NY Islanders – NY Rangers 1:2 (kon.) | Edmonton – San Jose 3:0 (kon.) | Vancouver – Chicago 2:5 (kon.)
konec
New York Islanders
1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
New York Rangers
Čtvrtek 30.01.2014, 01:30 • Yankee Stadium, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť! Dnes nás na programu čeká velice zajímavý a dlouho očekávaný duel mezi městkými rivaly – Rangers a Islanders. To by samo o sobě ještě takový náboj nevzbuzovalo, ale hlavním faktorem tohoto duelu bude bezesporu otevřené nebe, pod kterým se dnes oba celky proti sobě utkají. Toto sváteční utkání má tak o atmosféru a vyjímečnost předem postaráno!
     
    New York Rangers

    Zdálo by se, že budou mít Rangers před tímto zápasem drobnou výhodu. Pod otevřeným nebem už totiž svěřenci trenéra Alana Vigneaulta letos hráli, když si připsali přesvědčivé vítězství nad New Jersey. To vše na tom stejném stadionu, na kterém se dnes odehraje další vyjímečný zápas. Ten by měl být jiný především v teplotě, když by se mělo výrazněji ochladit. Rangers, kteří vyhráli 12 z posledních 18 utkání tak neočekávají stejný průběh událostí jako ve svém prvním letošní zápase pod otevřeným nebem.

    "Bude to úplně o něčem jiném," je si jistý útočník Chris Kreider. "Myslím, že se budou podmínky v zápase hodně měnit. Můžeme si vzít hodně zkušeností z předešlého zápasu proti New Jersey, ale tenhle zápas může být úplně jinačí. Takže vyhraje více přizpůsobivý tým."
     
    New York Islanders

    Středeční zápas bude jistě jedním z vrcholů sezóny pro oba týmy, zároveň se však pro mužstva z New Yorku jednou o jakousi mezizastávku. Stejní soupeři se totiž proti sobě střetnou o dva dny později. Bodový rozdíl mezi oběma celky je devět bodů, Islandres tak mohou téměř polovinu tohoto deficitu smazat. Přestože se tak pro družinu trenéra Jacka Capuana bude jednat především o hokejový svátek, nesmí se nechat unést atmosférou zápasu a získat dva body.

    "Nemyslím si, že to pro nás bude faktor, který by nás nějak zmátl a rozboural naší hru," tvrdí obránce Andrew MacDonald. "Hrajem proti Rangers, jsou před námi v divizi a jsou to naši rivalové. Je tedy hodně důvodů, proč se na tento zápas extra připravit. Takže si nemyslím, že bychom se nechali ovlivnit atmosférou," uzavírá obránce Islanders.
     
    Kdo je ve formě?

    Útočník Rangers Rick Nash je ve skutečné střelecké formě, když si hned v 11 posledních utkáních uržel průměr branky na zápas, pětkrát dokázal navíc skórovat v řadě. Na druhé straně ladí podobnou útočnou formu Kyle Okposo, který momentálně drží sérii šesti bodů v řadě (4+7).
     
    Zranění

    Oba týmy hlásí téměř kompletní soupisku, z čehož se hráči rozhodně velmi těší, zvláště díky události zápasu pod otevřeným nebem. Přesto na obou stranách existují hráči, kteří o tento okamžik přijdou. Na straně Rangers se jedná o útočníka Dereka Dorsetta. Na listině zraněných hráčů hlásí Islanders Travise Hamonica (blíže nespecifikované zranění v horní části těla). Návrat tohoto hráče zatím není dopředu jasný.
     
    Tito městští rivalové na sebe ve středu narazí již počtvrté v sezóně, tentokrát se však proti sobě střetnou na vyprodaném svatostánku Yankee Stadium, který se tak stane součásti akce zvané: "2014 Coors Light NHL Stadium Series." Vzájemnou rivalitu oba týmy podpoří v pátek, kdy se proti sobě utkají popáté a naposled v letošní základní části NHL.
     
