Lok. Moskva – Perm 4:0 (kon.)
konec
FK Lokomotiv Moskva
4:0 (2:0)
FK Amkar Perm
Pondělí 21.10.2013, 17:00Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek pondělního večera. Napočtenou. (19:02:04)
     
    Zbývá vyhlásit dva nejlepší hráče. U hostí to bylo těžké, nakonec jsem zvolil střídajícího hráče Dmitrije Kajumova (AMP), který, ač nedal branku, byl pro Lokomotiv alespoň jedinou skutečnou hrozbou.

    Na domácí straně to bylo poněkud těžší, jelikož hráči vyznávající zeleno-červenou kombinaci předváděli skvělý kombinační fotbal. Nakonec jsem nerozhodl ani pro jednoho střelce branky, nýbrž asistenta u té první. Levý obránce Renat Janbajev (LMO) se nejen tedy podílel na nakonec vítězné brance N'Doyeho, ale i nadále velmi kvalitně doplňoval útočné výpady svého celku a navíc si plnil i obranné povinnosti.
     
    Amkar navíc nedohrál se svým hlavním trenérem Čerčesovem, který byl po opětovném varování vykázán na tribunu, tým na hřišti se poté ztenčil o zraněného Georgijeva. Takže v Povolžském federálním okruhu se bude počítat několik ztrát. Naopak trenér Lokomotivu, Bělorus Kušuk, může být s výkonem svých svěřenců velmi spokojen. Všichni podali skvělý výkon a prodloužili svou sérii bez porážky na šest zápasů.
     
    Je konec, utkání dvou celků vzdálených ještě před duelem pouhé čtyři body končí velmi jasně. Jak se říká, že někdy výsledek neodpovídá předvedené hře, dnes to tvrdit rozhodně nemůžeme. Lokomotiv byl od úvodního hvizdu lepší, a i když se Amkar dostal hlavně díky Kajumovovi do několika šancí, byl moskevským expresem jasně přejet. Domácí se tak dotáhli na svého městského konkurenta ze Spartaku a náskok prvního Zenitu snížili na pět bodů. Naopak hostující Perm se po výkonu nehodném týmu postaveného v první polovině tabulky ztrácí body na příčky zaručující pohárovou Evropu.
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Domácí kontrolují míč na svých kopačkách, už se nic nestane.
     
    90+1
    Alexander Jegorov, dnešní hlavní rozhodčí, nastaví duelu ještě dvě minuty navrch.
     
    90
    Poslední střídání také na straně Amkaru. Bulharský reprezentant Pejev toho dnes moc nepředvedl, stejně jako celý tým Permu, a na poslední vteřiny přepustil místo nizozemskému záložníkovi Nijholtovi.
     
    89
    Domácí totálně rozebírají zdecimovanou obranu Amkaru Perm, jejíž členové neví, kde jim hlava stojí. Pavljučenkova narážečka se Caicedem jen tak tak nevyšla.
     
    88
    5:0, zní to hrozivě? Nyní tomu tak mohlo být! Maicon krásnou střílenou přihrávkou málem našel nohu Samedova, před nímž, opět před zcela odkrytou brankou, odvrátil Sirakov!
     
    86
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Domácí diváci se přece jen dočkali čtvrté branky! V rychlé akci vybídl Felipe Caicedo ruský rychlý expres s názvem Samedov, který střílenou přihrávkou už nyní našel nohu ROMANA PAVLJUČENKA a reprezentační šutér potvrdil čich na branky a klinicky přesnou ranou do dolního rohu zvyšuje na 4:0!
     
    84
    Poslední střídání v domácím celku, odchází hráč, který vybojoval druhou trefu. Dmitrij Tarasov přepustí na posledních pár minut běloruskému záložníkovi Tigorevovi.
     
    83
    Stejnou vložku předvedl Narubin i při rohu, míč dává polohu okolo půlícího kruhu.
     
    82
    Rozehrávku si na starost vzal dvorní střelec Lokomotivu, ale Narubin jeho přímou střelu vyboxoval na roh.
     
    81
    Phibel si přivodil u zákroku zranění a tak se nyní chvíli nehrálo.
     
    80
    Už jsem chtěl napsat, že utkání se zatím hraje ve velké eleganci a slušnosti. Do nynějška nebyla udělena karta. O tu se postaral až na sklonku 80. minuty guadelopský zadák Thomas Phibel, za což může být ještě rád. Pavljučenko by se jinak řítil sám na Narubina!
     
