Motor ČB – Mladá Boleslav 1:5 (kon.) | Trenčín – Nitra 2:3 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Nowy Targ 3:4 (kon.)
Chomutov – Litvínov 2:3 (kon.) | Beroun – Tábor 0:0 (zruš.) | Havlíčkův Brod – Jihlava 3:1 (kon.)
Třebíč – Skalica 8:6 (kon.) | Piešťany – Zlín 4:6 (kon.) | Šumperk – Jastrzębie 6:3 (kon.)
Vsetín – Přerov 2:2 (kon.) | Břeclav – Mor. Budějovice 4:3 (kon.) | Havířov – Olomouc 2:3 (kon.)
Kadaň – Litoměřice 4:3 (kon.) | Ústí n/L – Benátky n/J 4:1 (kon.) | SHK Hodonín – Technika Brno 2:2 (2:1 po s.n.)
Val. Meziříčí – Frýdek-M. 5:7 (kon.) | Děčín – Klášterec nO 6:1 (kon.) | Vrchlabí – Jablonec n/N 2:4 (kon.)
Znojmo – Kladno 7:1 (kon.) | Nymburk – Kobra 4:4 (kon.) | Zvolen – Prešov 7:0 (kon.)
Lausanne – Banská Bystrica 2:0 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
3:1 (0:1, 0:0, 3:0)
HC Dukla Jihlava
Úterý 27.08.2013, 17:30 • Kotlina • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ze sektoru hostů se ještě po závěrečné siréně valí dým. (19:34:22)
     
    Je konec. V Kotlině jsme sledovali vyrovnané derby Vysočiny, v němž po většinu zápasu držela Dukla těsné vedení 1:0, ale Rebelové zabrali v závěrečném dějství a dvěma rychlými trefami z holí Tomáše Chlubny a Lukáše Havla otočili. Výsledek 3:1 pak stanovil gólem do opuštěné brány při power-play hostů Jan Knotek. Děkuji vám za pozornost, to je pro dnešek z Havlíčkova Brodu vše. Přeji vám hezký zbytek večera.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A je rozhodnuto, Rebelové skórují do puštěné brány! Domácí vybojovali kotouč, který putoval od Marka Drtiny k Ladislavu Rytnauerovi, jenž přesnou nahrávkou ještě vylepšil palebnou pozici pro JANA KNOTKA, který se střelou zápěstím z prostoru kruhu nemýlil! Asistence: Ladislav Rytnauer, Marek Drtina.
     
    59:10
    Dukla se nastěhovala do útočného pásma, kde se snaží ještě ohrozit brankáře Opršala.
     
    58:15
    Obrovské šance na obou stranách! Nejdříve si vylámal zuby na betonech brankáře Opršala střelou ze strany Adam Zeman, po čemž na druhé straně minul přes padajícího protihráče prázdnou bránu Dukly brodský Pavel Musil!
     
    57:48
    Havlíčkův Brod vyvezl po vhazování kotouč daleko od brankáře Opršala, kde drží hru.
     
    57:39
    Dukla zkouší štěstí při hře bez brankáře!
     
    57:39
    Jihlava si vyžádala oddechový čas, po němž se bude vhazovat v brodském pásmu po pravé ruce brankáře Opršala.
     
    57:01
    Václav Jaroš mohl pálit ze skvělé palebné pozice mezi kruhy, ale odražený kotouč nečekaně odskočil a jihlavský hráč jej nedokázal zasáhnout!
     
    56:40
    Roman Mikeš měl na svědomí jedovku z kruhu, jíž vyslal k přední tyčce. Zde však číhal pozorný Petr Opršal, který ukryl puk ve své náruči a přerušil hru.
     
    56:14
    Nebezpečí i na opačné straně ledové plochy, bohužel jsem nezahlédl číslo hráče, který měl kolem sebe v pravém kruhu dostatek volného času a prostoru, čehož využil ke střele, jež skončila těsně vedle vzdálenější tyčky!
     
