Székesfehérvár – Nové Zámky 0:0 (16:00) | Michalovce – Bardejov 1:6 (kon.) | Poprad – Csíkszereda 5:1 (kon.)
K. Vary – Mnichov 4:1 (kon.) | Benátky n/J – Salzburg II 6:1 (kon.) | Pelhřimov – Jindř. Hradec 4:4 (kon.)
Val. Meziříčí – Orlová 5:1 (kon.) | Děčín – Deggendorf 2:5 (kon.)
konec
HK Poprad
5:1 (3:1, 2:0, 0:0)
HSC Csíkszereda
sk Pátek 16.08.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine tohto zápasu už góly nepadli, no domáci Popradčania mali čo robiť v defenzíve, keďže takmer 11 minút hrali v početnej nevýhode. Hokejisti hosťujúcej Csíkszeredy sa síce snažili ofenzívne presadiť, no napokon sa im to nepodarilo, keďže v popradskej bráne predviedol skvelý výkon gólman Matúš Široký, ktorý síce nastúpil v 32. minúte, no má na svojom konte čisté konto.
    Popradskí hokejisti teda dominovali aj v poslednom prípravnom zápase pred bájnym Tatranským pohárom, keď s prehľadom zdolali rumunského hokejového majstra.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:02:27)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:51
    Puk majú v moci domáci Popradčania, ktorí už len vyčkávajú na záverečnú sirénu, ktorá spečatí ďalšie popradské víťazstvo.
     
    59:16
    Po pravej strane sa dobre presúval Becze a následne aj tvrdo zakončil. Gólman Široký však zasahovať nemusel, keďže puk ešte pred ním zachytil pozorný Lenďák.
     
    58:59
    Po peknej prihrávke od Vokuliča spoza hosťujúcej brány sa k puku dostal Vojtaššák, no už nemal veľa priestoru na zakončenie, a tak trafil len výstroj gólmana Kožucha.
     
    58:29
    Po ľavom krídle sa rýchlo presúval Gápa, ktorý následne aj tvrdo vystrelil, no gólman Kožuch predviedol skvelý zákrok, keď puk po lapačkovom semafóre ukryl vo svojej lapačke!
     
    57:52
    Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme, kde oba tímy tuho bojujú o puk. Zatiaľ sú však aktívnejší Popradčania, ktorí majú tento zápas už pevne vo svojich rukách.
     
    57:18
    Kalus sa s pukom dostal pred bránu hosťujúcej Csíkszeredy, no napokon bol neúspešný. Od puku ho odtlačil pozorný István Nagy, ktorý poslal hostí do stredného pásma.
     
    56:41
    Hosťujúci Tamás Biró poslal puk z pravej strany smerom na gólmana Širokého, no napokon bol neúspešný. Túto strieľanú prihrávku zachytil pozorný Gáborčík, ktorý poslal svojich do útoku.
     
    55:56
    Sýkora získal puk na ľavej strane a chcel v medzikruží nájsť Paukovčeka, no nepodarilo sa mu to, keďže jeho prihrávka bola napokon zblokovaná mimo hosťujúcej brány.
     
    55:25
    Ištocy sa zo svojej defenzívnej úlohy vydal do útoku predviesť dobrý forčeking a napokon poriadne potrápil rozohrávku Csíkszeredy. Pri puku sú teda opäť Popradčania.
     
    54:55
    Vojtaššák sa s pukom natlačil pred hosťujúcu bránu, no následne si mierne nerozumel so svojimi spoluhráčmi a k puku sa dostali len hokejisti Csíkszeredy.
     
    54:13
    Popradskí Kamzíci sú usadení v útočnom pásme a snažia sa ofenzívne presadiť. Momentálne sa však hostia bránia veľmi dobre. Herný prejav tohto zápasu hovorí, že už je rozhodnuté.
     
    53:38
    Marek Nagy sa s pukom dobre presúval po ľavom krídle a následne chcel na pravej strane nájsť Gápu, no pozorný obranca Hrubý puk úspešne stečoval do rohu klziska.
     
    52:51
    Popradčania hrajú už v plnom počte a ihneď sa s pukom usadili pred hosťujúcou bránou. Csíkszereda sa však dobre bránia a nedovoľuje domácim zakončovať.
     
    52:29
    Spoza pravého kruhu tvrdo pálil hosťujúci Farkaš, no jeho nekompromisná delovka nerobila Širokému problémy. Popradský gólman puk zblokoval na ochrannú sieť!
     
    51:58
    Tamás Biró tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho delovku napokon gólman Široký vyrazil do rohu klziska svojim ľavým betónom. Následne sa Popradčania oslobodili.
     
    51:28
    Popradskí Kamzíci opäť hrajú už v plnom počte a zatiaľ sa bránia naozaj veľmi dobre. Csíkszereda hrá už poriadne dlho v presilovej hre, no Popradčania ukazujú, že aj v týchto situáciách vedia hrať skvele.
     