    78
    Moskevská zeleno-červená Lokomotiva je dvanáct minut a nějaké ty minutky nastavení od šestého vítězství v řadě. Stále více to vypadá, že se tak stane.
     
    76
    Neuvěřitelné! Domácí Samedov se po vysunutí hnal s Pavljučenkem od půlícího kruhu v přečíslení dva na jednoho! Ruský záložník počkal na vyběhnutí Narubina a poté nasměroval přihrávku před prázdnou branku. Před střídajícím útočníkem však na poslední chvíli vystavil hráz Bělorukov a odvrátil na roh!
     
    75
    Neshody v hostující obraně zatím určují směr dnešního utkání. Felipe Caicedo prošel obranou jako nůž máslem, posunul na Janbajeva a velmi agilní obránce a asistent na první branku pálil slabší levou nohou. I tak nadělal Narubinovi obrovské problémy!
     
    74
    Felipe Caicedo se už už hnal do úniku, ale nakonec byl dohnán Golem a je po šanci.
     
    73
    Nyní byl na hřišti ošetřován Ján Ďurica, velmi důležitá postava domácí obrany, nicméně vypadá to, že slovenský stoper bude moci pokračovat.
     
    72
    Lokomotiv ještě v letošní sezóně neprohrál, pokud vsítil první branku utkání. Dnes se schyluje k tomu, že svou kladnou sérii svěřenci trenéra Kušuka prodlouží.
     
    71
    Samedov zahrával volný přímý kop, ale jeho nástřel neměl v žádném případě povedený podtext.
     
    70
    Další šance na zvýšení už tak pohodlného náskoku. Janbajev vyslal lobovanou přihrávku z hranice brankové čáry, po níž se k míči dostal Šiškin. Domácí kapitán poté našel Samedova, jehož chytrá střela vnějším nártem málem skončila, i díky teči jednoho z obránců, počtvrté za Narubinem!
     
    68
    V záběru právě velmi zadumaný Čerčesov, na tribuně mu je po třetí brance v síti jeho svěřenců o poznání větší zima.
     
    67
    Domácí se hru snaží uklidnit, aby si dokráčeli bez větších potíží ke kýženým třem bodům.
     
    66
    Chcete slyšet tuto píseň znova? Že ne? Ovšem, je třeba ji opět zazpívat. Kajumov dostal přihrávku na hranici dvaceti metrů a jeho střelu chytá Abajev! Opět skvělý reflex v podání bezchybného Rusa.
     
    64
    ...a místo Ozdojeva zaujme ekvádorský rychlík Felipe Caicedo.
     
    64
    První střídání na straně domácích bude hned dvojího charakteru. Střelce první branky Damena N'Doyeho nahradí kdysi velký talent ruského fotbalu, Roman Pavljučenko...
     
    62
    Zdá se, že všechny šance hostů si dnes vezme na starost Kajumov, ovšem zdá se také, že všechny skončí na skvělém Abajevovi. Po krásném centru od Pejeva hlavičkoval ruský útočník do protipohybu domácí brankáře a ten ukázal skvělý reflex!
     
    61
    Rumunský útočník ve službách Permu Picusceac pálí do Ďurici, následně střílí Pejev do Janbajeva.
     
    60
    Po obdržené brance se trochu nastartoval poměrně zamrzlý motor Amkaru Perm. Střely Kajumova a Pejev ovšem končí jednak na bezchybném Abajevovi, tak také na pevné obraně řízenou slovenským zadákem Jánem Ďuricou.
     
    57
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    A nakonec se ostrý nátlak na obranu Permu vyplatil, moskevská Lokomotiva dociluje konečné stanice a nejspíš rozhoduje! Branka se však zrodila krkolomným způsobem. Skvělou přihrávku Diarry si zpracoval Samedov, který místo střely volil zasekávačku a už už to vypadalo, že obrana Permu míč odkopne. Ten se nakonec odrazil k Tarasovovi, po jehož pokusu měl odkrytou branku ROMAN ŠIŠKIN, jenž už se mýlit nemohl. Je to 3:0!
     
