Jihlava – Třinec 1:0 (kon.) | Olomouc – Berani Zlín 2:3 (kon.) | Č. Budějovice – Vítkovice 1:4 (kon.)
Kometa Brno – Vsetín 3:2 (1:0 po s.n.) | HC Plzeň – Kladno 4:1 (kon.) | Sparta – HC Litvínov 4:1 (kon.)
Slavia – Chomutov 2:3 (2:3 po s.n.) | Liberec – Pardubice 3:1 (kon.)
konec
HC Olomouc
2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Berani Zlín
Sobota 21.09.2013, 12:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.300 míst. • DHL extraliga juniorů
Partner:
     
    Hokejisté Zlína pokračují ve vítězné sérii a připisují si již pátou výhru v řadě. Olomoučtí naopak podruhé v sezóně prohrávají. (14:06:19)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Hanáci svého soupeře zatlačili, ale gólman Svoboda nejtěsnější možný rozdíl stále drží!
     
    58:54
    Oddechový čas pro Zlín, Hanáci stále hrají bez brankáře.
     
    58:54
    Závar před brankou Zlína brankou neskončil, do vzájemné potyčky se ale dostali Andrýsek (ZLN) a Rajnoch (OLO). Oba inkasovali čtyři minuty za hrubost.
     
    58:25
    Mora zkouší hru bez brankáře!
     
    57:42
    Domácí tým si bere oddechový čas.
     
    53:37
    Kužílek dostal perfektní pas do jízdy a unikal sám na domácí branku. Tváři v tvář Kochtovi ale klec Hanáků přestřelil.
     
    49:27
    Kohouti jsou na ledě v kompletní složení.
     
    49:23
    Na konci přesilové hry se do zakončení z bezprostřední blízkosti domácí branky dostal Sedláče, několikrát ale jen kotouč promáchl, Kochta jej schoval.
     
    47:27
    Beták (OLO) opouští ledovou plochu a usedá na trestnou lavici, provinil se sekáním.
     
    46:30
    Olomoučtí hokejisté se marně snaží vytvořit si nějakou příležitost, naopak Zlín toho využívá a pokouší se o nebezpečné protiútoky.
     
    41:17
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a stejně jako ve druhé části skórují na začátku třetiny. Samostatnou akcí se prezentoval MIKULÁŠ ZBOŘIL, který si položil domácího brankáře, obkroužil jeho svatyni a s přispěním šťastného odrazu od obránce Mory dotlačil puk do brány. Bez asistence.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé části jsme se dočkali přeci jen více branek, než tomu bylo v první třetině utkání. Hostující celek nejprve na začátku periody srovnali se soupeřem krok, čtyři minuty před druhou sirénou se pak dostali dokonce do vedení. Hanáci na to ale dokázali odpovědět a do minuty srovnali. Třetí část začne přibližně v 13:33.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:24
    Zlín bude hrát proti třem! Škůrek (OLO) se provinil hákováním.
     
    39:08
    Hanáci byli pod velkým tlakem, když Kraigher (OLO) si dovolil říct něco hlavnímu sudímu, který hru okamžitě přerušil a poslal obránce Kohoutů na trestnou lavici za nesportovní chování.
     
    37:39
    Hosté svého soupeře zatlačili do jeho obranného pásma, z čehož plynulo vyloučení Kociána (OLO). Ten se provinil krosčekem.
     
    36:31
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci po necelé minutě odpovídají na vedoucí branku soupeře. Rajnoch se tentokrát pasoval do role nahravače, kotouč předložil před prázdnou klec TADEÁŠI KOCIÁNOVI, který s velkým štěstím puk dopravil do brány. Asistence: Rajnoch.
     
    35:32
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tentokrát už hostům přečíslení vyšlo. Hlaváč nahodil puk před brankoviště, kde jej za záda gólmana posunul MIROSLAV ZAREMBA. Asistence: Hlaváč.
     
    33:25
    Hosté měli velkou příležitost jít do vedení. Kratochvíl unikal spolu s Hlaváčem sám na domácí branku, druhý jmenovaný ale po pasu od svého spoluhráče nepřekonal brankáře Kohoutů.
     
    29:48
    Olomoučtí hokejisté ani druhou početní výhodu nevyužili, Karola je zpět mezi mantinely.
     
    27:48
    Standardní stav nevydržel příliš dlouho. Za brankou Hanáků se provinil hákováním Karola (ZLN). Posléze inkasoval ještě desetiminutový trest za nesportovní chování Gremlica (ZLN).
     
    27:38
    Ani hosté výhodu jednoho muže v poli nevyužili, Kohouti jsou v plném počtu.
     
    25:38
    Přesilovou hru si zahrají také hosté. Ostřanský (OLO) se v útočném pásmu provinil krosčekem.
     
    24:23
    Ševci jsou kompletní, domácí tým početní výhodu nevyužil. Gólman Svoboda příliš práce neměl.
     
