Most – Havířov 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Jihlava 4:0 (kon.) | Motor ČB – Litoměřice 1:2 (kon.)
Havlíčkův Brod – Kadaň 5:2 (kon.) | Třebíč – Šumperk 3:4 (0:1 po s.n.) | Ústí n/L – Benátky n/J 5:2 (kon.)
Olomouc – Beroun 0:2 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
5:2 (0:1, 3:0, 2:1)
Sportovní klub Kadaň
Středa 25.09.2013, 17:30 • Kotlina • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Příjemný středeční podvečer, 1. hokejová liga dnes pokračuje svým 5. kolem. Zimní stadion v Kotlině hostí zápas HC Rebel Havlíčkův Brod – SK Kadaň a pro mě je ctí, že jej pro vás mohu komentovat prostřednictvím tradičního on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Celková bilance s Kadaní v 1. lize:

    Kadaň rozhodně nepatří mezi oblíbené soupeře Rebelů. Havlíčkův Brod sice vyhrál 15 z osmadvaceti vzájemných střetnutí, ale více tříbodových triumfů mají na kontě Severočeši. Oba týmy na sebe narazily v rámci prestižního play-off během sezony 2010/11, kdy uspěla parta z Kotliny, která v nejúspěšnějším soutěžním ročníku v novodobé historii klubu proklouzla až do semifinále, kde nestačila na Ústí nad Labem.

    Počet odehraných zápasů: 28
    Bilance: 9-6-2-11
    Výsledky: 3:4, 2:0, 1:3, 6:1, 4:1, 1:0p, 1:4, 4:3sn, 1:2, 1:2p, 6:3, 2:3, 2:1, 1:2, 3:2, 3:4, +4:3p, +4:2, +3:4p, +6:3, 3:2p, 2:4, 1:4, 2:1p, 5:2, 2:8, 4:3sn, 1:4

    Skóre: 78:75

    Poznámka: "+" – hráno v rámci play-off.
     
    Minulá sezona 2012/13:

    Havlíčkův Brod – Kadaň 5:2
    Kadaň – Havlíčkův Brod 8:2
    Havlíčkův Brod – Kadaň 4:3sn
    Kadaň – Havlíčkův Brod 4:1
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Dolejš (Opršal) – Kolafa, Zdráhal, Vágner, M. Drtina, Semrád, Korím, Zítka – L. Havel, Polodna (A), Říha – Rytnauer (C), Endál (A), Berger – Dvořáček, Semorád, Maliník – Chlubna, O. Stehlík, Milfait.

    Sportovní klub Kadaň:
    Strmeň (Řehoř) – R. Havel, Szakal (C), Rutta, Opalek, Kopáč, J. Stehlík, Pelc – Jíra (A), Kůs, Hammerbauer – Mainer, Charousek (A), Chlouba – Gajovský, Hanták, Ton – Fronk, L. Novák, J. Novák.

    Rozhodčí: Petr Blecha – Václav Guth, David Rittich.
     
    Ochozy v Kotlině jsou zatím velmi spoře zaplněné. Doufejme, že fanoušci ještě dorazí. Na návštěvu, jaká si našla cestu na zimní stadion při derby Vysočiny proti Třebíči, to ale zatím rozhodně nevypadá.
     
    V sestavě Rebelů není obránce Radek Novotný, který už je sice fit, ale tréninkové manko mu zřejmě ještě nedovolilo zasáhnout do hry.
     
    Rolba právě dokončila úpravu ledové plochy, nyní už se čeká jen na hráče a trio rozhodčích. Fanoušci už se pomalu trousí do ochozů, ale velká návštěva se dnes asi očekávat nedá.
     
    Trio rozhodčích už máme na ledě. Hlasatel Richard Wagner právě seznamuje fanoušky se sestavami dnešních soupeřů.
     
    Hráči obou týmů naskakují za znění hymny klubu HC Rebel Havlíčkův Brod na ledovou plochu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Rebelové vyhráli vhazování ve středovém kruhu. Z obranného pásma rozehrál do středu pole obránce Tomáš Kolafa. Domácí se pokoušejí projít do útočného území.
     
    00:29
    O kotouč však v této části ledové plochy přišli a kupředu se mohli hnát hosté. Ti sice přes útočnou modrou čáru přešli, ale neobešlo se to bez postavení mimo hru.
     
    00:51
    Parta z Kotliny se řítila v hojném počtu směrem vpřed, ale zdvižená paže čárového sudího opět vyhnala domácí hokejisty ven z pásma.
     