    50:48
    Opäť je tu presilová hra 5 na 3 pre Csíkszeredu. Na dve minúty si za faul kolenom odchádza sadnúť domáci Vojtaššák.
     
    50:05
    Kósa tvrdo pálil spoza kruhov, no gólman Široký bol aj tentokrát v strehu a puk svojim pravým betónom vyrazil na zadný mantinel! Následne sa Popradčania oslobodili vyhodením puku.
     
    49:42
    Hokejisti Popradu hrajú už vo štvorici a snažia sa puk vyhodiť cez všetky čiary až za bránu hostí. Napokon sa im to aj podarilo, no Csíkszereda sa stále nevzdáva.
     
    49:28
    Po peknej prihrávke od Kalusa sa k puku dostal Beluš, ktorý zakončoval z tesnej blízkosti hosťujúcej brány. Beluš následne sekol gólmana Kožucha a musí si odpykať dvojminútový trest. Je tu teda presilová hra 5 na 3 pre Csíkszeredu.
     
    48:45
    Hráči hosťujúcej Csíkszeredy sú usadení v útočnom pásme, no tam si puk posúvajú len po mantineloch. Popradčania sa opäť skvele bránia a očividne inkasovať nechcú.
     
    48:09
    Spoza pravého kruhu opäť tvrdo zakončoval Hrubý, no jeho nekompromisná delovka bola napokon neúspešná. Gólman Široký puk vyrazil svojimi betónmi do bezpečia.
     
    47:42
    Je tu ďalšia presilová hra pre Csíkszeredu. Na dve minúty si za podrazenie Zsombora Molnára odchádza sadnúť domáci Jakub Drábek.
     
    47:01
    Domáci Kamzíci hrajú už v plnom počte a momentálne sú pri puku. Csíkszereda sa snaží forčekovať, no zatiaľ sa to hosťom veľmi nedarí. Poprad hrá naozaj veľmi dobre.
     
    46:49
    Hráči Csíkszeredy sa snažili ofenzívne presadiť, no napokon sa pri prechode do útočného pásma previnili postavením mimo hry. Následne sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    46:08
    Hokejisti Popradu hrajú síce v oslabení, no momentálne sa veľmi dobre bránia a nič nenechávajú na náhodu. Ich intenzívny forčeking siahajúci až do stredného pásma robí hosťom poriadne problémy.
     
    45:35
    Gólman Široký momentálne poriadne podržal popradský tím nad vodou! Najskôr po prihrávke od Gógu pálil Hrubý, no jeho strelu popradský brankár vyrazil na zadný mantinel. Následne zneškodnil aj tvrdé zakončenie od Miroslava Škoviru.
     
    45:01
    Na rade je presilová hra pre hostí. Na dve minúty si za faul kolenom odchádza sadnúť Nitriansky.
     
    44:48
    Po peknej prihrávke od Paločka sa k puku na pravom krídle dostal Beluš, ktorý tvrdo vystrelil, no jeho nekompromisnú delovku gólman Kožuch zastavil svojimi betónmi.
     
    44:01
    Hokejisti Popradu hrajú už v plnom počte a môžu tak naplno konkurovať svojim dnešným súperom. Momentálne sa hrá pred gólmanom Kožuchom.
     
    43:55
    Hokejisti Popradu sa veľmi dobre bránia a v oslabení sa dokonca odhodlali aj zaútočiť. Csíkszereda je však v strehu a bráni sa naozaj veľmi dobre.
     
    43:21
    Hrubý to spoza kruhov skúšal aj tentokrát, no gólman Široký puk dobre videl a následne ho svojim pravým betónom vyrazil do bezpečného rohu klziska.
     
    42:55
    Od modrej tvrdo pálil Hrubý a následne sa snažil dorážať Szőcs, no ani jedno z týchto dvoch zakončení nedokázalo zaskočiť pozorného gólmana Širokého.
     
    42:01
    Hokejisti Csíkszeredy si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť domáci Ištocy.
     
    41:50
    Hokejisti Csíkszeredy sú od úvodu tretej tretiny oveľa aktívnejší a snažia sa ofenzívne presadiť. Pozorná popradská defenzíva však nič nenecháva na náhodu a bráni sa veľmi dobre.
     
    41:15
    Kasík poslal puk popri mantineli na Beluša, ktorý následne tvrdo zakončoval. Jeho strelu však gólman Kožuch úspešne vyrazil do bezpečia svojimi betónmi.
     
    40:35
    Szőcs tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho delovku zblokoval na ochrannú sieť jeden z domácich obrancov. Na rade je teda vhadzovanie po pravici gólmana Širokého.
     
