Srbsko – Portugalsko 2:2 (3:2 po pen.) | Španělsko – Francie 1:2 (po pr.)
po penal. (3:2)
Srbsko
2:2 (1:0)
Portugalsko
Pondělí 29.07.2013, 15:30 • SRC Alytus, Alytus (LTU) • Mistrovství Evropy U19
Předzápasové kurzy
     
    Rajkvič fantasticky vychytal Teixeiru (POR) a Srbové tak mohou v další penaltě rozhodnout! (2:2)
     
    Rafael (POR) poslal míč vysoko nad, neskutečné co se nyní děje na hřišti. (1:2)
     
    Jenže Meleg (SRB) také trefuje skvělého Varelu. (1:2)
     
    Tak pozor! Guedes trefil přesně rukavice Rajkviče a Srbové jsou zpět ve hře. (1:2)
     
    Na druhé straně kapitán Srbů Pavlovski napálil míč do tyče! (0:1)
     
    112
    Rajkvič musel proti Guedesovi předvést fantastický zákrok! Střela Guedese letěla dobře, ale srbský brankář se prolétl vzduchem a míč zachytil.
     
    109
    Hélder Costa se opřel do míče z dálky a jeho projektil neletěl vůbec špatně, naštěstí pro Srbsko míč prolétl kolem pravé tyče.
     
    106
    Portugalci měli schovanou ještě jednu změnu a tu také nyní využili. Ze hřiště odešel Bernardo Silva a nahradil ho João Teixeira.
     
    105
    Nastavovat se bude jedna minuta.
     
    104
    Marcos Lopes měl na kopačce branku, ale největší šanci prodloužení portugalský hráč neskutečným způsobem zazdil. Jeho pokus o střelu atakoval spíše rohový praporek než bránu Rajkviče.
     
    100
    Přímočará akce Portugalců nakonec nekončí ani střelou na bránu. Po jedné rychlé přihrávce do křídla přišel ostrý centr, který však mezi tři tyče nikdo neposlal.
     
    93
    Jenže stačila jedna povedená přihrávka a Portugalci mohli jít opět do vedení! Krásnou akcí na jeden dotek byla srbská obrana naprosto rozebrána, ale Rajkvič dával pozor a dokázal rychle vystartovat z brány a nedal tak Lopesovi šanci zakončit.
     
    90+1
    V první z nich vidí žlutou kartu Pavlovski (SRB).
     
    90
    Nastavovat se budou 4 minuty.
     
    85
    Srbsko právě vstřelilo branku!

    Ve chvíli, kdy to vypadalo se Srbskem už velmi špatně, se dostal ke střele z dvaceti metrů MIJAT GAČINOVIČ a poslední střídající hráč se za šest minut pobytu na hřišti odměnil trenérovi za danou důvěru. Střelu Gačinovič umístil přesně k tyči, ale ani tak Varela nemůže mít při tomto gólu naprosto čisté svědomí.
     
    79
    Srbský kouč Ljubinko Drulovič reaguje svým třetím střídáním v zápase. Hřiště opustí Djurdjevič, který je autorem jediné srbské branky, nahradí ho Gačinovič.
     
    78
    Portugalsko právě vstřelilo branku!

    A nyní už to Portugalcům vyšlo a zcela zaslouženě tak otáčí průběh tohoto utkání. Luís Rafael našel centrem hlavu ALEXANDRA GUEDESE a ten dokázal míč i za pomoci tyče poslat do sítě. Nádherná branka Portugalska, která přišla po soustavném tlaku.
     
    77
    Utkání v 77. minutě končí pro Maného, kterého v portugalském dresu nahrazuje Heldér Costa
     
    76
    Tak nyní u Srbů stáli snad všichni svatí! Nejdříve Marcos Lopes parádně vystřelil a skvělý zákrok musel předvést Rajklič, ten však míč vyrazil pouze k Lopesovi a ten z dorážky následně trefuje tyč.
     
    68
    Antiče nahrazuje Slobodan Uroševič.
     
    62
    První střídání Srbů v utkání je zde, ze hřiště odešel Lukovič a nahradil ho Meleg.
     
    55
    Portugalsko právě vstřelilo branku!

    Tak toto byla opravdu akce jako vystřižená z učebnice! Několik rychlých přihrávek na jeden dotek naprosto rozebralo srbskou obranu a po narážečce BERNARDA SILVY s Ricardem Hortou se první jmenovaný trefil přesně k tyči a srovnává stav na 1:1.
     
    54
    Velká chyba v srbské obraně nakonec není potrestána, vybojovaný míč u rohového praporku byl přihrán Lopesovi, ale ten z dvaceti metrů míří mimo.
     
    53
    Opět se na zemi ocitl jeden ze srbských hráčů a nyní je faul oceněn i žlutou kartou, tu si vysloužil Bernardo Silva.
     
    49
    Nyní to už měl Rajkvič mnohem složitější, čelil totiž velmi tvrdé střele z úhlu. Srbský gólman však dokázal míč vyrazit do bezpečí.
     
    45+1
    Tomás Podstawski (POR) je dnes druhým karetně potrestaným hráčem.
     
    45
    Rozhodčí v prvním poločase nastavuje dvě minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    42
    Srbská radost ze druhé branky je okamžitě umírněná zdviženým praporkem rozhodčího! Mitrovič sice elegantně míč tečoval a dostal ho za záda Varely, stál však v ofsajdu.
     
    34
    Carlos Mané (POR) je prvním karetně potrestaným hráčem utkání.
     
    32
    Ve 32. minutě je tu první střídání Portugalců, Ricardo Horta je novým mužem na hřišti a nahradil Leandra Silvu.
     
    23
    Mitrovič postupoval sám po brankové čáře a z rohu hřiště se dostal až do střelecké pozice, po cestě obehrál dva protihráče a zakončil. Jeho dělovka nártem však skončila pouze v boční síti.
     
    19
    Velmi pohledná akce Marcose Lopese, ten si přikopl míč na volej a okamžitě vypálil. Narazil však pouze na připraveného Rajkviče, který jeho pokus kryje.
     
    8
    A mohlo být s Portugalci mnohem hůře! Nádherný pás do běhu dostal Aleksandar Mitrovič, ten udělal kličku na obránce a okamžitě vystřelil, míč však letěl o něco výše něž bylo potřeba.
     
    6
    Srbsko právě vstřelilo branku!

    Tak to byla krásná akce Srbska, po které se hned mění skóre. Centr Goluboviče našel na pěti metrech hlavu UROŠE DJURDJEVIČE a ten poslal míč nechytatelně k tyči. Varela se sice po míči okamžitě vrhl, ale byl na něj krátký.

    Jozef Valenčík

    Branky: 6. Djurdjevič, 85. Gačinovič – 55. B. Silva, 78. Guedes

    Karty:   90+1. Pavlovski (SRB) – 34. Mané (POR), 45+1. Podstawski (POR), 53. B. Silva (POR)


    Srbsko: Rajkvič – Antič (68. Uroševič), Filipovič, Veljkovič, Golubovič – Milinkovič-Savič, Maksimovič – Lukovič (62. Meleg), Pavlovski, Djurdjevič (79. Gačinovič) – Mitrovič
    Portugalsko: Varela – Cancelo, Figueiredo, Ié, Rafael – Podslawski, R. Silva (32. Horta) – Guedes, Lopes, Mané (77. Costa) – B. Silva (106. Teixeira)

    Rozhodčí: Oliver – Broughton, Opland
    bahis siteleri