    01:10
    Domácí si několikrát vyměnili v útočném pásmu puk a ke střele od modré čáry se dostal obránce Marek Drtina, který svižným projektilem vyprášil Strmeňovy betony.
     
    02:00
    Děj hry se v těchto chvílích odvíjí především v pásmu Kadaně, ale Rebelové nemají puk plně pod kontrolou a neustále o něj bojují v blízkosti hrazení.
     
    02:15
    Petr Polodna si srovnal puk na holi v prostoru levého kruhu, kde měl chvíli času a prostoru k zakončení. Jeho ránu uklidil brankář Strmeň u přední tyčky do náruče.
     
    03:00
    Domácí mají na své straně souvislý tlak a obrana Severočechů má plné ruce práce s tím, aby udržela havlíčkobrodské střelce na uzdě.
     
    03:26
    Před kadaňskou brankou se vytvořila hodně nepřehledná skrumáž, v níž se hráči obou týmů dlouho přetlačovali o puk. Gólman Strmeň si mohli oddychnout, vyhráli jeho spoluhráči.
     
    03:40
    Ti se však dlouho s pukem na holích netěšili, protože dlouhá a nepřesná nahrávka skončila za Dolejšovou bránou a píská se zakázané uvolnění.
     
    04:05
    Chvíli se hrálo ve středním pásmu. Hosté si opět zkusili vypomoci dlouhým nahozením, ale stejně jako před několika sekundami se dopustili technického prohřešku v podobě icingu.
     
    04:15
    Bíločerní na chvíli získali útočné pásmo, kde se pro puk za bránu hnal Jiří Charousek, ale cestu mu zatarasil jeden z protihráčů. Hrát mohou Rebelové.
     
    05:00
    Hra se v těchto chvílích přelévá ze strany na stranu. Chvíli mají puk na holích Havlíčkobrodští, jindy pro změnu hosté. Brankáři ale spíše jen sledují dění před sebou, do hry se zapojují minimálně.
     
    05:35
    parta z Kotliny vybojovala útočné území, ale k ohrožení brankáře Strmeně se přes pozornou kadaňskou obranu neprobila. Hosté nyní mají potíže s rozehrávkou přes napadající útočníky soupeře.
     
    06:22
    Nakonec se přeci jen prokousali přes dobře napadající Rebely do útočného pásma a brankář Dolejš si musel připsat první úspěšný zákrok. Příliš se ale nezapotil, střelu ze strany a z dálky bez větších potíží schoval v náruči a přerušil hru.
     
    06:40
    Zahanbit se nechtěla nechat ani havlíčkobrodská družina, ale její rychlý průnik do soupeřova území končí odpískaný postavením mimo hru. Buly ve středním pásmu.
     
    07:10
    Zatím to vypadá spíše na to, že v Kotlině opět budeme sledovat především bojovnou a vyrovnanou partii, než galavečer gólových šancí. Uvidíme, nechme se překvapit.
     
    07:25
    Jako kdyby mě slyšel mladý brodský útočník Tomáš Chlubna, který si vybruslil do prostoru levého kruhu a svižnou ranou jen o kousek minul vzdálenější tyčku. V ochozech to jen zklamaně zahučelo.
     
    08:00
    Gólman Dolejš si poradil bez problémů s nahozeným pukem ze středního pásma, který schoval v rukavici a přerušil hru. Nyní už útočí domácí.
     
    09:00
    Hezké momenty na obou stranách ledové plochy. Nejdříve vybruslil zpoza brány Karel Ton a bekhendem nepropálil hradbu těl před Dolejšovým brankovištěm. Na opačné straně po rychlém protiútoku pálil zblízka úplně volný Lukáš Endál, ale těsně minul!
     
    09:30
    Havlíčkův Brod odrazil útok Kadaně a po rychlém protiútoku se opět dostal k zakončení. Gólman Strmeň měl však proti dalekonosné střele ideální výhled a kotouč lapil do náruče.
     
    10:00
    Havlíčkobrodští hokejisté se snažili proniknout přes dobře bránícího soupeře do útočného pásma. To se jim povedlo a seskupili se do postavení velkého pětiúhelníku. Ladislavu Rytnauerovi ale kotouč utekl do středního pásma, ofsajd.
     
    10:49
    Jakub Novák se ujal kotouče v prostoru mezi kruhy, kde se dlouho nerozmýšlel a poslal zápěstím kotouč směrem na brodskou bránu. Uprostřed brankoviště byl však na puk připravený Daniel Dolejš, který ukryl kus černé gumy na hrudi.
     