    55:30
    Znovu se musel předvést v dobrém světle havlíčkobrodský gólman. Tentokrát si poradil se svižným projektilem, který z prostoru pravého kruhu.
     
    55:10
    Domácí se vydali v plném počtu kupředu, ale byli odzbrojeni a při rychlém protiútoku pálil z mírného úhlu na pravé straně David Březina, jehož přízemní projektil vyrazil do bezpečí brankář Opršal betonem!
     
    54:28
    Petr Opršal byl i tentokrát pozorný, když měl dobrý výhled a nahozený puk od modré čáry bez větších problémů schoval ve své náruči, čímž přerušil hru.
     
    54:00
    Hosté pokračovali v rychlé a nebezpečné kombinaci, při níž se ocitl na levém křídle volný Adam Zeman, před nímž byla na chvíli volná půlka brodské brány. Brzy k jihlavskému útočníkovi ale přistoupil brodský hráč a znemožnil mu zakončení.
     
    53:15
    Od modré čáry dvakrát vypálil Michal Důras. Při prvním projektilu z mohutného nápřahu pálil nepřesně, při druhém zápěstím našel u tyčky připravenou Opršalovu náruč. Dnešní utkání sleduje 653 diváků.
     
    52:56
    Dukla nebezpečně kombinuje kolem Opršalovy brány.
     
    52:34
    Na ledě zůstal při útočném snažení hostů ležet Radek Novotný, který byl zřejmě nepříjemně zasažený pukem. Nakonec to ale vypadá, že bude v pořádku. Dvouminutový trest vyfasoval Petr Štěpánek (HBR) za podražení.
     
    51:15
    Nadějnou akci předvedli Rebelové, ale vše skončilo nepřesnou přihrávkou, po níž se kupředu hnala Dukla. Duo Tomáš Čachotský a Roman Mikeš vytvořilo kolem branky rebelů pořádný průvan, ale brankář Opršal zázračně zasáhl v leže na brankové čáře proti gólové střele zblízka!
     
    50:30
    Dukla se snaží něco udělat s nepříznivým výsledkem, ale přes pozornou obranu Rebelů se teď hodně těžko prosazuje. Velmi spolehlivým výkonem se navíc prezentuje brankář Opršal.
     
    49:45
    Michal Velecký o sobě dal znovu hodně důrazně vědět, když se probil ke kotouči v nepřehledné mele před brodskou branou a nastřelil po ledě připravený Opršalův beton!
     
    49:00
    Hraje se teď především ve středním pásmu. Obě obrany jsou znovu pozorné a vydatně usnadňují práci oběma maskovaným mužům.
     
    48:30
    Ani tentokrát to Dukle nevyšlo. Sice se jí povedlo nastěhovat se do Opšalovy blízkosti, ale její kombinace neměla dlouhého trvání. Domácí opět ukořistili kotouč osvobodili se.
     
    47:50
    Rebelové sebrali soupeři při jeho kombinaci u modré čáry puk a přesunuli hru do středního pásma, kde ušetřili drahocenné vteřinky. Nyní se jim daří pravidelně vyhazovat až do hájemství brankáře Sáblíka.
     
    47:00
    Miha Štebih obdržel přesnou nahrávku na modrou čáru a vší silou se opřel do puku. Gólman Opršal měl zakrytý výhled, ale touš minul o kousek jeho levou tyčku!
     
    46:52
    Dukla si teď vytvořila tlak a prověřila pozornost brankáře Opršala. Ten nejdříve utěsnil prostor proti důrazným útočníkům u bližší tyčky a potom si poradil s nahozením ze strany. Radek Novotný (HBR) si v rohu pásma pomohl faulem, dostal 2 minuty za faul loktem.
     
    45:43
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Tak to je studená sprcha pro Jihlavu, Rebelové otočili nepříznivý vývoj utkání! Petr Polodna našel ve středním pásmu přesným pasem rozjetého LUKÁŠE HAVLA, který si v samostatném úniku dokázal s brankářem Sáblíkem poradit! Asistence: Petr Polodna, Martin Vágner.
     
