Havlíčkův Brod – Šumperk 2:1 (kon.) | Motor ČB – Kadaň 0:3 (kon.) | Olomouc – Litoměřice 6:0 (kon.)
Třebíč – Havířov 3:2 (po pr.) | Mladá Boleslav – Beroun 4:3 (po pr.) | Most – Benátky n/J 1:8 (kon.)
Ústí n/L – Jihlava 4:3 (kon.)
konec
HC Olomouc
6:0 (3:0, 2:0, 1:0)
HC Stadion Litoměřice
Sobota 25.01.2014, 17:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.300 míst. • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    HC STADION LITOMĚŘICE:
    Stadion Litoměřice prožívá nejlepší sezónu od svého postupu do první ligy, což bylo v roce 2007. Momentálně se Kališníci nachází na páté pozici v tabulce, když ve 42 duelech získali 70 bodů a je téměř jisté, že se poprvé podívají do vyřazovací části. Na poslední postupovou, tedy osmou, příčku má Stadion náskok 13 bodů. Minulý zápas sice Litoměřicím nevyšel, narazily totiž na lídra soutěže z Mladé Boleslavi (2:3), předtím však za sebou měly třízápasovou sérii výher. Shodou náhod by se klidně oba dnešní soupeři mohly potkat v prvním kole play-off.

    Poslední tři utkání Olomouce:
    Litoměřice- Most 4:2
    Ústí nad Labem – Litoměřice 4:6
    Litoměřice- Mladá Boleslav 2:3

    Nejproduktivnější hráči Olomouce:
    Miloslav Čermák – 45 bodů (25+20), 42 zápasů
    Martin Novák – 27 bodů (9+18), 42 zápasů
    Jaroslav Hašek – 24 bodů (6+18), 42 zápasů
     
    HC OLOMOUC:
    Hanáci patří dlouhodobě ke špičce, a ani v tomto ligovém ročníků tomu není jinak. Mora je momentálně na druhé pozici ligové tabulky, aktuálně však Kohouty trápí problémy s defenzívou, ve které je však v pohledu na celkové prozatímní hodnocení sezóny nejlepší v celé soutěži. Za poslední dva zápasy to však dokázali kompenzovat svou vysokou gólovou potencí. V zápasech se Šumperkem (8:5) a Kadaní (4:5 pr.) inkasovala Olomouc deset branek, přitom takové množství branek předtím dostala v devíti zápasech. Další potíží jsou zranění, na dlouhou dobu Kohouti ztratili Jiřího Řípu, Jakuba Bartoně. V minulém zápase navíc nehrál Tomáš Houdek a nedohrál Roman Rác. Na co se však může Mora spolehnout je hra na domácím ledě, na kterém prohrála za celou sezónu jen třikrát.

    Poslední tři utkání Olomouce:
    Třebíč – Olomouc 0:7
    Olomouc – Šumperk 8:5
    Kadaň – Olomouc 5:4 pr.

    Nejproduktivnější hráči Olomouce:
    Denis Kindl – 39 bodů (13+16), 42 zápasů
    Jan Knotek – 34 bodů (16+18), 42 zápasů
    Radim Kucharczyk – 33 bodů (11+22), 42 zápasů
     
    Vítejte u sledování utkání 43. kola první ligy, ve kterém se spolu střetnou mužstva druhé Olomouce a pátých Litoměřic. Sobotní souboj začíná na olomouckém zimním stadionu v 17:00, buďte s námi u toho!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Halász (Vošvrda) – Cartelli, Ondrušek (C), Janáček, Jaroměřský, Drtil, Staněk, Kadela – Pekr, Kindl, Matuš – Kucharczyk, Herman, Selingr – Diviš, Knotek, Vodný – Heža.

    HC Stadion Litoměřice: Král (Přikryl) – Žovinec, Kolář, Drábek, Husák, Šulc, Míka – Budinský, Koudelka, Čermák – Novák, Bahenský, Hašek – Bajaruns, Rubeš, Švagrovský – Racek, Z. Doležal.

    Rozhodčí: Talpa – Štětina D., Štětina J..
     
    Oba celky už nastupují na ledovou plochu, za pár okamžiků může utkání začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Cartelliho nahození na Matěje Pekra se od hole druhého jmenovaného odráží do ochranné sítě za brankářem Králem.
     
    00:52
    V první minutě se ani jeden z celků do šance nedostal, na ledě už jsou druhé formace.
     
    01:19
    Bahenský se dostal s pukem až do útočného pásma, jeho střela přes obránce se odrazila od zadního mantinelu zpět před branku. Kadela však zasáhl včas.
     
