Německo U20 – Norsko U20 0:3 (kon.) | USA U20 – Rusko U20 3:5 (kon.) | Finsko U20 – Česko U20 5:3 (kon.)
Kanada U20 – Švýcarsko U20 4:1 (kon.) | Švédsko U20 – Slovensko U20 6:0 (kon.)
konec
Švédsko U20
6:0 (2:0, 2:0, 2:0)
Slovensko U20
Čtvrtek 02.01.2014, 19:38 • Malmö Arena • Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:19
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Třetí využítá přesilovka večera znamená, že Švédové srovnávají svůj pravidelný dvougólový účet z každé třetiny. Sabol ještě parádně vyrazil Lindholmovu střelu, ale proti dorážce, kterou měl na svědomí JACOB DE LA ROSE, už byl bez šance – 6:0! Asistence: Elias Lindholm, André Burakowsky.
     
    53:58
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Osm sekund po buly ve hře čtyř proti čtyřem přichází pátý kousek domácího týmu! Lindholm poslal ze souboje od hrazení puk FILIPU FORSBERGOVI. Kapitán si s ním věděl rady, krásně ho napálil do bližšího růžku a už je to 5:0! Asistence: Elias Lindholm.
     
    53:50
    Už jsme tu dlouho neměli slovenský faul. Tak abychom náhodou nevychladli, Pavol Skalický (SVK) si zchladí hlavu za podražení.
     
    52:16
    Nuda je možná v Brně, v Malmö u trestoměřičů ale rozhodně ne. Podražení Sebastiana Collberga (SWE) přesilovku domácích lehce oslabí.
     
    51:44
    Ho ho hou! V oslabení třech proti pěti měl obrovskou šanci skórovat Mario Lunter, ale v samostatném úniku ho Dansk vychytal! Tak to by byl gól.
     
    50:46
    Aby toho nebylo málo, je tu skoro kompletní dvouminutová přesilovka Švédů pět na tři! Jakub Predajniansky (SVK) nešťastně poslal puk z vlastní třetiny mimo kluziště.
     
    50:42
    Ani ne minutu. Zahřátá lavice Slováků nemá nárok vychladnout, teď se o to postará pozadí Stanislava Horanského (SVK), jenž si vyslechl trest za hákování.
     
    49:39
    A tohle byla gólovka. De la Rose pálil z mezikruží do Sabolova protipohybu, brankář však nechal na ledě pravý beton a puk zachytil pod něj!
     
    49:16
    Forsberg dostal v přečíslení puk na levé křídlo, klec ale přestřelil. Švédové jdou na zkrácenou přesilovku.
     
    48:17
    Už tam mohl být! Michal Valjent dostal krásný pas do druhé vlny, ale bránu svou dělovkou minul!
     
    47:54
    Píšťalka hlavních sudích je v plné permanenci, uvidíme zase hru čtyři na čtyři. Patrik Luža (SVK) – 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    47:14
    Filip Sandberg (SWE) – 2 minuty za nedovolené bránění. K němu se nakonec přidali také Lunter s Pettersonem, oba menší trest za hrubost, ale to nic nemění na pokračující přesilovce Slováků.
     
    46:56
    Erik Karlsson nádherně protancoval do sóla. Sabola si chtěl vytáhnout z brány, to se mu ale nepovedlo a brankář ho skvěle vybruslil!
     
    45:14
    Jacob de la Rose (SWE) se ve skrumáži provinil hrubostí, to znamená krátkou hru čtyř proti čtyřem...
     
    45:14
    A ještě jedna možnost pro nažhavený švédský výběr. Slováci nedokázali odpálit puk a Filip Forsberg se dostal až před Sabola, jenž ale ve třetí třetině dál zůstává neprůstřelný.
     
    44:58
    Proti Andreasi Johnsonovi se pak fantasticky přesunul slovenský strážce tyčí.
     
    44:34
    Tečovaná střela zamířila těsně vedle tyčky.
     
    43:34
    Wennberg si spravil chuť alespoň tím, že si vynutil faul. Jakub Predajniansky (SVK) – 2 minuty za držení protihráče.
     
    42:30
    Slováci osudově zaváhali na modré čáře, puk jim propadl k volnému Burakowskemu. Než si ale zpracoval stojatý puk, byl moc blízko Sabolovi a nedokázal ho propálit!
     
    40:25
    Hned v úvodu třetí části se musel Richard Sabol vytáhnout, aby Švédové nezaokrouhlili "bůra".
     
    39:40
    Nyní se za Sabolem prokousával Sandberg, ale nakonec ho Slováci stihli zastavit před zakončením.
     
    39:10
    Švédové byli vepředu čtyři proti dvěma a ještě to vypadalo, že stihnou kafíčko a sušenky. To hlavní, tedy skórovat, se jim ale nepovedlo!
     
    37:22
    V oslabení naopak prchnul dopředu Karlsson. Bude se hrát ve čtyřech na obou stranách, to kvůli nafilmovanému pádu Marka Daňa (SVK).
     
    35:48
    A další faul domácího týmu, dvojnásobná výhoda Slovenska bude pokračovat! Linus Arnesson (SWE) – 2 minuty za faul kolenem. To je obrovská šance, jak se poprvé zapsat do střelecké listiny!
     
    34:50
    Zatím se Slovákům přesilovka nevedla, ale i oni ji budou mít zdvojnásobenou. Jesper Pettersson (SWE) pyká za vražení na hrazení, je tady 1:09 početní výhody 5 na 3!
     
    33:59
    Sörensen, jehož aktivita zajistila domácím předchozí radostný moment, vzápětí odchází k trestoměřičům. Verdikt zní faul loktem. Třetí přesilovka pro Slováky.
     
