HFK Olomouc – Orlová 2:0 (kon.) | Třebíč – Olomouc B 2:1 (kon.)
konec
1. HFK Olomouc
2:0 (1:0)
FK Slavia Orlová - Lutyně
Středa 02.10.2013, 16:00 • Stadion 1. HFK Olomouc, Olomouc-Holice, ul. Staškova. Kapacita: 2.900 míst. • Moravskoslezská fotbalová liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z utkání předehrávaného patnáctého kola, ve kterém 1. HFK Olomouc změří síly s mužstvem FK Slavia Orlová – Lutyně. Zápas začíná v 16:00.
     
    Duel dvou mužstev bojujících o to, aby se co nejrychleji dostala z pásma týmů ohrožených sestupem. I tak by se dalo středeční utkání charakterizovat.

    1. HFK Olomouc
    Hanákům se v posledních zápasech nedaří. Sérii bez vítězství v ligové soutěži prodloužili svěřenci trenéra Derca o víkendu v Mikulovicích už na tři zápasy. Olomoučtí fotbalisté prohráli vždy nejtěsnějším rozdílem 0:1. V tabulce tak loni třetí klub druhé nejvyšší soutěže má po osmi odehraných kolech stejný počet bodů.

    FK Slavia Orlová – Lutyně
    Ani Orlová v letošním ročníku Moravsko-slezské fotbalové ligy nepředvádí oslnivé výkony. Na vítězství čeká mužstvo ze severu už déle jak měsíc. Naposledy se radovalo v závěru měsíce srpna, od té chvíle získali jediný bod a třikrát prohráli. O víkendu nestačili doma na Prostějov, který zvítězil 1:0. V tabulce tak Orlové patří až čtrnáctá pozice.
     
    Úvodní sestavy:

    1. HFK Olomouc: Arbeit – Bernard, Lukášek, Bednář, Dadák (C), Janoščín, Korčián, Štěpánek, Žondra, Kopecký, Matyska.
    Náhradníci: Stejskal – Buček, Tögel, Pezzotti, Dupkala, Kršák.

    FK Slavia Orlová – Lutyně: Pacanovský – Vlk (C), Skoupý, Urban, Kovář, Šustr, Schronnner, Sobala, Tomáš, Václavek, Kaizar.
    Náhradníci: Szarowski – Žebík, Krištan, Kopel, Vybíral, Klimas.

    Rozhodčí: Hájek – Kůrka, Nováček.
     
    Obě mužstva nastupují na hrací plochu. Domácí fotbalisté budou dnes hrát v bílých dresech, hosté zvolili tmavo-světle modré. Utkání za malý okamžik začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí fotbalisté si hned v úvodu zápasu vybojovali rohový kop. Centrovaný míč Bednáře trefil hlavou Lukášek, gólman Orlové byl však dobře postaven a míč chytil.
     
    3
    Hanáci jsou při chuti. Odražený míč z hranice šestnáctky vyslal na branku Bernard, Pacovský musel hned v úvodu zápasu vytáhnout tygří skok, aby šanci zneškodnil.
     
    5
    Holičtí svého soupeře k ničemu nepouští a naopak sami jsou stále v útoku. Orlová se pouze osvobozuje za cenu odkopávaných míčů.
     
    8
    Urban měl před sebou úplně volnou cestu k domácímu vápnu, jeho spoluhráč mu však nedal přesný pas do nohy.
     
    10
    Arbeit si poprvé sáhl na míč. Centr z pravé strany z kopačky Václavka zkrotil domácí brankář.
     
    11
    Gólman Holice se nyní musel předvést trochu více. U přihrávky soupeře byl naštěstí pro svůj celek dřív než útočící hráč.
     
    13
    Úvodní nápor domácích je u konce. Hosté zlepšili hru v defenzivě a tolik už svého soupeře do střeleckých pozic nepouští.
     
    14
    Orlová měla k dispozici rohový kop, odražený míč po něm zkusil napálit na domácí branku Sobala, ale vůbec se netrefil.
     
    16
    Po nedovoleném zákroku hostující obrany zahrávala Holice přímý kop ze sedmnácti metrů. Bednářův technický pokus sice přeletěl zeď, cestu mezi tři tyče si ale nenašel.
     
    17
    V rychlém protiútoku vybízel Urban do šance Tomáše. Hostující hráči si však neporozuměli a z nadějné příležitosti sešlo.
     
    19
    Proti ráně Kopeckého musel zasáhnout Pacanovský, vyražený míč se domácí záložník pokusil vrátit do branky, tentokrát ale minul.
     
    21
    Další z rychlých protiútoku hostujícího týmu. Na pravé straně dostal prostor Urban, který chtěl míč předložit spoluhráči do šestnáctky. Obrana Holice ale přihrávku včas zblokovala.
     
    24
    HFK právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení po nenápadné akci jednoho z hráčů v bílém dresu. JIŘÍ JANOŠČÍN se protáhl po pravém křídle až do šestnáctky soupeře, kde neměl možnost nikomu přihrát, a tak se rozhodl zakončit. K jeho štěstí brankář Orlové míč neudržel a poprvé v zápase inkasoval. Hanáci vedou 1:0.
     
    29
    Domácí hrají v poklidném tempu a vyčkávají na chybu svého soupeře. Bednářova rána skončila na nohách obránce.
     
    33
    Hra je momentálně hodně neurovnaná, domácím odskakují míče od noh, hosté se navíc úspěšně brání.
     
    36
    Hosté toho příliš ze svých kvalit neukazují, když už se však dostanou na útočnou polovinu, je to většinou nebezpečná rychlá akce. Nyní jedné z nich čelil Kopecký, který soupeře zastavil.
     
