Toronto – NY Islanders 3:5 (kon.) | New Jersey – Philadelphia 2:3 (po pr.) | Winnipeg – Tampa 2:4 (kon.)
Nashville – San Jose 3:2 (kon.) | Arizona – Calgary 6:0 (kon.) | Edmonton – St. Louis 2:5 (kon.)
Vancouver – Pittsburgh 4:5 (0:1 po s.n.) | Anaheim – Boston 5:2 (kon.) | Los Angeles – Minnesota 1:2 (0:1 po s.n.)
konec
Winnipeg Jets
2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Tampa Bay Lightning
Středa 08.01.2014, 02:00 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Hokejová sezóna je v plném proudu, základní část NHL už se nám přehoupla do své druhé poloviny a my dnes budeme mít možnost sledovat další atraktivní duel. Proti sobě se střetne Winnipeg Jets a Tampa Bay Lightning. Vítám vás u dnešního on-line přenosu!
     
    Tampa Bay Lightning

    Lightning pokračují svou spanilou jízdu bez svého útočného lídra – Stevena Stamkose. Pokud si někdo myslel, že útočná stránka hry tohoto týmu se zakládá právě na útočníkovi, jenž se momentálně zotavuje ze zranění nohy, byl na omylu. Tampa se i bez své hlavní ikony v ofenzívě daří a potvrzuje tak roli útočného celku už po několik let. Za poslední tři týdny se svěřencům trenéra Jona Coopera podařilo vyprodukovat 30 branek v 10 zápasech.

    Hlavním důvodem, proč jsou Bolts na postupujícím třetím místě v Atlantické divize, je fakt, že tento často podceňovaný celek táhnou hráči, jenž ještě nedávno váleli v americké AHL. Tyler Johnson, Ondřej Palát, Radko Gudas, Alex Killorn a Richard Pánik, ti všichni ještě loňskou sezónu hráli v nižší zámořské soutěži a momentálně patří mezi nejčastější střelce Lightning.
     
    Winnipeg Jets

    Tryskáči nezačali v novém roce vůbec dobře. Za sebou již mají třízápasovou venkovní sérii a nezískali z ní ani jednu výhru. Hlavním problémem a slabinou Jets je slabá obrana v čele s nevyrovnanými výkony brankářů Ondřeje Pavelce a Ala Montoyi. Například zápas s Penguins měli svěřenci trenéra Claudea Noela dobře rozehraný, přesto prohráli v divoké přestřelce 5:6.

    Původní brankářská dvojka – Al Montoya dostává v posledních zápasech více prostoru než před předpokládanou brankářskou jedničkou české reprezentace na zimní olympiádě v Soči – Ondřejem Pavelcem. Přestože však v posledních třech zápasech loňského roku podal stabilní výkon, po novém roce zapadl opět do průměru. Momentálně tak Winnipeg ztrácí na play-off šest bodů, přičemž má zároveň odehráno nejvíce zápasů z týmů v Západní konferenci.
     
    Kdo je ve formě

    Vytáhnout jedno jméno z obou týmů je nesmírně těžké, každopádně nejlepší čísla z posledních zápasů vykazuje za Lightning finský hračička – Vallteri Filppula. Ten nasbíral v posledních čtyřech zápasech tři branky a dvě asistence. Z pohledu Jets musíme vypíchnout jméno Evandera Kanea, který má za poslední čtyři zápasy na účtu pět bodů a připsal si hned 20 střeleckých pokusů.
     
    Zranění

    Tampa Bay se na nějakou dobu bude muset obejít bez své brankářské jedničky – Bena Bishopa. A právě to může být zásadní problém. Právě tento maskovaný muž dodával týmu potřebnou podporu a spoustu zápasů držel tým nad vodou. Nedá se říct, že by brankář Anders Lindback chytal špatně, i on zaznamenal oproti loňské sezóně progres, ovšem statistiky hovoří jasně. Lightning s Lindbackem v brance zkrátká nevyhrávají. Generální manažer Steve Yzerman povolal do branky na pozici brankářské dvojky z farmy Cedrica Desjardinse. Dále se Bolts budou muset obejít bez dlouhodobě zraněného Stevena Stamkose a obránců Keitha Aulieho (ruka) a Briana Leeho (koleno).