    40:05
    Úvodné vhadzovanie v tretej dvadsaťminútovke vyhral pre popradský tím domáci Lukáš Paukovček, ktorý poslal puk za seba. Následne sa Popradčania museli stiahnuť pred vlastnú bránu.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    V druhej tretine boli opäť aktívnejší hráči domáceho Popradu, ktorí dokázali navýšiť svoje gólové vedenie o ďalšie dva góly. Oba góly padli po chybách v hosťujúcej defenzíve, keď sa najskôr v 25. minúte gólovo presadil Jakub Drábek, ktorý ťažil zo skvelej prihrávky Lukáša Paukovčeka. Následne pridal v 27. minúte gól Peter Gápa, ktorý prekvapil gólmana Kožucha tvrdou strelou po prihrávke od Tomáša Sýkoru. V 32. minúte nastúpil do popradskej brány namiesto Juraja Sedlačka oddýchnutý Matúš Široký.

    Podarí sa rumunským majstrom a vicemajstrom nadnárodnej MOL ligy zdramatizovať priebeh tohto zápasu alebo to bude už jasná výhra Popradu?
    Tretia tretina začína približne o 18:32.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:55
    Hokejisti Csíkszeredy hrajú už v plnom počte a puk majú vo svojej moci. Už sa pravdepodobne nič vážne nestane.
     
    39:51
    Vojtaššák zachytil nedôrazné vyhodenie puku v znení jedného z obrancov Csíkszeredy. Následne posunul puk Vojsovičovi, ten našiel na pravej strane Gápu, no jeho delovka z prvej minula priestor hosťujúcej svätyne!
     
    39:02
    Drábek sa s pukom dobre presúval po ľavom krídle a následne na hranici pravého kruhu prihrávkou našiel Tomáša Sýkoru. Ten tvrdo pálil, no gólman Kožuch napokon puk vyrazil svojou výstrojou do bezpečia.
     
    38:36
    Lenďák tvrdo pálil spoza pravého kruhu, no gólman Kožuch puk dobre videl a následne ho ukryl medzi svojimi betónmi. Na rad prichádza vhadzovanie po Kožuchovej ľavici.
     
    38:08
    Hokejisti Csíkszeredy hrajú už vo štvorici, no momentálne sa musia intenzívne brániť. Popradčania sú usadení v útočnom pásme, kde si puk takticky prihrávajú.
     
    37:55
    Na rade je presilová hra 5 na 3 pre domácich, ktorá bude trvať 7 sekúnd. K Flintovi sa pridá Miroslav Škovira, ktorý dostal dve minúty za podrazenie.
     
    37:21
    Vojtaššákovi ušiel puk a putoval do stredného pásma, no pozorný Kasík ho ešte stihol zachytiť a následne aj zakončoval. Gólman Kožuch však zasahovať nemusel, keďže Kasíkova delovka smerovala len mimo hosťujúcej brány.
     
    36:42
    Becze chcel zastrašiť gólmana Širokého vysokým forčekingom, no napokon sa mu to nepodarilo. Popradský gólman puk rozohral s veľkým prehľadom. Momentálne sa však Popradu nedarí zaútočiť.
     
    36:03
    Na trestnú lavicu opäť putuje hráč Csíkszeredy. Za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou si odchádza sadnúť Flinta.
     
    35:53
    Hokejisti Csíkszeredy sú už v plnom počte, no momentálne sa musia brániť. Popradčania sú opäť pri puku a snažia sa ofenzívne presadiť.
     
    35:16
    Kasík tvrdo pálil od modrej čiary, no gólman Kožuch puk dobre videl a následne ho svojim ľavým betónom vyrazil do rohu klziska. Hráči Csíkszeredy sa oslobodili vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    34:56
    Nitriansky chcel páliť z hranice ľavého kruhu, no napokon netrafil puk ideálne a jeho slabá strela napokon zamestnala gólmana Kožucha, ktorý puk prikryl svojou lapačkou.
     
    34:25
    Csíkszereda sa vo svojom oslabení o jedného muža zatiaľ bráni veľmi dobre a nedáva Popradu veľa priestoru na útočnú akciu. Momentálne sa však hrá v obrannom pásme hostí.
     
    33:53
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Alpár Salló.
     
    33:25
    Beluš dostal puk za bránu Csíkszeredy a následne poslal puk pred bránu, no gólman Kožuch zareagoval dobre a túto prihrávku pred Paločkom radšej ukryl vo svojej lapačke.
     
    32:51
    Z ľavej strany tvrdo pálil domáci Gáborčík, no gólman Kožuch si s touto strelou poradil a puk vyrazil do bezpečia svojou hrudnou výstrojou.
     
    32:25
    Becze to na Širokého skúšal aj tentokrát, no popradský brankár ostal v strehu a puk napokon vyrazil do bezpečia svojim ľavým betónom. Do útoku teda smerujú domáci Popradčania.
     
    31:43
    Z pravej strany tentokrát tvrdo pálil Becze, no jeho delovku gólman Široký dobre videl a puk svojimi betónmi zblokoval na zadný mantinel.
     
