Dortmund – Bayern 1:2 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
1:2 (0:0)
Bayern Mnichov
Sobota 25.05.2013, 20:45 • Wembley, Londýn • Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Střídání v týmu Bayern München: ze hřiště odchází Mario Mandžukić, přichází Mario Gómez.
     
    90
    Střídání v týmu Bayern München: ze hřiště odchází Franck Ribéry, přichází Luiz Gustavo.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Jakub Blaszczykowski, přichází Julian Schieber.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Sven Bender, přichází Nuri Sahin.
     
    89
    Bayern právě vstřelil branku!
    To, co se ARJENU ROBBENOVI nepovedlo před rokem, se mu může podařit teď! Ribéry zády k brance převzal skvělý pas, patičkou jej za sebe protlačil Robbenovi, ten unikl všem obráncům Borussie a velmi drzým zakončením do Weidenfellerova protipohybu dost možná rozhodl toto finále.
     
    87
    Lahm dal skvělý míč pod sebe na Müllera, ten jej ale propustil za sebe nabíhajícímu Schweinsteigerovi a ten tvrdou ránou vyprášil Weindefellerovy rukavice, od nichž míč putoval na rohový kop!
     
    76
    Hummels nedokázal odkopnout míč, nabito pak dostal Alaba a parádní táhlou ránou pořádně protáhl Weidenfellera, jenž tygřím skokem vyrazil míč na rohový kop!
     
    73
    Franck Ribéry se pokusil dojít pro penaltu, sudí Rizzoli ale nechal pokračovat ve hře. Francouzský záložník se nakonec dostal do křížku s Kevinem Großkreutzem a oba za to byli odměnění žlutými kartami.
     
    72
    Borussia přežila svou vlastní smrt! Müller se dostal před Schmelzera, udělal i kličku Weidenfellerovi a poslal míč k prázdné brance, tam ale riskantní skluz zkusil Subotić a před nedůrazným Robbenem vykopl míč z brankové čáry. Neskutečné.
     
    68
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Vycházející hvězda německého fotbalu ILKAY GÜNDOGAN na sebe vzala obrovskou zodpovědnost, zamířila k pravé tyči ze svého pohledu, zatímco Neuer zkusil druhou stranu a máme tak srovnáno.
     
    67
    Je nařízena penalta pro Borussii Dortmund! Reus si hodil míč přes Danteho, ten jej ale tvrdě zastavil kolenem do břicha a byla nařízena penalta. Dante navíc mohl dostat i druhou žlutou kartu, která by jej poslala do sprch.
     
    60
    Bayern právě vstřelil branku!
    Ribéry výborně prostrčil míč v šestnáctce na Robbena, ten si položil Weidenfellera a i když se dostal z ideálního úhlu, nastřelil míč na branku, kde jej Schmelzer nedokázal zastavit a zcela volný MARIO MANDŽUKIĆ doklepl míč do prázdné branky.
     
    43
    Hummels mírně nezvládl další souboj s Robbenem, ten ale opět tváří v tvář proti Weidenfellerovi neuspěl a tentokrát dokonce udělal razítko na obličeji brankáře Borussie!
     
    35
    Lewandowski se opět výtečně zbavil Boatenga a pak šel sám na Neuera, byl ale ve velkém úhlu a brankář Bayernu si tak připsal další skvělý výběh!
     
    30
    Robben byl naprosto zapomenut dortmundskou obranou, dostal do běhu míč od Müllera, jenomže selhal v zakončení a Weidenfeller vytáhl další skvělý zákrok!
     
    29
    Dante vystavil stopku rozběhnutému Reusovi a jako první hráč uviděl žlutou kartu.
     
    26
    Müller roztáhl hru na levou stranu k Alabovi, přizvednutý centr od něj dopadl na hlavu Mandžukiće, jehož zakončení reflexivním zákrokem na brankové čáře zpod břevna vytáhl Weidenfeller!
     
    15
    Borussii se pak ale podařilo dostat míč zpět do šestnáctky a naprosto volný Blaszczykowski z první napálil míč k levé tyči, kde bravurně zasáhl na rohový kop Neuer!

    Daniel Polách

    Branky: 68. Gündogan (pen.) – 60. Mandžukić, 89. Robben

    Karty:   73. Großkreutz (DOR) – 29. Dante (BAY), 73. Ribéry (BAY)


    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer – Bender (90. Sahin), Gündogan – Blaszczykowski (90. Schieber), Reus, Großkreutz – Lewandowski
    Bayern Mnichov: Neuer – Lahm, Boateng, Dante, Alaba – Martínez, Schweinsteiger – Robben, Müller, Ribéry (90. Gustavo) – Mandžukić (90+4. Gómez)

    Rozhodčí: Rizzoli – Faverani, Stefani (všichni ITA)
    bahis siteleri