    56
    Nyní k ní měl velice blízko Samedov! Po vyražené střele se dostal ruský rychlík k dorážce, ale Narubin dokázal rychlým přesunem vytěsnit míč na roh.
     
    54
    Kolem branky Amkaru se nyní opět rozhodla kroužit moskevská Lokomotiva. Cílová stanice, která se nachází za Narubinem okolo bílé sítě však stále nebyla dosažena.
     
    53
    Po stálých protestech byl na tribunu vykázán hostující trenér Čerčesov, rozhodčí Jegorov nejprve upozornil, což učinil také při druhém varování. Potřetí však již byl nekompromisní a trenér Amkaru tak zápas dokoučuje mimo střídačku!
     
    52
    Protiútok Permu končí odvrácenou přihrávkou na roh.
     
    51
    Nejprve si centr Burlaka zpracoval N'Doye, jehož zblokoval jeden ze zadáků hostí. Následně se prokličkoval k šanci Ďurica, ale jeho pokus o následnou přihrávku vystihla obrana Amkaru.
     
    50
    Rohový kop v podání domácích byl z kategorie nacvičených, ale přetažený centr na N'Doyeho neznamená tříbrankové vedení, senegalský šutér trefuje nad.
     
    49
    Hráči Amkaru se nyní dožadují oprávněně pokutového kopu, který po ruce Maicona neodpískal sudí Jegorov!
     
    48
    Picusceac přistrčil Zaněvovi, jehož centr šajtlí hlavičkoval Kajumov, ale Abajev byl opět připraven a ani podruhé si na něj střídající hráč nepřišel.
     
    47
    Začátek druhé půle znamená prozatím souboj o střed hřiště, kde se stále pohybuje kulatý nesmysl.
     
    46
    Rozehrávku obstarali hosté, kteří ovšem ztrácí míč a Lokomotiv opět zahájí útočné snažení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Oba týmy nyní vybíhají na hrací plochu a druhé dějství může v několika dalších okamžicích začít...
     
    Skončil první poločas, kterému jasně hned od úvodu udával tempo domácí celek. Lokomotiv, krom jediné nebezpečné střely Kajumova, zcela ovládá utkání. Po sedmi minutách se nejprve trefil nejlepší střelec týmu Damen N'Doye a po několika dalších příležitostech se poté prosadil po krásné akci Brazilec Maicon. Amkar navíc musí, mimo dvou zásahů do své sítě, čítat dvě trhliny v sestavě. Nejprve vystřídal trenér Čerčesov nevýrazného Gadžijeva, ale to ještě nevěděl, že o pár okamžiků se mu zraní bulharský útočník Georgijev. Pokusí se i přesto hráči Amkaru o zvrat? Druhý poločas začne v 18:02, buďte u něj také prostřednictvím našeho onlajn přenosu!
     
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Lokomotiv se hnal do dalšího přečíslení, Damen N'Doye se rozhodl pro kličku, po které ho však odstavil Bělorukov a zažehnal tak rodící se nebezpečí.
     
    45+1
    Hlavní sudí Jegorov nastaví dvě minuty nad rámec.
     
    45
    Ďurica byl nyní tvrdě sražen k zemi a stěžuje si, že nebyl faul odpískán. Nutno dodat, že oprávněně. Pejevův zákrok byl za hranicí pravidel.
     
    44
    Už už to vypadalo na snížení stavu, ovšem nakonec po střetu s Abajevem píská Jegorov faul a šance na hostující branku byla zažehnána.
     
    43
    Další komplikace pro trenéra Čerčesova. Georgijev nevydržel bolest, kterou si přivodil v předchozích okamžicích a musí střídat. Nahradí ho Rjakobokobylenko.
     