    31:13
    Na popradskej strane prichádza k zmene brankárskeho postu! Namiesto Juraja Sedlačka nastupuje do brány Matúš Široký!
     
    30:52
    Po skvelej prihrávke od Kalusa sa k zakončeniu v medzikruží dostal opäť Paločko, no puk mu dobre nesadol a napokon ho zachytil pozorný obranca hostí – Kósa.
     
    30:03
    Paločko tvrdo pálil z medzikružia, no gólman Kožuch puk dobre videl a svojimi betónmi ho dokázal vyraziť do bezpečia. Následne sa k nemu dostali obrancovia Csíkszeredy.
     
    29:32
    Martin Beluš nekompromisne pálil z pravého kruhu, no jeho delovka bola jedným z hosťujúcich obrancov zblokovaná len do rohu klziska.
     
    28:49
    Kamzíci sa snažili ofenzívne presadiť, no napokon ich zastavil čiarový rozhodca, ktorý avízoval jasné postavenie mimo hry. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    28:14
    Hokejisti Popradu sú stále pri ofenzívnej chuti a snažia sa gólovo presadiť. Csíkszereda sa dobre bráni, no v týchto chvíľach by mala aj útočiť, lebo bude z toho debakel.
     
    27:50
    Následne sa do útoku dostali aj hokejisti Csíkdzeredy, keď od modrej tvrdo pálil Novák. Jeho nekompromisná delovka však Sedlačka neprekvapila a popradský gólman dobre zasiahol svojim pravým betónom.
     
    27:11
    Z ľavej strany tentokrát po prihrávke od Gápu zakončoval Nagy, no jeho delvoka napokon smerovala len na výstroj gólmana Kožucha, ktorý puk vyrazil do bezpečia.
     
    26:52
    Poprad dal gól!
    Kamzíci pokračujú vo svojej ofenzívnej prevahe aj tentokrát, keď po peknej prihrávke od Beluša získal puk Tomáš Sýkora. Ten ďalej prihral na PETRA GÁPU, ktorý nekompromisnou delovkou z hranice pravého kruhu prekonal bezmocného Kožucha. Asistencie si pripisujú hráči Tomáš Sýkora a Martin Beluš.
     
    26:12
    Kalus zaviezol puk do útočného pásma po pravej strane a následne aj tvrdo vystrelil, no jeho delovka napokon smerovala len na betóny gólmana Kožucha. Tomu sa dnes vôbec nedarí.
     
    25:41
    Hráči Csíkszeredy sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Popradčania sa veľmi dobre bránia a nič nenechávajú na náhodu, uvidíme, ako dlho im to vydrží.
     
    24:57
    Poprad dal gól!
    Hokejisti Popradu sa dokázali z rýchleho protiútoku opäť ofentívne presadiť! Po peknej prihrávke od Sýkoru sa k puku dostal Paukovček, ktorý ho následne posunul na JAKUBA DRÁBEKA. Ten tvrdo zakončoval z medzikružia a prekonal gólmana Kožucha strelou smerujúcou pomedzi jeho betóny. Asistencie si pripisujú hráči Lukáš Paukovček a Tomáš Sýkora.
     
    24:13
    Kalus tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no gólman Kožuch bol aj tentokrát v strehu a puk s veľkým prehľadom zachytil na svojej pozornej výstroji.
     
    23:47
    Hokejisti Popradu hrajú už v plnom počte a snažia sa ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Csíkszereda sa pozorne bráni.
     
    23:18
    Hokejisti Popradu sú pri hernej chuti a momentálne sa im darí aj v oslabení. Hosťujúci tím HSC Csíkszereda je síce pri puku, no nedokáže prejsť cez stredné pásmo.
     
    22:59
    Z medzikružia to tentokrát skúšal Molnár, no napokon nedokázal skórovať. Gólman Sedlačko puk svojimi betónmi vyrazil na bezpečný zadný mantinel.
     
    22:25
    Szőcs nekompromisne pálil spoza ľavého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len tesne nad popradskou bránou. Následne sa domáci oslobodili vyhodením puku.
     
    21:47
    Hokejisti Csíkszeredy si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Matúš Paločko.
     
    21:04
    Vylúčený hráč hosťujúceho celku sa už vrátil na ľad a okamžite odchádza pomôcť obrane svojho tímu. Popradčania sa usadili pred bránou Csíkszeredy, no nedarí sa im dostať do streleckých pozícií.
     
    20:45
    Lenďák chcel z pozície pri popradskej bráne vysunúť dopredu Tomáša Sýkoru, no napokon sa mu to nepodarilo. Hokejisti Csíkszeredy puk zachytili a následne ho vyhodili cez všetky čiary.
     
    20:03
    V úvode druhej tretiny sa k puku dostali hráči Popradu, ktorí vyhrali úvodné buly, no následne sa previnili postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Po deviatich sekundách druhej tretiny sa do zápasu bude môcť vrátiť Erik Nitriansky, ktorý dostal 10minútový osobný trest za nešportové správanie.
     
