Skalica – Martin 4:2 (kon.) | Poprad – Košice 1:2 (po pr.) | Trenčín – Žilina 2:3 (kon.)
Piešťany – Banská Bystrica 0:2 (kon.) | Zvolen – Nitra 0:3 (kon.)
po prodl.
HK Poprad
1:2 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
HC Košice
sk Úterý 07.01.2014, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 37. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku – Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde proti sebe od 17:00 vrámci východoslovenského extraligového derby nastúpia hráči domáceho HK Poprad a hosťujúceho tímu HC Košice.

    Popradskí "kamzíci" sa po 38 odohraných zápasoch nachádzajú na priebežnej štvrtej priečke so ziskom 59 bodov a gólovým skóre 116:111 za 20 výhier a 18 prehier. Pred Popradom momentálne na tretej priečke sídli Banská Bystrica s náskokom piatich bodov a za Popradom na piatej priečke sídlia Piešťany s jednobodovu stratou.
    Aktuálna zápasová bilancia popradských hokejistov, prehra (4:7 vonku proti Dukle Trenčín) – prehra (3:5 doma proti piešťanským "havranom") – výhra (4:2 vonku proti tímu HK 36 Skalica) – výhra (3:2 doma proti zvolenským "rytierom") – prehra (1:4 vonku proti žilinským "vlkom"), jasne hovorí o tom, že hokejistom spod Tatier sa v poslednej dobe darí veľmi dobre, no ich herným výkonom chýba štipka stability.

    Košickí "oceliari" sa po 38 odohraných zápasoch nachádzajú na čele tabuľky Tipsport extraligy so ziskom 87 bodov a gólovým skóre 122:66 (najmenej inkasovaných gólov) za 30 výhier a len 8 prehier. Za Košičanmi sídlia na druhej priečke Nitrania so stratou 13 bodov a na tretej priečke Banskobystričania so stratou priepastných 23 bodov.
    Aktuálna zápasová bilancia košických hokejistov, výhra (4:2 vonku proti banskobystrickým "baranom") – výhra (3:2 po samostatných nájazdoch doma proti Dukle Trenčín) – výhra (5:1 vonku proti piešťanským "havranom") – výhra (3:2 doma proti tímu HK 36 Skalica) – výhra (3:1 vonku proti majstrovskému Zvolenu), jasne hovorí o tom, že Košičania sú v skvelej hernej forme, keďže vyhrali už 9 zápasov v rade!

    Popradčania a Košičania si v tejto sezóne zmerali sily už štyrikrát. Vo všetkých štyroch stretnutiach boli však úspešnejší košickí "oceliari", ktorí najskôr v 1. kole vyhrali na popradskom ľade výsledkom 3:1, následne v 10. kole zdolali "kamzíkov" tesne 2:1 po predĺžení v košickej Steel Aréne. Vrámci 19. kola Košičania rozstrieľali Popradčanov jasne 5:0 na domácom ľade a vrámci 28. kola vyhrali v Poprade v pomere 3:0.

    V tomto zápase sú mierne favorizovaní hosťujúci košickí hokejisti, ktorí majú lepšie tabuľkové postavenie a aj zaujímavejšiu zápasovú bilanciu. Bookmakeri stávkových kancelárií sú rovnakého názoru, keďže na výhru domáceho Popradu vypísali kurz 2,68, zatiaľ čo výhra Košičanov je ohodnotená kurzom o niečo nižším - 2,00. Na nerozhodnú remízu je vypísaný kurz 4,20.

    Podarí sa popradským hokejistom v piatom východoslovenskom derby ukázať svoj maximálny tímový výkon a potrápiť tak minuloročných vicemajstrov z Košíc alebo si hostia na svoje konto pripíšu už piatu výhru v tejto sezóne proti Popradu?
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) – D. Brejčák, Suchý ("A"), Fabian ("A"), Kurali, Makovský, Gaborčík, Jáchym, Dinda – Sýkora, Stals, Lapšanský – Paločko, S. Takáč, Kroták ("C") – Drábek, Mlynarovič, M. Nagy – Gápa, Paukovček, Belluš

    HC Košice: Riečický (Hylák) – Klouček, Macejko, Deyl, Štrbák, Cebák, Šeda, Kolba, Jokeľ – Svatoš, Marcinko, Sojčík – Spilar, Bartoš, Jenčík – Gmitter, Češík, Hrnka – Hinďoš, Boltun, Matúš Chovan

    Rozhodca: Róbert Müllner, Daniel Konc – Rastislav Gajan, Martin Smrek.
     
    Pozornosť mnohých divákov a najmä novinárov v tomto zápase sa nebude ani tak sústrediť na piate východoslovenské derby v tejto sezóne ale práve na košického centra – Tomáša Marcinka, ktorého reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek nominoval na ZOH 2014 v Soči!
     
