Most – Havlíčkův Brod 0:2 (kon.) | Havířov – Litoměřice 3:1 (kon.) | Benátky n/J – Třebíč 1:3 (kon.)
Beroun – Kadaň 5:0 (kont.) | Jihlava – Šumperk 6:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Olomouc 2:1 (kon.)
Ústí n/L – Motor ČB 2:1 (3:2 po s.n.)
konec
HC Dukla Jihlava
6:0 (1:0, 1:0, 4:0)
DRACI PARS ŠUMPERK
Sobota 04.01.2014, 17:30 • Horácký zimní stadion • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Kola druhé nejvyšší tuzemské hokejové soutěže se po vánoční přestávce opět roztáčejí. Jedním z utkání šestatřicátého kole je souboj domácí Dukly Jihlava a Šumperku. Úvodní buly bude na Horáckém zimním stadionu vhozeno v tradičních 17:30. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Salith Šumperk
    Drakům v současné době patří poslední poslední postupová pozice, která zaručuje vyřazovací boje. Salith však musí bojovat o každný bod, neboť pouze o bod méně (44) mají Benátky nad Jizerou. Z desáté pozice se přibližuje také probuzené Ústí nad Labem. Šumperk nemá nikterak oslnivou formu, z předchozích pěti duelů dokázal zvítězit pouze dvakrát. Naposledy však zdolal Beroun jednoznačně 5:2. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je velezkušený Karel Plášek, který nasbíral 20 bodů. S devíti přesnými zásahy je rovněž nejlepším střelcem.
     
    HC Dukla Jihlava
    Mužstvo z krajského města Vysočiny prožívá velmi dobrou sezonu. Se ziskem 76 bodů okupuje třetí příčku tabulky. Svěřenci novou smlouvu podepsavšího trenérského dua Petr Vlk – František Zeman navíc zvítězili v posledních čtyřech utkání, v duelu pětatřicátého kola pak zdolali Třebíč 3:1. Produktivitě týmu vládne s 55 body kapitán Tomáš Čachotský, který je nejvíce bodově činný v rámci celé soutěže. Lídrem tabulky střelců je pak s jednadvaceti přesnými zásahy Adam Zeman. Červenožlutí fanoušci se navíc mohou těšit na vytoužený návrat Viktora Ujčíka, který nastoupí pod dlouhém zranění kolene.
     
    Vzájemná utkání
    V letošní sezoně se tito dva soupeři střetly dvakrát. Oba souboje byly brankovými hody. Nejprve zvítězila na domácí půdě Dukla vysoko 8:4, poté byl rovněž ve svém stánku úspěšnější Šumperk. Draci zdolali zraněními zdecimovanou Jihlavu jednoznačně 6:2.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Rittich (Sáblík) – Zadražil, Mocek, Dobrovolný, Jaroš, Podlipnik, Čáp, Kaláb – Hubáček, Ujčík, Vysloužil, Haluza, Zeman, Seman, Velecký, Prokš, Čachotský, Malec, Důras

    Salith Šumperk: Vajner (Štůrala) – Pastor, Starý, Holík, Gewiese, Sedlák, Tesařík, Dudáš – Brunec, Skoumal, Haas, Cink, Staněk, Červenka, Plášek, Langr, Moskal, Půhoný, Chomič, Žalčík

    Rozhodčí: Talpa – Kreuzer, Polonyi.
     
    Obě mužstva se již připravují na start duelu. Jako první nastoupila jihlavská Dukla, a to za mohutné podpory příchozích fanoušků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Marek Prokš se po vydal po Kalábově pasu ihned kupředu, načaž z velkého úhlu hledal najíždějícího Čachotského. Ten ale na přihrávku nedosáhl, a tak mohl Vratislav Vajner přerušit hru.
     
    01:27
    Zahrozil také Šumperk, a to z bleskového protiútoku. Brunec ale nedokázal optimálně přihrát. Další ofenzivu zastavuje postavení mimo hru, které bylo posouzeno jako úmyslné. Vhazovat se bude před Vajnerem.
     
