Rusko – USA 3:8 (kon.) | Švýcarsko – Česko 2:1 (kon.) | Finsko – Slovensko 4:3 (kon.)
Kanada – Švédsko 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
Finsko
4:3 (3:0, 0:2, 1:1)
Slovensko
Čtvrtek 16.05.2013, 17:30 • Hartwall Arena - Finsko • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    50:36
    Komplikace pro Slováky. Vyloučen je Tomáš Kopecký za hákování.
     
    45:47
    Miklík hraje velice dobře, nyní vybojoval faul. Kontiola ho popotáhl při svižné střele na bránu a jsou z toho dvě minuty. Slovenská přesilovka může začít.
     
    37:47
    Jenže, potíže budou pokračovat. Pesonen je vyloučen za hrubost a budeme sledovat první přesilovku Slovenska.
     
    29:28
    Duel metrákových chlapů. Jurčina a Anttila v pěstním souboji si nedali nic líbit a zase se nám trochu přiostřilo. Ale je to play-off a je jasné, že se nebude hrát v rukavičkách. Oba hráči jsou pochopitelně za katrem.
     
    17:49
    Radivojevič se dal do křížku s Lepistöm a jako by chtěl útočník Slovanu Bratislava naznačit svým kolegům, že by se měli více rvát o svou šanci. Tudy by mohla vést cesta a ještě nějaká šance, času je stále dost. Oba hráči jsou na trestné za hrubost.
     
    12:01
    Jenže přišel faul Bližňáka v souboji u mantinelu a finský tlak může vesele pokračovat. Slovensko se pouze s obtížemi brání. To je finská vlna, která se na ně neustále řítí.
     
    11:44
    Granlund vybojoval další faul, respektive přesilovku pro svůj tým. Finský "florbalista" to zkoušel nejprve z levé strany, pak z pravé a Staňa se sotva stíhal přesunout, aby zarazil betony u tyček. Nakonec se mu podařilo.
     
    04:37
    Faul loktem pro Marka Daňa ukazuje rozhodčí Antonín Jeřábek. Finsko si zahraje první přesilovku zápasu.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 2. Väänänen, 10. Kontiola (Aaltonen, Pesonen), 16. Kontiola (Aaltonen), 49. Aaltonen (Kontiola, Pesonen) – 26. Miklík (Mezei, Kukumberg), 33. Sekera (Mezei, Hudáček), 41. Surový (Radivojevič, Mezei)


    Finsko: Raanta (Ortio) – Lepistö, Hietanen, Laakso, Mäntylä, Väänänen, Jalasvaara, Kukkonen (C), Melart – Pesonen, Kontiola (A), Aaltonen – Salminen, Korpikoski, Koskiranta – Savinainen, Pihlström, Granlund – Hagman (A), Anttila, Hytönen. Trenér: Jukka Jalonen.
    Slovensko: Staňa (Hudáček) – Mezei, Sekera, Vydarený, Jurčina, Sersen, Mihálik, Švarný – Surový, Kopecký (A), Radivojevič (A) – Kukumberg, Miklík, Záborský – Šatan (C), Hudáček, Ölvecký – Daňo, Bližňák, Haščák – Bartek. Trenér: Vladimír Vůjtek st.

    Rozhodčí: Jeřábek (CZE), Kaval (USA) – Morrison (USA), Blümel (CZE)

    Diváci: 9520
    bahis siteleri