Slovensko U20 – Česko U20 1:4 (kon.) | Švédsko U20 – Rusko U20 3:2 (kon.) | USA U20 – Kanada U20 2:3 (kon.)
Finsko U20 – Švýcarsko U20 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
Slovensko U20
1:4 (0:2, 1:2, 0:0)
Česko U20
Úterý 31.12.2013, 13:38 • Malmö Isstadion • Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji vám za pozornost, z Malmö se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek dne. (15:52:18)
     
    Stadionem zazní česká hymna.
     
    Nejlepším hráčem Slovenska vyhlášen Jakub Predajnianský. Na české straně Martin Procházka. Slovenští fanoušci si přejí pusu obou hráčů.,
     
    Klíčem k úspěchu byly dvě rychlé branky z úvodu utkání, na něž Slovensko nedokázalo zareagovat. Slováci ale nesmutní, postup měli už přes zápasem jistý. Vypadá to, že ve čtvrtfinále narazí na domácí Švédsko.
     
    Je to tam!!! V závěrečném dějství už jsme branku neviděli, a tak český výběr může po excelentním výkonu, díky němuž porazil silné Slováky, slavit zasloužený postup do čtvrtfinále po výhře 4:1.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Češi posunuli puk do útočného pásma. Hráči na jejich střídačce už se radují nejen z vítězství, ale i postupu do vytouženého čtvrtfinále.
     
    59:07
    Hezká česká akce. Jakub Vrána přiklepl zadovkou puk za sebe na Davida Kämpfa, jenž hned pálil, ale jen do betonů pozorného Richarda Sabola!
     
    58:41
    Milan Kolena jako správný kapitán zkouší zavelet alespoň ke snížení. Po obkroužení brány střílell k bližší tyčce, kde narazil na dobře postaveného brankáře Langhamera.
     
    58:20
    Až teď prošel na slovenskou bránu puk, když na vrcholu levého kruhu napřáhl Martin Procházka a vyprášil svou jedovkou Sabolovy nastavené betony.
     
    58:05
    Spousta střel je zatím zblokovaných.
     
    57:50
    Česko už je zpět v útočném území a buší do obranného bloku svého soupeře.
     
    57:30
    Slovensko nejenže vyhodilo, ale v útočném pásmu i ušetřilo cenné vteřinky z Daňova trestu, když zde zdrželo na chvíli hru.
     
    57:00
    Češi se drží v útočném pásmu a v přesilovkovém postavení kombinují, ale gólmana Sabola ještě neohrozili.
     
    56:26
    Marko Daňo (SVK) sekl svého protihráče před slovenským brankovištěm a vyfasoval za to 2 minuty.
     
    56:05
    Češi si vytvořili chvilkový tlak, ale slovenská obrana počínající pohár uhasila. Slovenští fanoušci jsou teď poměrně zamlklí, dobře vědí, že tohle už na slovenské body nevypadá.
     
    55:30
    Děj hry se odvíjí ve středním pásmu. Nikomu se nevede přechod do soupeřova pásma.
     
    55:10
    A to přineslo své ovoce v podobě zisku puku a následné Šulákovy rány od modré čáry, jež byla za letu zblokována vysoko nad bránu a skončila v ochranné síti.
     
    55:00
    Slovensko odrazilo rychlý útok svého soupeře, ale na rozehrávku od svého brankáře Sabola nemá ani chvilku klidu. Češi se prezentují neúnavným napadáním.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 40. Kolena (Gríger, Réway) – 1. Pastrňák (Procházka), 4. Kaše (Košťálek), 22. Procházka (Simon), 27. Šidlík (Procházka, Pastrňák)


    Slovensko U20: Baroš (od 23. Sabol) – Luža, Predajniansky, Rusina, Gachulinec, Valjent, Černák, Kečkeš, Dinda – Kolena (C), Réway (A), Gríger – Lunter, Daňo (A), Cehlárik – Minárik, Horanský, Mlynčár – Šimun, Tibenský, Skalický.
    Česko U20: Langhamer (Dolejš) – Knot, Šidlík (C), Marcel, Plutnar, Šulák, Košťálek, Němeček – Pastrňák, Simon (A), Procházka – Kämpf, Vrána, Kaše – Faksa (A), Tomeček, Volek – Sedláček, Zacha, Machač – Zdráhal.

    Rozhodčí: Antti Boman (FIN), Markus Linde (SWE) – Henrik Pihlblad (SWE), Joonas Saha (FIN).

    Diváci: 1259
    bahis siteleri