    Košičania majú v dnešnom kádri tri zvučné mená, ktoré vedú v štatistikách Tipsport extraligy.

    Prvým je gólman Alexandr Hylák, ktorý s priemerom 1,81 inkasovaného góla na zápas jasne kraľuje tejto gólmanskej štatistike.

    Druhým je útočník Peter Bartoš, ktorý vrámci všetkých hráčov kraľuje v štatistike plus/mínus s jasným účtom +26.

    Trojicu spomínaných lídrov uzatvára obranca Juraj Cebák, ktorý má v hodnotení obrancov – plus/mínus na svojom konte hodnotu +21.
     
    Popradskí "kamzíci" budú v dnešnom zápase hrať v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.

    Košickí "oceliari" nastúpia v dresoch bielych a koučovať ich bude dobre známy tréner Anton Tomko.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:06
    V úvode prvej tretiny sa na vhadzovanie v strednom pásme proti sebe postavila dvojica Marcinko – Stals. Napokon bol úspešnejší košický center, ktorý zakladá rýchly útok hostí.
     
    00:40
    Sojčík sa dostal do zakončenia na hranici ľavého kruhu, no jeho tvrdý projektil napokon minul priestor popradskej brány. Gólman Sidor teda v týchto chvíľach zasahovať nemusel.
     
    01:13
    Po skvelej prihrávke z ľavej strany od Samuela Takáča sa k puku v medzikruží dostal Paločko, ktorý tvrdo pálil, no jeho zblokovaná strela skončila len mimo košickej brány. Riečický teda zasahovať nemusel.
     
    01:51
    Bartoš zamiešal puk za popradskou bránou, no napokon ho poslal veľmi nevydarenou prihrávkou len na hokejky popradských obrancov, ktorí sa snažia okamžite takticky zaútočiť.
     
    02:25
    Z ľavej strany sympaticky pálil Češík, no jeho tvrdý projektil napokon neprekvapil pozorného gólmana Sidora, ktorý zblokoval puk svojimi betónmi na bezpečný zadný mantinel.
     
    02:49
    Mlynarovič sa po poriadne nepresnej rozohrávke košických obrancov dostal do skvelej gólovej šance pred gólmanom Riečickým, no svojim pekným švihom napokon trafil len jeho dobre osadenú vyrážačku!
     
    03:26
    Puk majú momentálne vo svojej moci Popradčania, ktorí sa snažia takticky zaútočiť, no Košičania sú jasne proti. Veľmi dobrým forčekingom naozaj nedávajú svojim súperom veľa šancí.
     
    03:55
    Lapšanský podržal puk za košickou bránou, následne chcel svojou dobrou prihrávkou nájsť Stalsa, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Šeda ho v poslednej chvíli od puku odstavil a zakladá útok Košic.
     
    04:23
    Spoza kruhov nekompromisne pálil Svatoš, no gólman Sidor puk videl veľmi dobre, zachytil ho vo svojej lapačke a následne ho dokázal aj rýchlo rozohrať.
     
    04:46
    Popradčania si v týchto chvíľach poriadne nerozumeli vo svojej útočnej rozohrávke a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred popradskou bránou.
     
    05:03
    Košičania urobili pred popradskou bránou poriadny závar, keď z ľavej strany nahadzoval puk Jenčík, následne sa ho snažil dorážať Spilar, no pozorný popradský obranca Kurali bol v strehu a puk vyhodil do stredného pásma.
     
    05:41
    Z ľavej strany dobre zakončoval Bartoš, no gólman Sidor odolal aj tentokrát, keď puk zblokoval svojimi betónmi do bezpečia. Následne sa Popradčania opäť len oslobodili vyhodením puku.
     
    06:13
    Spoza ľavého kruhu tvrdo pálil Hinďoš, no jeho delovka skončila len vysoko nad popradskou bránou. Následne sa však Košičania usadili v útočnom pásme, kde si puk veľmi dobre prihrávajú.
     
    06:53
    Hrnka sa dostal k puku na ľavom krídle, následne sa snažil zbaviť dvojice popradských obrancov, no nepodarilo sa mu to. Popradčania sa však aj tentokrát oslobodzujú len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    07:04
    Z hranice pravého kruhu veľmi dobre pálil Marcinko, no jeho dobrý projektil ihneď po vyhratom vhadzovaní gólman Sidor videl a následne puk zachytil vo svojej veľmi dobre osadenej lapačke.
     
    07:28
    Peter Gápa nekompromisne pálil z hranice pravého kruhu cez cloniacich Košičanov, no gólman Riečický zasahovať nemusel, keďže Gápova delovka smerovala len asi meter nad jeho bránu.
     