    41
    No a ten mohl dopadnout třetí brankou, kdyby Ďurica nenamířil svůj pokus přímo do náruče brankáře Permu.
     
    40
    Domácí opět v tažení na branku Narubina, po zblokované střele N'Doyeho uvidíme další roh.
     
    39
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Supí kroužení okolo branky hostů slaví úspěch a byla to nádhera! Velkou chybu v podání Georgijeva nejprve využil Tarasov, který posunul na Ozdojeva. Ten si posunul míč, zvedl hlavu a namířil přihrávku na MAICONA, brazilský hráč následně nemohl jinak než uklidit míč do sítě – 2:0!
     
    37
    Lokomotiv bude rozjíždět útok z vlastní poloviny.
     
    36
    Na druhé straně registrujeme první velkou šanci, Abajev se poprvé pořádně protáhl! Georgij Pejev zkušeně patičkou posunul míč na střídajícího Kajumova, a ten donutil svým volejem domácího brankáře ke skvělému zákroku!
     
    35
    Další chyba v hostující rozehře, u půlící čáry vystihl míč Tarasov, který předal Samedovovi. Ruský křídelník pak místo střely volil přihrávku na Šiškina, což byla chyba. Nedošlo ani k ohrožení Narubina.
     
    34
    Maicon zbytečně ztratil míč v nadějné pozici na protiútok, vhazují hosté.
     
    33
    Hosté z Permu se opět snažili o náznak akce. Co jim chybí, je přesnost ve větším počtu přihrávek najednou.
     
    32
    Před chvílí ošetřovaný Georgijev byl opět faulován, ale z následné rozehrávky nic pro svůj tým nevytěžil.
     
    31
    Přihrávka Diarry neměla parametry na to, aby ji Maicon dostihl.
     
    30
    Po chybě Diarry se k míči s nádechem šance dostali hosté, ale Golův přetažený centr si pro sebe stáhl velmi promrzlý brankář Abajev.
     
    29
    Janbajev opět vystihl nepřesnou rozehrávku hostí, jeho následnou přihrávku se snažil pohledně zpracovat N'Doye, který nyní přecenil své schopnosti a míč končí v autu.
     
    29
    Po faulu Diarry bude rozehrávat Amkar Perm.
     
    28
    Ihned po rozehrávce autového vhazování se ke střele dostal Maicon, ale jeho vychýlená mířidla znamenají pouze odkop od Narubinovy svatyně.
     
    27
    Na hřišti je nyní ošetřován bulharský podhrotový hráč Georgijev. Po souboji s Maiconem byl odnesen na nosítkách. To by byla velká rána pro tým Permu.
     
    26
    Obrana Amkaru kupí chybu za chybou. Nyní Bělorukov doslova předal míč na nohu Tarasova, následný útok skončil v autu. Vhazovat bude Lokomotiv.
     
    25
    Domácí se hnali do přečíslení, které však zastavil faul brazilského záložníka Maicona. Odkopávat bude Bělorukov.
     
    23
    Trenér Čerčesov reaguje na viditelnou převahu domácích střídáním. Ze hřiště odchází Gadžijev, jehož nahradil Kajumov.
     
    22
    Nesnáze brankáře Narubina, kam vlastně rozehrát málem znamenaly druhou branku v jeho síti! Rozehrávku vystihl Tarasov, který našel Samedova. Ten přiťukl Maiconovi, jehož technická střela jen tak lízla břevno permské svatyně!
     
    21
    A tak začnou svěřenci trenéra Čerčesova od vlastního brankáře Narubina.
     
    20
    Amkar nyní po dlouhé době v držení míče na polovině domácího celku, ovšem hosté nemají zatím plán, jak na pevnou obranu zeleno-červené skvadry.
     
    19
    Maicon s Gadžijevem nyní řeší s hlavním sudím Jegorovem spory, které byly zapříčiněny předchozím tvrdým soubojem. Pan rozhodčí vyhodnotil, že bude stačit domluva pro oba aktéry.
     
    18
    Samedovova pobídka neměla potřebné parametry k ohrožení Narubina.
     
    17
    Tým z hlavního města stále na polovině Amkaru, který mnohdy neví, kudy kam. Nyní vybojoval Tarasov volný přímý kop.
     
