Omsk – Novosibirsk 3:2 (kon.) | Barys – Novokuzněck 5:3 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Vladivostok 2:3 (kon.)
Jekatěrinburg – Chabarovsk 5:1 (kon.) | Jaroslavl – Ufa 4:2 (kon.) | Čerepovec – Nižněkamsk 1:0 (kon.)
Mytišči – Čeljabinsk 2:3 (kon.) | Petrohrad – Magnitogorsk 0:2 (kon.) | Spartak Moskva – N.Novgorod 1:2 (kon.)
CSKA Moskva – Lev 0:3 (kon.) | Minsk – Viťaz 0:2 (kon.) | Záhřeb – Kazaň 6:5 (kon.)
Doněck – Dynamo Moskva 2:3 (kon.)
konec
HC Donbass Doněck
2:3 (0:1, 2:2, 0:0)
Dynamo Moskva
Středa 11.12.2013, 18:00 • Aréna Družba, Doněck, Ukrajina • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:22
    Karpov po přihrávce Babenka jel sám na Leightona, ale v zakončení neuspěl. Do jeho forhendu po naznačení blafáku vložil domácí gólman hůl a Karpov tak vůbec nevystřelil.
     
    58:02
    Domácí zatím nemohou odvolat gólmana, protože se nyní hraje před Leightonem. Kokarev obkroužil branku a přihrál na Mosaljova, ale ten u levé tyče domácího muže s maskou minul kotouč.
     
    53:22
    Střela Jalasvaary, který se přesně na středu pravého kruhu krásně uvolnil, končí na hrudi Leightona.
     
    51:29
    Sojinova formace dělá Donbassu v dnešním zápase asi největší problémy. Po střele Graňáka od modré se puk za branou odrazil právě k Sojinovi, který stál sám volný před levou tyčí, ale Leightona nepřekonal.
     
    50:09
    Maxim Pestuško ranou z mezikruží pouze vytřepal výstroj Leightona.
     
    46:52
    Gorovikov vypálil od modré. Leighton toho moc neviděl, ale i tak stačil na poslední chvíli jeho pokus mířící k levé tyči chytit.
     
    45:36
    Na trestnou lavici míří Václav Nedorost (DON) po tom, co v souboji o puk sestřelil českému protihráči Filipu Novákovi helmu z hlavy. Dvě minuty, napadení. Na vyloučení: 5-3.
     
    44:32
    Podhradský si najel před gólmana na přihrávaný puk zpoza klece Jerjomenka, ale z jasné pozice bekhendem nezamířl nejlépe a brankář Dinama má puk ve své výstroji. Sice asi neví jak, ale chytá.
     
    43:52
    V situaci dva na jednoho přihrával Roman Derljuk z levé strany napravo na najíždějícího Komarova, ten měl před sebou napůl odkrytou klec, ale trestuhodně ji minul.
     
    41:42
    Krátce po buly se k puku na pravém kruhu dostal Jakucenja a tvrdou ranou donutil Jerjomenka k těžkému zákroku.
     
    41:26
    K Janne Jalasvaarovi usedá na trestnou lavici Roman Derljuk (DMS). Dvě minuty, držení. Na vyloučení: 4-3.
     
    39:32
    Na obou stranách se bude vylučovat. Před brankou Jerjomenka se totiž do sebe pustili Janne Jalasvaara (DMS) a Jevgenij Dadonov (DON). Došlo na pár pěstních soubojů, načež rozhodčí oba kohouty odtrhli od sebe. Tak jako tak, Jalasvaara dostává dvě minuty za napadení a Dadonov si odsedí stejný počet minut za nebezpečnou hru vysokou holí.
     
    38:10
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Pestuško viděl na pravém kruhu stojícího KONSTANTINA GOROVIKOVA (3+13), který nic nevymýšlel a ranou z první prostřelil potřetí domácího gólmana. Asistence: Maxim Pestuško (17+11).
     
    37:43
    Doněck právě vstřelil branku!
    Dadonov nahrál na pravou stranu k pravému kruhu Nedorostovi, který adresoval přihrávku před branku. Tu si zpracoval MAXIM JAKUCENJA (11+11)naznačil střelu, udělal kličku k pravé tyči, což Jerjomenko vůbec nečekal a domácí útočník zakončuje pohlednou akci vyrovnávacím gólem. Asistence: Václav Nedorost (8+8), Jevgenij Dadonov (9+11).
     
    36:55
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Po úspěšné úvodní trefě zápasu si Sojin připisuje také asistenci. Za brankou se dostal k puku a vybruslil s ním před Leightona. Vystřelil, ale gólman domácích jeho střelu vyrazil. Na dorážku KONSTANTINA GLAZAČEVA (4+3) už ale nestačil zareagovat. Asistence: Sergej Sojin (5+7).
     