    Tryskáči postrádají v základní sestavě čtyři jména. Obránce Paul Postma laboruje s poraněnou nohou, zatímco na listině zraněných hráčů je zapsán i Grant Clitsome. V útoku bude chybět Matt Halischuk (blíže nespecifikované zranění v horní části těla) a Jim Slater.
     
    Úvodní sestavy:

    Winnipeg Jets: Pavelec (Montoya) – Bogosian, Byfuglien, Ellerby, Enstrom, Pardy, Stuart "A", Trouba – Frolík, Jokinen "A", Kane, Ladd "C", Little, O'Dell, Peluso, Sheifele, Setoguchi, Tangradi, Thorburn, Wheeler, Wright

    Tampa Bay Lightning: Lindback (Desjardins) – Hedman, Carle "A", Gudas, Salo, Brewer, Šustr, Cote, Barberio – St.Louis "C", Johnson, Palát – Purcell, Filppula, Killorn – Pánik- Kučerov, Malone – Brown, Thompson.
     
    Nástupní brankáři: Anders Lindback (TBL) a Ondřej Pavelec (WPG).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    První se puku ujala Tampa, ale po sérii přihrávek její kombinace končí icingem.
     
    00:57
    Nahozený puk z poloviny hřiště se odrazil od zadního mantinelu až před branku, brankář Lindback byl pozorný u své tyče.
     
    01:20
    Tampa právě vstřelila branku!
    VALTTERI FILPPULA otevírá skóre tohoto zápasu! Na modré čáře mu přihrál puk do jízdy Teddy Purcell a finský hračička se rychlou kličkou dostal s kotoučem mezi kruhy a střelou zápěstím našel místo nad lapačkou brankáře Pavelce.
    Asistence: Teddy Purcell, Alex Killorn.
     
    02:55
    Blake Wheeler zblokoval střelu od svého spoluhráče od modré čáry, odražený kotouč už zpět vybojovat nedokázal.
     
    03:39
    St.Louis se poměrně snadno dostal s pukem do blízkosti branky soupeře, mezi dvěma obránci stihl rychle vypálit, ale netrefil brankovou konstrukci Winnipegu.
     
    04:43
    Tryskáči si nyní hráli s pukem u mantinelu tak dlouho, dokud o něj nepřišli. Stále si nepřipsali střelu na protější branku.
     
    05:06
    Ryan Malone (TBL) a Mark Stuart (WPG) inkasují pět minut na trestné lavici za předvedenou bitku.
     
    05:39
    Bogosian prověřil lapačku Lindbacka z velké dálky.
     
    06:12
    Dobré střídání druhé útočné formace Lightning, ovšem bez střeleckého pokusu.
     
    06:52
    Kučerov nahrával na modré čáře střílejícímu Johnsonovi, který okamžitě pálil z první. Brankář Pavelec se musel rychle přesunout k druhé tyči, a to taky s přehledem zvládl. Připsal si efektivní zákrok.
     
    07:20
    Frolík přihrál puk Kaneovi, který okamžitě pálil, ovšem mimo.
     
    08:32
    Setoguchi zavezl puk do útočné třetiny, ale jeho spoluhráči se z ní po chvíli sami vyhostili.
     
    09:52
    Puk opět na hokejkách hostů z Tampy Bay, kteří zatím diktují v tomto zápase tempo hry.
     
    10:46
    Evander Kane dostal přihrávku do jízdy a dokázal se rychle proháčkovat přes dva obránce Lightning. S pukem se tak dostal až před Lindbacka, kterého se snažil překonat kličkou do bekhendu. Puk mu však ujel, a tak netrefil ani branku!
     