    16
    Ten se opakoval, ovšem ani z jednoho jsme přímé ohrožení branky neviděli.
     
    15
    Lokomotiv nepřestává s tlakem a jeho hlad po brance je markantní! Nyní se jeho hráči hnali v přečíslení tři na dva obránce. Ovšem, Maicon si míč ukopl a jeho zakončení stačil zablokovat Sirakov. Bude z toho roh.
     
    14
    Tarasov našel přihrávkou od pravé postranní lajny střelce první branky, N'Doyeho, který svou ránu namířil do nejvyšších pater arény.
     
    13
    Roh dopadl pro Amkar dobře, odkopává od branky. Nicméně, Ďuricova hlavička měla chytrost, které ovšem scházela přesnost.
     
    12
    Opět kolmá přihrávka za obranu, tentokrát byl adresátem Maicon. Brazilský šikula následně hledal tvrdou přihrávkou N'Doyeho, což nedovolil Bělorukov a odráží míč na roh.
     
    11
    Červeno-zelení jsou stále nastěhováni na polovině Amkaru, který začátek viditelně nezastihl.
     
    9
    V další akci vidíme Tarasova, který použil něco ze svého ekvilibristického umění. Nejprve se zbavil dvou protihráčů na pravé straně, ovšem jeho následný pas skončil na obraně Amkaru.
     
    8
    Pokračuje tlak domácích, nyní se protlačil k centr Samedov, jehož nabídku však nikdo nevyslyšel.
     
    7
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Branka přichází jako blesk z čistého nebe! Hned ze druhé větší šance trefuje první branku obávaný senegalský střelec DAMEN N'DOYE! Lokomotiv rozjel útok po levé straně, odkud přišel klinicky přesný centr od Janbajeva, jenž uklidil do pravého růžku právě někdejší hráč FC Kodaň a vstřelil svůj pátý gól v sezóně. Inu tedy – 1:0!
     
    5
    První větší šance utkání, do které se dostal senegalský útočník Damen N'Doye, ale jeho zpracování postrádalo kvalitu. Narubin jímá míč v rukou.
     
    2
    Utkání zatím v nepříliš hlasité atmosféře postrádá rychlost. Stadion Lokomotivu není příliš naplněn.
     
    Úvodní sestavy:

    Lokomotiv Moskva: Abajev – Janbajev, Ďurica, Burlak, Šiškin – Maicon, Ozdojev, Diarra, Tarasov, Samedov – N'Doye.
    Náhradníci: Grigorjev, Pavljučenko, Obinna, Krešič, Caicedo, Tigorev, Denisov, Mirančuk.

    FK Amkar Perm: Narubin – Zaněv, Phibel, Bělorukov, Sirakov – Gadžijev, Gol, Kolomejcev, Pejev – Georgijev – Picusceac.
    Náhradníci: Gerus, Novakovič, Kamešs, Vasiljev, Kajumov, Semenov, Nijholt, Rjabokobylenkov, Fadejev.

    Rozhodčí: Aleksander Jegorov – Valerij Dančenko, Alexej Luněv – Dmitrij Čelcov (všichni RUS)..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Utkání budou řídit domácí rozhodčí. Úvodní hvizd vyzní z píšťalky Alexandera Jegorova, jemuž budou k dispozici asistenti Luněv s Dančenkem. Jako záloha bude v dnešním utkání nachystán jako čtvrtý sudí Dmitrij Čelcov.
     
    I přestože hrají dva velmi vyrovnané celky, vidí sázkové kanceláře utkání celkem jasně (Bet-at-home.com):

    Vítězství Lokomotivu: 1,6

    Remíza: 3,7

    Vítězství Permu: 4,85
     
    FC LOKOMOTIV MOSKVA

    Lokomotiv prožívá také doposud velmi vydařenou sezónu. Svěřenci běloruského trenéra Kušuka mají na třetím místě se ziskem čtyřiadvaceti bodů ztrátu na první Zenit už sice osm bodů. Petrohrad má však odehrán o jeden zápas navíc. Takže pokud se Železničáři dokáží přesunout přes překážku zvanou Amkar Perm nejen že zmenší náskok lídra Premier ligy, ale také se bodově dotáhnout na druhý Spartak Moskva, odvěkého městského rivala.


