasunul puk za norského gólmana kolem jeho pravé tyčky. Asistence: Tomáš Plekanec, Jiří Tlustý.
     
    01:45
    Česko právě vstřelilo branku!
    A Češi početní výhodu bleskurychle využívají! První útočná formace předvedla skvělý důraz u soupeřovy branky a jde do vedení. Plekanec nejprve vybruslil zpoza branky a zkoušel střílet, poté úspěšně v nepřehledné situaci dorážel u levé Haugenovy tyčky TOMÁŠ FLEISCHMANN. Asistence: Tomáš Plekanec.
     
    01:26
    Ken Andre Olimb podrazil před vlastní brankou pronikajícího Hertla a jde si na dvě minuty odpočinout, čeká nás první česká přesilovka.
     
    00:28
    Po střele Čáslavy od modré čáry dorážel Fleischmann hodně nebezpečně, sám před Haugenem ale trefil jen jeho rameno!
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Tereza Velikovská

    Branky a nahrávky: 2. Fleischmann (Plekanec), 8. Fleischmann (Plekanec, Tlustý), 12. Tlustý (Plekanec), 28. Hanzal (Voráček, Hudler), 40. Michálek (Šmíd, Hubáček), 54. Vrbata (Hanzal), 54. Irgl (Novotný, Hubáček)


    Česko: Pavelec (od 54. Francouz) – Židlický, Čáslava, Michálek (A), Šmíd, Hejda, Nakládal, Kutlák – Fleischmann, Plekanec, Tlustý – Hudler, Hertl, Voráček – Vrbata (A), Hanzal, Koukal – Hubáček, Novotný (C), Irgl – Tenkrát. Trenér: Alois Hadamczik.
    Norsko: Haugen (od 13. Volden) – Holös, Bonsaksen, Trygg, Tollefsen (C), Ödegaard, Bastiansen (A), Sörvik – Hansen, Skröder, Röymark – Holtet, Olimb K. A., Thoresen (A) – Forsberg, Roest, Olimb M. – Spets, Ask, Martinsen – Dahlström. Trenér: Roy Johansen.

    Rozhodčí: Johansson (SWE), Ronn (FIN) – Dahmen (SWE), Šeljanin (RUS)

    Diváci: 2769
    bahis siteleri