Skalica – Martin 4:2 (kon.) | Poprad – Košice 1:2 (po pr.) | Trenčín – Žilina 2:3 (kon.)
Piešťany – Banská Bystrica 0:2 (kon.) | Zvolen – Nitra 0:3 (kon.)
po prodl.
HK Poprad
1:2 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
HC Košice
sk Úterý 07.01.2014, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    61:48
    Košice dali gól!
    Košičania sa v predĺžení dostávajú do vedenia v tomto zápase a vyhrávajú aj piate východoslovenské derby v tejto sezóne! Po skvelej prihrávke z pravej strany od Spilára sa k zakončeniu na ľavom krídle dostal Štrbák, ktorý tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho delovku gólman Sidor ešte vyrazil pred seba. Následne sa k dorážke dostal RICHARD JENČÍK, ktorý sa svojou strelou už nemýlil. Asistencie si pripisujú hráči Martin Štrbák a Gabriel Spilár.
     
    61:11
    Tentokrát sme na ľade v strednom pásme mohli vidieť Petra Bartoša, ktorý po súboji s Krotákom padol k ľadu a následne má problém so svojou ľavou nohou.
     
    60:56
    Fabian predviedol skvelú bojovnosť v útočnom pásme, keď zachytil puk proti Deylovi a následne ho prihrával na Lapšanského. Jeho tvrdá strela z ľavej strany však trafila len Riečického betóny!
     
    55:43
    Po skvelej prihrávke od Mlynaroviča sa k puku na pravej strane dostal Paločko, ktorý si nakorčuľoval pred košickú bránu a následne chcel zakončovať, no košickí obrancovia mu včas zablokovali hokejku.
     
    53:51
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie na Jakuba Drábeka odchádza sadnúť Peter Bartoš, ktorý ho v košickom obrannom pásme nekompromisne zložil k ľadu.
     
    52:50
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalší fantastický zákrok, keď na bránkovej čiare dokázal svojim ľavým betónom zastaviť strelu Svatoša z centrálnej časti! Následne sa bude vhadzovať pred gólmanom Sidorom.
     
    51:28
    Opakovaný záber z Krotákovho neuznaného gólu jasne ukázal, že v čase vsietenia gólu nestal v košickom bránkovisku žiadny z popradských hráčov. Momentálne sa však vhadzuje pred gólmanom Sidorom.
     
    50:59
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal fantastický zákrok, keď po tvrdej strele z pravej strany od Češíka dokázal svoj ľavý betón presunúť k ľavej žŕdke svojej brány a skvele zakročil!
     
    50:00
    Popradský kapitán Arne Kroták vsietil gól v oslabení, keď si vychutnal košickú defenzívu a následne bekhendom zneškodnil aj gólmana Riečického! Následne však gól neplatí kvôli postaveniu útočiaceho hráča v bránkovisku!
     
    48:19
    Košičania si zahrajú v prvej početnej výhode v tomto zápase. Na dve minúty si za úmyselné vyhodenie puku mimo ľadovú plochy odchádza sadnúť Miloslav Jáchym.
     
    42:13
    Poprad dal gól!
    Košickí hokejisti hrali už v plnom počte, no Popradčania napokon dokázali vyrovnať! Kroták nahodil puk z pravej strany na košickú bránu, kde ho gólman Riečický nedokázal zachytiť pod svojimi betónmi. Herný dôraz SAMUELA MLYNAROVIČA teda padol v prospech, keď cez Riečického betóny pretlačil puk do košickej brány. Asistenciu si pripisuje Arne Kroták.
     
    41:43
    Po fantastickej prihrávke spoza košickej brány od Mlynaroviča sa k zakončeniu pred gólmanom Riečickým dostal Paločko, no jeho skvelú strelu švihom napokon košický gólman zachytil skvelým lapačkovým semafórom!
     
    39:54
    Marek Svatoš sa dostal k puku v centrálnej časti, následne zakončoval a vletel do gólmana Sidora. Po chvíli obdržal dve minúty za napadnutie. Sidor teda v krátkej chvíli zažil už dva tvrdé fauly na jeho osobu.
     
    36:35
    Vylučovať sa bude na oboch stranách. Najskôr hosťujúci Marcinko nekompromisne fauloval popradského gólmana Sidora a následne Brejčák odplácal za Sidora. Obaja obdržali dvojminútové tresty za nedovolené bránenie.
     
    35:31
    Peter Sojčík však na trestnom strieľaní napokon úspešný nebol, keďže svojou dobrou strelou minul priestor popradskej brány. Domáci si teda mohli poriadne vydýchnuť.
     
    35:31
    Popradský obranca Gaborčík v úniku fauloval Sojčíka, ktorý predvedie samostatný nájazd v trestnom strieľaní!
     