    07:45
    Po peknej prihrávke od Stalsa z pravej strany sa k zakončeniu spoza kruhov dosal Suchý, no jeho tvrdá strela napokon skončila len tesne vedľa košickej brány. Riečický teda nemal veľa práce ani tentokrát.
     
    08:09
    Lapšanský využil zaváhanie v košickej rozohrávke, prevzal puk v strednom pásme, nakorčuľoval si na pravý kruh a tvrdo vystrelil. Gólman Riečický bol však v strehu a puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    08:23
    Kroták sa dostal do skvelej gólovej šance pred gólmanom Riečickým, no napokon puk už nedokázal doraziť za jeho chrbát, keďže sa len tesne odkotúľal vedľa ľavej žŕdky košickej brány!
     
    08:44
    Gólman Sidor mal opäť kus práce, keď po dobrej strele z ťažkého uhla na ľavej strany v znení Kolbu dobre zapracoval svojimi betónmi, ktorými zblokoval puk do bezpečia.
     
    09:21
    Popradskí hokejisti sa snažia rýchlo zaútočiť, no momentálne si nevedia poriadne prihrať, a tak aj ich kombinácia poriadne viazne. Medzitým Košičania veľmi dobre forčekujú v strednom pásme.
     
    09:56
    Gápa nahodil puk na zadný mantinel zo stredného pásma, no napoon ho už nedokázal dokorčuľovať. Košickí obrancovia sa k nemu dostali a snažia sa zaútočiť.
     
    10:25
    Jenčík nekompromisne pálil z hranice pravého kruhu a gólman Sidor bol síce nie veľmi pripravený, no napokon v poslednej chvíli dokázal dať svoje betóny na ľad a nimi zblokoval puk do bezpečia!
     
    10:56
    Na druhej strane sa do skvelej gólovej šance dostala dvojica Gápa – Paukovček, no po dobrej strele z ľavej strany od prvého menovaného sa druhý menovaný k dorážke už nedostal. Riečický opäť skvele zapracoval svojimi betónmi!
     
    11:22
    Košičania si opäť mierne nerozumeli vo svojej útočnej rozohrávke a previnili sa postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    11:53
    Prvý popradský gól v dnešnom zápase mal tentokrát na hokejke Kroták, no jeho pekný bekhendový blafák z pravej strany napokon trafil len gólmana Riečického, ktorý ho zblokoval za vlastnú bránu!
     
    12:24
    Košičania sa opäť usadili v útočnom pásme, kde sa pred popradskou bránou snažili zasunúť puk za gólmana Sidora. Ani Svatoš, ani Marcinko však nedokázali prekonať betóny pozorného popradského gólmana.
     
    12:56
    Spilar sa snažil potiahnuť puk cez stred, no napokon si mierne nerozumel so svojim spoluhráčom a ich prihrávková kombinácia skončila len na popradských hokejkách.
     
    13:20
    Paukovček sa dostal k zakončeniu na pravej strane a jeho dobrý švih napokon ohrozil gólmana Riečického. Ten bol však v strehu a puk úspešne zachytil vo svojej lapačke.
     
    13:50
    Stals hľadal dobrou prihrávkou z centrálnej časti na pravom krídle Sýkoru, no hosťujúci Štrbák bol jasne proti a svojou hokejkou zneškodnil túto košickú prihrávkovú kombináciu.
     
    14:14
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď vo svojje výstroji zachytil puk o dobrej strele z ľavej strany od Matúša Chovana. Následne sa bdue vhadzovať po jeho pravici.
     
    14:43
    Hinďoš sa mohol dostať do samostatného nájazdu, no v súboji s popradským útočníkom Mlynarovičom napokon spadol na ľad a puk stratil. Hlavní rozhodcovia však vylučovať nebudú.
     
    15:14
    Tomáš Marcinko nekompromisným švihom pálil spoza kruhov, no gólman Sidor bol v strehu a puk po peknom reflexnom zákroku zachytil vo svojej lapačke!
     
    15:45
    Belluš predviedol skvelý forčeking, po ktorom odstavil brániaceho Šedu a následne sa dostal aj do zakončenia na ľavom kruhu. Jeho delovka z ťažkého uhla však napokon preletela cez košické bránkovisko len k bočnému mantinelu.
     
    16:26
    Stals sa s pukom pretlačil cez stred a následne aj zakončoval, no pozorný Macejko si ho postrážil a jeho projektil zblokoval len na ochrannú sieť. Následne sa bude vhadzovať po Riečického pravej ruke.
     
    16:58
    Lapšanský sa dostal k puku v strednom pásme, následne ho nahodil na zadný mantinel, kde ho dokorčuľoval aktívny Sýkora. Ten hľadal prihrávkou spoza košickej brány Stalsa, no tú napokoj zachytil len pozorný Klouček.
     
