Rusko – USA 3:8 (kon.) | Švýcarsko – Česko 2:1 (kon.) | Finsko – Slovensko 4:3 (kon.)
Kanada – Švédsko 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
Finsko
4:3 (3:0, 0:2, 1:1)
Slovensko
Čtvrtek 16.05.2013, 17:30 • Hartwall Arena - Finsko • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    48:18
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Těžký direkt pro Slovensko, které bylo lepším mužstvem. Už se hrálo v pěti a Slováci možná zapomněli na to, že už musí bránit. Úplně volného nechala obrana JUHAMATTI AALTONENA, který si pohrál s pukem a sám před Staňou zakončil přesně do jeho sítě. Ačkoliv Finové nic moc nepředváděli, nyní dali soupeři pořádnou facku. Stále však není hotovo. Asistence: Petri Kontiola, Janne Pesonen.
     
    40:30
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Třígólový náskok Finska je pryč hned po třiceti vteřinách třetí třetiny. Statická obrana domácích opět propadla a nechala dva slovenské hráče zakončovat. Nejprve Radivojeviče, který ještě ideálně nezakončil, avšak TOMÁŠ SUROVÝ už ano. I přes velkou snahu svého spoluhráče se Lva Praha Lepistöho se tomuto finskému chasníkovi nepodařilo Surového zastavit a zkušený obránce zasunul u pravé tyče puk do sítě. Asistence: Branko Radivojevič, Branislav Mezei.
     
    32:17
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Fantastické, parádní. Co si teď Slováci vytvořili před Raantou, to byl více jak minutový kolotoč. Udeřit mohlo už po střele Hudáčka, poté i po dorážce Šatana, tam si finský mág poradil. Pak už ale neměl vůbec žádnou šanci. Kotouče se chopil obránce ANDREJ SEKERA a zápěstím vymetl levý horní růžek. Výstavní gól v domácí síti a podívejme se, Slovensko je zpět ve hře. Kontaktní gól přišel v pravou chvíli. Asistence: Branislav Mezei, Libor Hudáček.
     
    25:03
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak a je to tady, Slovensko má naději. Až přílišnou bohorovnost domácího mužstva trestá MICHEL MIKLÍK, který si vzal kotouč na modré čáře a jen tak bez nějakého přemýšlení hodil touš přímo na Raantu. Ten vůbec nic neviděl přes clonící hráče a nakonec to byl čistý průstřel. Zdálo se, že tam byla teč Radivojeviče, ale ten "pouze" dobře clonil. Asistence: Branislav Mezei, Roman Kukumberg.
     
    15:44
    Finsko právě vstřelilo branku!
    PETRI KONTIOLA má fantastický čuch na góly. Vždy se ukáže tam, kde je třeba. Svým osmým gólem na turnaji překonal slovenského brankáře Staňu, který se může červenat. Stejně tak jeho kolega obránce Surový, jenž ztratil puk při špatné rozehrávce. Tu Kontiola vystihl a ihned vypálil z bezprostřední blízkosti slovenské brány. Staňa si myslel, že má kotouč ve své moci, jenže mu vypadl z výstroje a pohroma s pořadovým číslem tři, je na světě. Asistence: Juhamatti Aaltonen.
     
    09:49
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Když se to umí, pak je to brnkačka. Ten tlak Suomi byl obrovský a zaslouženě přichází druhý úder do slovenské síti. PETRI KONTIOLA hraje celý turnaj v obrovské pohodě a nyní to jasně dokázal. Dostal ideální pas od Aaltonen mezi kruhy, tam rozhodil rameny, zmátl tím tak Staňu, který šel na led a kličkou do bekhendu zakončoval elitní domácí střelec prakticky do prázdné. Zasunul puk k pravé tyči poměrně pohodlně. Asistence: Juhamatti Aaltonen, Janne Pesonen.
     
    01:31
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Čeká nás asi hodně divoký a útočný zápas. Na obou stranách se neustále něco děje a prakticky první šance domácího týmu končí gólem. Takové nenápadné nahození od modré čáry vyslal OSSI VÄÄNÄNEN a puk propadl za záda nešťastného Stani, který se nestačil přesunout a zorientovat. Možná tu střelu ani pořádně neviděl. Tak či tak, Finsko vede 1:0. Bez asistence.
    Unikátní sběratelské relikvie. Získejte masku Tomáše Vokouna či jeho zápasový dres ze zlatého šampionátu 2010 v Německu.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 2. Väänänen, 10. Kontiola (Aaltonen, Pesonen), 16. Kontiola (Aaltonen), 49. Aaltonen (Kontiola, Pesonen) – 26. Miklík (Mezei, Kukumberg), 33. Sekera (Mezei, Hudáček), 41. Surový (Radivojevič, Mezei)


    Finsko: Raanta (Ortio) – Lepistö, Hietanen, Laakso, Mäntylä, Väänänen, Jalasvaara, Kukkonen (C), Melart – Pesonen, Kontiola (A), Aaltonen – Salminen, Korpikoski, Koskiranta – Savinainen, Pihlström, Granlund – Hagman (A), Anttila, Hytönen. Trenér: Jukka Jalonen.
    Slovensko: Staňa (Hudáček) – Mezei, Sekera, Vydarený, Jurčina, Sersen, Mihálik, Švarný – Surový, Kopecký (A), Radivojevič (A) – Kukumberg, Miklík, Záborský – Šatan (C), Hudáček, Ölvecký – Daňo, Bližňák, Haščák – Bartek. Trenér: Vladimír Vůjtek st.

    Rozhodčí: Jeřábek (CZE), Kaval (USA) – Morrison (USA), Blümel (CZE)

    Diváci: 9520
    bahis siteleri