Newcastle – Liverpool 2:2 (kon.) | Arsenal – Norwich 4:1 (kon.) | Chelsea – Cardiff 4:1 (kon.)
Everton – Hull City 2:1 (kon.) | Manchester Utd. – Southampton 1:1 (kon.) | Stoke – West Brom 0:0 (kon.)
Swansea – Sunderland 4:0 (kon.) | West Ham – Manchester City 1:3 (kon.)
konec
Newcastle United
2:2 (1:1)
Liverpool FC
Sobota 19.10.2013, 13:45 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:45.
     
    Dobré odpoledne, vítám Vás u onlajn přenosu z nejlepší fotbalové ligy světa – Premier League. Na programu je osmé kolo a to nám nabízí duel mezi Newcastelem a Liverpoolem. Utkáním, které začíná ve 13:45 Vás bude provázet Radim Sochor.

    Utkání povede dvaačtyřicetiletý sudí Andre Marriner, na čarách mu budou asistovat Scott Ledger a Marc Perry. Jako čtvrtý rozhodčí byl na dnešní duel povolán Lee Stephen Mason.

    Newcastle United se nachází na 11. místě a má na svém kontě stejně bodů, jako Aston Villa a Manchester United, tedy 10. Záporné skóre 9:12 poukazuje na to, že Newcastle má 3. nejhorší obranu v celé lize, co se týče obdržených branek. Hůře je na tom pouze 19. Crystal Palace (13) a 20. Sunderland (16). V posledním utkání Newcastle zvítězil na půdě Cardiffu 1:2. Liverpool vyhrál svůj poslední titul v sezóně 1989/1990, avšak nyní má velmi dobře nakročeno k tomu, aby získali svoji 19. ligovou trofej. Nachází se totiž na druhé příčce s 16 body a má jich stejně, jako první Arsenal. V posledním utkání Liverpool zvítězil na Anfield Roadu 3:1 nad Crystal Palace.

    Poslední vzájemné utkání skončilo jednoznačným výsledkem pro Liverpool. Debakl z 27. 4. 2013 si jistě budou pamatovat všichni fanoušci obou týmů, zápas skončil 0:6.
     
    Úvodní sestavy:

    Newcastle United: Krul – Williamson, Debuchy, Santon, Yanga-Mbiwa – Cabaye, Sissoko, Tioté (C) – Gouffran, Rémy, Ben Arfa.
    Náhradníci: Elliot – P. Dummett, Anita, Obertan, Cissé, Ameobi, Ameobi.

    Liverpool FC: Mignolet – Touré, Škrtel, Sakho – Johnson, Gerrard (C), Moses, Henderson, Enrique – Suárez, Sturridge.
    Náhradníci: Jones – Agger, Kelly, Flanagan, Allen, Alberto, Sterling.

    Rozhodčí: Marriner – Ledger, Perry (Mason).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Toure se snažil založit útok přes střed, ale jeho přihrávka byla zblokovaná. Hosté však stále zůstali u míče.
     
    3
    Ben Arfa se velmi efektivní zasekávačkou zbavil svého strážce a pronikal ve vápně do slibné pozice, ale Sakho mu míč těsně před možností vystřelit odkopl.
     
    4
    Nádherná kombinace Liverpoolu! Suarez si narazil nejprve s Johnsonem, poté se Sturridgem, ale míč se mu v poslední chvíli zamotal mezi nohama a uruguayský kanonýr nezakončil.
     
    6
    Dalekonosný centr málem našel Cabayeho, ale Škrtěl na poslední chvíli zakročil a míč odhlavičkoval daleko od Mignoletovi branky.
     
    7
    Debuchy dostal míč a pokusil se překonat Mignoleta z dobrých třiceti metrů. Střela mu sedla, ale Mignolet ji za svá záda nepustil.
     
    8
    Moses na křídle vyslal Suareze, který se pokusil ze strany nacentrovat, ale jeho centr zblokoval jeden z obránců na rohový kop. Toho se liverpoolští nezhostili vůbec dobře, míč odhlavičkoval do bezpečí jeden z obránců Newcastelu.
     
    11
    Domácí nyní kombinují kolem středového kruhu a nemohou přijít na to, jak se dostat za dobře postavené záložní řady Liverpoolu.
     
    12
    Velmi rychlá útočná akce Liverpoolu. Moses na středu hřiště vybojoval míč, obešel si obránce a vyslal přesnou kolmici na Sturridge, který však se svojí šancí nenaložil dle svých představ. Míč skončil pouze v náruči Krula.
     
