Rusko – USA 3:8 (kon.) | Švýcarsko – Česko 2:1 (kon.) | Finsko – Slovensko 4:3 (kon.)
Kanada – Švédsko 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
Finsko
4:3 (3:0, 0:2, 1:1)
Slovensko
Čtvrtek 16.05.2013, 17:30 • Hartwall Arena - Finsko • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:23
    Väänänen netrefil prázdnou bránu, mnoho nechybělo a bylo definitivně rozhodnuto. Unavená pětice musí zůstat na ledě, protože bylo odpískáno zakázané uvolnění.
     
    57:31
    Slovensko je v šesti, Staňa je na střídačce.
     
    57:31
    Oddechový čas pro Vladimíra Vůjtka. Není už na co čekat. Slováci budou mít k dispozici útočné pásmo a logickým řešením bude odvoláním Rastislava Stani.
     
    51:58
    Kopecký je na ledě a mohl společně se Sekerou sledovat vyrovnání. Slovenský obránce nahazoval perfektně kotouč před bránu, kde byl znovu Miklík a tohle tedy nedat... Velká škoda pro Slovensko, které mělo na lopatě vyrovnání. Autor prvního slovenského gólu netrefil střelou po ledě takřka odkrytou bránu.
     
    50:58
    Ve vlastním oslabení měl obrovskou šanci Miroslav Šatan. Hráči a diváci se už skoro radovali, ale velezkušený borec nedokázal zasunout kotouč pod padajícím Raantou.
     
    50:36
    Komplikace pro Slováky. Vyloučen je Tomáš Kopecký za hákování.
     
    48:18
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Těžký direkt pro Slovensko, které bylo lepším mužstvem. Už se hrálo v pěti a Slováci možná zapomněli na to, že už musí bránit. Úplně volného nechala obrana JUHAMATTI AALTONENA, který si pohrál s pukem a sám před Staňou zakončil přesně do jeho sítě. Ačkoliv Finové nic moc nepředváděli, nyní dali soupeři pořádnou facku. Stále však není hotovo. Asistence: Petri Kontiola, Janne Pesonen.
     
    47:03
    Michel Miklík si najel do prostoru mezi kruhy, udělal to moc dobře. Horší už to bylo se střelou, kterou Raanta v pohodě uklízí do lapačky. I tak to byla velká šance, toho prostoru měl slovenský střelec mnoho a mohl tu situaci vyřešit jinak.
     
    45:47
    Miklík hraje velice dobře, nyní vybojoval faul. Kontiola ho popotáhl při svižné střele na bránu a jsou z toho dvě minuty. Slovenská přesilovka může začít.
     
    40:30
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Třígólový náskok Finska je pryč hned po třiceti vteřinách třetí třetiny. Statická obrana domácích opět propadla a nechala dva slovenské hráče zakončovat. Nejprve Radivojeviče, který ještě ideálně nezakončil, avšak TOMÁŠ SUROVÝ už ano. I přes velkou snahu svého spoluhráče se Lva Praha Lepistöho se tomuto finskému chasníkovi nepodařilo Surového zastavit a zkušený obránce zasunul u pravé tyče puk do sítě. Asistence: Branko Radivojevič, Branislav Mezei.
     
    37:47
    Jenže, potíže budou pokračovat. Pesonen je vyloučen za hrubost a budeme sledovat první přesilovku Slovenska.
     
    37:46
    Ani tohle není gól. Záborského svižná pumelice propadla k Raantovi a před ním poté dorážel Miklík. Ten byl zcela sám před finskou klecí, měl to však na slabší bekhendovou stranu a ten pokus neměl potřebnou razanci. I tohle Finsko přežilo.
     
    35:38
    Hraje se stále v útočném pásmu Slovenska a není to přesilovka. Skutečně není. Finové jsou úplně bez pohybu a mají i velké štěstí. René Vydarený napřáhl od modré a podruhé v zápase zazvonila tyč finské brány. Tak to mají naši sousedi i pořádnou porci smůly. Už mohlo být vyrovnáno a nikdo by se nemohl divit.
     
    32:17
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Fantastické, parádní. Co si teď Slováci vytvořili před Raantou, to byl více jak minutový kolotoč. Udeřit mohlo už po střele Hudáčka, poté i po dorážce Šatana, tam si finský mág poradil. Pak už ale neměl vůbec žádnou šanci. Kotouče se chopil obránce ANDREJ SEKERA a zápěstím vymetl levý horní růžek. Výstavní gól v domácí síti a podívejme se, Slovensko je zpět ve hře. Kontaktní gól přišel v pravou chvíli. Asistence: Branislav Mezei, Libor Hudáček.
     
    29:28
    Duel metrákových chlapů. Jurčina a Anttila v pěstním souboji si nedali nic líbit a zase se nám trochu přiostřilo. Ale je to play-off a je jasné, že se nebude hrát v rukavičkách. Oba hráči jsou pochopitelně za katrem.
     