    45:18
    Tomáš Kaláb (JIH) – 2 minuty – podražení.
     
    44:45
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A je vyrovnáno! Kotouč putoval při rychlé akci po vhazování po ose Artur Rybalkin – Vladislav Kubeš – TOMÁŠ CHLUBNA, přičemž posledně jmenovaný potvrdil svou dobrou střeleckou formu z úvodních přátelských zápasů a po nenápadné akci propálil gólmana Sáblíka! Asistence: Vladislav Kubeš, Artur Rybalkin.
     
    44:04
    Tomáš Semrád se opřel do kotouče v blízkosti modré čáry a pravého mantinelu, ale poslal kus černé gumy ze své hole vedle vzdálenější tyčky.
     
    43:40
    Havlíčkův Brod si teď začíná vytvářet územní převahu, když drží puk ve své moci a kombinuje v nebezpečném palebném prostoru kolem gólmana Sáblíka.
     
    43:05
    V obrovské příležitosti se objevil Ondřej Malec, proti kterému vyjel Petr Opršal daleko ze svého brankoviště. Jihlavský forvard nedokázal trefit zařízení!
     
    42:40
    Jihlava si stále neví rady s pozornou obranou rebelů, která kouskuje její útočnou snahu častými vyhozeními.
     
    42:00
    Ani další útok Jihlavě nevyšel, domácí se rychle zmocnili kotouče a opět se osvobodili dlouhým vyhozením.
     
    41:40
    Rebelové se po vhazování okamžitě zmocnili kotouče a vyhodili až k brankáři Sáblíkovi.
     
    41:25
    Karol Korim (HBR) – 2 minuty – podražení.
     
    40:58
    Sudí teď musel dvakrát zapískat, protože Jihlava se v krátkém časovém sledu dopustila zakázaného uvolnění. Buly proběhne v kruhu po levici gólmana Sáblíka.
     
    40:26
    Tomáš Čachotský využil zaváhání protihráče u mantinelu a po levém křídle si sjel blíže k brance. Poté hledal před bránou najíždějícího Adama Zemana, ale ten nestihl dojet rychlý puk!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Také prostřední třetina už je minulostí. Příliš hokejové krásy nenabídla, hrál se především opatrný hokej s minimem šancí. Hra se trochu více rozhýbala až s blížící se druhou sirénou, ale na průběžném stavu 1:0 pro Duklu se nic nezměnilo. Závěrečné dějství začne přibližně v 18:58.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:10
    Brodský tlak teď opadl, Jihlava se dostává častěji ke kotouči a vyváží jej mnohem častěji směrem kupředu. Za obrannou činnost jí zatím patří velké uznání, Rebelové měli minimum šancí.
     
    38:01
    Rebelové pokračují v útočné aktivitě i po skončení přesilové hry, jež se jim příliš nepovedla, protože gólman Sáblík až tolik větší práce neměl.
     
    37:28
    Z vrcholu levého kruhu vypálil Roman Vondráček, který mířil nahoru, ale zápěstím přestřelil horní tyčku Lukáše Sáblíka, který stále drží čisté konto.
     
    37:00
    Před jihlavským brankovištěm se vytvořila nepřehledná skrumáž, v níž se hráči o bou táborů přetlačovaly. Nakonec byli o něco úspěšnější hosté, kteří vyhodili.
     
    36:30
    Hned dva projektily vyletěly z blízkosti modré čáry, ale oběma scházela větší přesnost. O druhý z nich se postaral Karol Korim. Lukáš Sáblík jen sledoval puk, jak míjí jeho bránu.
     
    36:00
    Jakub Kadlec vypálil z prostoru u prvého mantinelu, ale u přední tyčky byl pozorný Petr Opršal. Václav Jaroš (JIH) byl chvíli poté vyloučen za podražení.
     
