Chabarovsk – Jekatěrinburg 3:5 (kon.) | Vladivostok – Chanty-Mansijsk 2:3 (kon.) | Novokuzněck – Barys 3:5 (kon.)
Novosibirsk – Omsk 2:1 (kon.) | Kazaň – Záhřeb 5:3 (kon.) | N.Novgorod – Doněck 1:0 (kon.)
Viťaz – Minsk 2:1 (2:1 po s.n.) | HC Slovan – Riga 3:4 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Avangard Omsk
Čtvrtek 17.10.2013, 14:00 • Sibir Sports Complex (7 500) • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:34
    Icing Sibiru a teď už je Garon na střídačce. Hosté to zkusí v šesti hráčích.
     
    57:58
    Je to tak. Trenér hostů si bere čas na poradu a zřejmě pošle Garona ven z brány.
     
    53:43
    Mohlo být 3:1, domácí ujeli ve vlastním oslabení, ale Lehtera s Koskirantou nedokázali překonat ani nadvakrát připraveného Garona, jenž vyjel hodně daleko ze své brány, zariskoval a vyšlo to.
     
    52:59
    Zbytečné vyloučení. Romanov jde za katr – podražení ve své útočné třetině. Nabídl tak šanci pro Omsk, který potřebuje vyrovnat.
     
    47:46
    Nejde to, hosté se evidentně trápí, možná jim pomůže přesilovka. Na trestné sedí Kristián Kudroč za nedovolené bránění.
     
    45:48
    Velká šance hostujícího Ivanova, který byl sám před bránou a co by víc chtěl? To si asi řekl český trenér ve službách Omsku. Jeho svěřenec totiž z jasné pozice trestuhodně přestřeluje domácí svatyni.
     
    36:35
    Sibir právě vstřelil branku!
    Přesilovka byla využitá takřka okamžitě. Lehtera vyhrál buly, dostal kotouč na modrou čáru, kde byl připraven VJAČESLAV BĚLOV a ten propálil Garona, který toho mnoho neviděl a obrat v zápase je na světě. Trochu to připomínalo ten první gól Omsku, který padl po podobném scénaři. Tak či tak, domácí vedou 2:1. Asistence: Jori Lehtera.
     
    36:31
    Bude se vylučovat i na druhé straně. Domácí budou hrát přesilovku, potrestán je Miljukov za držení.
     
    33:14
    Nutno říct, že Avangard měl před tímto faulem dvě jasné tutovky. Nejprve Pěrežogin z mezikruží trefil jen tělo brankáře Koskinena, vzápětí tento brankář fantasticky vychytal i Kazionova. Pak přišel faul a nyní je z toho tedy přesilovka.
     
    33:14
    Bude se vylučovat, Karavajev podrazil Kazionova a bude z toho přesilovka pro Omsk.
     
    30:01
    Skvěle Koskinen. Od modré střílel Popov a poté před ním dorážel Pěrežogin, ale tento asi nejlepší hráč hostů v dnešním zápase nedokázal ležícího brankáře překonat.
     
    27:58
    Je zde první přesilovka zápasu také pro hosty. Na trestné sedi Monja za hákování.
     
    24:36
    Sibir právě vstřelil branku!
    A ta je právě tady. NIKOLAJ LEMŤUGOV dostal přesný pas mezi kruhy a ač byl trochu tísněn obránci soupeře, dokázal i v pádu zakončit a překonat nic netušícího Garona. Je tak vyrovnáno a v podstatě z ničeho nic udeřilo. Omsk byl lepší, přesto pustil soupeře do akce a ten vyrovnal. Asistence: Jarno Koskiranta.
     
    14:27
    Tutovka pro domácí. Od modré střílel Kutuzov, kotouč propadl před bránu, kde byl Koskiranta, ale v klíčový moment pouze promáchl. Kdyby se trefil přesně do puku, je to jistojistě gól, protože byla hostující brány poloodkrytá. Velké štěstí pro Omsk.
     
    13:55
    Bude se znovu vylučovat. Za nedovolené bránění je tentokrát potrestán Kvaša. Následovat bude druhá přesilovka Sibiru.
     
    11:06
    ...bylo to také z důvodu toho, že jej Pěrežogin zahákoval. Je zde přesilovka Sibiru.
     
    11:06
    Mohlo být vyrovnáno. Lemťugov se natlačil před bránu, kde sám zakončoval, jenže nedokázal zvednout v pravý čas kotouč...
     
    08:59
    Obrovská šance na druhé straně. Po střele Blaťáka se kotouč vykutálel před bránu, kde byl připraven Pěrežogin a Koskinen se vrhl po puku jako akrobat. Při skoku přišel o helmu a sudí velice rychle přerušili hru. Finský brankář byl chvíli otřesen, ale vypadá to, že bude moci pokračovat.
     
    05:29
    Avangard právě vstřelil branku!
    Hosté využívají svůj tlak a jdou zaslouženě do vedení. Po vyhraném buly se dostal ke kotouči DENIS KULJAŠ a tvrdou bombou od modré překonal Koskinena mezi betony. Finský gólman toho zřejmě mnoho neviděl a tak neměl šanci zareagovat. Asistence: Nikita Pivcakin.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 25. Lemťugov (Koskiranta), 37. Bělov (Lehtera) – 6. Kuljaš (Pivcakin)


    HC Sibir Novosibirsk: Koskinen (Orechov) – Bělov, Kudroč, Alexejev, Kutuzov, Lekomcev, Ožiganov, Karavajev – Enlund, Lehtera, Romanov – Kopejkin, Lemťugov, Koskiranta – Gubin, Sannikov, Kugryšev – Šumakov, Karamnov, Ignatuškin – Monja. Trenér: Dmitrij Kvartalnov.
    Avangard Omsk: Garon (Kostin) – Pivcakin, Baranka, Blaťák, Kuljaš, Jegoršov, Vorobjov, Ljamin, Miljukov – Sjomin, Kosticyn, Frolov – Popov, Pěrežogin, Kazionov – Kvaša, Kalinin, Ivanov – Pjanov, Mozer, Berdnikov. Trenér: Miloš Říha.

    Rozhodčí: Šenijov, Cipljakov, Černyšev, Michel.

    Diváci: 7500
    bahis siteleri