    14
    Remyho centr adresáta nenašel, byl totiž příliš dlouhý a zamířil pouze do zámezí. Krul bude odkopávat od branky.
     
    16
    Newcastle vybojoval míč u svého vápna a míří do rychlého protiútoku...
     
    17
    Domácí se dostali až k vápnu, odkud se pokusil nacentrovat Remy, ale Škrtěl odhlavičkoval jeho míč na rohový kop. Z něj domácí nedokázali nic vytěžit, Mignolet nemusel zasahovat.
     
    18
    Velká zbytečnost z nohy Remyho. Forvard Newcastelu se pokusil vystřelit z dobrých pětačtyřiceti metrů, ale branku absolutně netrefil.
     
    20
    Johnson se zbavil jednoho obránce, poté se pokusil nacentrovat, ale odražený míč putoval do zámezí na rohový kop. Jej se ujal Gerrard. Nejvýše vyskočil Suarez, ale Santos jeho pokus vyhlavičkoval na další rohový kop, ze kterého už k ohrožení domácí branky nedošlo.
     
    22
    Liverpool zahrával standardní situaci z velkého úhlu, ale obrana míč odklidila do zámezí. Následoval rohový kop. Suarezuv centr skončil opět v zámezí z hlavičky jednoho z obránců Newcastelu. Opakovaný, v pořadí již čtvrtý, rohový kop přinesl šanci pro Škrtěla, ale jeho hlavička skončila nad brankou.
     
    23
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Do vedení míří Newcastle! Domácí přenesli hru ze strany do středu hřiště. Míč dostal na středovém kruhu YOHAN CABAYE, postupoval dál a z dobrých třiceti metrů prostřelil Mignoleta!
     
    26
    Z prvního rohu hosté nevytěžili vůbec nic, druhý rohový kop skončil zakončením, jenže Sakho míč poslal těsně nad branku. Skóre zůstává neměnné.
     
    29
    Newcastle měl výhodu rohového kopu, která přinesla menší potyčku ve vápně. Tu musel sudí Marriner uklidnit. Následně však domácí neudeřili.
     
    30
    Liverpoolští se málem do šance dostali, ale Suarezova přihrávka neměla tu správnou razanci, a tak byla zastavena jedním z obránců.
     
    31
    Hosté nyní doslova okupují vápno Newcastelu. Před Krula létá jeden centr za druhým, ale ani jeden nepřinesl zakončení. V dobré příležitosti ke střele se ocitl Sturridge, ale pokusil se ještě přihrát, což se mu stalo osudným. Domácí obrana zažehnala nebezpečí odkopem.
     
    33
    Suarez si vzal na starost další roh Liverpoolu, který opět nepřinesl vůbec nic. Sturridge stále za postranní čarou čeká, až bude vpuštěn na hřiště poté, co si musel vyměnit kopačky.
     
    35
    Cabaye se pokusil o zakončení ze stejné vzdálenosti, tentokrát mu však nevyšlo. Míč spadl na horní síť, stadionem to pouze zahučelo.
     
    37
    Newcastle mohl jít do dvoubrankového vedení, když se Sissoko prezentoval nádhernou technickou střelou! Mignolet však vytáhl brilantní robinzonádu a míč vyrazil!
     
    39
    Obrovská chyba Tioteho málem znamenala vyrovnání! Záložník Newcastelu vyslal křižnou přihrávku, kterou zachytil Sturridge a ihned poslal do úniku Suareze, který vyslal dělovou ránu! Krul se prezentoval pohledným zákrokem a míč chytá.
     
    41
    Liverpool bude zahrávat pokutový kop!
     
    42
    Suarez se dostal před Yanga-Mbiwa a následně upadl. Pád značně přihrál, ale to nezměnilo nic na názoru rozhodčího, který vytáhl červenou kartu pro obránce Newcastelu.
     
    43
    Liverpool právě vstřelil branku!
    STEVEN GERRARD penaltu s přehledem proměňuje, stav je opět vyrovnaný.
     
    45
    Gerrard se pokusil zakončit ze slibné pozice na hranici velkého vápna, ale jeho pokus mířil vysoko nad branku.
     
    45
    Nastavovat se budou 2 minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    45+2
    Gerrard předvedl velmi zbytečný zákrok na půli Newcastelu a byl odměněn žlutou kartou. V první půli se již nic nestane.
     
    První poločas skončil.
     
    První půle nám přinesla 2 branky, nejprve se ve 23. minutě trefil krásnou střelou Cabaye, poté vyrovnal z penalty v samém závěru kdo jiný, než Gerrard. Pokutový kop také poslal domácí tým do deseti hráčů, když byl vyloučen Yanga-Mbiwa. Druhý poločas začne přibližně v 14:49, zůstaňte s námi.