    Československá stopa v utkání

    V týmu Rangers bychom Čecha či Slováka hledali marně. Na druhé straně nalezneme hned dvě jména. Jedná se o slovenského útočníka Lubomíra Višňovského a českého obránce Radka Martínka.

    Lubomír Višňovský (NYI) – 9 zápasů, 1 gól, 1 asistence, +- 4
    Radek Martínek (NYI) – 13 zápasů, 0 gólů, 3 asistence, +- 4
     
    Yankee Stadium

    Letos se na tomto krásném stadionu odehraje již druhý zápas pod otevřeným nebem. V obou kláních se představí místní New York Rangers, kteří zde už stihli porazit výsledkem 7:3 velkého rivala z New Jersey.

    Yankee Stadium je baseballový stadión patřící především místním MLB New York Yankees. Nachází se v městském obvodu Bronx. Otevřen byl teprve poměrně nedávno – v roce 2009. Cena této stavby se vyšplahala na 1,5 miliardy amerických dolarů a tento architektonický skvost pojme bezmála 52 325 diváků.
     
    Začátek zápasu se, jak už to u podobných akcí bývá, o trochu protáhne. Na diváky se zatím dostává předzápasový program, který mimojiné zahrnuje i zpěvácké vystoupení.
     
    Oba týmy už si razí cestičku na ledovou plochu v dresech určených na přesně tento okamžik.
     
    Na Yankee Stadium už zní americká hymna, za pár okamžiků zápas odstartuje!
     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: Nabokov (Poulin) – Carkner, Hamonic, Hickey, MacDonald "A", Martínek, Strait, Višňovský, Dee Haan – Bailey, Boulton, CIzikas, Clutterbuck, Grabner, Martin, McDonald, Nelson, Nielsen, Okposo "A", Regin, Tavares "C", Vanek

    New York Rangers: Lundqvist (Talbot) – Falk, Girardi, Klein, McDonagh, J. Moore, Staal "A", Stralman – Boyle, Brassard, Callahan "C", Carcillo, Hagelin, Kreider, D. Moore, Nash, Pouliot, Richards "A", Stepan, Zuccarello.
     
    Nástupní brankáři: Henrik Lundqvist (NYR) a Jevgenij Nabokov (NYI).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    První zákrok si připisuje Henrik Lundqvist, Islanders drží pásmo.
     
    00:53
    Rangers puk raději vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    01:31
    Richards obral protihráče za brankou o puk, který okamžitě posílal na modrou čáru, ale Nabokov zakročit nakonec nemusel.
     
    02:05
    Grabner mohl s pukem mezi kruhy nepříjemně pálit na branku, ale ve shluku hráčů se nakonec ke střele nedostal.
     
    02:35
    Carcillo si dobře vybruslil do útočného pásma a svižnou střelou provětral lapačku Nabokova.
     
    03:02
    Hra se opět přestěhuje před Nabokova, když se nyní útočníci Islanders nedohodli na kombinaci.
     
    03:24
    Brad Richards (NYR) vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    03:56
    Rangers zatím v oslabení nemuseli řešit žádnou nepříjemnou situaci, puky stíjahí včas vyhazovat.
     
    04:33
    Višňovský s Tavaresem si připsali za jedno střídání sadu střel, ale všechny tlikvidovali buďto obránci Rangers, anebo brankář Lundqvist.
     
    05:17
    Jezdci opět vyhazují a toto oslabení již přežijí.
     
    05:34
    Hosté v plném počtu.
     
    06:50
    Po sérii nepřesností na obou stranách rozhodčí přerušuje hru a následuje komerční přestávka,
     
    07:37
    Puk drží hráči Islanders, ale jen těžce se dostávají do útočné třetiny.
     
    08:40
    Martinova střela z úhlu sražena mimo hřiště.
     
    09:34
    Nash využil menší chyby v rozehrávce soupeře a ihned pálil na vrchol kruhu na branku. Nabokov si proti němu dobře povyjel a skvělým zákrokem nedovolil prostor na pochybnosti.
     