    25:03
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak a je to tady, Slovensko má naději. Až přílišnou bohorovnost domácího mužstva trestá MICHEL MIKLÍK, který si vzal kotouč na modré čáře a jen tak bez nějakého přemýšlení hodil touš přímo na Raantu. Ten vůbec nic neviděl přes clonící hráče a nakonec to byl čistý průstřel. Zdálo se, že tam byla teč Radivojeviče, ale ten "pouze" dobře clonil. Asistence: Branislav Mezei, Roman Kukumberg.
     
    18:58
    Málem jsem to přivolal. Obránce Surový při hře 4/4 vypálil z levého kruhu a velká smůla Slovenska. U Raantovy brány zazvonila tyč.
     
    17:49
    Radivojevič se dal do křížku s Lepistöm a jako by chtěl útočník Slovanu Bratislava naznačit svým kolegům, že by se měli více rvát o svou šanci. Tudy by mohla vést cesta a ještě nějaká šance, času je stále dost. Oba hráči jsou na trestné za hrubost.
     
    15:44
    Finsko právě vstřelilo branku!
    PETRI KONTIOLA má fantastický čuch na góly. Vždy se ukáže tam, kde je třeba. Svým osmým gólem na turnaji překonal slovenského brankáře Staňu, který se může červenat. Stejně tak jeho kolega obránce Surový, jenž ztratil puk při špatné rozehrávce. Tu Kontiola vystihl a ihned vypálil z bezprostřední blízkosti slovenské brány. Staňa si myslel, že má kotouč ve své moci, jenže mu vypadl z výstroje a pohroma s pořadovým číslem tři, je na světě. Asistence: Juhamatti Aaltonen.
     
    12:01
    Jenže přišel faul Bližňáka v souboji u mantinelu a finský tlak může vesele pokračovat. Slovensko se pouze s obtížemi brání. To je finská vlna, která se na ně neustále řítí.
     
    11:44
    Granlund vybojoval další faul, respektive přesilovku pro svůj tým. Finský "florbalista" to zkoušel nejprve z levé strany, pak z pravé a Staňa se sotva stíhal přesunout, aby zarazil betony u tyček. Nakonec se mu podařilo.
     
    09:49
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Když se to umí, pak je to brnkačka. Ten tlak Suomi byl obrovský a zaslouženě přichází druhý úder do slovenské síti. PETRI KONTIOLA hraje celý turnaj v obrovské pohodě a nyní to jasně dokázal. Dostal ideální pas od Aaltonen mezi kruhy, tam rozhodil rameny, zmátl tím tak Staňu, který šel na led a kličkou do bekhendu zakončoval elitní domácí střelec prakticky do prázdné. Zasunul puk k pravé tyči poměrně pohodlně. Asistence: Juhamatti Aaltonen, Janne Pesonen.
     
    06:27
    Neuvěřitelné, co Finsko nedalo. Salminen měl na hokejce druhý dnešní gól, ale sám před bránou přestřeluje. Pane jo, tam bylo místa, kam si to finský útočník mohl namířit. Vypálil nad, nicméně Slováci jsou i nadále pod obrovským tlakem.
     
    04:37
    Faul loktem pro Marka Daňa ukazuje rozhodčí Antonín Jeřábek. Finsko si zahraje první přesilovku zápasu.
     
    01:31
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Čeká nás asi hodně divoký a útočný zápas. Na obou stranách se neustále něco děje a prakticky první šance domácího týmu končí gólem. Takové nenápadné nahození od modré čáry vyslal OSSI VÄÄNÄNEN a puk propadl za záda nešťastného Stani, který se nestačil přesunout a zorientovat. Možná tu střelu ani pořádně neviděl. Tak či tak, Finsko vede 1:0. Bez asistence.
     
    01:06
    A pozor na Michela Miklíka. To byla bomba jako z děla a finského gólmana puk trefil do krku, možná do klíční kosti. To bylo hodně nepříjemné a Raanta je značně otřesen. Své království zatím uhájil i přes tyto problémy.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 2. Väänänen, 10. Kontiola (Aaltonen, Pesonen), 16. Kontiola (Aaltonen), 49. Aaltonen (Kontiola, Pesonen) – 26. Miklík (Mezei, Kukumberg), 33. Sekera (Mezei, Hudáček), 41. Surový (Radivojevič, Mezei)


    Finsko: Raanta (Ortio) – Lepistö, Hietanen, Laakso, Mäntylä, Väänänen, Jalasvaara, Kukkonen (C), Melart – Pesonen, Kontiola (A), Aaltonen – Salminen, Korpikoski, Koskiranta – Savinainen, Pihlström, Granlund – Hagman (A), Anttila, Hytönen. Trenér: Jukka Jalonen.
    Slovensko: Staňa (Hudáček) – Mezei, Sekera, Vydarený, Jurčina, Sersen, Mihálik, Švarný – Surový, Kopecký (A), Radivojevič (A) – Kukumberg, Miklík, Záborský – Šatan (C), Hudáček, Ölvecký – Daňo, Bližňák, Haščák – Bartek. Trenér: Vladimír Vůjtek st.

    Rozhodčí: Jeřábek (CZE), Kaval (USA) – Morrison (USA), Blümel (CZE)

    Diváci: 9520
    bahis siteleri