    11:09
    Blake Wheeler opouští ledovou plochu s bolestivými grimasami, když zblokoval střelu od modré čáry z hokejky Samiho Sala. Útočník Jets tak zřejmě má poraněný kotník, kotouč jej zasáhl do brusle.
     
    12:18
    I čtvrtá checking line Tampy se dostává do tlaku před brankou, brankář Pavelec nyní nebyl nucen zasahovat, přesto hráči Jets raději vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    12:40
    Kučerov se zpoza branky rychlým náznakem protlačil až do brankoviště, s pukem však nedokázal zamířit přesně.
     
    14:13
    Další zakázané uvolnění Jets po nepřesné přihrávce.
     
    15:29
    Tyler Johnson mohl zvyšovat již na 2:0 pro Tampu, když se po přihrávce dostal do palebné pozice mezi kruhy. Jeho pokus brankář Pavelec vyrazil, ale útočník Bolts si stihl dojet i pro dorážku, kterou pro tentokrát zlikvidovali obránci Winnipegu.
     
    16:17
    Za sekání si odpyká dvě minuty na lavici hanby Valtteri Filppula (TBL).
     
    16:30
    Brankář Lindback vyhodil puk do hlediště a posílá tak svůj tým do tří!
     
    16:49
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí hráči využívají bleskurychle dvojnásobnou početní výhodu! Dustinu Byfuglienovi sice při střele od modré sjel puk z čepele, ale ke kotouči se hned dostal Mark Scheifele, který přihrávkou na hranici brankoviště našel u pravé tyče zcela volného OLLIHO JOKINENA. Ten už jen nastavil hůl ve směru branky!
    Asistence: Mark Scheifele, Dustin Byfuglien.
     
    17:34
    Blake Wheeler (WPG) vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    19:25
    Hostům se přesilovka nedaří a s pukem kombinují pouze na vlastní polovině hřiště.
     
    19:34
    Domácí v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina příliš dramatických a pohledných momentů nepřinesla. Takřka po celou dobu jsme viděli bitvu o puk ve středním pásmu, a tak se hráči do blízkosti branek dostávali jen velmi zřídka. Přesto však padly hned dvě branky, když hned ze začátku první části poslal Bolts do vedení svou 17. brankou v sezóně Valtteri Filppula. Na konci první části srovnával v přesilovce 5 na 3 Olli Jokinen.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:06.
     
    Statistiky po první třetině

    Střely: 2:5
    Hity: 6:7
    Vyhraná vhazování: 12:16
    Zblokované střely: 6:9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Frolíkova formace se ihned nastěhovala před Lindbacka, ale s pukem kombinovala pouze po rozích.
     
    20:52
    St.Louis si připsal střelu na brankáře Pavelce, řadila se však spíše mezi propagační.
     
    21:50
    Další střelecký pokus na branku si připisuje Filppula, jenž ještě doufal, že jeho střelu bude před brankou někdo tečovat. To se však nestalo.
     
    22:02
    Na druhé straně pálil Tangradi, ale pouze doprostřed branky do výstroje brankáře Lindbacka.
     
    22:22
    Johnson využil zmatků před brankou Pavelce a poslal puk rychle před brankoviště, kde si sjížděli dva jeho spoluhráči. Ti mohli pálit do odkryté klece Jets, ale na poslední chvíli zasáhl do přihrávky svou holí jeden z obránců domácích.
     
    23:13
    Hedman pálil do rozhozené obrany soupeře, ale trefil pouze obránce stojícího před ním.
     
    23:31
    Victor Hedman (TBL) vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    23:49
    Palát ujel do dobré šance ve vlastním oslabení, když naznačil střelu a velkým obloukem si našel prostor ke střele. Snažil se najít mezeru mezi betony brankáře Pavelce, ale brankář Jets sklapl betony včas.
     
    24:27
    Winnipegu se přesilovka zatím nedaří a už po několikáté musí začínat útočnou akci od své branky.
     