    10:12
    Ostrované nyní získali po vysokém forčekingu útočné pásmo, stále se však nemohou dostat na dostřel Lundqvista.
     
    10:30
    Další útočný výpad Islanders kazí ofsajd.
     
    11:01
    Carcillo pálil z pravého kruhu do betonu Nabokova.
     
    11:58
    Ani Okposo neslaví úspěch po nahození z rohu kluziště na branku, Islanders ztrácí útočné pásmo.
     
    13:02
    Z opakovaných záběrů je vidět, že Ostrované se snaží tvořit útočný tlak nahozenými kotouči, které ovšem ve většině případech sbírají obránce Rangers.
     
    14:09
    Pouliot už nahrával obránci na modré na střelu z první, ale přihrávku zachytil protihráč, který se puku okamžitě zmocnil.
     
    15:09
    Carcillo na kruhu s pukem pouze promáchl a do protiútoku míři soupeř.
     
    15:50
    Stepanova střela do branky nevedla.
     
    16:00
    Vanek prověřil rychlý beton Lundqvista, který se proti jeho střele z mezikruží musel vytáhnout!
     
    16:28
    Hned na druhé straně ujížděl Nash, který byl sice tísněn hned dvěmi obránci, přesto dokázal z otočky bekhendem vystřelit. Nabokov si však hravě poradil.
     
    17:57
    Mats Zuccarello (NYR) vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    18:05
    Tavaresova střela zblokována obráncem Rangers a hosté vyhazují.
     
    18:39
    Po vyhraném souboji u mantinelu Rangers opět vyhazují.
     
    19:32
    Clutterbuck provedl s pukem rychlou otočku kolem branky a Nelson dorážel puk v brankovišti. Lundqvist rozplácl své betony, což na vykrytí prostoru stačilo!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina příliš mnoho vzrušujících momentů nepřinesla. Oba týmy se spíše rozkoukávaly a na nějaké útočné hody si diváci budou muset počkat minimálně do příští třetiny. V první části jsme neviděli jedninou vyloženou šanci, jen pár zajímavých příležitostí, které byly ovšem pro oba brankáře lahůdkou. Stav je tak nerozhodný – 0:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 02:42.
     
    Statistiky po první třetině

    Střely: 10:6
    Hity: 6:7
    Vyhraná vhazování: 14:10
    Zblokované střely: 5:5
    Trestné minuty: 0:4
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Tavares si rychle přehodil puk na forhend a střílel z dobré pozice, mířil však těsně vedle.
     
    21:05
    Hned z protiútoku střílí Stepan, Nabokov puk drží ve výstroji a vhazovat se bude po jeho levici.
     
    21:36
    Grabner nyní stál ve stoprocentní šanci, když využil špatné domluvy obránců Rangers a s pukem mířil sám na branku. Zvolil střelu, kterou zamířil příliš vysoko!
     
    22:35
    Grabner se s pukem procpal skoro až do branky, Lundqvist jeho pokus vyrazil před sebe, kde se snažil dorážet Clutterbuck. Obránce stojící před brankou mu to však nedopustil, a tak je stav stále nerozhodný!
     
    23:07
    Okposo je dalším hráčem, který dobře pálil na branku soupeře a jen díky rychlému reflexu Lundqvista se nemění stav.
     
    23:57
    Tavares vybojoval puk za brankou a okamžitě jej posílal před branku na volného Vaneka, jenže útočníkovi Ostrovanů kotouč přeskočil čepel!
     
    24:31
    McDonagh pálil sice z velkého úhlu, přesto se mu podařilo zaskočit brankáře Nabokova, který jeho pokus horkotěžko vyrážel mimo brankové nebezpečí.
     
    25:24
    Protiútok Ostrovanů kazí až ofsajdové postavení. Hra se nyní přelévá ze strany na stranu.
     
    26:02
    Pouliot dostal v útočném pásmu nabito na střelu, proti které se Nabokov musel stihnout rychle přesunout, nakonec však byla jeho lapačka na místě včas.
     