    10:53
    Prvním vyloučeným hráčem se stal Jan Hammerbauer (KAD), který je potrestaný za podražení.
     
    11:15
    Havlíčkův Brod se drží v útočném pásmu, ale kotouč nemá plně pod kontrolou.
     
    11:30
    Gólman Strmeň sledoval počínání svých spoluhráčů z uctivé vzdálenosti. Hosté po zisku kotouče vyhazují.
     
    11:54
    Kadaň právě vstřelila branku!
    Tak to je studená sprcha pro Rebely, kteří diktovali do této doby tempo hry! Nejproduktivnější kadaňský hráč Jiří Charousek se vydal za nahozeným pukem do rohu brodského pásma, odkud adresoval přesný pas na ROMANA CHLOUBU, který si vybruslil až před bránu a zasunul kotouč podél Dolejšova těla do sítě! Asistence: Jiří Charousek.
     
    11:30
    Havlíčkův Brod se nastěhoval do útočného pásma, ale v přesilovce se zatím hodně trápí. Je vidět, že jeho hráče obdržená branka při početní výhodě rozhodila.
     
    13:10
    Severočeši sehráli oslabení na jedničku podtrženou. Nejen, že ubránili čisté konto, ale při početní nevýhodě se sami ujali vedení. Nyní se hraje ve středu pole.
     
    13:50
    Rebelové drží puk za kadaňskou brankou, kde o něj svádějí urputný souboj s kadaňskou defenzivou. Zatím je to nerozhodně.
     
    14:10
    Hosté nakonec získali kus černé gumy a postupným útokem dokázali přesně rozehrát. V útočném pásmu ale dlouho nevydrželi, protože po nepřesné nahrávce přišli o kotouč.
     
    14:40
    Domácí s velkými problémy nakonec dokázali vyvézt puk ven ze svého pásma. Kadaň se ale zatím prezentuje velmi dobrou defenzivou, až na šanci Lukáše Endála svého soupeře z Vysočiny takřka k ničemu nepustila.
     
    15:20
    Obrázek hry se nemění. Domácí stále drží kotouč častěji na svých holích, ale s dobře organizovanou defenzivou soupeře si zatím neví rady.
     
    15:46
    To se potvrdilo i teď, když se parta z Kotliny pokusila o zisk útočného pásma nahozeným pukem. Jeden z útočníků ale nestihl kotouč dojet, píská se další zakázané uvolnění.
     
    16:00
    Radek Havel se opřel do puku v blízkosti modré čáry, ale nesešteloval si dobře mířidla a poslal kotouč hodně daleko od Dolejšovy svatyně. Severočeši ale zůstávají u puku.
     
    16:46
    Marek Drtina (HBR) – 2 minuty – hákování. Předtím pálil úplně sám z vrcholu kruhů Lukáš Novák, ale jeho rána byla sražena do ochranné sítě.
     
    17:20
    Domácím se podařilo získat puk a vyhodit.
     
    17:35
    Kadaň už zaujala přesilovkové postavení, v němž kombinuje.
     
    17:58
    Hosté se dostávají do zakončení, ale jejich projektily postrádají větší přesnost.
     
    18:10
    Daniel Dolejš se teď musel rychle přesunout ve svém brankovišti k pravé tyčce, protože kotouč se bleskově odrazil od zadního mantinelu na hůl Petra Jíry, který však pálil nepřesně.
     
    18:30
    Havlíčkův Brod ukořistil kus černé gumy a osvobodil se dlouhým vyhozením.
     
    18:57
    Jiří Charousek měl až příliš moc prostoru v prostoru mezi kruhy, ale kotouč naštěstí měl na bekhend. Jeho polovysoká rána mířila přesně do míst, kde operoval gólman Dolejš, který schoval puk v náruči.
     
    19:10
    Petr Mainer nevymýšlel s pukem na holi nic složitého a z vrcholu kruhu vypálil. Jeho projektil si našel cestu jen do lapačky připraveného gólmana Dolejše.
     
    19:22
    Akce hostů je přerušena kvůli sevření kotouče.
     
    19:47
    Radek Havel (KAD) musel zatáhnout za záchrannou brzdu, protože do otevřené obrany se vydal Lukáš Havel, který se natlačil před branku. Trestem je podražení.
     
    19:58
    Ještě jedna rána vyletěla z prostoru mezi kruhy, ale postrádala větší přesnost, protože proletěla kousek nad Strmeňovým břevnem a zaduněla o zadní mantinel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodní dvacetiminutovce jsme sledovali převahu Rebelů, kteří si drželi častěji puk na svých holích, ale při hře v početní převaze zbytečně inkasovali, když se trefil Roman Chlouba. Před 2. třetinou, jež začne asi v 18:17, vede Kadaň v Havlíčkově Brodě 1:0
     
    Rebelové už jsou na ledové ploše, ještě čekáme na hosty.
     