    35:25
    Jihlava měla teď problémy s rozehrávkou. Na první pokus se jí rozjet útok nepodařilo, protože brodští útočníci předváděli velmi aktivní napadání. Napodruhé už uspěla.
     
    34:58
    Kotouč opustil hrací plochu, vhazovat se bude ve středním pásmu, blíže modré čáře Rebelů. Nyní měla puk častěji ve své moci Jihlava, ale nic nebezpečnějšího z toho nevytěžila.
     
    34:00
    V těchto chvílích sledujeme tuhý boj nejen o střed pole, ale i v hledišti, kde se oba fanouškovské tábory překřikují. Oba brankáři teď mají minimum práce.
     
    33:10
    Lukáš Endál zakončoval ve slibné palebné pozici před brankou, kde měl chvíli času a volného prostoru. Po nahrávce však bez přípravy našel jen hruď pozorného gólmana Sáblíka.
     
    32:15
    Zpoza branky si po kombinaci se svými spoluhráči vybruslil Martin Kuřítko, který se natlačil k přední tyčce a pálil. Ani on však recept na brankáře Opršala nenašel.
     
    31:50
    Hokejisté z krajského města Vysočiny zavezli puk postupným útokem až do prostoru za Opršalovou brankou, ale zde byli protihráči odzbrojeni. Útočné choutky teď mohou mít domácí.
     
    31:26
    Karol Korim byl nastřelený při bránění, když zblokoval projektil od modré čáry. S kotoučem si najel až do útočného pásma, kde prověřil pozornost Lukáše Sáblíka.
     
    31:07
    Hrálo se dlouho bez přerušení, což s sebou přineslo útok Dukly. Brankář Opršal přinutil sudího ke hvizdu, když pomohl svým bekům přikrytím kotouče před svým brankovištěm.
     
    30:05
    Nyní se pokouší prověřit obranné bloky bojovníků z Kotliny Jihlava, ale nevede si o moc lépe než před chvílí domácí soubor. Musíme Rebely pochválit, počínají si o něco lépe než v předchozí třetině.
     
    29:25
    O nebezpečné nahození zpoza branky Dukly se postaral mladý útočník Tomáš Chlubna, ale skákající kotouč nikdo z jeho spoluhráčů v dobré palebné pozici nezasáhl. Hrát mohou hosté.
     
    28:58
    Petr Štěpánek – Štěpán Štěpánek – Jan Milfait. Tento útočný trojlístek teď pozlobil jihlavskou defenzivu, když se snažil protlačit v předbrankovém prostoru ke střelbě. Neúspěšně. Puk schoval pod betony Lukáš Sáblík a přerušil hru.
     
    28:29
    Havlíčkův Brod se stále trápí, Jihlava i ve čtyřech velmi dobře bruslí a Rebelům nedává ani kousek ledu zadarmo. Brankář Sáblík má minimum práce.
     
    28:00
    Brodští hráči zkusili rozhýbat zformovaný blok Dukly, ale jejich kombinace byla k tomuto účelu příliš pomalá. Od modré čáry vypálil bez přípravy Jan Soldán, ale trefil jen hradbu těl před Lukášem Sáblíkem.
     
    27:23
    Matič Podlipnik (JIH) – 2 minuty – držení protihráče.
     
    26:40
    Hra se nám přelévá ze strany na stranu, ale žádné galapředstavení gólových šancí stále nesledujeme. Na ledě pořád hrají první housle obě obrany.
     
    25:50
    Jako kdyby se oba odvěcí rivalové báli zbytečné chyby v zadních řadách. Dávají si velký pozor, aby nenechali ve své obraně volné okénko, jehož by mohl soupeř využít.
     
    25:00
    Obrázek hry se nemění, velmi slušně zaplněné ochozy Kotliny stále pozorují vyrovnanou a bojovnou partii. Výhled na ledovou plochu nám teď trochu komplikuje mlha.
     