    Prvá tretina tohto zápasu bola pre diváka určite veľmi zaujímava. Tešil sa najmä divák s dobrým vzťahom k popradskému hokeju, keďže sa Kamzíci dokázali gólovo presadiť už trikrát. Najskôr v 15. minúte skóroval Martin Vojsovič, ktorý si vychutnal gólmana Kožucha pekným švihom. Následne o 80 sekúnd neskôr zopakoval niečo podobné Tomáš Sýkora a domáci viedli už 2:0. 18. minúta nakoniec priniesla až dva góly, keď najskôr vsietil kontaktný gól hosťujúci Daniel Trancá, no už o 27 sekúnd neskôr poslal domácich opäť do dvojgólového vedenia domáci Jozef Ištocy.

    Podarí sa hokejistom Csíkszeredy gólovo sa prebudiť alebo si hokejisti Popradu pripíšu na svoje konto ďalšie góly a gólové vedenie im ostane aj po 40 minútach hry?
    Druhá tretina začne približne o 17:47 a začne sa v znení presilovej hry Popradu, ktorá bude trvať ešte 64 sekúnd.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:52
    Do veľkej šance v oslabení sa tentokrát dostala hosťujúca dvojica hráčov Szőcs a Molnár, keď sa dostali do prečíslenia dvoch na jedného! Po skvelej prihrávke od Szőcsa z pravej strany zakončoval Molnár, no jeho projektil gólman Sedlačko vyrazil do bezpečia, keď puk zblkoval svojimi betónmi!
     
    19:32
    Beluš nekompromisne pálil spoza ľavého kruhu, no jeho delovka bola napokon zblokovaná hosťujúcim Kósom len do hlavy domáceho Paločka. Ten sa však po chvíli pozviechal a pokračuje v hre!
     
    19:04
    Hokejisti Popradu si opäť zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Attila Góga.
     
    18:38
    Sýkora sa dobre presúval po ľavej strane a následne chcel prihrávkou na stred nájsť korčuľujúceho Paukovčeka, no to sa mu nepodarilo. K puku sa teda opäť dostali len hokejisti Csíkszeredy.
     
    17:57
    Poprad dal gól!
    Popradčania však nenechali na seba dlho čakať a opäť sa dostávajú do dvojgólového vedenia! Oliver Vokulič získal puk na pravej strane a tvrdo vystrelil, no gólman Kožuch puk zblokoval na zadný mantinel. Následne sa však táto strela od zadného mantinelu odrazila na ľavú stranu pred JOZEFA IŠTOCYHO, ktorý puk už len dorazil do odkrytej brány Csíkszeredy. Asistenciu si pripisuje Oliver Vokulič.
     
    17:30
    Tím HC Csíkszereda dal gól!
    Hokejisti Csíkszeredy sa dokázali gólovo presadiť a vsietili teda kontaktný gól! Na ľavom kruhu sa k odrazenému puku dostal DANIEL TRANCÁ, ktorý si ho potiahol do medzikružia a nekompromisnou delovkou zneškodnil bezmocného gólmana Sedlačka. Bez asistencií.
     
    16:57
    Hokejisti Csíkszeredy sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme.
     
    16:18
    Poprad dal gól!
    Hokejisti Popradu sa opäť dostali do skvelého prečíslenia a tentokrát sa o gól domácich postarala prvá útočná formácia. Po skvelej prihrávke od Drábeka sa k puku naľavo od brány hostí dostal Paukovček, ktorý ho ešte posunul dozadu na TOMÁŠA SÝKORU a ten s veľkým prehľadom prekonal bezmocného gólmana Kožucha. Puk opäť smeroval do pravého horného rohu jeho brány. Asistencie si pripisujú hráči Lukáš Paukovček a Jakub Drábek.
     
    15:49
    Po vhadzovaní sa hráči Popradu snažili hneď ofenzívne presadiť, no hlavný rozhodca nariadil opakované buly pred gólmanom Kožuchom. Spoza ľavého kruhu pálil Ištocy, no minul priestor hosťujúcej brány.
     
    15:25
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálil Drábek, no jeho proejktil napokon gólman hostí zachytil na svojej hrudnej výstroji. Následne sa bude vhadzovať po Kožuchovej pravici.
     
    14:58
    Poprad dal gól!
    Hokejisti Popradu sa po menšom zaváhaní v defenzíve hostí dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávke od Vojtaššáka sa do úniku po ľavej strane dostal MARTIN VOJSOVIČ, ktorý so strelou počkal a následne si pekným švihom vychutnal gólmana Kožucha. Ten na úspešný zákrok nemal takmer žiadnu šancu, keďže puk smeroval do pravého horného rohu jeho brány. Asistencie si pripisujú hráči Patrik Vojtaššák a Dávid Gáborčík.
     