    02:03
    Po závaru, který byl chvíli před brankářem Halászem, se ke střele dostal ještě Žovinec. Na tu ale domácí gólman dobře viděl.
     
    02:30
    Ani Knotkovi se nyní nepovedlo zpracovat puk podle představ, proto jsou u kotouče zase hostující hráči.
     
    03:36
    Doležal se dostal s pukem na holi zpoza branky až mezi kruhy, odkud vyslal na Halásze jedovatou střelu, která mířila mezi betony, ty ale olomoucký strážce svatyně včas sklapl k sobě.
     
    04:19
    První zákrok v utkání si připisuje i Tomáš Král, Jaroměřského střela od modré čáry jej ale příliš vystrašit nemohla.
     
    04:50
    Radim Kucharczyk dlouho vymýšlel za brankou Krále, komu nahráje. Nikdo ze spoluhráčů mu však nenajel do dobré střelecké pozice. Litoměřice se v pohodě tomuto útoku ubránily.
     
    05:32
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Michal Vodný předal za brankou Litoměřic puk na RICHARDA DIVIŠE, který si s kotoučem na holi vyjel až před branku, kde hostujícího brankáře překonal ránou mezi chrániče. Asistence: Michal Vodný.
     
    06:34
    Jeden z hostujících hráčů se ve středním pásmu chtěl dostat k puku, ovšem v cestě mu překážel čárový sudí. Proto se tak do protiútoku dostal Pekr, který však se střelou nad vyrážečku neuspěl. Branku nedal ani poté, co se snažil Krále překonat prostrčením puku kolem tyčky.
     
    08:11
    Do dobré šance se dostával Knotek, puk mezi kruhy mu však sjel z hole. Proto se Litoměřičtí chopili kotouče, jejich rozehrávka se jim ale nepovedla, skončila pouze na zakázaném uvolnění.
     
    08:37
    Nejproduktivnější hráč Stadion Miloslav Čermák byl chvíli nehlídaný v prostoru mezi kruhy, nakonec se ale puk dostal na modrou čáru, kde už měl napřaženo Novák. Halász v tu chvíli měl ale před sebou dobrý výhled.
     
    08:47
    První vyloučení zápasu má na svědomí Radim Kucharczyk (OLO), který se provinil sekáním.
     
    09:19
    Po nepovedené kombinaci hostů se ke kotouči dostal Pavel Selingr, který vší silou odpaluje puk až k brankáři Tomáši Královi.
     
    10:05
    Miloslav Čermák se dostal ke střele z pravého kruhu, jeho rána nepostrádala tvrdost, přesnost však ano. Halászova lapačka tak nakonc zasahovat nemusela.
     
    10:47
    Olomoučtí první početní nevýhodu v duelu přežili, Litoměřice se téměř do žádné šance nedostaly.
     
    11:12
    Litoměřice jsou v dosavadním průběhu utkání o něco aktivnější, zatím však svůj tlak nedokáží přetavit v branky.
     
    12:14
    Drtil dlouho přemýšlel, co v obranném pásmu udělá s pukem. Nakonec jej však ve střední pásmu ztratil, Hašek se ale do šance nedostal, byl totiž obklíčen dvojící Olomouckých.
     
    12:28
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Mora zatím vytěžila téměř z minima maximum! Druhý gól olomouckého mužstva vstřelil MICHAL VODNÝ, který v situaci dva na jednoho obdržel nahrávku od Knotka a střelou do levého horního rohu nedal Královi šanci zasáhnout. Asistence: Jan Knotek, Richard Diviš.
     
    13:24
    Čermákova rána z levého kruhu nadělala Halászovi problémy, málem se k teči dostal i Švagrovský.
     
    14:03
    Švagrovský se nyní už ale k příležitosti dostal! Z pravého kruhu ho však parádně svou lapačkou vyčapal Tomáš Halász, který si užívá ovace publika.
     
    14:45
    Třetí formace Hanáků je zatím tou nejaktivnější, co se domácího celku týče. Tentokrát se po puku natahoval Knotek, Král ale nakonec předvést zákrok nemusel.
     
    15:35
    Čermák se dnes prezentoval snad již třetí střelou, ale ani tentokrát se nakonec nedostala až k brance. Kadela ji toziž svými chrániči zblokoval.
     
    16:15
    Halász je zatím naprosto bezchybný, puk mu za záda neprošel ani po tvrdé střele z pravého kruhu. Kotouč nakonec přitiskl ke své vyrážečce.
     