    17:24
    Paločko nekompromisne pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovka skončila len tesne vedľa košickej brány. Gólman Riečický teda v tejto chvíli zasahovať nemusel.
     
    17:58
    Paločko sa nevzdával ani tentokrát, s pukom sa natlačil na pravý kruh, kde tvrdo pálil, no svojou delovkou napokon trafil len jedného z košických obrnacov, ktorý zblokoval puk do bezpečia.
     
    18:26
    Košickí "oceliari" si poriadne nerozumeli vo svojom útočnom prieniku cez modrú čiaru a previnili sa postavením mimo hry zásluhou Gabriela Spilara.
     
    18:55
    Spilar potiahol puk do útočného pásma po pravom krídle, následne prihrával na ľavú stranu pred Jenčíka, no ten sa už k puku nedokázal dostať. Momentálne sú pri ňom popradskí obrancovia.
     
    19:10
    Popradčania si zahrajú v presilovej hre. Na dve minúty si za nedovolenú hru vysokou hokejkou odchádza sadnúť Gmitter, ktorý pri zadnom mantineli zložil k ľadu Daniela Brejčálka.
     
    19:53
    Fabian tvrdo pálil od modrej, následne sa puk odrazil na ľavé krídlo, kde tvrdo zakončoval Kurali, no jeho projektil bol jedným z košických hokejistov zblokovaný len na bezpečnú ochrannú sieť.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá dvadsaťminútovka tohto zápasu síce góly nepriniesla, no určite sa bolo na čo pozerať. Počas celej prvej tretiny boli však mierne aktívnejší hokejisti Košíc, ktorí niekoľkokrát dostali svojich súperov pod tlak, no gólman Sidor bol jasne proti a napokon neinkasoval. Na druhej strane mal jednu z najväčších šancí po chybe košickej obrany Samuel Mlynarovič, ktorý však z tesnej blízkosti nedokázal prekonať dobre postaveného gólmana Riečického.

    Podarí sa jednému z tímov dostať do vedenia v druhej tretine a pripísať si tak na svoje konto prvé góly v zápase?
    Druhá tretina začína približne o 17:44 presilovou hrou Popradu, ktorá bude trvať ešte 70 sekúnd.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:17
    Popradskí hokejisti majú puk vo svojej moci v úvode druhej tretiny a snažia sa takticky zaútočiť. Zatiaľ sa im však nedarí vymyslieť žiadnu útočnú kombináciu, ktorá by ohrozila gólmana Riečického v košickej bráne.
     
    20:53
    Popradčanom sa v tejto presilovej hre naozaj veľmi nedarí. Hostia sa s prehľadom bránia a puk vyhadzujú do bezpečia až za popradskú bránu. Tentokrát sa po dobrej strele od Lapšanského o vyhodenie puku postaral Štrbák.
     
    21:23
    Košičania sa dokázali ubrániť a už hrajú v plnom počte. Tentokrát majú puk vo svojej moci hokejisti Košíc, ktorí sa však previnili len postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    21:55
    Košičania sa s pukom usadili v útočnom pásme, kde si ho veľmi dobre prihrávajú. Popradčania však veľmi dobre bránia stred svojho obranného pásma a nedovoľujú hosťom strieľať.
     
    22:24
    Z ľavej strany nekompromisne pálil Boltun, no jeho delovka trafila len pozorného Kuraliho, ktorý puk zblokoval a následne zakladá rýchly útok Popradčanov.
     
    22:48
    Z hranice pravého kruhu dobre pálil popradský útočník Gápa, no jeho tvrdý projektil napokon skončil len v moci gólmana Riečického, ktorý zachytil puk vo svojej výstroji.
     
    23:04
    Košice dali gól!
    Popradskí hokejisti sa snažili rýchlo zaútočiť, no poriadne prepadli v defenzíve. Sojčík zachytil puk na ľavom krídle, následne skvelou prihrávkou v centrálnej časti našiel TOMÁŠA MARCINKA a ten svojim pekným a jemným zakončením prekonal gólmana Sidora. Asistenciu si pripisuje Peter Sojčík.
     
    23:43
    Na druhej strane sa do dobrej palebnej pozície na ľavom krídle dostal Stals, no jeho tvrdá strela napokon skončila len v moci gólmana Riečického, ktorý zblokoval puk svojimi betónmi do bezpečia.
     
    24:09
    Sojčík tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovku gólman Sdior videl veľmi dobre a puk zachyitl vo svojej dobre osadenej lapačke. Následne sa bude vhadzovať napravo od popradskej brány.
     
    24:53
    Košickí obrancovia majú puk vo svojej moci a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť. Zatiaľ sa im však veľmi nedarí, keďže popradský forčeking je naozaj pozorný a nič nenecháva na náhodu.
     