    24:30
    Před brankářem Opršalem bylo rušno, protože se před jeho vymezené území tlačili jihlavští útočníci. Brodští beci celou situaci zvládli a nyní zakládají útok.
     
    24:00
    Nyní se kupředu hnala Dukla a získala stejnou výhodu, jíž měl před chvílí domácí soubor. Po dlouhém vyhození Rebelů se píská zakázané uvolnění.
     
    23:35
    Havlíčkův Brod získal zadarmo vhazování v útočném pásmu, když se jeho soupeř dopustil zakázaného uvolnění. Ani tentokrát se ale brankář Sáblík do akce nedostal, jeho obránci opět splnili svou práci na jedničku.
     
    23:00
    Od začátku druhé třetiny sledujeme především bojovaný a neurovnaný hokej, jemuž dominují obě důsledné obrany. Brankáři spíše jen nezúčastněně sledují dění před sebou.
     
    22:15
    Dění na ledě teď není příliš zajímavé. Oba týmy se střídají v diktování tempa hry, nyní v tomto ohledu mají o něco navrch Rebelové, ale bez většího efektu.
     
    21:40
    Hlasité povzbuzování fanoušků Jihlavy nezůstalo bez odezvy a už se výrazněji ozývá i havlíčkobrodský kotel. Pro atmosféru derby Vysočiny je to jen dobře.
     
    21:10
    Havlíčkův Brod se prokousal postupnou kombinací do útočného pásma, ale opět se jeho útok rozbil o obranu soupeře jako vysoká vlna o příkrý útes.
     
    20:41
    Hosté ukořistili kotouč a donutili brankáře Opršala, který si povyjel ze svého brankoviště a zalehl puk, k zákroku. Po přerušení hry se vhazuje po levé ruce brodského muže s maskou.
     
    20:08
    Rebelové rozjeli po vyhraném vhazování ve středovém kruhu kombinaci, ale v útočném území se dlouho neohřáli. Jihlava je brzy vytlačila pryč. Nyní domácí kombinují u své branky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, v níž měli ze začátku více ze hry domácí Rebelové, jenže postupem času začala otěže duelu přebírat do svých rukou Dukla, která se dočkala zaslouženého vedení, když se trefil ve 14. minutě Martin Vysloužil. Parta z Kotliny pak přečkala obrovský tlak, který přišel chvíli před první sirénou. Před prostřední částí, jež začne přibližně v 18:15, vede Jihlava v Havlíčkově Brodě 1:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Hosté ještě zkoušejí před první sirénou něco vymyslet v útočném pásmu, ale předchozí varování poučila brodskou defenzivu, jež si teď počíná obezřetně.
     
    19:10
    Obrovský tlak nyní přečkala havlíčkobrodská družina! Aktivní Michal Velecký se ocitl dvakrát v ideální palebné pozici před brankou, ale ani v jednom případě ve slibných šancích neuspěl!
     
    18:20
    Havlíčkobrodská defenziva znovu lehce zaspala a s bojovníky z Kotliny to mohlo vypadat ještě hůře! Za obranou Rebelů se ocitl Michal Velecký, ale z mírného úhlu na levé straně minul bližší tyčku!
     
    18:05
    Petr Polodna vyslal ze své hole nebezpečí pro brankáře Sáblíka, ale zkušená opora hostů si s jeho ranou ze strany k přední tyčce poradila bez problémů.
     
    17:30
    Havlíčkův Brod sehrál oslabení na výbornou a nedovolil Dukle odskočit na dvoubrankový rozdíl. Sám navíc prověřil pozornost gólmana Sáblíka, čímž podržel hru v útočném pásmu.
     
    16:37
    V Kotlině se nám nabízí stále stejný obrázek hry. Útočná snaha Jihlavy se rozbíjí o blok Rebelů už ve středním pásmu a brankář Opršal sleduje dění před sebou z uctivé vzdálenosti. Teď dokonce zasahoval proti střele ze strany Lukáš Sáblík.
     