    Posledních pět utkání, jak již bylo zmíněno, sehrál celek vyznávající zeleno-červenou kombinaci stejně jako jeho soupeř. Tří vítězství a dvě remízy, to jest totožný výsledek jako Perm. Lokomotiv ovšem poslední dvě utkání do tříbodového konce nedotáhl. Nejprve remizoval s nevýrazným a předposledním Tomskem – navíc na domácí půdě. Poté se vydal a vrátil se stejným bodovým ziskem ze hřiště Samary.


    Kádr má celek z hlavního města velmi kvalitní. Vždyť jen útočné řady skýtají velmi zvučná jména. Vedle nejlepšího střelce, doposud se čtyřmi trefami, senegalského forvarda Damena N'Doyeho, na soupisce najdeme ruského reprezentanta Romana Pavljučenka, ekvádorského šutéra Felipeho Caicedu, anebo Brazilce Maicona. V záloze spoléhají fanoušci na ruskou dvojici Samedov – Tarasov a také na letní posilu z rozpadající se Machačkaly, Lassaneho Diarru. Rozhodne utkání právě některé z těchto jmen?

     
    FK AMKAR PERM

    Tým z Povolžského federálního okruhu nastartoval sezónu na jedničku a zatím prožívá jeden z nejúspěšnějších startů na prvoligové ruské scéně. Totiž, se ziskem dvaceti bodů po odehraných dvanácti kolech mají ztrátu na třetí celek soutěže, právě svého pondělního soka, pouhé čtyři body.


    Amkar navíc teď drží neporazitelnost, pět utkání již svěřenci trenéra Čerčesova nepoznali hořkost porážky. Naposledy prohráli 30. srpna, kdy podlehli soupeři plzeňské Viktorie v základní skupině Ligy Mistrů, CSKA Moskva. Od té doby Červeno-černí dvakrát remizovali a třikrát poznali sladkou chuť tříbodové výhry, v posledním případě se radovali na úkor Nižného Novgorodu.


    Tým drží především jméno zkušeného bulharského reprezentanta. Georgij Pejev nejen že zásobí útočníky přihrávkami za obranu, ale také je nejlepším střelcem týmu. Tomuto záložníkovi v trefách nejvíce konkuruje slovenský útočník Martin Jakubko. Potvrdí svou formu tito hráči i tentokrát?

     
    Vítejte u onlajn přenosu z utkání ruské Premier ligy. Od 17. hodiny proti sobě nastoupí celky z horní poloviny tabulky. Lokomotiv Moskva a jeho soupeře z Permu spojuje aktuálně jedna věc – oba týmy nepoznaly porážku již pět zápasů v řadě. Půjde tak o souboj velmi pikantní, rozdíl mezi oběma činí pouhé čtyři body. Zbývá otázka, ztratí jeden z nich neporazitelnost, nebo se budou dělit body?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Dominik Tobola

    Branky: 7. N'Doye, 39. Maicon, 57. Šiškin, 86. Pavljučenko

    Karty:   80. Phibel (AMP)


    FK Lokomotiv Moskva: Abajev – Janbajev, Ďurica, Burlak, Šiškin – Maicon, Ozdojev (64. Caicedo), Diarra, Tarasov (84. Tigorev), Samedov – N'Doye (64. Pavljučenko).
    Náhradníci: Grigorjev, Pavljučenko, Obinna, Krešič, Caicedo, Tigorev, Denisov, Mirančuk.

    FK Amkar Perm: Narubin – Zaněv, Phibel, Bělorukov, Sirakov – Gadžijev (23. Kajumov), Gol, Kolomejcev, Pejev (90. Nijholt) – Georgijev (43. Rjabokobylenko) – Picusceac.
    Náhradníci: Gerus, Novakovič, Kamešs, Vasiljev, Kajumov, Semenov, Nijholt, Rjabokobylenkov, Fadejev.

    Rozhodčí: Aleksander Jegorov – Valerij Dančenko, Alexej Luněv – Dmitrij Čelcov (všichni RUS).
    bahis siteleri