    I ti už brázdí v tuto chvíli svými bruslemi ledovou plochu. Vše je připraveno na začátek prostřední části.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Rebelové mají k dispozici ještě 1 minutu a 47 sekund přesilovky 5 na 4.
     
    20:25
    Jaroslav Kůs dojel kotouč u mantinelu a vyhodil do útočného pásma.
     
    20:50
    Havlíčkův Brod se i v této početní převaze stále nemůže prosadit proti zkonsolidovanému obrannému bloku soupeře. Gólman Strmeň jen sleduje dění před sebou.
     
    21:25
    Martin Vágner nahodil kotouč směrem na kadaňskou bránu. Gólman Strmeň byl připravený ve správný čas na správném místě a kotouč ukryl do náruče.
     
    21:54
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové si vytvořili obrovský tlak a dokázali vyrovnat! Ladislav Rytnauer při přesilovkové kombinaci přiťukl kotouč JANU BERGEROVI, který tvrdou a přesnou ranou z mírného úhlu na levé straně propasíroval kotouč za Strmeňova záda! Asistence: Ladislav Rytnauer.
     
    22:30
    Rebelové jsou rázem při chuti a i nadále hýří útočnou aktivitou. Hosté mají nyní plné ruce práce s tím, aby ubránili svou modrou čáru.
     
    23:08
    V rozletu je teď ale přibrzdil zcela zbytečný útočný faul. Rebelové se nastěhovali až za branku gólmana Strmeně, ale zde přišli o puk a Tomáš Chlubna (HBR) se dopustil hákování.
     
    23:20
    Havlíčkův Brod rychle získal puk a okamžitě vyhodil přes celé hřiště.
     
    23:40
    Hosty dokázal chvíli zdržet u jejich brány, ale Kadaň už je v útočném pásmu.
     
    23:50
    Znovu ale nedokázala udržet puk. Domácí vyhazují.
     
    24:20
    Hosté si teď vytvořili soustavný a drtivý tlak, Rebelové jsou schouleni v obranné ulitě a gólman Dolejš se má v brankovišti co ohánět.
     
    25:00
    Havlíčkův Brod dokázal po dlouhé době vyhodit.
     
    25:20
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí otáčejí nepříznivý stav a ujímají se těsného vedení! Jan Strmeň nejdříve vyjel ze svého brankoviště a v rohu pásma ztratil puk, čehož sice Rebelové nevyužili, ale zůstali v útočném pásmu a přesunuli kotouč před kadaňské brankoviště, kde se v přetlačované nejlépe zorientoval DAVID DVOŘÁČEK a z bezprostřední blízkosti kotouč uklidil zápěstím pod horní tyčku! Asistence: Karol Korím.
     
    26:00
    Havlíčkův Brod stále nemá dost a vehementně buší do obranného bloku své soupeře. Ten nyní náporu odolal, ale hosté vyhodili jen na zakázané uvolnění.
     
    26:15
    Nikola Gajovský se zkoušel prokličkovat z prostoru kruhu až před branku, ale zde byl zastaven havlíčkobrodskými beky. Vpřed se řítí znovu Rebelové.
     
    26:51
    Havlíčkobrodští předvedli v útočném pásmu krátkou kombinaci a protlačili se do koncovky. Se střelou ze strany však neměl brankář Strmeň sebemenší problém.
     
    27:10
    Hra je teď značně neurovnaná. Chvíli tahají za delší konec pomyslného provazu domácí, jindy pro změnu hosté ze severu Čech. Na ledě dominují obě pozorné obrany.
     
    27:55
    Kadaň drží puk a manipuluje s ním v útočném pásmu. Stále však čelí tlaku dotírajících protihráčů, kteří jí nedovolují dostat se do lepší palebné pozice.
     
    28:21
    David Dvořáček je při chuti. Po vstřelené brance si dovolil drzý kousek, když se protáhl kolem beků až do předbrankového prostoru, kde byl faulován, ale k puku se tlačil po něm i Jan Semorád. Jaroslav Kůs (KAD) obdržel dvouminutový trest za sekání.
     
    28:40
    Hosté rychle vyhodili.
     
    29:00
    Nyní se jim daří držet havlíčkobrodské beky pod tlakem při rozehrávce, čímž šetří drahocenné vteřinky z dvouminutového trestu vyloučeného Jaroslava Kůse.
     