    16:10
    Teď to Dukle hodně zaskřípalo při rozehrávce, když vyhodila kotouč takřka přes všechny čáry. Píská se tak její zakázané uvolnění, což Rebelům pochopitelně vyhovuje.
     
    15:40
    Omlouváme se, ale v kotlině nás teď trochu pozlobilo připojení k internetu. Jihlava se zatím v přesilové hře trápí, vůbec se jí nedaří překonat obranný blok soupeře a získat přesilovkové postavení kolem Petra Opršala.
     
    14:58
    Ladislav Rytnauer (HBR) vyloučen na 2 minuty.
     
    13:54
    Dukla právě vstřelila branku!

    Jihlava korunuje svou útočnou aktivitu zaslouženým gólem a ujímá se vedení! Havlíčkobrodský bek netrefil rozjetého MARTINA VYSLOUŽILA, který úplně sám z levého kruhu vypálil nahoru a brankář Opršal lapačkou nevytěsnil puk mimo své tři tyče! Bez asistence.
     
    13:30
    A znovu exhavlíčkobrodský Jakub Kadlec v akci. Jeho svižnou ránu z pravého kruhu vyrazil Petr Opršal betonem do bezpečí. Hrát mohou domácí!
     
    13:10
    Útočné trio Michal Důras – Adam Zeman – Jakub Kadlec teď nadělalo pořádné starosti havlíčkobrodské defenzivě, když se tlačilo důrazně před brankou k dorážkám, ale Petr Opršal znovu uhájil svou klec.
     
    12:56
    Michal Důras zavezl kotouč do útočného pásma podél pravého mantinelu a zkusil Petra Opršala překvapit ranou k bližší tyčce. Brankář Havlíčkobrodských byl však u přední tyčky nachystaný a schoval puk do lapačky.
     
    12:00
    Jihlava pokračuje v nastolené útočné aktivitě a svírá Rebely v hloubi jejich obranného pásma. Domácí teď mají plné ruce práce uhlídat střelce Dukly.
     
    11:15
    Dvěma projektily od modré čáry se prezentoval Jiří Dobrovolný, ale jeho střeleckému snažení chyběla větší přesnost. Brankář Opršal tak jen sledoval dráhu puků, aniž by musel zasahovat.
     
    11:00
    Rebelové čelí obrovskému tlaku, brankář Opršal má plné ruce práce. Na jeho svatyni létá jeden nebezpečný projektil z druhým, ale maskovaný muž domácích tlak na svou osobu zatím ustál.
     
    10:10
    Michal Velecký teď nebezpečně zahrozil z předbrankového prostoru, ale gólman Opršal si poradil. Dorážet chtěl před odkrytou bránou Michal Důras, alek puku se nedostal!
     
    09:50
    Havlíčkův Brod se okamžitě osvobodil, ale Jihlava se už v hojném počtu hrne zpět do palebných pozic.
     
    09:33
    Radek Hubáček si najížděl do ideální palebné pozice před brankou, ale nahrávku nakonec nedostal. Marek Drtina (HBR) se však dopustil hákování a usedl ke dvěma minutám na lavici hanby.
     
    09:06
    Hosté ustáli první hru v početní nevýhodě bez úhony a brankář Sáblík mohl být klidný i teď, protože útočnou kombinaci domácích zastavilo postavení mimo hru.
     
    08:20
    Rebelům se sice daří kombinovat v přesilovkovém postavení, ale jihlavská obrana si počíná velmi zodpovědně a hodně ulehčuje brankáři Sáblíkovi práci. Spousta střel je zblokovaných.
     
    07:50
    Lukáš Endál po několika přihrávkách kolem jihlavské branky střílel od modré čáry, ale nepropálil hradbu těl před Sáblíkovým brankovištěm. Domácí zůstávají u puku a v útočném postavení.
     
    07:31
    Od modré čáry nakonec vypálil Jan Knotek, ale jeho projektil od modré čáry byl zblokován protihráčem a puk skončil v ochranné síti. Buly po pravé ruce Lukáše Sáblíka.
     