    24:45
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    DUSTIN BYFUGLIEN v útočném pásmu nic nevymýšlel. S pukem si trochu povyjel a střelou zápěstím našel zkulinku pod lapačkou brankáře Lindbacka, který možná střelu přes obránce Lightning pořádně neviděl.
    Asistence: Blake Wheeler, Ondřej Pavelec.
     
    26:00
    Kučerov mohl srovnat skóre zápasu, když na vrcholu kruhu zahrozil nebezpečnou střelou, brankář Pavelec však jeho projektil vyrážečkou vyrazil.
     
    26:31
    Střela od Brewera byla těsně před brankou tečována, ale puk nakonec skočil pouze vedle tyče Pavelce.
     
    26:54
    St.Louis pálil po pěkné kombinaci na jeden dotek ze středu útočného pásma. Pavelec se proti jeho pokusu musel přesouvat, a tak měl mezi betony na chvíli volné místo. Právě to se snažil kapitán Lightning trefit, ale nakonec rozhodlo pár centimetrů ve prospěch českého brankáře!
     
    28:05
    Andrew Ladd se snažil ze strany procpat až před brankum nakonec však zvolil přihrávku na svého spoluhráče, která ovšem adresáta nenašla.
     
    28:35
    B.J. Crombeen (TBL) a Chris Thorburn (WPG) vyloučeni na pět minut za předvedenou bitku, již druhou v dnešním utkání.
     
    28:46
    Kane oprášil lapačku Lindbacka.
     
    28:46
    Opět vidíme drobné potyčky mezi oběma týmy, zápas se nám značně přiostřuje.
     
    28:53
    Ihned po buly pálil na branku Enstrom. Puk končí ve výstroji brankáře Tampy Bay.
     
    30:07
    Hra se opět na chvilku změnila v bitvu o puk ve středním pásmu.
     
    30:17
    Andrew Ladd (WPG) vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    30:43
    Winnipeg hned ze začátku puk vyhazuje přes všechny čáry.
     
    31:36
    Purcell našel křižnou přihrávkou Filppulu, kterému ovšem k druhé vstřelené brance v zápase chyběla větší přesnost.
     
    32:18
    Domácí v plném počtu.
     
    32:38
    Hned při hře pět na pět se ke střele dostal Blake Wheeler, ale brankář Lindback si s jeho pokusem hravě poradil.
     
    32:38
    Radko Gudas (TBL) a Blake Wheeler (WPG) si připíšou dvě minuty za hrubost. K tomu si útočník Winnipegu připíše ještě další dvě minuty za krosček, a tak si Tampa zahraje další přesilovku.
     
    33:48
    St.Louis pálil z mezikruží do tyčky Pavelcovy svatyně!
     
    34:26
    Hosté drží soupeře celé dvě minuty přesilovky v šachu, ale branky se svěřenci trenéra Coopera nemohou dočkat.
     
    34:52
    Domácí v plném počtu.
     
    35:37
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa se dostala do rychlého protiútoku a ve třech útočnících kombinovala v útočném pásmu. Nikita Kučerov našel volného českého rodáka ONDŘEJE PALÁTA, který si střelou z první připsal vyrovnávající branku! Brankář Ondřej Pavelec se proti jeho projektilu nestihl přesunout.
    Asistence: Nikita Kučerov, Alex Killorn.
     
    36:44
    Bogosianova střela od modré čáry byla zblokována do rohu.
     
    38:01
    Kučerov vyhrál za brankou osobní souboj a okamžitě přihrával před branku na zcela volného Thompsona. Útočník Tampy Bay se snažil překvapit brankáře Pavelce rychlou střelou bez přípravy, ale tento pokus si vybral svou daň na přesnosti.
     
    38:43
    Filppula se bekhendovým pokusem snažil překonat Pavelce, ten jeho pokus vyrazil a následně se po souboji před brankou posunula svytyně domácích.
     