    29:22
    Těžká chvíle pro hosty. Jakub Stehlík (KAD) se provinil proti pravidlům vysokou holí a hosté se budou skoro minutu bránit ve třech hráčích.
     
    29:37
    Tvrdou dělovku vyslal od modré čáry Martin Vágner. Gólman Strmeň vyrazil puk betony do prostoru vedle sebe, kde číhal na dorážku Lukáš Endál. Jeho prudká rána skončila u přední tyčky v náruči kadaňského muže s maskou, který podržel svůj tým!
     
    29:50
    A tentýž hráč pálil z úplně totožné pozice, akorát s tím rozdílem, že tentokrát se Jan Strmeň nestihl v brankovišti včas přesunout. Brodský útočník však trefil jen vnější konstrukci brány! Hosté vyhodili.
     
    30:40
    Tlak Rebelů už je značně rozkouskovaný kadaňskými vyhozeními.
     
    31:05
    Havlíčkův Brod vybojoval útočné pásmo.
     
    31:15
    Tvrdou ránu od modré čáry gólman Strmeň vyrazil betony a k rychlé dorážce se probil pohotový Jan Semorád, ale zblízka nedokázal dostat puk do brány!
     
    31:45
    Domácí drží kotouč na svých holích, ale zatím s ním manipulují jen v rozích kadaňského pásma. Hostující obrana teď pracuje spolehlivě a nepouští soupeřovy střelce k brankáři Strmeňovi.
     
    32:10
    Hosté nakonec přerušili havlíčkobrodský tlak jen z cenu vyhození na zakázané uvolnění.
     
    32:20
    Z mírného úhlu na prvé straně pálil zcela nepokrytý Lukáš Havel, který ve velké rychlosti o kousek minul vzdálenější tyčku. Rebelové zůstávají na kadaňském území.
     
    33:00
    Tak tohle byla velká hokejová paráda v podání Lukáše Endála, který je v posledních minutách hodně střelecky aktivní. Martin Vágner nahodil kotouč od levého mantinelu před branku, kde si brodský útočník kotouč zpracoval na hůl zády k bráně, bleskově se s ním otočil a zblízka vyprášil po otočce Strmeňovy betony!
     
    33:30
    Na konci havlíčkobrodské útočné kombinace stál Jan Berger, který se snažil zblízka došťouchat kotouč za Strmeňovy betony. Útočník rebelů byl ale příliš blízko brány a neuspěl.
     
    34:00
    Po hluché chvilce se snaží něco vepředu vymyslet i hosté z Kadaně, kteří jsou ve druhé třetině zatím ve velkém útlumu. Rebelové mají v těchto chvílích zápas pod kontrolou.
     
    34:50
    Oba týmy se teď střídají v útočení, ale ani jednomu z nich se nedaří na delší dobu získat kotouč pod kontrolu a usadit se s ním na dostřel branky.
     
    35:25
    Puk mají na svých holích havlíčkobrodští obránci, kteří se přes napadající hosty pokoušejí o rozehrávku.
     
    35:42
    Pod tlakem ale jejich snažení nedopadlo dobře, prudký nahozený puk proletěl přes všechny čáry až za Strmeňovu bránu a píská se zakázané uvolnění Havlíčkova Brodu.
     
    35:55
    Bíločerní si vypomohli v útočném pásmu zbytečným faulem. Jiří Charousek (KAD) obdržel trest na 2 plus 2 minuty za vysokou hůl. Ještě si chvíli počkáme na zahájení hry, jeden z ledařů seškrabává z ledové plochy krev.
     
    35:55
    Vše už by mělo být v pořádku, hra by měla za pár okamžiků pokračovat.
     
    35:55
    Tak ne. Rozhodčí po krátké debatě s oběma střídačkami vpouští na ledovou plochu rolbu.
     
    35:55
    Ta teď krouží v malých kruzích v pásmu Rebelů a snaží se krvavou stopu setřít. Úsměvná chvíle.
     
    35:55
    Probíhá ještě odklízení sněhu, hráči už se staví do kruhu po Strmeňově levici k vhazování.
     
    36:08
    Domácí už si vyměňují v útočném pásmu puk.
     
    36:20
    Kadaňským se stále nedaří získat kotouč a vyhodit.
     
    36:35
    Až teď se to povedlo Karlu Tonovi, který zkusil nahozený kotouč ještě dojet. Měl k němu ale mnohem dále než Havlíčkobrodští.
     
    37:05
    Havlíčkův Brod znovu ztratil při kombinaci puk a hosté vyhazují.
     
