Nijmegen – Den Haag 3:1 (kon.) | Cambuur – GA Eagles 2:0 (kon.) | Utrecht – Feyenoord 2:5 (kon.)
Ajax – Eindhoven 1:0 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
1:0 (0:0)
PSV Eindhoven
Neděle 19.01.2014, 16:30 • Amsterdam ArenA, Amsterdam (kapacita: 53 052 míst) • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    86
    A ještě jedno střídání: místo Adama Mahera si zahraje belgický mladíček Zakaria Bakkali.
     
    85
    Je to tak. Christian Poulsen nahrazuje Thulaniho Serera.
     
    83
    Další střídání hostujícího trenéra Cocuho. Ze hřiště odchází dnes poměrně nevýrazný Park Ji-Sung, zahraje si Oscar Hiljemark.
     
    80
    Tentokrát si už rychlonohý Memphis Depay vedl o poznání lépe. V pokutovém území Ajaxu si našel místo pro zakončení a poté vypálil tvrdě po zemi přesně do náruče brankáře Cillessena.
     
    76
    A hned vzápětí přichází změna také na straně Ajaxu. Odpracováno má pro dnešek střelec dosud jediného gólu Kolbeinn Sigthórsson, jenž přepustí své místo Dannymu Hoesenovi.
     
    75
    První střídání hostů je tady: ze hřiště odstupuje Bryan Ruiz, kterého nahradí Luciano Narsingh.
     
    73
    Davy Klaassen dostal vynikající pas ze středu hřiště, který si dokázal ve velké rychlosti zpracovat, jenže následné zakončení už mu nevyšlo úplně podle představ – míč poslal vedle.
     
    71
    Kolbeinn Sigthórsson je očividně při chuti. Nyní vypálil z voleje z hranice pokutového území a Zoet se musel činit, aby jeho tvrdou ránu vyrazil alespoň do strany.
     
    64
    Ajax právě vstřelil branku!
    Nádherná akce! Moisander pasem do strany našel Schöneho, který z první poslal míč do šestnáctky PSV. Tam se k němu probojoval KOLBEINN SIGTHÓRSSON a přesně umístěnou hlavičkou nedal Zoetovi šanci – 1:0.
     
    43
    Obrovská šance Ajaxu! Dobíhající Thulani Serero se dostal na hranici vápna k odraženému míči, ovšem nabídnuté příležitost nevyužil a svou přízemní ránu poslal kousek vedle tyčky.
     
    40
    Brankář Cillessen teď předvedl opravdu důležitý zákrok, jímž zmařil obrovskou příležitost Depayovi, který se už natahoval po míči.
     
    35
    Hned dvě zakončení na hostující straně: nejprve musel Cillessen likvidovat střelu Ruize z úhlu, krátce na to pálil zpoza vápna vysoko nad Schaars.
     
    28
    Tlak PSV pokračuje, z čehož rezultují další gólové příležitostí hostů. Tu poslední měl Bryan Ruiz, který pálil z otočky a z opravdu ostrého úhlu jen kousíček vedle vzdálenější tyčky.
     
    27
    Centr Willemse z levé strany usměrnil Depay lehkou tečí jen pár centimetrů vedle. Ajacieden měli opět velkou dávku štěstí.
     
    24
    Po závaru v blízkosti pokutového území Ajaxu se balon odrazil k volnému Jürgenu Locadiovi, který pálil přibližně z patnácti metrů opět těsně vedle tyče!
     
    16
    Nyní přišla obrovská šance Eindhovenu! Veltman nezvládl zpracování centru ze strany, díky čemuž se k balonu dostal nestřežený Locadia, jenž měl čas i prostor ke střele, přesto ale mířil těsně vedle tyčky.
     
    8
    Memphis Depay potáhl míč po levém křídle, poté si jej navedl do středu hřiště a z hranice vápna vystřelil po zemi. Cillessen stál na správném místě a jeho nepříjemný projektil lapil.

    Tomáš Honajzer

    Branky: 64. Sigthórsson


    Ajax Amsterdam: (4-3-3) Cillessen – Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen – Klaassen, Blind, Serero (84. Poulsen) – Schöne, Sighthórsson (76. Hoesen), Fischer.
    Náhradníci: Vermeer – Poulsen, Duarte, Bojan, Hoesen, Denswil, Riedewald.

    PSV Eindhoven: (4-3-3) Zoet – Arias, Bruma, Rekik, Willems – Maher (85. Bakkali), Park (83. Hiljemark), Schaars – Ruiz (75. Narsingh), Locadia, Depay.
    Náhradníci: Tytoń – Jörgensen, Narsingh, Bakkali, Brenet, Hiljemark, Hendrix.

    Rozhodčí: Kuipers – Boonman, Zeinstra.
    bahis siteleri