    14:12
    Hokejisti Csíkszeredy majú puk vo svojej moci v strednom pásme a snažia sa niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im nedarí. Popradčania bránia hru naozaj veľmi vysoko.
     
    13:48
    Farkaš získal puk na ľavej strane a s veľkým prehľadom zakončil. Gólman Sedlačko však strelu videl a puk svojimi betónmi vyrazil na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    13:20
    Od modrej tentokrát pálil Gápa, no jeho projektil gólman Kožuch dobre videl a puk opäť zblokoval svojimi betónmi na bezpečný zadný mantinel. Na rade je ďalšia útočná snaha Csíkszeredy.
     
    12:53
    Kalus tvrdo pálil spoza kruhov, no gólman Kožuch na jeho nečakané zakončenie zareagoval dobre. Puk zblokoval svojimi betónmi na zadný mantinel. Pri puku sú hráči Csíkszeredy.
     
    12:26
    Beluš pálil z ľavej strany, no jeho projektil úspešne zblokoval hosťujúci obranca Hrubý, ktorý poslal puk do rohu klziska. Následne sa k puku dostali opäť hostia.
     
    11:53
    Hokejisti Csíkszeredy sa nikam neponáhľajú a momentálne držia puk za vlastnou bránou. Očividne chcú založiť nejakú útočnú akciu, no Popradčania zatiaľ výborne forčekujú.
     
    11:13
    Popradský brankár Juraj Sedlačko si na svoje konto pripisuje ďalší úspešný zákrok, keď zneškodnil tvrdé zakončenie Miroslava Škoviru, ktorý pálil z medzikružia. Sedlačko zachytil puk po jeho strele na svojej výstroji.
     
    10:45
    Hosťujúci Tamás Biró sa dobre presúval po pravom krídle a následne poslal pred popradskú bránu krížnu prihrávku, no k nej sa napokon dostal len pozorný obranca Brejčák, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    10:09
    Domáci Erik Nitriansky sa previnil nešportovým správaním, po ktorom si odpyká desaťminútový osobný trest. Tomáš Orolin bol tentokrát neľútostný.
     
    09:49
    Gólman Kožuch musel vytiahnuť dva skvelé zákroky, keď v samostatnom nájazde na jeho bránu najskôr zneškodnil Vojsoviča a následne strelu z ľavej strany od Mareka Nagya zachytil vo svojej lapačke!
     
    09:10
    Hokejisti Popradu si mierne nerozumeli vo svojej rozohrávke a následne sa previnili postavením mimo hry. Ondrej Kalus je očividne poriadne nespokojný s prečinom svojich spoluhráčov.
     
    08:58
    Kalus tvrdo pálil spoza ľavého kruhu, no jeho nekompromisná delovka napokon smerovala len nad bránu gólmana Kožucha. Následne sa k puku dostali pozorní obrancovia hosťujúcej Csíkszeredy.
     
    08:23
    Od modrej čiary nekompromisne pálil hosťujúci Góga, no jeho delovka napokon k popradskej bráne neprišla. Do zakončenia sa hodil pozorný Kasík, ktorý puk zblokoval do stredného pásma.
     
    07:42
    Tentokrát sme mohli vidieť v hre dve nepresnosti, keď najskôr Paukovček dostal prihrávku do ofsajdu a následne jeden z Popradčanov odohral puk vysokou hokejkou. Vhadzovať sa bude teda v strednom pásme.
     
    07:05
    Hokejisti Csíkszeredy sú opäť v plnom počte a môžu teda naplno konkurovať aktívnym popradským Kamzíkom. Uvidíme však, či sa im to na popradskom ľade podarí.
     
    06:45
    Od modrej tentokrát pálil Jaroslav Kasík, no gólman Kožuch zanechal chladnú hlavu a puk s veľkým prehľadom vyrazil svojou vyrážačkou na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    06:11
    V tejto presilovej hre sú už Popradčania oveľa aktívnejší, no hokejisti Csíkszeredy sú zatiaľ pri ofenzívnej chuti a darí sa im bráni´t priestor pred ich bránou.
     
    05:42
    Brejčák nahodil puk pred bránu hostí na teč. Pred Kožuchom stál osamotený Nagy, ktorý tečoval Brejčákovo nahodenie, no napokon nedokázal prekonať dobre postaveného Kožucha, ktorý puk zblokoval svojou výstrojou.
     
    05:05
    Popradčania si opäť zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Becze.
     
    04:54
    Gólman Sedlačko mal poriadny kus práce! Najskôr ho strelou z pravej strany ohrozil Becze a následne ho chcel spoza brány prekvapiť Škovira. Ani jeden z nich však pozorné betóny gólmana Sedlačka zaskočiť nedokázal!
     
    04:16
    Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme, kde oba tímy tvrdo bojujú o puk. Aktívnejší sú Popradčania, ktorí veľmi dobre útočia, no hostia sa pre zmenu bránia naozaj fantasticky.
     