    17:25
    Další rána, kterou musel Halász likvidovat, vyšla z hole Nováka. Domácí však i nyní nedopustil, aby byl překonán.
     
    17:35
    Olomoučtí mají možnost první přesilové hry. Za sekání usedá na trestnou lavici Jakub Šulc (LTM).
     
    18:22
    Po sérii nahrávek vystřelil na branku Krále Jiří Ondrušek, hostující brankář ale neměl s chycením této rány sebemenší problém.
     
    18:49
    Další ránou se prezentoval Tomáš Drtil, jeho bomba se odrazila od Králových betonů ke Knotnovi, ten už ale neměl čas na to, aby dorazil. Brankář Litoměřic včas zasáhl.
     
    19:35
    Ani Mora první přesilovou hru využít nedokázala.
     
    19:48
    Olomouc právě vstřelila branku!
    V přesilové hře sice Olomouc neuspěla, ve hře pět na pět už ale Kohouti udeřili. Na rozdíl tří branek dává dvanáct vteřin před koncem první části MATĚJ PEKR. Ten se dostal k odraženému kotouči mezi kruhy a střelou zápěstí trefil volné místo nad lapačkou Tomáše Krále. Asistence: Denis Kindl, Radim Matuš.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Olomouc vede po první třetině nad Litoměřicemi 3:0, i když tento stav zatím tak úplně neodpovídal průběhu celé první části. Mora si ale zásluhou Diviše, Vodného a Pekra vybudovala tříbrankové vedení. Hanáci tak mají slušně našlápnuto k tomu, aby tento duel dotáhli do vítězného konce.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:44
    Zdeněk Bahenský mohl na začátku druhé části hned snížit! Bahenský vypálil z levého kruhu, Halász svou lapačkou pouze promáchl a puk skončil na spojnici!
     
    21:18
    Na druhé straně naopak dostal hodně prostoru Jaroměřský, jeho střela však skončila pouze v lapačce Tomáše Krále.
     
    22:05
    Halász musel být znovu v pozoru, na pravém křídle se totiž k razantní střele dostal Švagrovský, domácí brankář ale dokázal černou gumu zkrotit na své hrudi.
     
    23:10
    Litoměřicím se nepodařilo rozehrát podle představ, píská se zakázané uvolnění a vhazovat se bude před Králem.
     
    23:42
    Matěj Pekr dnes už jeden gól dal a je stále při chuti. Tentokrát se samostatnou akcí prokličkoval až k levému kruhu, odkud však trefil jen rameno brankáře Stadionu.
     
    24:52
    Roman Kadela (OLO) jednoho z hostujících hráčů zastavil nedovoleným způsobem, za podražení dostává dvě minuty.
     
    25:47
    Litoměřice se dlouhou dobu nemohly dostat přes útočnou modrou, krátkou akci nakonec zakončil Žovinec. Jeho ránu ale Halász vykop svým levým betonem.
     
    26:52
    Hosté kromě jedné střely více šancí neměly, proto se Mora téměř s naprostým klidem ubránila.
     
    27:14
    K Bahenskému se odrazil kotouč do prostoru levého kruhu, před sebou měl půlku odkryté branky, Halász však na poslední chvíli dokázal dát do dráhy puku svou vyrážečku.
     
    28:00
    Švagrovský byl dalším hráčem, který zaměstnal Halásze. Ten vyrazil puk za branku, stejný hráč poté ještě nahazoval do brankoviště, nikdo v modrém dresu ale na kotouč nedosáhl.
     
    28:40
    Martin Koudelka měl na hokejce první branku Litoměřic. Ten se dostal ke střele v situaci tři na jednoho, kdy Mora v obraně propadla, Halász je ale k nepřekonání! Navíc jsou tu však další trable pro Moru. Ondrušek se "rozplácl" o zadní mantinel a na střídačku kulhá za pomoci spoluhráčů.
     
    29:45
    Hostující mužstvo je v posledních minutách o něco lepší, ovšem stále se nula na světelné tabuli v jedničku nezměnila.
     
    30:00
    Velkou rychlost nabral podél levého hrazení Knotek, ten se prodral až ke střele, puk však těsně minul levou tyčku Královy klece.
     
    31:03
    Nyní musel své kvality znovu ukázat olomoucký brankář, Drábkova rána zaduněla o betony.
     
    31:34
    Matuš se prodral ke kotouči, který následně zpoza branky nahrál na Matěje Pekra, ten ale druhou branku v utkání nepřidal.
     