    39:11
    Palát našel skvělou přihrávkou najetého Hedmana, který z netradiční pozice obránce stál s pukem skoro až před brankou. Pavelec si proti jeho střele hodně povyjel a vyrazil jí betonem mimo nebezpečí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla podobný průběh, jako v první části. Tempo hry se však přeci jen zlepšilo a diváci si tak prostřední část určitě více užili. Viděli jsme hned dvě bitky na ledě a několik dalších potyček, v některých z nich figuroval také Radko Gudas. Dále jsme viděli další dvě branky, po jedné na každé straně, a tak je zápas stále nerozhodný – 1:1.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:06.
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely na branku: 9:17
    Hity: 12:12
    Vyhraná vhazování: 24:28
    Zblokované střely: 18:18.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Frolík si připsal střelu z otočky, puk skončil na betonu brankáře Lindbacka.
     
    41:02
    Killorn dostal mezi kruhy nabito, jeho dělovka jen prosvištěla kolem Pavelcova ramena, skončila však mimo!
     
    41:48
    Mark Barberio (TBL) vyloučen na dvě minuty za držení protihráče.
     
    42:04
    Tampa se hned po buly osvobozuje.
     
    42:38
    I druhé zavezení puku do útočné třetiny Jets končí rychlým vyhozením.
     
    43:12
    A nyní ofsajd domácích. Tato přesilovka Winnipegu vůbec nevychází.
     
    43:36
    Troubova střela sražena mimo a zbytek oslabení již Bolts přežijí.
     
    43:51
    Hosté v plném počtu.
     
    45:02
    Po sérii nepřesností na obou stranách se hra přerušuje.
     
    45:22
    Za hákování si jde na trestnou lavici sednout Tobias Enstrom (WPG).
     
    46:01
    Tryskáčům se v oslabení také zatím daří.
     
    46:30
    Puk končí na střídačce Jets, Tampě se v první polovině přesilové hry nepodařilo usadit se v útočné pásmu.
     
    46:44
    Sami Salo dokázal poskakující kotouč trefit holí přímo do branky a brankář Pavelec si připsal důležitý zákrok vyrážečkou.
     
    47:23
    Domácí v plném počtu.
     
    47:31
    Gudas s Palátem zahrozili před brankou Jets, oba jejich pokusy zneškodnil nyní bezchybný Ondřej Pavelec.
     
    47:48
    Michael Frolík (WPG) si teď připsal nevybíravý zákrok u mantinelu a bez protestu odchází na trestnou lavici. Rozhodčí pískají naražení na hrazení.
     
    47:48
    Tento zákrok odnesl ošklivě Nate Thompson, jenž značně otřesen odchází z ledu do útrob stadionu.
     
    48:39
    Tampa právě vstřelila branku!
    Rychle využitá přesilovka Lightning! Po střele St.Louise se puk dostal na modrou čáru, kde okamžitě pálil z první Victor Hedman. Jeho pokus zřejmě mířil mimo tři tyče, jenže v brankovišti nastavil do této střely svou hůl MARTIN ST.LOUIS a posílá tak svůj tým do vedení!
    Asistence: Victor Hedman, Teddy Purcell.
     
    49:32
    St.Louis se opět dostal do šance, tentokrát si na Pavelce v brance nepřišel.
     
    49:40
    St.Louis napotřetí, když pálil z mezikruží po skvělé přihrávce! Pavelec se proti němu stihl přesunout!
     
    49:49
    Ladd na druhé straně zahrozil z protiútoku, když se snažil překonat v ošemetné situaci brankáře Lindbacka. Ten dokázal po zákroku neposedný kotouč včas uschovat ve výstroji.
     
    50:16
    Salovu dělovku schoval do lapačky Pavelec.
     
    50:22
    A opět se hned po buly dostali ke střele hosté z Tampy. Tentokrát hasil Pavelec šanci Johnsona.
     