    01:45
    Domácí si zahrají přesilovou hru. Šumperk je vyloučen za příliš mnoho hráčů na ledě. Svěřencům Petra Vlka se tak otevírá cesta k první brance.
     
    02:12
    Hosté se ale osvobozují, Dukla bude muset začít zpoza vlastní brány, což se jí také daří.
     
    02:45
    Vzápětí ale Draci znovu vyhazují. Domácí se aztím za tuto přesilovou hru rozhodně nemohou pochválit.
     
    03:11
    Jako první zahrozil Petr Mocek, jehož pokus z mezikruží vytěsňuje Vajner vykopnutí levého betonu. K dorážce se nikdo z domácích borců nedostal.
     
    03:34
    Nahození Zdeňka Čápa Vajner před dotírajícími červenožlutými hokejisty raději ukryl do lapačky. Vhazovat se bude po levici brankáře, který má zkušenosti i s jihlavským celkem.
     
    04:20
    Dukle se nedaří udržet útočné pásmo, Šumperk má velmi kvalitní pohyb, a to i navzdory aktivnímu napadání mužstva z krajského města Vysočiny.
     
    04:54
    Důrasova táhla střela zasvištěla kolem levé tyče. Vajner se stačil za pokusem pouze ohlédnout. Následně domácí nestihli dojet kotouč, a tak se píská ofsajd. Buly ve středním pásmu.
     
    05:26
    K premiérové ráně se dostal zkušený Viktor Ujčík. Pokus z pozice pravého kruhu byl ale sražen jedním z hostujících zadáků.
     
    06:02
    A další střela, tentokráte z hole Adama Zemana. I ona měla spíše propagační charakter. Vajner si na ní s pomocí své rukavice smlsnul. Jihlava alespoň získala útočné pásmo.
     
    06:52
    Na trestnou lavici putuje Karel Plášek (SUM), který se provinil sekáním. Další možnost pro domácí družinu.
     
    07:44
    Dukla se sama vyhnala do středního pásma, neboť příliš otálela se střeleckým pokusem. Utkání má spíše ospalý charakter, ani jedno z mužstev se nevyznačuje rychlým pohybem.
     
    08:16
    Od modré čáry testoval Vajnerovu pozornost Tomáš Kaláb. Ofenzivní obránce Dukly ale neuspěl, kotouč se pouze snesl do náručí hostujícího mága.
     
    09:18
    Radek Hubáček si povyjel před branku, avšak s přízemním bekhendem si na pozorného Vajnera nepřišel. Zatím jsme neviděli žádnou větší příležitost, celky se spíše oťukávají.
     
    10:09
    Velecký zachytil touš na modré čáry a rozhodl se bleskově vypálit. Do rány ale vložil hůl hostující hráč. Vajner tak nemohl očekávat žádné nebezpečí.
     
    11:04
    Delší tlak Dukly brankou nekončí, i když dvakrát pálil z hranice kruhu Michal Důras. Poté se hosté osvobodili. Jihlavští hokejisté začínají šlapat na plyn.
     
    12:15
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí se ujímají vedení. Odraženého kotouče se ujal v mezikruží PETR HALUZA, který poté přesnou střelou nad pravý beton rozvlnil síť za Vajnerem. Asistence: Tomáš Čachotský, Tomáš Kaláb.
     
    12:50
    Hosté se ale nevzdávají a pokouší se ihned srovnat stav. V útočném pásmu však byli velice rychle odzbrojeni, načež se při další rozehrávce provinili zakázaným uvolněním.
     
    14:03
    Po hluché pasáži hry se do samostatného úniku dostal Patrik Moskal. Šumperský forvard se nerozpakoval a snažil se zamířit mezi Rittichovy betony. Domácí mág je ale stihl včas sklapnout, čímž zažehnal nebezpečí.
     
    14:59
    Po milimetrovém pasu Viktora Ujčíka měl na holi svou druhou branku v Petr Haluza. Agilní útočník nastřelil razantním pokusem břevno. V ochozech to jen zašumělo.
     