    Držení míče 48%:52%
    Rohové kopy 2:8
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Moussa Sissoko, přichází Paul Dummett.
     
    48
    Ben Arfa chyboval na vlastní půli, ale spoluhráči jeho chybu ihned napravili a míč vybojovali zpět.
     
    49
    Glen Johnson se nyní krásně uvolnil a vyslal dělovou ránu z hranice velkého vápna. Krul měl s tímto pokusem obrovské problémy, ale míč vyrazil na rohový kop. Z něj hosté nedokázali profitovat.
     
    50
    Gerrard srazil k zemi Remyho, domácí požadují žlutou kartu, což by znamenalo vyloučení, ale Marriner zůstává pouze u napomenutí.
     
    51
    Remy se dostal po krásné přihrávce až za obranu Liverpoolu, následně ve vápně upadl po střetu se Škrtělem, ale rozhodčí faul neodpískal. Stadionem zní hlasitý pískot směřovaný rozhodčímu.
     
    54
    Hosté nyní kombinují kolem vápna Newcastelu a využívají tak výhody jednoho muže v poli, ale k zakončení to nevede.
     
    55
    Moses napřáhl z dobrých dvaadvaceti metrů, ale branku trestuhodně přestřelil!
     
    57
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Tak tuto branku zřejmě nečekal vůbec nikdo. Domácí zahrávali standardní situaci z velké vzdálenosti. Míč byl příliš vysoký a přeletěl všechny obránce Liverpoolu, ale PAUL DUMMETT míč nepodcenil a pokusil se jej dohnat, což se mu povedlo! Střelou z bezprostřední blízkosti nedal Mignoletovi nejmenší šanci.
     
    60
    Hosté se nyní snaží o co nejrychlejší vyrovnání, což jim přináší na kopačky mnoho nejistot, s čímž prycházejí chyby. Do konce utkání nám chybí něco málo přes půl hodiny.
     
    61
    Hendersonův přízemní centr adresáta nenašel, k míči se dostali domácí a míří dopředu...
     
    62
    ...Remy se pokusil o obhození Škrtěla, ale to se mu nepovedlo. Slovenský stoper míč odkopl do zámezí. Liverpool bude střídat...
     
    63
    Henderson dostal míč na hranici velkého vápna, ale jeho pokus mířil úplně mimo branku.
     
    63
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Mamadou Sakho, přichází Luis Alberto.
     
    65
    Sturridge se nyní pokusil o příliš velké sousto, když se pokusil proskočit mezi třemi obránci. Míč se tak dostal na nohy domácích, ale jen na chvíli.
     
    67
    Gouffran nyní tvrdě srazil Cissokha, za což viděl žlutý trest.
     
    69
    Hosté zahrávali již desátý rohový kop, ale ani tentokrát nedokázali vstřelit branku. Mosesova hlavička skončila mimo.
     
    70
    Obrovská škoda pro Newcastle! Domácí akci tři na tři nevymysleli vůbec dobře, přesněji zpochybnil Tiote, když místo přihrávky zbytečně brzo vystřelil.
     
    71
    Touré odměněn žlutou kartou za faul na Remyho.
     
    71
    Suarez měl na kopačce vyrovnání, ale Krul se prezentoval dalším jistým zákrokem a drží tak oslabený Newcastle ve vedení!
     
    72
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Liverpoolu se přeci jen podařilo vyrovnat. Luis Suarez běžel sám na brankáře, ale ukázal, že opravdu není sobecký a přihrál DANIELU STURRIDGOVI, který před sebou měl prázdnou branku.
     
    74
    Neuvěřitelné! Liverpool málem otočil vývoj utkání, ale Sturrdige branku z malého vápna minul! Útočníka Liverpoolu zaváhání mrzet nemuselo, dle pomezního rozhodčího se totiž nacházel v ofsajdu. Po opakovaných záběrech musím říct, že tomu tak zřejmě nebylo.
     
    76
    Obrana Newcastelu doslova hoří! Suarez se ocitl na hranici vápna úplně sám, vyslal dělovou ránu, kterou však zastavilo břevno!
     
    77
    To není možné, co hosté nepromění! Krul byl mimo branku, Sturridge pálil z bodu pro pokutový kop, ale trefil pouze Hendersona! Od něj se míč odrazil do zámezí.
     
    79
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Yohan Cabaye, přichází Vurnon Anita.
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Hatem Ben Arfa, přichází Sammy Ameobi.
     
    80
    Další šance Liverpoolu! Na centr z křídla si vyskakoval Suarez, ale Williamson těsně před ním míč odhlavičkoval pryč! Domácí by se potřebovali dostat aspoň trochu do hry, jinak jim hrozí, že proti Liverpoolu nevybojují ani bod.
     