    37:30
    Kadaň si zatím počíná v oslabení znamenitě, naopak Rebelové se znovu trápí a z ochozů se začíná ozývat pískot.
     
    38:05
    Až teď se domácí zformovali v útočném pásmu.
     
    38:21
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové sice dlouho hledali účinný recept na kadaňskou defenzivu, ale nakonec se přeci jen prosazují a navyšují svůj náskok! Ze strany si sjel před branku JAN SEMORÁD, který sice trefil jen Strmeňovy betony, ale kotouč se mu odrazil zpět na hůl a na druhý pokus už se nemýlil, když nedal brankáři Strmeňovi ranou po ledě do volného koutu brány nejmenší šanci! Asistence: Roman Maliník.
     
    38:40
    Petr Polodna se uvolnil v rohu kadaňského pásma a vyslal utěšenou střelu, jíž chtěl k přední tyčce překvapit gólmana Strmeně. Ten se nachytat nenechal a kotouč vyrazil betony.
     
    39:07
    Se svou troškou do mlýna přispěchal i dnes velmi dobře hrající David Dvořáček, který se prosmýkl v rychlosti za soupeřovu obranu a zblízka napálil pravý Strmeňův beton!
     
    39:07
    A získal pro svůj tým přesilovku. Radek Havel (KAD) si sedá na lavici hříšníků, protože držel protihráče.
     
    39:40
    Gólman Strmeň je pod ostrou palbou, jeho obránci teď vůbec nestíhají pokrývat havlíčkobrodské střelce, kteří hrají ve velké pohodě a s chutí.
     
    39:58
    Nyní to přehnal ale s důrazem Roman Maliník (HBR), který usedá na lavici hanby k dvouminutovému trestu za vysokou hůl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostřední části byli na ledě pánem domácí Rebelové, kteří svého soupeře z uhelného království jednoznačně přehráli a po trefách Jana Bergra, Davida Dvořáčka a Jana Semoráda se ujali vedení 3:1: Závěrečné dějství začne přibližně v 19:13. Uvidíme, zda se Kadani ještě podaří s nepříznivým stavem něco udělat.
     
    Osobně jsem hodně zvědavý na to, jakou návštěvu hlasatel oznámí ve třetí třetině. Rozhodně se nebude jednat o vysoké číslo.
     
    Hráči už jsou na ledě, nechybí ani trojice rozhodčích.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Petr Polodna se zbavil u hrazení elegantní stahovačkou protihráče a přesně přihrál. Domácí se nastěhovali do útočného pásma, kde kombinují.
     
    40:59
    Fanoušci ve spoře zaplněné Kotlině sledují tuhý boj o střed pole.
     
    41:19
    Tohle nevypadá pro Rebely dobře. Další ze zbytečných faulů předvedl v útočném pásmu Lukáš Endál (HBR), který dostal 2 minuty za hákování. Domácí se musí bránit ve třech bruslařích.
     
    41:36
    Kadaň kombinuje v útočném pásmu.
     
    41:47
    Havlíčkův Brod dokázal posunout hru alespoň do středního pásma.
     
    42:00
    Radek Havel tvrdě vypálil od modré čáry, ale jeho rána byla sražena mezi kruhy do rohu brodského pásma.
     
    42:40
    Domácí vyhodili, ale už se znovu musí bránit kolem gólmana Dolejše.
     
    42:57
    Havlíčkobrodská družina si zatím v oslabení počíná zodpovědně, soupeře k ničemu nepouští.
     
    43:10
    V přečíslení 2 na 1 se ocitla dvojice Jan Berger – Jan Semorád, která si narazila puk, ale druhý jmenovaný neodkázal z předbrankového prostoru dostat kotouč za Strmeňova záda!
     
    43:55
    Po přerušení hry vhodí rozhodčí puk zpět ve středním pásmu,
     
    44:11
    Kadaň právě vstřelila branku!
    Tak tohle by mohla být pro hosty velká vzpruha, protože z utěšené střely se dotahují na nejtěsnější rozdíl! Karel Ton posunul kotouč v útočném pásmu na JANA HAMMERBAUERA, který se opřel mezi kruhy do kusu černé gumy, který někudy prošel gólmanu Dolejšovi za brankovou čáru! Asistence: Karel Ton.
     
    44:54
    Havlíčkovu Brodu to teď zaskřípalo při přechodu do útočné fáze. Dlouhé nahození skončilo až za brankovou Jana Strmeně, po čemž se píská zakázané uvolnění Rebelů.
     