    25:28
    Boltun sa dostal do zakončenia na ľavom krídle, no gólman Sidor bol jasne proti druhému košickému gólu a puk zachytil medzi svojimi betónmi. Následne sa bude vhadzovať v kruhu po jeho pravej ruke.
     
    25:59
    Popradskí obrancovia majú puk vo svojej moci a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Tentokrát sa Popradčania previnili jasným postavením mimo hry.
     
    26:22
    Stals potiahol puk cez stred do útočného pásma a následne tvrdo zakončoval. Gólman Riečický bol však v strehu a puk zblokoval sovjimi betónmi do bezpečia.
     
    26:56
    Do skvelej gólovej šance na strane Košíc sa tentokrát dostal Juraj Cebák, ktorý tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, následne sa snažil presadiť aj z dorážky, no gólman Sidor skvele zapracoval svojimi pohybmi a puk zblokoval do bezpečia.
     
    27:21
    Popradčania sa snažili dostať do útočného pásma, no po rýchlom prieniku od Paločka cez pravé krídlo sa pískalo jasné postavenie mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    27:52
    Svatoš tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho tvrdá strela napokon skončila zblokovaná betónmi gólmana Sidora len k bezpečnému bočnému mantinelu.
     
    28:36
    Hrnka bol tentokrát v útočnom pásme príliš rýchlo a čiaroví rozhodcovia dlho neváhali. Opäť prerušili hru svojim hvizdom po jasnom postavení mimo hry.
     
    29:13
    Gaborčík nahodil puk na zadný mantinel, kde sa však k nemu dostali len pozorní košickí obrancovia, ktorí sa snažia vymyslieť rýchly košický útok.
     
    29:40
    Sidor si na svoje konto pripísal ďalší dôležitý zákrok, keď po tvrdej strele z centrálnej časti od Boltuna skvele zapracoval svojimi betónmi a puk zblokoval do bezpečia na zadný mantinel!
     
    30:23
    Košickí "oceliari" si ani tentokrát nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa jasným zakázaným uvoľnením. Následne sa bude vhadzovať napravo od Riečického brány.
     
    30:46
    Sýkora nekompromisným švihom pálil z pravej strany, no jeho delovku napokon pozorný Jenčík zblokoval len nad košickú bránu. Gólman Riečický teda ani v tejto chvíli zasahovať nemusel.
     
    31:23
    Po peknej strelez pravej strany od Marcinka sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal Svatoš, no jeho projektil – teč po strele Marcinka skončil len v moci popradského gólmana Sidora.
     
    31:56
    Češík podržal puk za popradskou bránou, následne sa snažil prihrávať na svojich spoluhráčov, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Kurali o od puku s prehľadom odstavil.
     
    32:16
    Na rad prichádza ďalšia poporadká presilová hra. Na dve minúty si za faul kolenom na útočiaceho Paločka odchádza sadnúť košický obranca Miroslav Macejko.
     
    32:41
    Bartoš sa v oslabení dostal do skvelej gólovej šance na hranici pravého kruhu, no jeho nekompromisná delovka napokon smerovala len tesne nad popradskú bránu! Sidor teda zasahovať nemusel.
     
    33:28
    Štrbák sa dostal k puku v strednom pásme, následne sa s ním mierne pohral a s prehľadom ho nahodil na zadný mantinel. Košičania sa aj počas tohto oslabenia bránia naozaj príkladne.
     
    33:55
    Mlynarovič sa dostal k puku v centrálnej časti, no napokon ho len nahodil na zadný mantinel, kde sa ho zmocnili košickí obrancovia. Následne sú Košičania počas svojho oslabenia usadení v útočnom pásme.
     
    34:18
    Veľmi zlá presilová hra Popradu je na konci. Košičania hrajú už v plnom počte a tentokrát od modrej nekompromisne pálil Štrbák. Jeho delovka však skončila len tesne vedľa popradskej brány.
     
    34:59
    Popradskí hokejisti sú pri puku vo vlastnej obrannej tretine, kde sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no košický forčeking je pozorný.
     
    35:31
    Popradský obranca Gaborčík v úniku fauloval Sojčíka, ktorý predvedie samostatný nájazd v trestnom strieľaní!
     
    35:31
    Peter Sojčík však na trestnom strieľaní napokon úspešný nebol, keďže svojou dobrou strelou minul priestor popradskej brány. Domáci si teda mohli poriadne vydýchnuť.
     
    35:59
    Košický útočník Češík sa snažil spoza popradskej brány natlačiť pred gólmana Sidora a dobre zakončovať, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Makovský ho od puku včas odstavil.
     
    36:16
    Stals obdržal puk za popradskou bránou, následne ho však nahodil len do stredného pásma, kde sa k nemu dostali Košičania. Hostia opäť útočia.
     