    51:29
    Cote propadl s pukem na útočné modré a Mark Scheifele mohl ujíždět sám na branku. Na poslední chvíli jej obránce Lightning obral o puk hokejkou.
     
    52:16
    Zákrok zápasu si nyní připisuje Ondřej Pavelec, který vychytal Nikitu Kučerova. Ten měl snad celou věčnost na to, aby si dobře rozmyslel, jak českého brankáře překonat. Zvolil dobrou kličku, jenže Pavelec se na brankovišti rozplácl jako ryba na suchu a skvělým zákrokem betonem zamezil jasné brance Bolts!
     
    53:14
    St.Louis s Palátem ujížděli do přečíslení a Palát dostal od kapitána Tampy nabídku na střelu z první. Puk mu ale sjel z čepele.
     
    53:33
    Závěr zápasu zatím patří Lightning, kteří naprosto kontrolují hru a jsou výhradně na puku.
     
    54:39
    Jets nahodili puk na branku s vidinou útočného buly, ale brankář Bolts dokázal ještě rozehrát.
     
    55:27
    Za podražení bude na trestné lavici dvě minuty pykat Victor Hedman (TBL).
     
    55:35
    Gudas zblokoval střelu a ihned vyhodil.
     
    55:52
    I na druhý pokus musí Jets zakládat akci od své branky.
     
    56:18
    Scheifeleho střela zblokována Coteem.
     
    58:03
    Purcell svou přihrávkou napříč pásmem nikho nenašel a Tampa se sama vyhostila z útočného pásma.
     
    58:29
    Trouba dostal přihrávku do jízdy a z pravého kruhu pálil na branku. Svatyni hostů se mu nepovedlo trefit.
     
    59:20
    Pavelec již odjel na střídačku a Jets hrají v šesti.
     
    59:34
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning se ihned po buly podařilo vyhodit puk, který k překvapení Winnipegu stihl ještě dobruslit MARTIN ST.LOUIS. Ten si tak připisuje již druhou branku v zápase, tentokrát do prázdné klece.
    Asistence: Matt Carle.
     
    59:41
    Eric Brewer (TBL) a Evander Kane (WPG) vyloučeni na pět minut za bitku. Brewer navíc inkasuje ještě dvě minuty za krosček, a tak si v závěru zápasu zahraje krátkou přesilovku domácí tým.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Zápas tak vyhrává zcela zalouženě Tampa Bay, která svého soupeře jasně přehrála i přestřílela. Po dvě třetiny byl stav utkání nerozhodný, ale v poslední části se herní propast mezi oběma celky prohlubila a dvěma brankami hosté rozhodli o svém vítězství v poměru 4:2.
     
    Statistiky

    Střely: 14:33
    Hity: 19:14
    Vyhraná vhazování: 35:41
    Zblokováné střely: 17:14.
     
    Tímto se s vámi loučím a u dalších on-line přenosů opět na počtenou. (04:54:43)

    David Motloch

    Branky a nahrávky: 17. Jokinen (Scheifele, Byfuglien), 25. Byfuglien (Wheeler, Pavelec) – 2. Filppula (Purcell, Killorn), 36. Palát (Kučerov, Killorn), 49. St.Louis (Hedman, Purcell), 60. St.Louis (Carle)


    Winnipeg Jets: Pavelec (Montoya) – Bogosian, Byfuglien, Enstrom, Pardy, Stuart "A", Trouba – Frolík, Jokinen "A", Kane, Ladd "C", Little, O'Dell, Sheifele, Setoguchi, Tangradi, Thorburn, Wheeler, Wright
    Tampa Bay Lightning: Lindback (Desjardins) – Hedman, Carle "A", Gudas, Salo, Brewer, Cote, Barberio – St.Louis "C", Johnson, Palát – Purcell, Filppula, Killorn – Pánik- Kučerov, Malone – Crombeen, Thompson "A"

    Rozhodčí: Joannette, Lewis – Barton, Nansen

    Diváci: 15 004
    bahis siteleri