    45:22
    Kotouč teď rychle mění svého majitele a rychle se stěhuje z jedné poloviny hřiště na druhou. Ani jednomu ze soupeřů se nedaří vytvořit si souvislejší tlak nebo nebezpečněji zakončit.
     
    46:00
    Útočné snažení hostů z Kadaně přerušuje ostrý hvizd hlavního sudího, který odpískal postavení mimo hru, jež mu signalizoval jeho kolega na lajně.
     
    46:10
    Hra se rychle přesunula na druhou stranu ledové plochy, kde se pokoušejí vymyslet něco nebezpečného ve Strmeňově blízkosti domácí Rebelové.
     
    46:35
    Nejdříve pálil z kruhu nepřesně Daniel Opalek. Hosté ale zůstali u puku v útočném pásmu a nastěhovali se před brankoviště, kde se pokusili několikrát zakončit. Hodně nebezpečné projektily ale byly zblokovány brodskými hráči, brankář Dolejš zasahovat nemusel.
     
    47:15
    Po zakázaném uvolnění hosté vyhráli vhazování před brankářem Dolejšem a tvrdou ránu vyslal z blízkosti modré čáry hostující kapitán Martin Szakal, ale mířil nepřesně.
     
    48:00
    Na druhé straně se musel činit gólman Strmeň, který se rychle přesunul ke své pravé tyčce a schoval do náruče střelu zápěstím, jež na něj vyletěla z levého kruhu.
     
    48:44
    Vhazování ve středním pásmu. Zatím sledujeme spíše bojovný hokej, v němž hrají prim obě defenzivy. Brankáři mají v těchto chvílích minimum práce.
     
    49:15
    Kotouč se opět bleskově přesouvá od jedné branky ke druhé, ale obrázek hry se nemění. V Kotlině stále pozorujeme především to, jak obě obrany maří útočné výpady.
     
    49:50
    Skvělou práci teď předvedl obránce Martin Vágner, který i bez hole zastavil střelu jednoho z protihráčů. Před Dolejšovou bránou kotouč zpracoval bruslí, za což by se nemusel stydět ani leckterý fotbalista. Domácí přesouvají hru do středu pole.
     
    50:45
    Stále to není v Kotlině žádná hokejová hitparáda. Rebelové se snaží hlídat svůj těsný náskok, zatímco Kadaň se žene za vyrovnáním. V posledních okamžicích má mírně navrch.
     
    51:20
    Petr Jíra přerušil útočné trápení obou mužstev, když vyslal na branku nepříliš povedený projektil z velkého úhlu na pravé straně, s nímž si brankář Dolejš hravě poradil.
     
    51:56
    Fanoušci Rebelů se hlasitě dožadovali dvouminutového trestu pro hosty, když byl v rohu pásma Kadaně atakován tvrdě jeden z Rebelů. Rozhodčí ale vylučovat nebude, Havlíčkův Brod vybojoval v útočném pásmu jen vhazování.
     
    52:10
    Severočeši vyhazují přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    52:49
    Jan Semorád teď jasně ukázal, proč patří do kádru extraligových Pardubic. Šikovné přiťuknutí jednoho ze svých spoluhráčů dojel dříve než kadaňský obránce, kterého si obhodil, vypálil z úhlu do Strmeňových betonů, odražený kotouč znovu zachytil a zkoušel po obkroužení brány najít svým pasem někoho před brankou. Zde však nikdo z domácích kotouč nezasáhl.
     
    53:00
    Roman Chlouba, dosud jediný úspěšný střelec z řad Kadaně, využil chvíli času a prostoru na levém křídle. Z úhlu vypálil k přední tyčce, kde našel Dolejšovu náruč.
     
    53:10
    Brankář Dolejš teď vypomohl svým obráncům. Odražený kotouč, který vyletěl ze skrumáže před jeho bránou vysokým obloučkem, pohotově lapil do své rukavice a přerušil hru.
     
    53:50
    Vyrovnání nepřišlo ani z hole Nikoly Gajovského, který si při kombinaci v útočném pásmu vybruslil na vrchol levého kruhu a hezkou ranou mířil do protějšího horního rohu. Vzduchem ale proletěla Dolejšova lapačka, do níž kus černé gumy zamířil.
     
    54:27
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tohle už budou mít Severočeši hodně těžké, Rebelové jim totiž znovu odskakují důležitým gólem na dvoubrankový odstup! Havlíčkův Brod si počínal hodně důrazně kolem kadaňské brány, v jejíž blízkosti se po Lukáši Endálovi procpal ke kotouči LADISLAV RYTNAUER, jenž tvrdou ranou z bezprostřední blízkosti jako správný kapitán přibližuje svůj tým k tříbodového zisku! Asistence: Lukáš Endál.
     