    36:35
    Vylučovať sa bude na oboch stranách. Najskôr hosťujúci Marcinko nekompromisne fauloval popradského gólmana Sidora a následne Brejčák odplácal za Sidora. Obaja obdržali dvojminútové tresty za nedovolené bránenie.
     
    37:16
    V hre štyroch na štyroch sa popradskí hokejisti snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Košickí hokejisti sú v strehu a veľmi dobre forčekujú.
     
    37:43
    Bartoš sa dostal k puku na pravom krídle a nadvakrát zakončoval, no nepodarilo sa mu prekonať pozorného gólmana Sidora, ktorý v oboch prípadoch skvele zakročil svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    38:12
    Puk sa momentálne nachádza v strednom pásme, kde ho majú vo svojej moci pozorní hokejisti Košíc. Tí sa snažia rýchlo zaútočiť, no Popradčania nedávajú Košičanom veľa priestoru.
     
    38:38
    Oba tímy hrajú už v plnom počte. Momentálne sú pri puku popradskí obrancovia, konkrétne Jáchym, ktorý chce založiť rýchly popradský útok. Košičania sú však jasne proti.
     
    39:24
    Popradčania si opäť nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa len postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    39:54
    Marek Svatoš sa dostal k puku v centrálnej časti, následne zakončoval a vletel do gólmana Sidora. Po chvíli obdržal dve minúty za napadnutie. Sidor teda v krátkej chvíli zažil už dva tvrdé fauly na jeho osobu.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá dvadsaťminútovka tohto zápasu priniesla opäť veľmi zaujímavý hokej na oboch stranách, no aj tentokrát boli napokon hokejisti Košíc oveľa aktívnejší a dokázali aj skórovať. V 24. minúte po poriadnej chybe v popradskej defenzíve sa k puku na ľavom krídle dostal Sojčík, ktorý skvelou prihrávkou našiel Tomáša Marcinka, a ten potvrdil svoje kvality peknou strelou povedľa Sidorovho betónu. V druhej tretine sme po podrazení Gaborčíka mohli vidieť aj trestné strieľanie pre Sojčíka, no tento košický útočník napokon neuspel.

    Podarí sa Popradčanom v tretej tretine zabrať naplno a pripísať si tak na svoje konto aspoň vyrovnanie, alebo si Košičania svoj náskok udržia?
    Tretia tretina začne približne o 18:32 presilovou hrou Popradu v trvaní 1 minúty a 54 sekúnd.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:18
    V úvode tretej tretiny bol na vhadzovaní opäť úspešnejší Marcinko, ktorý poslal puk na košických obrancov a tí získali cenné sekundy v oslabení. Následne sa Popradčania previnili postavením mimo hry.
     
    40:42
    Spoza pravého kruhu tvrdo pálil Daniel Brejčák, no jeho delovku napokon gólman Riečický videl veľmi dobre a puk zachytil na svojich dobre osadených betónoch.
     
    41:18
    Sýkora tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho tvrdá strela švihom napokon skončila len na pleksiskle za košickou bránou, cez ktoré sa odkotúľala až do stredného pásma.
     
    41:43
    Po fantastickej prihrávke spoza košickej brány od Mlynaroviča sa k zakončeniu pred gólmanom Riečickým dostal Paločko, no jeho skvelú strelu švihom napokon košický gólman zachytil skvelým lapačkovým semafórom!
     
    42:13
    Poprad dal gól!
    Košickí hokejisti hrali už v plnom počte, no Popradčania napokon dokázali vyrovnať! Kroták nahodil puk z pravej strany na košickú bránu, kde ho gólman Riečický nedokázal zachytiť pod svojimi betónmi. Herný dôraz SAMUELA MLYNAROVIČA teda padol v prospech, keď cez Riečického betóny pretlačil puk do košickej brány. Asistenciu si pripisuje Arne Kroták.
     
    42:59
    Češík sa dostal pred popradskú bránu a snažil sa prekonať betóny popradského gólmana, no napokon sa mu to nepodarilo. Pozorný Makovský ho od puku s prehľadom odstavil.
     
    43:45
    Sojčík sa s pukom dostal do útočného pásma po pravom krídle, no napokon sa osamotený nedokázal presadiť cez dvoch popradských obrancov. Následne sa do útoku dostávajú domáci Popradčania.
     
    44:28
    Po peknej prihrávke od Stalsa sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal Lapšanský, no jeho tvrdá strela napokon len tesne minula priestor košickej brány. Gólman Riečický teda zasahovať nemusel.
     
    44:58
    Bartoš sa dostal do zakončenia v medzikruží, no jeho delovka napokon s popradským tečom skončila len na ochrannej sieti. Následne sa bude vhadzovať napravo od popradskej brány.
     