    35:05
    Oleg Piganovič (DON) na útočné modré jasně podrazil Komarova a je jasné, že si půjde na dvě minuty odpočinout na trestnou lavici. Na vyloučení: 3-1.
     
    34:03
    Gorovikov vybojoval mezi kruhy proti trojici hráčů puk a poslal ho na Komarovova. Ten věděl, že má Leighton špatný výhled a hned vypálil, ale domácí gólman svůj tým podržel.
     
    33:23
    Opět se ukázala šikovnost českých ručiček v podání Václava Nedorosta, který se z pravého kruhu dostal až před Jerjomenka a pouze zákrok na hranici faulu obránce Dinama mu nedovolil v dobré pozici zakončit.
     
    31:36
    Kokarev přihrál z pravého kruhu mezi kruhy najíždějícímu Mosaljovovi, který svojí střelou jen trefil Leightona do hrudi a ten následně schovává puk.
     
    27:20
    Jenže nyní se budou domácí bránit. Úspěšný asistent při prvním gólu Doněcku Peter Podhradský (DON) dostává dvě minuty za hákování. Na vyloučení: 2-1.
     
    26:26
    Doněck právě vstřelil branku!
    Omlouvám se za zmatky při zadávání vyrovnávacího gólu. Ač se domácím přesilová hra naprosto nepovedla a krátce po jejím skončení mohli inkasovat, opakuje se situace z první třetiny, ale v opačném gardu. Po skončení přesilové hry se dostal na modré k puku Podhradský, přihrál na Dadonova a jeho pokus tečoval VÁCLAV NEDOROST (8+7) mimo dosah Jerjonemka. Asistence: Jevgenij Dadonov (9+10), Peter Podhradský (5+9).
     
    25:23
    Sojinova šance po střele z pravého kruhu zůstáva nevyužita, Leighton výborně zasahuje díky skvělé práci s holí.
     
    22:49
    První přesilová hra zápasu pro Donbass. Denis Mosaljov (DMS) dostává dvě minuty za hákování. Na vyloučení: 1-1.
     
    21:50
    Obrovská šance domácích, u které byl Teemu Laine. Ten se zjevil zcela volný v bezprostřední blízkosti Jerjomenka, kterého ale nepropálil a odražený puk si už pohlídali moskevští hokejisté.
     
    19:24
    Dělová rána Maxima Karpova z levého kruhu končí těsně vedle pravé horní tyčky Leightona.
     
    17:31
    Dominik Graňák se z vlastní branky prokličkoval až na druhou stranu a krátce poté stačil od modré vystřelit. Jeho nebezpečná a hlavně díky clonění Leightonovi ukrytá střela nakonec našla místo v lapačce domácího gólmana.
     
    15:18
    Razin nakonec nejenže neuhlídal puk v útočném pásmu, ještě svoji chybou vyslal střelce prvního gólu Sojina do útoku po levé straně, ale ten nyní vyklepal jen betony Leightona.
     
    12:16
    Ale ani hosté se neprezentovali zrovna přesnou kombinací. Kiiskinen se ve středním pásmu chopil puku a po přejetí útočné modré vystřelil, ale jeho pokus jde vedle.
     
    05:10
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Hosté sice přesilovku nevyužili, ale nemusí je to vůbec mrzet. SERGEJ SOJIN (5+6) totiž dorazil z pravé strany do branky gólmanem Leightonem vyraženou střelu Karpova od modré. Asistence: Maxim Karpov (8+15).
     
    03:10
    Bude se poprvé vylučovat, domácí Oleg Piganovič (DON) odjíždí na dvě minuty za trestnou lavici. Na vyloučení: 1-0.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 27. Nedorost (Dadonov, Podhradský), 38. Jakucenja (Nedorost, Dadonov) – 6. Sojin (Karpov), 37. Glazačev (Sojin), 39. Gorovikov (Pestuško)


    HC Donbass Doněck: Leighton (Jačnik) – Kolář, Piganovič, Wilson, Podhradský, Silnickij, Razin, Petruchno – Laine, Fedotěnko, Virtanen – Dadonov, Nedorost, Jakucenja – Kiiskinen, Robitaille, Kašpar – Torjanik, Varlamov, Ščegolkov
    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Barzman) – Višněvskij, Graňák, Derljuk, Rjazancev, Solovjov, Jalasvaara, Barancev – Komarov, Gorovikov, Pestuško – Glazačev, Sojin, Babenko – Kokarev, Pestunov, Mosaljov – Sopin, Volkov, Karpov

    Rozhodčí: Gašilov, Kiseljov – Petrov, Fatejev

    Diváci: 3996
    bahis siteleri