    15:32
    První přesilovou hru okusí také Šumperk. Za nebezpečnou hru vysokou holí odchází na lavici hanby Michal Velecký (JIH). Dokáží hosté vyrovnat?
     
    16:01
    Dukla se zatím brání poměrně v poklidu, vyhazuje jeden kotouč za druhým. Drakům se nedaří získat útočné pásmo.
     
    16:56
    Filip Seman se dral v oslabení sám na Vajnera, avšak v poslední chvíli se stihl vrátit šumperský bek, který pohotově vypích domácímu borci kotouč.
     
    17:50
    Pomalé tempo setrvává i nadále, hraje se spíše v útočném pásmu, kde žádné vzrušení nehrozí.
     
    18:48
    Po Jarošově dělovce se dosal k odraženému kotouči Adam Zeman. Ani on ale nedopravil puk za čáru. Poté nastala před Vajnerem drobná rozmíška, kterou ale hlavní arbitr Talpa trestat nebude.
     
    19:06
    Matin Vysloužil si sjel na přihrávku a následně střelou tahem přestřelil. Hra byla poté přerušena, neboť na hrací ploše zůstal ležet Aleš Staněk. Nakonec se ale zvedá a po svých odjíždí na hráčskou lavici. To vše za potlesku tribun.
     
    19:21
    Patrik Moskal znovu v akci. Technický forvard si obhodil obránce Dukly a tvrdou ranou příklepem vyděsil Ritticha. Puk ale pouze prosvištěl kolem hlavy domácího mága, načež orazítkoval ochranné plexisklo za jihlavskou svatyní.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodní perioda, která přinesla zpočátku spíše oťukávání. Poté se ke slovu přihlásila domácí Dukla, kterou zaslouženě poslal do vedení Petr Haluza. Také hosté měli slibnou příležitost, avšak patrik Moskal nedokázal proměnit samostaný únik. Do dalšího průběhu zápasu si tak Dukla odnáší jednobrankové vedení. Sledujte i nadále náš on-line přenos!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Dukla vstoupila do prostřední části aktivně. Nahození Kalába Vajner ponechává v rukavici. Vhazuje se po levé ruce šumperského muže v masce.
     
    20:51
    Hubáček se vymotal z levého rohu a nalezl před brankou osamoceného Petra Mocka. Domácí zadák ale dlouho zpracovával kotouč, tudíž jeho pokus neměl optimální parametry. Vajner poté puk alá Dominik Hašek zalehl.
     
    21:45
    Dukla pokračuje v aktivním napadání, s čímž má Šumperk značné potíže. Nyní se ale přece jenom vymanil a vydal do útoku. Ten ale zastavilo postavení mimo hru. Buly v neutrální zóně.
     
    22:52
    Čáp vyzval k samostatnému úniku Důrase, kterému ale utekl kotouč. Poté se sudí neshodli. Jeden čárový pískal icing, druhý ukazoval na teč jihlavského hokejisty. Hlavní sudí poté určil jako "odškodné" pro červenožluté vhazování v útočném pásmu.
     
    23:17
    Po vehementním dorážení Ondřeje Malce byla posunuta šumperská svatyně. Buly však proběhne znovu v obrannémn pásmu hostí, sudí nepřisoudil zlému muži Dukly za posunutí klece žádnou vinu.
     
    23:57
    Marek Prokš po levé straně nabral rychlost a po bleskovém přechodu útočné modré zakončoval střelou švihem. Ta ale pouze orazítkovala pravý Vajnerův beton, od kterého puk zamířil do rohu.
     
    24:49
    I nadále se hraje spíše ve středním pásmu, týmy se do větších šancí nedostávají.
     
    25:09
    Šumperk již podruhé v utkání hraje v šesti, za což dostává menší trest. Ten odpyká Aleš Staněk (SUM). Potrestá Dukla tento prohřešek, nebo zůstanou hosté stále na dostřel?
     
    25:43
    Po dlouhé kombinaci domácích vypálil Zadražil pouze do nohy hostujícího obránce. Poté Šumperk vyhodil přes všechny čáry.
     