    31:53
    Halász musel čelit dalšému nájezdu ze strany hostů, i tentokrát však celou situaci ustál, i když od protihráče zřejmě zchytal nějakou ránu. Vypadá to ale, že slovenský brankář bude bez problémů dál pokračovat.
     
    32:33
    Herman předal puk na Kucharczyka, ten si ale kotouč v mezikruží nezpracoval úplně ideálně, proto olomoucký veterán mladíka v hostující brance neohrozil.
     
    33:35
    Olomoucké čeká přesilová hra, na trestné lavici už sedí Lauris Bajaruns (LTM). Drtil dostal od lotyšského hráče úder vysokou holí, navíc se objevila na tváři olomoucké hráče krev, proto svítí na světelné tabuli čtyři trestné minuty!
     
    34:19
    První minuta dlouhé přesilovky se zatím Hanákům nedaří, Litoměřice se dokázaly dvakrát za sebou osvobodit.
     
    34:47
    Kadelova rána se odrazila od jednoho z olomouckých hokejistů jen mimo tři tyče hostující klece.
     
    35:10
    Selingr dlouho míchal kotoučem, čekal až se mu Kucharczyk pohne do ideální střelecké pozice. Puku se ale nakonec zmocnili hosté a vyhazují zase až k Halászovi.
     
    36:15
    Ze strany Olomouce se zatím nejedná o úplně vydařenou přesilovku.
     
    36:38
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Dlouhou dobu se Olomouci nedařilo, ovšem jeden gól z přesilovky nakonec padl. DENIS KINDL si parádně vyjel s kotoučem na holi na levý kruh, odkud vymetl přesně levý horní růžek Královy branky! Asistence: Tomáš Drtil, Matěj Pekr.
     
    37:16
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A vzápětí je tu další branka Olomouce, o kterou se postaral JAKUB HERMAN! Ten dostal přesný pas před branku od Radima Kucharczyka a střelou nad vyrážečku Tomáše Krále dává pro soupeře nepopulárního "bůra". Asistence: Radim Kucharczyk, Roman Kadela.
     
    39:01
    Probíhá poslední minuta druhé části.
     
    39:37
    Litoměřice vypadají hodně zaskočeně. Pětibranková ztráta je už opravdu velkou náloží.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Na branku se muselo ve druhé třetině dlouho čekat, nakonec se však olomoucká plecharéně mohla radovat ze dvou gólů v brance Stadionu. V čtyřminutové přesilovce Mory se prosadil parádní ránou Denis Kindl, na kterého vzápětí navázal i Jakub Herman.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:35.
     
    Střely na branku po dvou třetinách:
    OLO: 20
    LTM: 23
     
    Do třetí třetiny nastoupí v brance Litoměřic Petr Přikryl.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Dnes velice aktivní Čermák zatím nemá štěstí, ani tentorát se jeho střela nedostala až k brankáři Olomouce, Cartelli ji totiž zblokoval do bezpečných míst pro své musžvo.
     
    41:10
    Kucharczykovo nahození, které mělo směřovat na Hermana sice nenašla adresáta, Litoměřičtí se však provinili zakázaným uvolněním, a tak se bude vhazovat před Přikrylem.
     
    41:38
    Drábkovu nepříliš razantní střelu dokázal v leže tečovat Švagrovský, puk se ale nakonec odrazil do ochranné sítě.
     
    42:14
    Litoměřice se ještě nechtějí vzdát, Halász si teď v krátkém časovém sledu musel připsat dva zákroky. Puk se ani tentokrát za jeho záda nedostal.
     
    42:52
    Dnešní utkání sleduje 951 diváků.
     
    43:24
    Diviš se prokličkoval v útočné třetině na pravý kruh, odtud střílet nemohl, protože byl v špatném úhlu, proto nahrával. Ale Knotek se k puku nedostal.
     
    44:15
    Jeden z hráčů Stadionu vyslal na Halásze velice tvrdou střelu, domácí brankář ji vyrazil maskou. Jen pro zajímavost, letos už kvůli podobné situaci musel Halász kupovat druhou masku.
     
    45:19
    Čermák a jeho další střela, jenže stejně jako další jeho projektil však minul tři tyče Hanáků.
     
    46:19
    Fantastická akce vpodání Mory, na jejíž konci byl Knotek, v předbrankové blízkosti ale nedokázal procedit kotouč přes výstroj hostujícího gólmana.
     
    46:58
    Hned dva hráči míří na trestnou lavici. Za hrubost je vyloučen Denis Kindl (OLO), který inkasoval trest za hrubost, hostující Václav Drábek (LTM) se provinil držením protihráče.
     