    07:15
    Rebelové už kombinují v útočném pásmu.
     
    06:42
    Havlíčkův Brod předvedl souvislejší kombinaci a brankář Sáblík se musel mít na pozoru. Nakonec se provinil proti pravidlům Miha Štebih (JIH) sekáním.
     
    06:00
    Havlíčkův Brod si připsal další neúspěšný pokus o dobytí útočného pásma, jenže ani hokejisté z krajského města si nic nebezpečného nevytvořili. Hrát tak mohou znovu brodští zadáci.
     
    05:30
    V těchto chvílích drží o něco více kus černé gumy na svých holích borci v červeném, ale nedaří se jim překonat kompaktní a dobře se pohybující obranný blok svého soupeře.
     
    05:00
    Dukla se nastěhovala do útočného území, kde si několikrát vyměnila puk. Nebylo z toho pro gólmana Opršala ale nic nebezpečného, protože jeho obrana kotouč brzy vybojovala.
     
    04:27
    Martin Vágner stál na konci útočné akce Rebelů, když se opřel do kotouče v blízkosti modré čáry. Gólman Sáblík měl však dobrý výhled a kotouč uschoval ve své náruči.
     
    04:03
    Jihlava předvedla ve středním pásmu pěknou kombinaci, jíž se nakonec probila do útočného pásma, jenže neobešlo se to bez prohřešku. Píská se postavení mimo hru.
     
    03:23
    Jan Soldán vypálil z vrcholu pravého kruhu a poslal touš rychle na branku. Brankář Sáblík byl u přední tyčky připravený a s jeho projektilem si poradil. Buly po jeho levici.
     
    02:50
    Hraje se teď dlouho bez přerušení, přičemž oba tábory se střídají u puku. Obě obrany jsou však zatím pozorné a nepouštějí útočníky do slibnější palebné pozice.
     
    02:00
    Petr Opršal si poradil s nahozeným pukem, který schoval ve své rukavici a přerušil hru. Po vhazování se dostali k puku Rebelové a Roman Maliník z levé strany minul vzdálenější tyčku bekhendovým pokusem.
     
    01:01
    Na opačné straně o sobě dali vědět i domácí útočníci. Konkrétně to byl Lukáš Havel, který prověřil střelou z levého kruhu pozornost gólmana Sáblíka, jenž ukryl puk v náruči.
     
    00:40
    Marek Prokš si teď nebezpečně počínal v Opršalově blízkosti, ale maskovaný muž v brankovišti Rebelů se nenechal z pozice před bránou prostřelit.
     
    00:23
    Jihlavští útočníci velmi aktivně napadali. Rozehrávky se chopil Martin Vágner, ale Petr Polodna nezachytil jeho prudký pas. Píská se zakázané uvolnění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou mužstev už naskakují na ledovou plochu. Derby Vysočiny za pár okamžiků začne.
     
    Cestou na zimní stadion jsme potkali početný hlouček příznivců Dukly, který před zápasem ladil na náměstí své hlasy i bubny.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Opršal (Novák) – Kolafa, Vágner – A. Jelínek, M. Drtina – Soldán, Zítka – Korim, Novotný – Semrád, Rybalkin – Havel, Polodna (A), Musil – Rytnauer (C), Knotek, Stehlík – Endál (A), Vondráček, Maliník – Š. Štěpánek, P. Štěpánek, Milfait – Chlubna, Dvořáček, Kubeš.

    HC Dukla Jihlava:
    Sáblík (Rittich) – Jícha, Dobrovolný, Tobola, Jaroš, Podlipnik, Štebih, Kaláb – Kadlec, Hubáček, Vysloužil, Velecký, Prokš, Malec, Zeman, Čachotský (C), Březina, Mikeš, Kuřítko, Důras.

    Rozhodčí:
    Jaromír Vampola – Jan Kubát, Petr Křivohlavý.
     