    55:23
    Domácí se usadili v útočném pásmu, kde vznikla podobná situace jako před čtvrtým gólem Havlíčkova Brodu. Z předbrankového prostoru ale tentokrát nikdo skórovat nedokázal. Jakub Stehlík (KAD) dostal 2 minuty za sekání a Jan Semorád (HBR) si odpyká 2 minuty za hrubost.
     
    55:42
    Brankář Dolejš teď v těžké chvíli podržel svůj tým, když jeho bránu bleskově obkroužil Petr Jíra a zkoušel natřikrát protlačit puk podél bližší tyčky do sítě. Talentovaný brankář domácích ale tento prostor utěsnil. Jaroslav Kůs (KAD) s Ondřejem Stehlíkem (HBR) se do sebe po odpískání pustili a za pěstní výměnu názorů si odnášejí pod dvou minutách za hrubost.
     
    56:10
    Havlíčkův Brod ztratil při rozehrávce po nepřesné přihrávce za svou bránou puk, ale hosté toho nedokázali využít, protože byli sami rychle odzbrojeni.
     
    56:39
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    O vítězi dnešního duelu je zřejmě definitivně rozhodnuto, Rebelové vedou už o tři branky! Karol Korím poslal přesným pasem při rychlém protiútoku domácích kupředu podél mantinelu LUKÁŠE ENDÁLA, který si sjel do prostoru levého kruhu a přesně mířenou ranou propálil gólmana Strmeně! Asistence: Karol Korím.
     
    57:10
    Vhazuje se v kruhu po pravé ruce havlíčkobrodského gólmana Dolejše.
     
    57:34
    Hraje se už 5 na 5. Kotouč mají na holích obránci Kadaně, kteří se pokoušejí od své brány založit postupný útok. Havlíčkův Brod aktivně napadá.
     
    58:10
    Znovu se probil do zakončení aktivní Petr Jíra, který nabral rychlost na pravé straně a z velkého úhlu prověřil pozornost brankáře Dolejše, jenž se utěšenou střelou k bližší tyčce zaskočit nenechal.
     
    58:27
    Bojovníci z kotliny už nic složitého nevymýšlejí. Po zisku kotouče vsadili na jistotu v podobě dlouhého vyhození na zakázané uvolnění. Dnešní utkání sleduje 620 fanoušků.
     
    58:48
    Z kotle havlíčkobrodských fanoušků se po ohlášení dnešní návštěvy ozývá pokřik "Brodský hokej pro fanoušky!". Příznivci Rebelů zřejmě nejsou spokojeni s výší vstupného, jež činí 80 Kč.
     
    59:00
    Havlíčkův Brod se snažil bleskově proniknout do útočného pásma, ale neobešlo se to bez postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    59:40
    Utkání už se jen dohrává, o vítězi i dělbě bodů už je dávno rozhodnuto. Kotouč je v rohu kadaňského pásma.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce. Vítězství Rebelů se nerodilo snadno, ještě po úvodní dvacetiminutovce vedli hosté zásluhou Romana Chlouby. Domácí ale od prostřední části zlepšili svůj výkon a prolomili střelecké trápení. Nakonec si zaslouženě připisují všechny tři body za přesvědčivé vítězství 5:2. Nyní probíhá před kotlem brodských fanoušků děkovačka. To je ode mě z Kotliny pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek středečního večera. (19:52:38)
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 22. Berger (Rytnauer), 26. Dvořáček (Korím), 39. Semorád (Maliník), 55. Rytnauer (Endál), 57. Endál (Korím) – 12. Chlouba (Charousek), 45. Hammerbauer (Ton)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš (Opršal) – Kolafa, Zdráhal, Vágner, M. Drtina, Semrád, Korím, Zítka – L. Havel, Polodna (A), Říha – Rytnauer (C), Endál (A), Berger – Dvořáček, Semorád, Maliník – Chlubna, O. Stehlík, Milfait. Trenér: Mička.
    Sportovní klub Kadaň: Strmeň (Řehoř) – R. Havel, Szakal (C), Rutta, Opalek, Kopáč, J. Stehlík, Pelc – Jíra (A), Kůs, Hammerbauer – Mainer, Charousek (A), Chlouba – Gajovský, Hanták, Ton – Fronk, L. Novák, J. Novák. Trenér: Soudek.

    Rozhodčí: Petr Blecha – Václav Guth, David Rittich

    Diváci: 620
    bahis siteleri