    26:21
    Další valící se útok červenožluté laviny zastavuje ofsajd. Buly ve středním pásmu. Jihlavský celek si zatím v početních výhodách příliš dobře nepočíná.
     
    26:56
    Šumperk opět vyváží touš. Toto oslabení již Draci přečkají bez úhony.
     
    27:17
    Domácí defenziva opět propadla, vinou čehož se Tomáš Langr vydal sám na Ritticha. I nyní si ale jihlavský mág poradil a špatně provedený forhendový blafák zlikvidoval.
     
    27:37
    Ihned po vhazování vypálil zápěstím Filip Seman. Následně zůstala Dukla v tlaku, který ale nedokázala využít, ačkoliv se znovu před Vajnerem octl Petr Mocek. Jihlavským borcům chybí více střelby.
     
    28:28
    Zlepšit zmiňovanou střeleckou potenci mohou svěřenci Petra Vlka v další přesilové hře. Michal Skoumal (SUM) dostává dvě minuty za podražení.
     
    29:37
    Nejprve se vydali do přečíslení dvou na jednoho hosté, avšak Plášek nepřekonal levý Rittichův beton. Na druhé straně neuspěli ve stejné herní situaci Čachotský s Kalábem. Druhý jmenovaný trefil připravenou lapačku Vajnera.
     
    30:10
    Na trestné lavici se protentokrát posední i domácí. Za nedovolené bránění dostává menší trest miláček tribun Viktor Ujčík (JIH).
     
    30:25
    Michal Velecký mířil z pravé strany ledové plochy dobře nad lapačku hostujícího brankáře. Ten ale s touto variantou počítal, a tak si poměrně v poklidu poradil.
     
    31:05
    Zkrácená přesilová hra se nedaří ani Šumperku. Dukla vyhazuje přes všechny čáry. Draci budou muset začít zpoza vlastní brány.
     
    31:42
    Zdeněk Čáp zabojoval, získal v útočném pásmu kotouč a poté našetřil cenné vteřinky. Jihlavští fanoušci jej za to odměnili bouřlivým potleskem.
     
    32:53
    Veleckého bombu srazil hostující obránci, díky němuž mohl Šumperk vyváznout z nastalého nebezpečí. Protiútok Draků ale brzy selhal.
     
    33:51
    Zeman zavezl puk do pásma. Když se zdálo že zajede za branku, poslal nečekanou příhrávku Marku Prokšovi, který přízemní střelou těsně minul hostující branku.
     
    34:45
    Karel Plášek vypálil z hranice pravého kruhu těsně vedle. Veterán v dresu Šumperku je dnes velice aktivní, jako by věk nehrál žádnou roli.
     
    35:24
    Domácí nyní budou muset odpykat dvou minutový trest. David Rittich totiž nešťastnou náhodou vyhodil puk mimo hrací plochu. Trest odsedí Martin Vysloužil (JIH).
     
    35:36
    Michal Velecký se vydal v oslabení na útočná výlet. Po přejetí modré si pokusil vypálit skrz hostujícího obránce, od něhož se však touš odrazil až do ochranné sítě. Buly v útočném pásmu Dukly.
     
    36:10
    Holíkova bomba od modré prolétla těsně vedle levé tyče. Opakovaný pokus stejné borce trefil Adama Zemana, načež po odrazu kotouče Rittich přerušuje hru.
     
    36:59
    S lehkým nahozením Starého si domácí brankář znovu poradil. Vhazovat se bude po jeho levé ruce. Ani hosté si v přesilové hře příliš dobře nevedou.
     
    37:21
    Přihrávka rukou vyhání hosty do středního pásma. Nyní je již jisté, že červenožlutí toto oslabení zvládnou bez újmy.
     
    37:44
    Vyloučení je dnes věru požehnaně. Za hákování odchází na trestnou lavici Tomáš Brunec (SUM). Prolomí již domácí přesilovou nemohoucnost?
     