    45:25
    Popradskí hokejisti sú po vyrovnávajúcom góle pri ofenzívnej chuti a snažia sa prekvapiť košickú defenzívu, no zatiaľ sa im v tom veľmi nedarí. Košičania veľmi dobre forčekujú už v strednom pásme.
     
    45:56
    Cebák napriahol svoju hokejku ešte v strednom pásme, no jeho delovka napokon skončila len za popradskou bránou. Gólman Sidor teda ani tentokrát zasahovať nemusel.
     
    46:29
    Popradčania si opäť nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa jasným zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať napravo od brány gólmana Sidora.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1794 divákov.
     
    46:35
    Spoza ľavého kruhu tentokrát dobre pálil košický kapitán Štrbák, no jeho projektil skončil len v pozornej Sidorovej lapačke. Následne sa bude vhadzovať po pravici popradského gólmana.
     
    47:14
    Lapšanský preveril svoju hokejku dobrou strelou z polotočky na pravej strane, no kočický gólman Riečický bol jasne proti, keď puk videl veľmi dobre a následne ho zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    47:37
    Klouček nadvakrát tvrdo pálil z pravej strany, no prvýkrát minul priestor popradskej brány a následne trafil len Sidorove dobre osadené betóny.
     
    48:19
    Košičania si zahrajú v prvej početnej výhode v tomto zápase. Na dve minúty si za úmyselné vyhodenie puku mimo ľadovú plochy odchádza sadnúť Miloslav Jáchym.
     
    48:56
    Spilar sa snažil s pukom preštrikovať cez stredné pásmo, no napokon narazil na pozorného Drábeka, ktorý dobre zapracoval svojou hokejkou a od puku ho bez problémov odstavil.
     
    49:25
    Popradčania sa počas svojho oslabenia zatiaľ bránia naozaj veľmi dobre. Po nepresnej prihrávke od Kloučeka sa k puku dostal Brejčák, ktorý o vyhodil až za košickú bránu.
     
    50:00
    Popradský kapitán Arne Kroták vsietil gól v oslabení, keď si vychutnal košickú defenzívu a následne bekhendom zneškodnil aj gólmana Riečického! Následne však gól neplatí kvôli postaveniu útočiaceho hráča v bránkovisku!
     
    50:21
    Popradčania hrajú už v plnom počte a dokázali sa teda počas svojho oslabenia bez problémov ubrániť. Momentálne sú Kamzíci v útočnom pásme, kde sa snažia efektívne zaútočiť.
     
    50:59
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal fantastický zákrok, keď po tvrdej strele z pravej strany od Češíka dokázal svoj ľavý betón presunúť k ľavej žŕdke svojej brány a skvele zakročil!
     
    51:28
    Opakovaný záber z Krotákovho neuznaného gólu jasne ukázal, že v čase vsietenia gólu nestal v košickom bránkovisku žiadny z popradských hráčov. Momentálne sa však vhadzuje pred gólmanom Sidorom.
     
    51:59
    Lapšanský potiahol puk za košickú bránu, následne sa snažil niečo zaujímavé vymyslieť svojou prihrávkou na Sýkoru, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Cebák jeho prihrávku úspešne zachytil.
     
    52:50
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalší fantastický zákrok, keď na bránkovej čiare dokázal svojim ľavým betónom zastaviť strelu Svatoša z centrálnej časti! Následne sa bude vhadzovať pred gólmanom Sidorom.
     
    53:24
    Bartoš opäť tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho tvrdý projektil napokon skončil len na zadnom mantineli. Popradský gólman Sidor teda v tejto chvíli zasahovať nemusel.
     
    53:51
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie na Jakuba Drábeka odchádza sadnúť Peter Bartoš, ktorý ho v košickom obrannom pásme nekompromisne zložil k ľadu.
     
    54:18
    Košický obranca Šeda sa dostal k puku naľavo od košickej brány, následne ho vyhodil mimo ľadovú plochu, no hlavní rozhodcovia videli Stalsov teč, a tak sa vylučovať nebude.
     
    54:51
    Popradčanom sa v tejto presilovej hre naozaj veľmi nedarí. Brejčák sa snažil nahodiť puk na zadný mantinel nadvakrát z pravej strany, no nepodarilo sa mu to ani raz.
     
    55:10
    Tentokrát sa Popradčania previnili postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme. Košičania teda veľa práce počas svojho oslabenia nemajú.
     
    55:43
    Po skvelej prihrávke od Mlynaroviča sa k puku na pravej strane dostal Paločko, ktorý si nakorčuľoval pred košickú bránu a následne chcel zakončovať, no košickí obrancovia mu včas zablokovali hokejku.
     
    56:06
    Košičania hrajú už v plnom počte a momentálne sa snažia zaútočiť. Domáci sa však v strednom pásme veľmi dobre bránia a nič nenechávajú na náhodu.
     