    81
    Centr Cissokha jeden z obránců odkopl do zámezí, Liverpool bude zahrávat autové vhazování od rohového praporku.
     
    82
    Centr, který letěl na Mosese odklidil Debuchy na rohový kop. Dokáží hosté otočit vývoj utkání?
     
    82
    K zakončení se dostal Henderson, ale branku přestřelil. Liverpool bude střídat...
     
    83
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Glen Johnson, přichází Raheem Sterling.
     
    84
    Sturridge dostal žlutou kartu za faul na Gouffrana. Domácí se snaží držet míč na kopačkách, cenné vteřinky utíkají.
     
    85
    Gerrard našel centrem Sturridge, který byl před Krulem úplně sám, ale jeho zakončení se nevešlo mezi tři! To je obrovská škoda pro hostující tým!
     
    86
    Debuchy tvrdě srazil k zemi Mosese a vidí žlutou kartu.
     
    87
    Liverpool zahrával další rohový kop, ale ani tentokrát z něj nedokázal nic vytěžit. Domácí obrana míč odkopla na polovinu hřiště, kde jej přebrali opět hosté a může začít další útočná akce hostů.
     
    87
    Tak to je obrovská smůla pro Newcastle! Remy se dostal do úniku jeden na jednoho, ale na hranici velkého vápna o míč přišel, když byl čistě odzbrojen Cissokhem.
     
    90
    Probíhá poslední minuta základní hrací doby, uvidíme, kolik rozhodčí nastaví.
     
    90
    Nastavovat se budou 4 minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90
    K zakončení se dostal Sturridge, ale jeho pokus opět nemířil mezi tři tyče! Po nedorozumění v domácí obraně však bude následovat roh pro Liverpool.
     
    90+2
    Toho hosté nevyužili, do rychlého protiútoku se dostali domácí a také se jim podařilo vybojovat rohový kop, ten však zahráli na krátko a snažili se držet míč u rohového praporku.
     
    90+4
    Alberto střílel ze střední vzdálenosti, ale jeho pokus letěl vysoko nad. Krul značně zdržuje rozehrávku.
     
    90+5
    Suarez se opět pokusil získat výhodu standartky jasně nasimulovaným pádem, tentokrát mu to však nevyšlo, rozhodčí je názoru, že to faul nebyl.
     
    90+6
    Suarez upadl po kontaktu s Debuchym. Standardní situace pro Liverpool z hranice velkého vápna!
     
    90+7
    Exekutorem bude Suarez...
     
    90+7
    Krul vytáhl neuvěřitelný zákrok na Suarezovu skvěle zakroucenou střelu, stav zůstává neměnný! Je konec!
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání nám nabídlo 4 branky. Skóre otevřel ve 23. minutě nádhernou střelou Cabaye, Newcastle měl více ze hry, ale pak přišel úder, přesněji nasimulovaný pád Suareze spojený s penaltou, vyloučením Yanga-Mbiwi a vyrovnáním. Penaltu proměnil Gerrard. Newcastle se dostal opět do vedení, když v 57. minutě osamocený Dummett rozvlnil síť. Od té doby však byl na hřišti pouze jeden tým, Liverpool. 72. minuta, kdo jiný, než Sturridge – 2:2. Liverpool sice svého soupeře tlačil, ale další branku už vstřelit nedokázal. Zápastedy skončil remízou 2:2. Děkuji za pozornost. (20:19:12)

    Radim Sochor

    Branky: 23. Cabaye (Tioté), 57. P. Dummett – 43. Gerrard (pen.), 72. Sturridge (Suárez)

    Karty:   67. Gouffran (NEW), 86. Debuchy (NEW) – 45+2. Gerrard (LIV), 71. Touré (LIV), 84. Sturridge (LIV)   42. Yanga-Mbiwa (NEW)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 7:14.
    Newcastle United: Krul – Williamson, Debuchy, Santon, Yanga-Mbiwa – Cabaye (79. Anita), Sissoko (46. P. Dummett), Tioté (C) – Gouffran, Rémy, Ben Arfa (79. Ameobi).
    Náhradníci: Elliot – P. Dummett, Anita, Obertan, Cissé, Ameobi, Ameobi.

    Liverpool FC: Mignolet – Touré, Škrtel, Sakho (63. Alberto) – Johnson (83. Sterling), Gerrard (C), Moses, Henderson, Enrique – Suárez, Sturridge.
    Náhradníci: Jones – Agger, Kelly, Flanagan, Allen, Alberto, Sterling.

    Rozhodčí: Marriner – Ledger, Perry (Mason)

    Diváci: 51,703
    bahis siteleri