    22:23
    Až nyní přichází vůbec první dnešní vyloučení. Stuchlík (ZLN) si odsedí dvouminutový trest za držení protihráče.
     
    20:37
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hostům se na začátku druhé části daří srovnat se soupeřem krok. Po pravém křídle se protáhl Buchta, jehož následný pokus domácí brankář vyrazil jen na hůl DOMINIKA MATULY, pro kterého nebyl problém zasunout puk do brány. Asistence: Buchta.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V první části se domácí celek dostal do jednobrankového vedení zásluhou trefy Rajnocha. Druhá část začne přibližně 12:41.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:30
    Perné chvíle zažila obrana domácího týmu, kterou projel Matula. Z těsné blízkosti ale brankáře Kohoutů nepřekonal. Vzápětí se do šance dostal Dalajka, ovšem ani on se nepotkal se štěstím.
     
    18:35
    Zbořil dostal nahrávku do pravého kruhu, odkud vyslal tvrdý projektil na domácí klec. Kochta byl připravený a zasáhl včas.
     
    13:02
    Ostřanský je jeden z nejaktivnějších hráčů, na branku soupeře vyslal již čtvrtou střelu, Svoboda ale jeho pokusy kryje.
     
    10:09
    Zaremba měl na hokejce srovnání. Hostující útočník se zjevil za domácí defenzivou a v samostatném nájezdu hledal skulinku mezi betony Kochty. Domácí brankář je ale včas sklapl.
     
    09:00
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí tým se po devíti minutách hry ujímá vedení. Z levé strany hledal v brankovišti spoluhráče Kocián, jehož pas tečoval MICHAL RAJNOCH přesně mezi betony brankáře soupeře. Asistence: Kocián.
     
    07:41
    Ve dvou šancích během chvilky se objevil Ostřanský, který nejprve bekhendem trefil gólmana do hrudi, z dorážky nepřehodil levý beton gólmana.
     
    06:07
    Utkání má opravdu velký spád, přerušovalo se snad jen jedinkrát. Hra se přelévá ze strany na stranu, gólmani ale zatím nemuseli řešit žádné složité situace.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Kochta (Slezák) – Škůrek, Hradil, Kraigher, Brančík, Soukal, Brandýs – Markl, Bauer, Fibrich, Jergl, Kocián, Rajnoch, Kočiřík, Ostřanský, Glos, Beták, Zezula, Nedopil.

    PSG Zlín: Svoboda (Stojar) – Stuchlík, Macharáček, Zbořil M., Andrýsek, Buchta, Kužílek – Galuška, Hlaváč, Kratochvíl, Dalajka, Gremlica, Zaremba, Karola, Popelka, Stránský, Matula, Mika, Sedláček.

    Rozhodčí: Hradil.
     
    PSG Zlín

    Hokejisté Zlína mají na svém kontě v kolonce odehraných utkání číslo pět. A z těchto pěti utkání dokázali Ševci hned ve čtyřech případech brát plný počet bodů. Svěřenci trenéra Svobody nestačili pouze na Mladou Boleslav v prvním kole (2:5), od té doby zlínská juniorka jenom vítězí. Naposledy se o dobré výkonnosti Ševců přesvědčili v Brně, kde svému soupeři podlehli 1:4.

    HC Olomouc

    Olomoučtí hokejisté jsou na tom velmi podobně jako jejich sobotní soupeř. Výběr trenéra Přecechtěla se v letošním ročníku musel před svým sokem sklonit pouze jednou, a to v pondělí na ledě Jihlavy. Ve zbývajících třech zápasech, které stihli Kohouti odehrát, brali vždy vítězství. V pátek Hanáci na domácím ledě vypráskali nováčka soutěže ze Vsetína, který z Olomouce odjel s debaklem 2:9.
     
    Šesté kole juniorské NOEN extraligy s sebou přinese také souboj mezi olomouckými Kohouty a zlínským PSG. Duel dvou moravských mužstev startuje v sobotu ve 12:00.

    Miroslav Fantal

    Branky a nahrávky: 9. Rajnoch (Kocián), 37. Kocián (Rajnoch) – 21. Matula (Buchta), 36. Zaremba (Hlaváč), 42. Zboříl


    HC Olomouc: Kochta (Slezák) – Škůrek, Hradil, Kraigher, Brančík, Soukal, Brandýs – Markl, Bauer, Fibrich, Jergl, Kocián, Rajnoch, Kočiřík, Ostřanský, Glos, Beták, Zezula, Nedopil.
    Berani Zlín: Svoboda (Stojar) – Stuchlík, Macharáček, Zbořil M., Andrýsek, Buchta, Kužílek – Galuška, Hlaváč, Kratochvíl, Dalajka, Gremlica, Zaremba, Karola, Popelka, Stránský, Matula, Mika, Sedláček.

    Rozhodčí: Hradil