    33:21
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Jenom chvíli se Slováci udrželi na útočné polovině a už pro ně přichází čtvrtá pohroma! Sörensen se parádně prohnal po levém křídle, jenže v tísni se mu před Sabolem ještě nepovedlo zakončit. Jeho práci však dokonal LUCAS WALLMARK, jenž okamžitě poslal puk do bližšího růžku – 4:0! Asistence: Nick Sörensen, Filip Forsberg.
     
    32:59
    Jeden ze Slováků se šikovně obtáčel kolem švédské klece, ale vepředu byl sám a čtyři soupeři ho nakonec stačili pokrýt.
     
    29:39
    Lindholm se probíjel před brankoviště, kde ještě hledal někoho ze spoluhráčů. Puk se ale přes obrannou hráz nedostal!
     
    27:48
    Patrik Luža (SVK) – 2 minuty za hákování.
     
    27:48
    Burakowskemu se to už ale povedlo a poslední protivník ho musel před prázdnou bránou zahákovat! Švédové budou hrát v pěti proti třem.
     
    27:07
    Krátce po buly je tady další vyloučení, tentokrát ale na straně Slováků. Martin Kečkeš (SVK) si odsedí menší trest za podražení.
     
    24:24
    Naši východní bratři ovšem mohou reagovat. Robert Hagg (SWE) vyrazil bránu ze svého postavení a po zásluze je odměněn menším trestem za zdržování hry.
     
    21:10
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Domácím netrvalo dlouho, než se jim ve druhé třetině povedlo zvýšit vedení. Byla to blesková a náherná akce, ve které Burakowsky vypálil a FILIPA FORSBERGA čekala snadná dorážka na 3:0! Druhá využitá přesilovka. Asistence: André Burakowsky, Elias Lindholm.
     
    20:25
    Hned po návratu z kabin je tady další faul Slováků. Martin Réway (SVK) – 2 minuty za podražení.
     
    18:39
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    To byla hokejová paráda, díky které se Tři korunky ujímají dvougólového náskoku! Z kruhu dostal od Gustava Olofssona nahrávku ELIAS LINDHOLM, který si vybruslil z mírného úhlu nikým neatakovaný až před bránu a prostřelil padajícího gólmana Sabola k levé tyčce! Asistence: Filip Forsberg, Gustav Olofsson.
     
    18:05
    Jacob de la Rose si bleskově narazil mezi kruhy kotouč s Eliasem Lindholmem a vypálil z ideálního palebného postavení těsně vedle!
     
    17:11
    Milan Kolena (SVK) – 2 minuty – držení protihráče.
     
    15:40
    Sebastian Collberg se opřel do puku na vrcholu kruhů a i přesto, že se zdálo, že gólman Sabol má situaci pod kontrolou, kotouč mu zpod betonů vyjel a skončil těsně vedle pravé tyčky! V publiku to jen zahučelo.
     
    14:00
    Obrovskou šanci měl na holi Jacob de la Rose, který se ocitl za slovenskou obranou, vybruslil si až do předbrankového prostoru a ze strany neprotlačil puk k bližší tyčce přes Sabolovy betony! K dorážce už se neprobil dojíždějící Filip Forsberg.
     
    11:58
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Teď už se ale zaplněná Malmö Arena naplno raduje, domácí jdou do vedení! Kotouč vybojoval LUCAS WALLMARK, který předvedl krásnou individuální akci, když si najel za slovenskou obranou až k brankáři Sabolovi, jehož si kličkou položil na led a střelou nad jeho beton rozechvěl síťku v bráně! Asistence: Nick Sörensen, Linus Arnesson.
     
    11:30
    Po levém křídle si najel do útočného pásma Andre Burakowsky a tvrdou ranou zacinkal na bližší tyčku!
     
    06:27
    Právě Sebastian Collberg (SWE) dostal dvouminutový trest.
     
    06:27
    Švédové sebrali svému soupeři puk ve středu pole a podnikli rychlý útočný výpad, při němž se ocitl za slovenskou obranou Sebastian Collberg, ale dostal se moc blízko brankáři Sabolovi a trefil jen jeho betony. Po přerušení hry dopravil puk do sítě Andreas Johnson, ale hra už byla dávno přerušena!
     
    03:56
    Tentýž hráč pálil ihned po vhazování, ale těsně vedle pravé Sabolovy tyče. Ke střele z mírného úhlu na levé straně se probil i Elias Lindholm, ale vyprášil u první tyče jen Sabolovy betony!
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 12. Wallmark (Sörensen, Arnesson), 19. Lindholm (Forsberg, Olofsson), 22. Forsberg (Burakowsky, Lindholm), 34. Wallmark (Sörensen, Forsberg), 54. Forsberg (Lindholm), 56. de la Rose (Lindholm, Burakowsky)


    Švédsko U20: Dansk (Högberg) – Djoos, Arnesson, Pettersson, Olofsson, Norell, Hägg, Bengtsson – Johnson, Wennberg, Collberg – de la Rose, Forsberg, Lindholm – Burakowsky, Sörensen, Wallmark – Sandberg, E. Karlsson, Sundqvist
    Slovensko U20: Sabol (Baroš) – Luža, Predajniansky, Rusina, Gachulinec, Valjent, Černák, Kečkeš, Dinda – Kolena (C), Réway (A), Gríger – Lunter, Daňo (A), Cehlárik – Minárik, Horanský, Mlynčár – Šimun, Tibenský, Skalický.

    Rozhodčí: Timothy Mayer (USA), Devin Piccott (CAN) – Kenji Kosaka (JPN), Andreas Kowert (GER)
    bahis siteleri