    03:34
    Z hranice ľavého kruhu tentorkát strieľal Daniel Brejčák, no jeho projektil gólman Kožuch veľmi dobre videl a následne puk vyrazil svojou lapačkou do bezpečia.
     
    03:12
    Hráči HSC sú už v plnom počte a momentálne držia puk v strednom pásme. Popradčania však intenzívne forčekujú a nedovoľujú súperom zaútočiť.
     
    02:54
    Popradčanom sa v tejto presilovej hre zatiaľ veľmi nedarí. Hokejisti Csíkszeredy sa veľmi dobre bránia a predvádzajú aj naozaj efektívny forčeking.
     
    02:21
    Marek Nagy tvrdo pálil z medzikružia, no jeho nekompromisný projektil napokon len tesne minul priestor hosťujúcej brány. Kožuch teda zasahovať nemusel. Hostia sa následne opäť oslobodili.
     
    01:50
    Kalus zaviezol puk do útočného pásma a následne ho poslal na Gápu. Ten však nedokázal prihrávku spracovať. Následne hostí oslobodil vyhodením puku pozorný Becze.
     
    01:12
    Na rade je prvá presilová hra pre Poprad v tomto zápase. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Nikita.
     
    00:49
    Hokejisti Csíkszeredy sa snažili ofenzívne presadiť, no nepodarilo sa im to. Z medzikružia pálil Václav Novák, no jeho projektil napokon skončil len na mantineli za popradskou bránou.
     
    00:03
    Úvodné vhadzovanie v tomto zápase vyhrali domáci Popradčania, ktorí sa nakrátko stiahli do vlastného obranného pásma. Následne o puk tuho bojujú v pásme strednom.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Domáci Kamzíci budú v dnešnom zápase hrať v modrých dresoch a koučovať ich bude tréner Millan Jančuška.

    Hokejisti HSC nastúpia v dresoch bielych pod taktovkou trénera Sándora Gála.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sedlačko (Široký) – Lenďák, Brejčák ("C"), Kasík, Gáborčík, Nitriansky – Sýkora, Paukovček, Drábek – Paločko, Beluš, Kalus – Gápa, Vojsovič, M. Nagy – Ištocy, Vokulič, Vojtaššák.

    HSC Csíkszereda: Kožuch (Ruczuj) – Hrubý, Góga, Vasiliev, Zs. Molnár, Kósa, Flinta, Bors, Salló – I. Nagy ("C"), Szőcs, T. Biró ("A") – Škovira, Trancá, Becze – Novák, Farkaš, Moldován – O. Biró, Z. Molnár, Rokaly.

    Rozhodca: Tomáš Orolin – Ľubomír Pavela, Roman Bednár.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už štvrtom prípravnom zápase popradských Kamzíkov, ktorý je zároveň aj poslednou zápasovou prípravou pred bájnym Tatranským pohárom!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde si od 17:00 zmeria sily domáci celok HK Poprad, ktorý na svojom ľade privíta rumunského majstra – tím HSC Csíkszereda.