    U REBELŮ SKONČIL AUGUSTIN ŽÁK

    Vedení klubu HC Rebel Havlíčkův Brod vydalo v pondělí oznámení o konci generálního manažera Augustina Žáka, který se tak s Kotlinou loučí po sedmiletém působení. „Rozhodli jsme se zrušit pozici generálního manažera a panu Žákovi jsme nabídli post obchodního ředitele. On ho ale odmítl,“ okomentoval tento krok jeden z majitelů klubu Milan Nedvěd.

    „Nabídku jsem přijmout nechtěl, protože jsem měl vždycky blíž ke sportovní stránce. Každopádně bych chtěl majitelům, pánům Hubaczovi a Nedvědovi moc poděkovat za ty poslední tři roky, které jsem s nimi v klubu strávil,“ objasnil situaci Augustin Žák. Vedení klubu naopak posílil Miroslav Barus, který bude zastávat funkci sportovního manažera.
     
    DUKLA S VIKTOREM UJČÍKEM

    V jihlavské sestavě by se měl objevit i Viktor Ujčík, který bude v nadcházejícím prvoligovém ročníku nejen výraznou posilou týmu z krajského města Vysočiny, ale také velkým lákadlem pro fanoušky. „Začnu sezonu v Dukle Jihlava a když zdraví dovolí, tak ji i dokončím," řekl pro web hcdukla.cz na tiskové konferenci, při níž 14. srpna slavnostně podepsal smlouvu.

    Nezapomněl poděkovat za sympatické gesto jihlavským fanouškům, kteří klubu přispěli na nákup hráčských práv: „Všem lidem děkuji za projevenou podporu, ať už slovní nebo i finanční. Je skvělé, že i přesto, jaká je doba, si dokáží odříct a ještě něco poslat, abych tu mohl hrát. Za to jsem jim strašně vděčný."
     
    Jihlava v přípravě:

    Jihlava – Pardubice 5:2
    Jihlava – Francie 3:4
    Jihlava – Znojmo 4:3
    Olomouc – Jihlava 6:1
    Znojmo – Jihlava 5:4
    Tychy – Jihlava 1:3
    Nitra – Jihlava 4:2
    Zvolen – Jihlava 2:4
    Jihlava – Třebíč 2:0
     
    Havlíčkův Brod v přípravě:

    České Budějovice – Havlíčkův Brod 3:3
    Havlíčkův Brod – Šumperk 6:2
    Havlíčkův Brod – Benátky nad Jizerou 4:4
    Kolín – Havlíčkův Brod 2:2
    Třebíč – Havlíčkův Brod 3:2
    Šumperk – Havlíčkův Brod 4:6
     
    Příjemný úterní podvečer, vítám vás ze zimního stadionu v Kotlině, který dnes bude hostit prestižní derby Vysočiny HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Dukla Jihlava, jež se odehraje v rámci Regionálního poháru. Utkání začíná v 17:30.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 45. Chlubna (Kubeš, Rybalkin), 46. Havel (Polodna, Vágner), 60. Knotek (Rytnauer, Drtina) – 14. Vysloužil


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Opršal (Novák) – Kolafa, Vágner – A. Jelínek, M. Drtina – Soldán, Zítka – Korim, Novotný – Semrád, Rybalkin – Havel, Polodna (A), Musil – Rytnauer (C), Knotek, Stehlík – Endál (A), Vondráček, Maliník – Š. Štěpánek, P. Štěpánek, Milfait – Chlubna, Dvořáček, Kubeš.
    HC Dukla Jihlava: Sáblík (Rittich) – Jícha, Dobrovolný, Tobola, Jaroš, Podlipnik, Štebih, Kaláb – Kadlec, Hubáček, Vysloužil, Velecký, Prokš, Malec, Zeman, Čachotský (C), Březina, Mikeš, Kuřítko, Důras.

    Rozhodčí: Jaromír Vampola – Jan Kubát, Petr Křivohlavý

    Diváci: 653
    bahis siteleri