    38:04
    Dukla právě vstřelila branku!
    Je tomu tak, domácí se ujímají dvoubrankového vedení. Po Zadražilově výzvě rozsvítil červené světlo za Vajnerem FILIP SEMAN. Asistence: Vojtěch Zadražil, Viktor Ujčík.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je minulostí. I v této části hry byla o něco málo lepší Dukla. která také dokázala v přesilové hře zásluhou Filipa Semana přidat druhou trefu. Roli favorita tak domácí zatím potvrzují. Dokáží dotáhnout souboj do vítězného konce, nebo se hosté porážce vzepřou? Sledujte i nadále náš on-line přenos!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Dukla právě vstřelila branku!
    Neskutečná kombinace domácích. Marek Prokš nabral v pásmu rychlost, načež doslova zboural šumperského obránce. ADAM ZEMAN se pak ujal kotouče, narazil si s Čachotským a pohodlně dovezl touš za brankovou čáru. Vajner neměl nárok, neboť byl na druhé straně brány. Asistence: Tomáš Čachotský.
     
    41:24
    Velecký se srdnatě probíjel v útočném pásmu, avšak nakonec jej hostující zadák zalehl. Šumperk se však osvobodil pouze na malou chvíli, Dukla je opět v ofenzivě.
     
    42:29
    Zasahovat musel také David Rittich. Jiří Půhoný měl ideální pozici ke střele, v níž ale trefil pouze rameno mladého jihlavského muže v masce. Buly po jeho pravé ruce.
     
    42:50
    Úmyslný ofsajd přesouvá veškeré dění před Vajnera. Dukla tak má opět výhodu vhazování v útočném pásmu.
     
    43:30
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí se ujímají otěží! Michal Důras nedokázal přejít přes hostujícího obránce, avšak zkušeně mu sekundoval Filip Seman, který přihrál na modrou VÁCLAVU JAROŠOVI. Mladý technicky založený obránce pak přesným golfovým úderem ušetřil uklízečce práci s vymetáním pravého horního rohu Vajnerovy klece. Asistence: Filip Seman, Michal Důras.
     
    44:51
    Červenožlutí jsou lepším celkem, Šumperk se dostává do akce spíše sporadicky.
     
    45:28
    Po faulu na unikajícího Adama Zemana je nařízeno trestné střílení, které vykoná sám atakovaný!
     
    45:28
    Adam Zeman se rozhodl vypálit nad lapačku Vajnera. Nedokázal však dát puku potřebnou výšku, tudíž neuspěl. Duklu to ale nemusí příliš mrzet.
     
    45:38
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak to je jihlavský válec! ADAM ZEMAN vybruslil z levého rohu, natlačil se před branku Šumperku a s elegancí sobě vlastní navýšil vedení mužstva pod taktovkou Petra Vlka. Asistence: Vojtěch Zadražil.
     
    45:38
    Hosté mění brankáře, mezi tři tyče se postaví Tomáš Štůrala.
     
    46:18
    Domácí znovu útočí. Radek Hubáček se pokoušel skórovat z levé strany, avšak puk se mu postavil na hranu. Trajektorie letu pak touš nasměrovala nad bránu hostí. Štůrala nemusel zasahovat.
     
    46:55
    Aleš Staněk testoval Ritticha ihned po přejetí modré čáry. Tato rána ale neměla naději na úspěch, zamířila pouze do hrudi připraveného jihlavského strážce svatyně.
     
    47:49
    Čachotského ránu z pravé strany vyráží Štůrala pomocí levého betonu, k dorážce se nikdo nedostal. Protiútok Šumperku rovněž brzy skončil.
     
    48:34
    Filip Seman mohl pálit z voleje, což se mu sice nepovedlo, ale stihl alespoň zadovkou poslat puk k Mockovi, který vystřelil doprostřed brány. Hostující brankář tento pokus zlikvidoval.
     
    49:13
    Dukla právě vstřelila branku!
    Nikdo na ledové ploše dlouho nevěděl, kam se snese poletující kotouč. Nebriskněji se zorientoval Matic Podlipnik, který využil zpomalené defenzivy Šumperku a vydal se do útoku. Bekhendem pak přihrál PETRU HALUZOVI, jenž bez problémů do prázdné brány rozsvítil červené světlo. Asistence: Matic Podlipnik, Zdeněk Čáp.
     
