Guingamp – PSG 1:1 (kon.) | Ajaccio – Sochaux 1:1 (kon.) | Montpellier – Nice 3:1 (kon.)
Nantes – Remeš 0:0 (kon.) | Valenciennes – Lorient 1:1 (kon.)
konec
AC Ajaccio
1:1 (1:0)
FC Sochaux
Sobota 25.01.2014, 20:00 • Stade François Coty, Ajaccio • Francouzská Ligue 1 Uber Eats
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy nashledanou.
     
    Remíza byla zaslouženým výsledkem v utkání, které bylo hlavně o bojovnosti. Bohužel pro oba celky prakticky nic neřeší, z posledních dvou míst je totiž tenhle výsledek neodlepí. Pořádně hořkou pilulku pak museli spolknout především domácí – z vůbec poslední možné akce soupeře totiž ve třetí minutě nastavení inkasovali na 1:1.
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Sochaux vstřelilo branku!
    Za pět minut dvanáct. Úplně poslední možnost celého zápasu hosté proměnili v branku a v ten moment zraněný domácí kapitán Cavalli na lavičce myslel, že snad sní celou trávu ze hřiště. Jednoduše – závěrečný centr z rohového čtvrtkruhu od Fraua skončil i díky lehké teči Ayewa na hranici malého vápna u volného VINCENTA NOGUEIRY, jenž v klidu zacílil do prázdné branky. Asistence: Jordan Ayew.
     
    90+2
    Všechny míče, které nyní dostanou hráči Ajaccia na nohu, odkopávají co nejdál od své branky. Logicky – do konce utkání zbývají jen desítky vteřin.
     
    90
    Rozhodčí Duhamel nastavuje tři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu AC Ajaccio: ze hřiště odchází Aboubacar Demba Camara, přichází Dennis Oliech.
     
    88
    Sochaux v závěru navyšuje tlak! Nogueira na pravé straně chytře podržel balón a ve vhodnou chvíli ho posunul do středu pole na Poujola. Ten vyslal pořádně nebezpečnou a nepříjemně tečovanou dělovku, kterou Ochoa vyrazil jen s vypětím všech sil.
     
    86
    Velký závar před brankou Ajaccia po rohovém kopu Fraua! Teď měli domácí velké štěstí, že se defenzíva semkla a celou situaci nakonec vyřešila – konkrétně Bonnart, jenž rázným odkopem poslal balón do bezpečí.
     
    84
    Camara dostal balón k levé lajně, odtud však neměl proti žluté přesile šanci. Teď se navíc domácí hráč ocitá na zemi, přece jenom dostal úder zezadu přes kotníky.
     
    83
    ... Frau to vymyslel moc dobře! Poslal prudký a kroucený centr do vápna z levé strany, který byl zároveň jakousi střelou. A Ochoa musel míč vyrazit do zámezí.
     
    82
    Hostům se čas stále krátí a krátí, přitom ofenzíva stále zůstává na mrtvém bodě. Mayuka vybojoval standardku, tak co teď...?
     
    80
    Přesnější centry, to je velká slabina hráčů Sochaux. Potvrzují to snad všichni, včetně Faussuriera, jehož pas zase našel jen dobře postaveného protihráče.
     
    79
    Ofsajd – odmávaný a odpískaný. Mayuka se zase zlobí, ale musí svého podnikání prostě nechat. Napětí se na stadionu stupňuje. Troufám si tvrdit, že pokud AJA vstřelí ještě jednu branku, bude se radovat z vítězství.
     
    77
    Střídání v týmu FC Sochaux: ze hřiště odchází Marco Ilaimaharitra, přichází Sanjin Prcić.
     
    76
    FCSM se i nadále snaží zoufale útočit. Obrana Ajaccia zatím funguje velmi dobře, ve druhé půli zatím nedovolila soupeři dostat se ani jednou k blízkosti Ochoy.
     
    73
    Nůžkami se nyní pokusil zakončit Camara! Tahle akce konečně nabídla jakési vzrušení. Eduardo dokázal poskakující balón dostat na Camaru, jenž střílel přes Carlaa. Brankář Pouplin však v klidu chytil, pokus zamířil jen doprostřed jeho svatyně.
     
    72
    Ajaccio je nyní aktivnější, i když v ofenzívě se nemůže prakticky prosadit ke střele na bránu. Domácí se dopouštějí hodně faulů, jako nyní v případě Ayewa.

    Patrik Sandev

    Branky: 8. André (Mostefa) – 90+3. Nogueira (J. Ayew)

    Karty:   39. Ilaimaharitra (SOC)


    AC Ajaccio: Ochoa – Hengbart, Zubar, Tonucci – Mostefa, Goncalves (66. Nadeau), Faty, André, Bonnart – Cavalli (40. Camara, 89. Oliech), Eduardo.
    Náhradníci: Sissoko – Nadeau, Remiti, Oliech, Camara, Ait Yahya, Moracchini.

    FC Sochaux: Pouplin – Faussurier, Sunzu, Carlão, Boumal – J. Ayew, Ilaimaharitra (77. Prcić), Nogueira, Poujol, Roudet (46. Frau) – Bakambu (55. Mayuka).
    Náhradníci: Cros – Peybernes, L. Zouma, Eickmayer, Prcić, Mayuka, Frau.

    Rozhodčí: Duhamel – Grosbost, Lang
    bahis siteleri