    39
    Do zakončení se dostal Štěpánek, jehož pokus branku soupeře přeletěl.
     
    41
    Hanáci na chvíli zatlačili svého soupeře, zbytečně však před brankou hledají další možnosti přihrávky, místo aby zakončovali.
     
    42
    Žondra se vydal s míčem na pravou stranu, kde si povodil dva soupeře a předložil míč ke střele Dadákovi. Ke smůle domácím se kapitánovi Holice jeho pokus nevydařil.
     
    43
    Standardka v podání domácího celku málem skončila branku. Bednář prudkým centrem do šestnáctky vybízel někoho ze spoluhráčů k hlavičce. Přestože míč nikdo nezasáhl, proletěl jen těsně kolem pravé tyče.
     
    44
    Zakončení z otočky v podání Korčiána skončila vysoko nad.
     
    První poločas skončil.
     
    Prvních pětačtyřicet minut příliš hezkého fotbalu nenabídlo. Holičtí měli sice mnohem více ze hry, využít však dokázali jen jedinou šanci. Arbeit na druhé straně toho příliš řešit nemusel. Druhá půle začne přibližně v 17:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté do druhého poločasu posílají nového hráče. Šustra nahradí Kopel.
     
    47
    Korčiánův přízemní střelecký pokus si našel cestu jen do připraveného Pacanovského.
     
    51
    HFK právě vstřelil branku!
    Dadák na pravé straně oklamal soupeře a vnikl s míčem do šestnáctky. Následně si kapitán domácích všiml dobře postavených spoluhráčů a míč poslal někam na penaltový puntík, kde se do něj opřel JIŘÍ BERNARD, jenž nedal brankáři šanci.
     
    55
    Sledujeme pasáž hry bez nějakých vážnějších šancí. Oba týmy se snaží dostat k jakémukoli zakončení, hra je však hodně nepřesná.
     
    59
    Domácí trenér poprvé zasahuje do sestavy. Ze hry stahuje Korčiána, místo kterého se na hřiště podívá Tögel.
     
    61
    Hanáci mohli využít rychlého brejku, když postupovali čtyři na jediného obránce. Na polovině hřiště se jim ale míč zamotal pod kopačkami a z příležitosti sešlo.
     
    62
    Hned vzápětí ale pálil Bernard, jehož tečovaná rána nadělala brankáři problémy.
     
    63
    Na druhé straně se ke střele ze střední vzdálenosti odhodlal Sobala, branku soupeře však netrefil.
     
    66
    Skoupý z velké dálky vyzkoušel pozornost Arbeita nepříliš razantním pokusem.
     
    68
    Ze hřiště odchází nevýrazný Žondra, kterého na hrotu nahradí Pezzotti.
     
    72
    Hráči Orlové utkání ještě nevzdávají a stále se snaží alespoň zkorigovat nepříjemný výsledek.
     
    73
    Po rohovém kopu hlavičkoval Kaizar, ale domácí svatyni minul.
     
    74
    Střídání na obou stranách na chvíli přerušilo hru. V bílém dresu na hřišti dnes již neuvidíme Štěpánka, kterého na poslední minuty zápasu nahradí Kršák. Na druhé straně trenér ze hry stáhl Tomáše, kterého nahrazuje Klimasem.
     
    Dnešní utkání sleduje 132 diváků.
     
    77
    Aktivní Sobala opět zkusil štěstí z velké vzdálenosti. Jeho projektil mířil někam k levé tyči branky, Arbeit ale měl dostatek času na přesun a míč lapil.
     
    81
    Dvě příležitosti střídajících hráčů skončily na brankáři Orlové. Jako první zneškodnil ránu Kršáka, který posléze vybídl Tögla. Ani on však způsob, jak překonat Pacanovského, nenašel.
     
    83
    Opět dvě střídání. Na hřiště se tak na závěr zápasu podívají Buček (HFK) a Krištan (ORL). Ze hry odešli Bernard (HFK) a Kovář (ORL).
     
    85
    První žlutá karta dnešního zápasu. Zblízka si ji prohlédl Sobola.
     
    88
    Poslední střídání na domácí straně. Bednář pro dnešek dohrál, start v utkání si do statistik zapíše Dupkala.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání předehrávaného patnáctého kola je u konce. Domácí fotbalisté si do tabulky připisují důležité tři body, které je nyní vynáší na desáté místo tabulky. Orlová naopak po třetí porážce v řadě zůstává čtrnáctá.
     
    To je pro dnešek vše. Přeji příjemný zbytek večera. (17:51:34)

    Miroslav Fantal

    Branky: 24. Janoščín, 51. Bernard

    Karty:   85. Sobola (ORL)


    1. HFK Olomouc: Arbeit – Bernard (83. Buček), Lukášek, Bednář (88. Dupkala), Dadák (C), Janoščín, Korčián (59. Tögel), Štěpánek (74. Kršák), Žondra (68. Pezzotti), Kopecký, Matyska.
    Náhradníci: Stejskal – Buček, Tögel, Pezzotti, Dupkala, Kršák.

    FK Slavia Orlová - Lutyně: Pacanovský – Vlk (C), Skoupý, Urban, Kovář (83. Krištan), Šustr (46. Kopel), Schronnner, Sobala, Tomáš (74. Klimas), Václavek, Kaizar.
    Náhradníci: Szarowski – Žebík, Krištan, Kopel, Vybíral, Klimas.

    Rozhodčí: Hájek – Kůrka, Nováček

    Diváci: 132
    bahis siteleri