    32:41
    Bartoš sa v oslabení dostal do skvelej gólovej šance na hranici pravého kruhu, no jeho nekompromisná delovka napokon smerovala len tesne nad popradskú bránu! Sidor teda zasahovať nemusel.
     
    32:16
    Na rad prichádza ďalšia poporadká presilová hra. Na dve minúty si za faul kolenom na útočiaceho Paločka odchádza sadnúť košický obranca Miroslav Macejko.
     
    29:40
    Sidor si na svoje konto pripísal ďalší dôležitý zákrok, keď po tvrdej strele z centrálnej časti od Boltuna skvele zapracoval svojimi betónmi a puk zblokoval do bezpečia na zadný mantinel!
     
    26:56
    Do skvelej gólovej šance na strane Košíc sa tentokrát dostal Juraj Cebák, ktorý tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, následne sa snažil presadiť aj z dorážky, no gólman Sidor skvele zapracoval svojimi pohybmi a puk zblokoval do bezpečia.
     
    23:04
    Košice dali gól!
    Popradskí hokejisti sa snažili rýchlo zaútočiť, no poriadne prepadli v defenzíve. Sojčík zachytil puk na ľavom krídle, následne skvelou prihrávkou v centrálnej časti našiel TOMÁŠA MARCINKA a ten svojim pekným a jemným zakončením prekonal gólmana Sidora. Asistenciu si pripisuje Peter Sojčík.
     
    19:10
    Popradčania si zahrajú v presilovej hre. Na dve minúty si za nedovolenú hru vysokou hokejkou odchádza sadnúť Gmitter, ktorý pri zadnom mantineli zložil k ľadu Daniela Brejčálka.
     
    15:45
    Belluš predviedol skvelý forčeking, po ktorom odstavil brániaceho Šedu a následne sa dostal aj do zakončenia na ľavom kruhu. Jeho delovka z ťažkého uhla však napokon preletela cez košické bránkovisko len k bočnému mantinelu.
     
    15:14
    Tomáš Marcinko nekompromisným švihom pálil spoza kruhov, no gólman Sidor bol v strehu a puk po peknom reflexnom zákroku zachytil vo svojej lapačke!
     
    11:53
    Prvý popradský gól v dnešnom zápase mal tentokrát na hokejke Kroták, no jeho pekný bekhendový blafák z pravej strany napokon trafil len gólmana Riečického, ktorý ho zblokoval za vlastnú bránu!
     
    10:56
    Na druhej strane sa do skvelej gólovej šance dostala dvojica Gápa – Paukovček, no po dobrej strele z ľavej strany od prvého menovaného sa druhý menovaný k dorážke už nedostal. Riečický opäť skvele zapracoval svojimi betónmi!
     
    10:25
    Jenčík nekompromisne pálil z hranice pravého kruhu a gólman Sidor bol síce nie veľmi pripravený, no napokon v poslednej chvíli dokázal dať svoje betóny na ľad a nimi zblokoval puk do bezpečia!
     
    08:23
    Kroták sa dostal do skvelej gólovej šance pred gólmanom Riečickým, no napokon puk už nedokázal doraziť za jeho chrbát, keďže sa len tesne odkotúľal vedľa ľavej žŕdky košickej brány!
     
    02:49
    Mlynarovič sa po poriadne nepresnej rozohrávke košických obrancov dostal do skvelej gólovej šance pred gólmanom Riečickým, no svojim pekným švihom napokon trafil len jeho dobre osadenú vyrážačku!
     
    Pozornosť mnohých divákov a najmä novinárov v tomto zápase sa nebude ani tak sústrediť na piate východoslovenské derby v tejto sezóne ale práve na košického centra – Tomáša Marcinka, ktorého reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek nominoval na ZOH 2014 v Soči!

    Branky a nahrávky: 43. Mlynarovič (Kroták) – 24. Marcinko (Sojčík), 62. Jenčík (Štrbák, Spilár)


    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) – D. Brejčák, Suchý ("A"), Fabian ("A"), Kurali, Makovský, Gaborčík, Jáchym, Dinda – Sýkora, Stals, Lapšanský – Paločko, S. Takáč, Kroták ("C") – Drábek, Mlynarovič, M. Nagy – Gápa, Paukovček, Belluš
    HC Košice: Riečický (Hylák) – Klouček, Macejko, Deyl, Štrbák ("C"), Cebák, Šeda, Kolba, Jokeľ – Svatoš, Marcinko ("A"), Sojčík – Spilar ("A"), Bartoš, Jenčík – Gmitter, Češík, Hrnka – Hinďoš, Boltun, Matúš Chovan

    Rozhodčí: Róbert Müllner, Daniel Konc – Rastislav Gajan, Martin Smrek

    Diváci: 1794
    bahis siteleri