    Popradským hokejistom sa v prípravnej zápasovej časti pred ligovou sezónou 2013/2014 darí veľmi dobre. Zatiaľ odohrali tri prípravné stretnutia na domácom ľade a v každom z nich dokázali skórovať a napokon dotiahnuť svoj herný prejav do víťazného konca.
    Vo svojom prvom prípravnom zápase privítali na svojom ľade martinských hráčov tímu MHC Mountfield Martin. Toto stretnutie malo skôr defenzívny charakter, no v tretej tretine sa oba tímy presadili aj gólovo. Napokon však boli úspešnejší Popradčania, ktorí vyhrali v pomere 3:2 po predĺžení (0:0, 0:0, 2:2 – 1:0).
    V druhom prípravnom zápase privítali domáci Kamzíci na svojom ľade poľský tím Ciarko PBS Bank Sanok. Už v prvej tretine tohto zápasu nervozita rapídne stúpala a mohli sme vidieť aj niekoľko potýčiek. Hlavný rozhodca Tomáš Orolin musel rozdať až 32 trestných minút, čo je na jednu tretinu prípravného zápasu celkom dosť. V gólových šanciach boli však Popradčania úspešnejší a tvrdá hra telom v znení hokejistov Sanoku nebola účinná. Popradčania teda zdolali poľský Sanok výsledkom 3:0 (2:0, 1:0, 0:0).
    Tretie prípravné stretnutie domácich Kamzíkov privialo na popradský štadión kazašského majstra – tím HC Irtyš Pavlodar. Favorizovaní boli síce hostia, no tí asi nečakali, že v popradskom drese sa už objaví hokejová legenda Arné Kroták, ktorý dodal Popradu v úlohe kapitána poriadnu hernú šťavu. Už v 3. minúte sa dokázal miláčik popradského publika Arné presadiť nekompromisným gólom. Následne v 6. minúte síce odpovedal Denis Klemešov, no v 12. minúte sa Poprad dostal opäť do vedenia po góle Ondreja Kalusa. V druhej tretine sme góly nevideli, no v 31. minúte nastúpil do popradskej brány namiesto Mareka Srnca oddýchnutý Dušan Sidor. Obaja gólmani spolu so svojom náprotivkom Martinsom Rajtumsom predviedli skvelý výkon a v druhej tretine neinkasovali ani raz. Pavlodar naplno zabral až v tretej dvadsaťminútovke, keď najskôr v 44. minúte po rýchlom prečíslení Martin Hujsa vyrovnal na 2:2 a už v 47. minúte po góle Artema Sokolova v presilovej hre boli Kazaši vo vedení. V 58. minúte bol však domáci Tomáš Sýkora vo vyloženej šanci seknutý hokejkou Martina Hujsu a bolo mu ponúknuté trestné strieľanie. Gólman Rajtums na Sýkorov blafák chcel zareagovať, no nemal žiadnu šancu. Po riadnom hracom čase bolo teda vyrovnané – 3:3. Po dohode oboch tímov sa vynechalo predĺženie a na rad prišla séria piatich samostatných nájazdov na každej strane. Do brány Pavlodaru nastúpil bývalý popradský brankár Tommi Nikkilä, ktorý však inkasoval po úspešných zakončeniach Krotáka (jeho gól bol rozhodujúci v samostatnách nájazdoch), Sýkoru, Svitanu a Mlynaroviča (piaty Ondrej Kalus trafil len ľavú žŕdku pavlodarskej brány), zatiaľčo domáci Dušan Sidor nepustil za svoj chrbát ani jeden puk.
    Popradčania teda v samostatných nájazdoch dominovali jasne – 4:0 a na svoje konto si pripísali ďalšiu výhru – 4:3 po samostatných nájazdoch (2:1, 0:0, 1:2).

    Rumunský hokejový tím HSC Csíkszereda pôsobí v meste Miercurea Ciuc a účinkuje v dvoch hokejových ligách – domáca najvyššia súťaž LNH liga a nadnárodná MOL liga. V domácej LNH lige sa Csíkszerede v sezóne 2012/2013 darilo naozaj veľmi dobre, keď hráči tohto tímu nazbierali v 12 zápasoch základnej časti úctihodných 31 bodov pred druhým tímom ASC Corona Brasov, ktorý nazbieral "len" 27 bodov. Tieto dva tímy sa stretli aj vo finále play-off, kde Csíkszereda dominovala v sérii jasne – 4:1 na zápasy a stala sa tak majstrom rumunskej LNH.
    V nadnárodnej MOL lige, ktorá sa považuje za najvyššiu hokejovú súťaž v Maďarsku účinkujú štyri tímy z Maďarska (Dunaújvárosi Acélbikák, Ferencváros TC, Miskolci Jegesmedve JSE a Ujpesti TE), dva tímy z Rumunska (HSC Csíkszereda, ASC Corona Brasov) a jeden celok zo Slovenska (HK Nové Zámky). V tejto pomerne silnej medzinárodnej konkurencii sa hokejisti Csíkszeredy stali vicemajstrami MOL ligy, keď v semifinále vyradili Nové Zámky, no vo finále nestačili na výber tímu Dunaújvárosi Acélbikák, ktorý ich v sérii zneškodnil výsledkom 4:2 na zápasy.
    V drese rumunskej Csíkszeredy vystupuje aj bývalý popradský brankár Stanislav Kožuch, ktorý si teda bude môcť pripomenúť spomienky z popradského štadióna.

    Podarí sa Popradčanom v poslednej zápasovej previerke pred Tatranským pohárom zdolať výber rumunského majstra?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Branky a nahrávky: 15. Vojsovič (Vojtaššák, Gáborčík), 17. Sýkora (Paukovček, Drábek), 18. Ištocy (Vokulič), 25. Drábek (Paukovček, Sýkora), 27. Gápa (Sýkora, Beluš) – 18. Trancá


    HK Poprad: Sedlačko (32. Široký) – Lenďák, Brejčák ("C"), Kasík, Gáborčík, Nitriansky – Sýkora, Paukovček, Drábek – Paločko, Beluš, Kalus – Gápa, Vojsovič, M. Nagy – Ištocy, Vokulič, Vojtaššák.
    HSC Csíkszereda: Kožuch (Ruczuj) – Hrubý, Góga, Vasiliev, Zs. Molnár, Kósa, Flinta, Bors, Salló – I. Nagy ("C"), Szőcs, T. Biró ("A") – Škovira, Trancá, Becze – Novák, Farkaš, Moldován – O. Biró, Z. Molnár, Rokaly.

    Rozhodčí: Tomáš Orolin – Ľubomír Pavela, Roman Bednár
    bahis siteleri