    49:13
    Lodivod Šumperku si bere oddechový čas, toto je pro hosty již příliš.
     
    49:40
    Utkání přihliží 2196 výtečně se činících diváků!
     
    49:59
    Na ofenzivní choutky si budou domácí chvíli muset nechat zajít chuť. Za podražení totiž odchází na trestnou lavici Marek Prokš (JIH). Ubrání se domácí?
     
    50:38
    Jiří Dobrovolný ve vlastním oslabení z hranice levého kruhu přestřeluje. Hosté se nemohou dostat do pásma, jsou evidentně otřeseni vývojem utkání.
     
    51:36
    Šumperk si nevede dobře, puk letí opět za hostující branku.
     
    52:18
    V nadějné situaci zastavuje Marka Prokše ofsajd. Fanouškům se tento výrok příliš nezdá, avšak pomezní sudí rozhodl správně. Buly ve středním pásmu.
     
    53:14
    Draci jsou v rozletu, leč Langr zamířil vysoko nad. Poté se puk odrazil až do středního pásma.
     
    54:15
    Domácí v poklidu kontrolují hru a nikam se neženou. Utkání zvládají po taktické stránce více než dobře. Další branku mohl navíc přidat Hubáček, jemuž nepodařila dorážka.
     
    54:41
    Na pas Semana si sjížděj napravo Zdeněk Čáp, který ovšem dostal přihrávku na nohy. Touš tak zpracoval až ve střelecky nevýhodné pozici, odkud se nedalo skórovat.
     
    55:08
    Gewieseho rána ihned po vhazování byla sražena až do ochranné sítě. Vhazuje se znovu po pravici Davida Riticha.
     
    55:37
    Dukla si navíc zahraje další přesilovou hru. Na trestnou lavici odchází za podražení Čachotského Aleš Staněk (SUM). Navýší domácí vedení?
     
    56:23
    Hosté se osvobozují, Mocek nedokázal zachytit kotouč na modré čáry. Dukla tak bude muset začít odznovu.
     
    57:28
    Puk je znovu venku z pásma, Kalábova dělovka byla sražena.
     
    58:04
    Zakázané uvolnění vrací hru zpět před Štůralu, konkrétně po jeho pravici.
     
    58:26
    Hosté dohrají utkání v přesilové hře. Hlavní sudí shledal Michala Veleckého (JIH) vinným ze sekání. Vsítí Draci alespoň čestnou branku?
     
    58:58
    Holíkovu dělovka Rittich vytěsňuje. I nadále se ale hosé drží v útočném pásmu.
     
    59:25
    Až nyní Důras vyhazuje přes všechny čáry.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Třetí třetina byla ze strany domácích nejlepší, vsítili v ní hned čtyři branky. Po celé utkání byli červenožlutí o kousek lepším celkem, což se naplno projevilo v závěrečné části. Tři body tak zůstávají na Vysočině za jednoznačné vítězství 6:0. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou! (19:52:05)
    Marken.cz

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 13. Haluza (Čachotský, Kaláb), 39. Seman (Zadražil, Ujčík), 41. Zeman (Čachotský), 44. Jaroš (Seman, Důras), 46. Zeman (Zadražil.), 50. Haluza (Podlipnik, Čáp)


    HC Dukla Jihlava: Rittich (Sáblík) – Zadražil, Mocek, Dobrovolný, Jaroš, Podlipnik, Čáp, Kaláb – Prokš, Zeman, Čachotský – Důras, Hubáček, Seman – Haluza, Velecký, Ujčík – Malec, Vysloužil
    DRACI PARS ŠUMPERK: Vajner (46. Štůrala)– Pastor, Starý, Holík, Gewiese, Sedlák, Tesařík, Dudáš – Brunec, Skoumal, Haas, Cink, Staněk, Červenka, Plášek, Langr, Moskal, Půhoný, Chomič, Žalčík

    Rozhodčí: Talpa – Kreuzer, Polonyi

    Diváci: 2196
    bahis siteleri