    47:49
    Bahenský se dostával do šance, Drtilovi se však povedlo kmenového hráče Sparty odzbrojit. Bahenský pak domácímu hráči uštědřil pár ran, rozhodčí však nevylučuje.
     
    48:58
    Oba vyloučení hráči hrají v pěti, Kindl i Drábek opustili trestnou lavici.
     
    49:20
    Olomouc právě vstřelila branku!
    I Petr Přikryl už musí tahat puk ze své sítě! JAN JAROMĚŘSKÝ dostal nabito na modrou čáru, tam se napřáhl, jak jen to šlo, a dělovou ránou pošesté v utkání rozvlnil hostující síť. Asistence: Denis Kindl, Matěj Pekr.
     
    50:13
    Kucharczyk se mohl také zapsat do střelecké listiny, v tisíciprocentní, kdy mu spoluhráč poslal přihrávku do druhé vlny, měl před sebou naprosto odkrytou branku! Kucharczyk ale minul!
     
    51:17
    Několik velkých šancí v podání Olomouce. První formace doslova zamčela Litoměřice v jejich obranném pásmu, jak Knotek, tak Vodný ale ve velkých šancí další gól svého celku nepřidali.
     
    51:59
    Po dlouhé době si musel připsat zákrok i Halász, Hrubeš vyslal na slovenského brankáře ve službách Mory střelu od modré čáy, v pohotovosti byl levý beton domácího gólmana.
     
    53:10
    Jaroměřský si vzal puk už ve své vlastní třetině, dojel s ním až do pásma Stadionu, ovšem tam kotouč ztratil a hosté mířili do třetiny Olomouce v přečíslení. Nakonec Halász zasahovat nemohl.
     
    53:51
    V další dobré šanci se ocitl Bahenský, Halász je ránu vyrazil jen před sebe, kde už za něj dobrou práci odvedl Roman Kadela.
     
    54:28
    K sedmé brance Mory měl blízko Knotek, ten ale Divišovu nahrávku nedokázal proměnit v gól. Přikryl byl včas na svém místě a pomocí hokejky navíc odpálil kotouč do bezpečí.
     
    55:20
    Vypadá to, že utkání se nebude jen tak dohrávat, i přes výsledek, jaký nyní na světelné tabuli svítí, se oba celky snaží být aktivními.
     
    56:30
    Olomouc se usadila v pásmu Litoměřic, zatím však na Přikryla nemířila žádná střela.
     
    57:11
    Ještě je tu jedna přesilovka pro Moru. Ve svém kličkování byl zahákován Michal Vodný. Tím, kterým se provinil nedovoleným zákrokem, byl hostující kapitán Jaroslav Hašek (LTM).
     
    57:47
    Po sérii nahrávek měl puk doputovat od Vodného na Knotka, ten byl ale včas odzbrojen, a proto se ke střele nedostal.
     
    58:49
    V oslabení se s trochou štěstí mohl dostat do pniku Čermák, Cartelli měl ale k puku přeci jen o něco blíže, proto se nyní Halász nemusel strachovat.
     
    59:30
    Probíhá poslední půlminuta utkání, domácí teď mají hlavní úkol. Nedostat branku. Halász míří za svou sedmou nulou v sezóně.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Gólové hody na olomouckém zimním stadionu jsou u konce. Mora nad Litoměřicemi vítězí jednoznačně 6:0. O jedinou branku ve třetí periodě se postaral domácí Jaroměřský. Mora dala během posledních čtyřech zápasů 25 branek! Halász vychytal sedmé čisté konto v probíhajícím ligovém ročníku! (19:04:32)
    Marken.cz

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 6. Diviš (Vodný), 13. Vodný (Knotek, Diviš), 20. Pekr (Kindl, Matuš), 37. Kindl (Drtil, Pekr), 38. Herman (Kucharczyk, Kadela), 50. Jaroměřský (Kindl, Pekr)


    HC Olomouc: Halász (Vošvrda) – Cartelli, Ondrušek (C), Janáček, Jaroměřský, Drtil, Staněk, Kadela – Pekr, Kindl, Matuš – Kucharczyk, Herman, Selingr – Diviš, Knotek, Vodný – Heža.
    HC Stadion Litoměřice: Král (41. Přikryl) – Žovinec, Kolář, Drábek, Husák, Šulc, Míka – Budinský, Koudelka, Čermák – Novák, Bahenský, Hašek – Bajaruns, Rubeš, Švagrovský – Racek, Z. Doležal.

    Rozhodčí: Talpa – Štětina D., Štětina J.

    Diváci: 951
    bahis siteleri