    56:37
    Gólman Sidor podržal Popradčanov nad vodou aj tentokrát, keď skvele zasiahol svojou lapačkou, v ktorej podržal puk po strele od Svatoša z centrálnej časti.
     
    57:20
    Košickí obrancovia sú pri puku v strednom pásme a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť. Tentokrát sa k pukud ostal len pozorný Bartoš, ktorý ho nahodil na zadný mantinel.
     
    57:49
    Gólman Riečický si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď vo svojej výstroji zachytil puk po delovke z pravej strany od Mlynaroviča. Následne sa do Mlynaroviča pustil Šeda, no jeho postrknutie zakázané nebolo.
     
    58:13
    Richard Jenčík chcel potvrdiť svoje strelecké schopnosti dobrou strelou z ľavého kruhu, no jeho tvrdý projektil napokon gólman Sidor videl veľmi dobre a puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    58:54
    Daniel Brejčák nahodil puk na zadný mantinel zo stredného pásma, no tam sa k nemu dostal len pozorný Cebák, ktorý sa snažil rýchlo zaútočiť. Tentokrát sa mu to však nepodarilo.
     
    59:24
    Hrnka sa s pukom rýchlo presúval po ľavom krídle, no napokon natrafil na pozorného Brejčáka, ktorý ho svojou hokejkou s veľkým prehľadom odstavil.
     
    59:55
    Pri puku sú už len košickí obrancovia, ktorí upokojujú tempo hry držaním puku za košickou bránou.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Tretia dvadsaťminútovka tohto zápasu napokon priniesla popradské vyrovnanie, keď v 43. minúte Samuel Mlynarovič nekompromisne dorážal pred gólmanom Riečickým a bol úspešný. Následne vsietil gól aj popradský kapitán Arne Kroták, no jeho projektil napokon uznaný nebol, kvôli tomu, že Daniel Konc videl v košickom bránkovisku útočiaceho hráča. Košičania sa následne mohli dostať do vedenia, no Popradčania sa dnes opierajú o skvelý výkon gólmana Dušana Sidora.

    Východoslovenské derby je dnes naozaj veľmi vyrovnané. Podarí sa jednému z tímov rozhodnúť v 5minútovom predĺžení alebo uvidíme aj samostatné nájazdy?
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:10
    V úvode predĺženia sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali Popradčania, ktorí sa okamžite snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Uvidíme však, či sa im to proti pozorným Košičanom podarí.
     
    60:56
    Fabian predviedol skvelú bojovnosť v útočnom pásme, keď zachytil puk proti Deylovi a následne ho prihrával na Lapšanského. Jeho tvrdá strela z ľavej strany však trafila len Riečického betóny!
     
    61:11
    Tentokrát sme na ľade v strednom pásme mohli vidieť Petra Bartoša, ktorý po súboji s Krotákom padol k ľadu a následne má problém so svojou ľavou nohou.
     
    61:48
    Košice dali gól!
    Košičania sa v predĺžení dostávajú do vedenia v tomto zápase a vyhrávajú aj piate východoslovenské derby v tejto sezóne! Po skvelej prihrávke z pravej strany od Spilára sa k zakončeniu na ľavom krídle dostal Štrbák, ktorý tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho delovku gólman Sidor ešte vyrazil pred seba. Následne sa k dorážke dostal RICHARD JENČÍK, ktorý sa svojou strelou už nemýlil. Asistencie si pripisujú hráči Martin Štrbák a Gabriel Spilár.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V predĺžení boli napokon úspešnejší hokejisti Košíc, ktorí sa v 2. minúte po skvelom góle Richarda Jenčíka dostali do vedenia a pripísali si do tabuľky jasné dva body. Popradčania ostávajú doma s jedným bodom.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:13:19)

    Branky a nahrávky: 43. Mlynarovič (Kroták) – 24. Marcinko (Sojčík), 62. Jenčík (Štrbák, Spilár)


    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) – D. Brejčák, Suchý ("A"), Fabian ("A"), Kurali, Makovský, Gaborčík, Jáchym, Dinda – Sýkora, Stals, Lapšanský – Paločko, S. Takáč, Kroták ("C") – Drábek, Mlynarovič, M. Nagy – Gápa, Paukovček, Belluš
    HC Košice: Riečický (Hylák) – Klouček, Macejko, Deyl, Štrbák ("C"), Cebák, Šeda, Kolba, Jokeľ – Svatoš, Marcinko ("A"), Sojčík – Spilar ("A"), Bartoš, Jenčík – Gmitter, Češík, Hrnka – Hinďoš, Boltun, Matúš Chovan

    Rozhodčí: Róbert Müllner, Daniel Konc – Rastislav Gajan, Martin Smrek

    Diváci: 1794
    bahis siteleri