    26:24
    Clutterbuck obral protihráče o puk a okamžitě pálil na branku, Lundqvista sice moc nepřověřil, ale získal pro svůj tým útočné pásmo.
     
    27:34
    Po velkém útočném kolotoči se k puku dostal Višňovský, který s ničím už neotálel a vystřelil. Lundqvist zasáhl betonem a puk raději podržel ve výstroji.
     
    28:14
    John Moore udržel puk v útočném pásmu a nahazoval jej na branku, kde se jej snažili ještě spoluhráči dorazit do svatyně hostů. Nebylo jim to nic platné, Lundqvist měl puk v moci.
     
    29:41
    Po nahrávce Stepana dostal nabito na modré čáře Stralman, jehož dělovku Nabokov vyrážel sílou vůle těsně mimo!
     
    30:11
    Kyle Okposo (NYI) vyloučen na dvě minuty za hákování a ve stejném čase vyloučen i Rick Nash (NYR) na dvě minuty za filmovaný pád.
     
    31:36
    Callahanova střela zblokována obráncem.
     
    32:11
    Oba týmy v plném počtu.
     
    32:26
    Tavares nyní ukázal, proč se řadí mezi jedny z nejlepších útočníků na světě. Nejprve sám sebe vystavil do stoprocentní šance, když z prostoru tří metrů od branky pálil tvrdý projektil, který mířil jen pár čísel mimo! O pár sekudn později ten samý hráč založil akci, na jejímž konci stál Višňovský.
     
    32:50
    A nyní se na druhé straně dostává do šance i Callahan, proti jehož pokusu si Nabokov hodně povyjel.
     
    32:59
    Daniel Carcillo (NYR) vyloučen na dvě minuty za hrubost.
     
    33:17
    Nielsenova střela od moréč prosvištěla kolem branky.
     
    33:37
    Tavares nahazoval puk na branku, ten ale sebrali obránci Rangers a okamžitě jej vyhodili.
     
    34:27
    Po dalším útočném tlaku, tentokrát bez střely, Rangers opět vyhazují.
     
    34:43
    Po Baileyho střele se puk odráží až do středního pásma.
     
    35:00
    Hosté v plném počtu.
     
    35:34
    Brassard se uplatnil velkým důrazem a krytím puku, které jej dostal až do předbrankového prostoru. Byl tísněn obráncem, a tak byl nucen vystřelit z otočky, přesto jeho pokus nadělal před brankou Ostrovanů poměrně dost zmatku.
     
    36:06
    Vanekova střela z vrcholu kruhu by byla jistě velice nebezpečná, ale srazil ji protihráč.
     
    36:30
    Callahan s Richardsem ujížděli do přečíslení, ale skvělým obranným zákrokem je hráč Islanders obral o puk!
     
    37:42
    Nash ujížděl po pravé straně na branku, ale neměl dostatečnou rychlsot, aby přebruslil bránícího protihráče.
     
    38:13
    Ani Grabnerovi se po buly nepovedlo po levé straně ujet na branku.
     
    38:33
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tak Ostrované se ve druhé části branky přeci jen dočkávají! Ke konci první třetiny získali útočné pásmo, které získal Clutterbuck. Kotouč pak dokázal poslat napříč třetinou Matt Donovan, přestože již ležel na zemi. Puk přistál na čepeli BROCKA NELSONA, který okamžitě pálil z první. Brankář Lundqvist se snažil včas přesunout, ale pár čísel mu ještě chybělo.
    Asistence: Matt Donovan, Cal Clutterbuck.
     
    39:13
    Rangers právě vstřelili branku!
    Vedení Ostrovanů má jepičí život! Hned po inkasované brance Rangers srovnávají, když nahozený puk Dericka Brassarda sice v brance neskončil, ale odrazil se od zadního mantinelu zpět před brankoviště, kde jej pohotově uklidil do sítě BENOIT POULIOT!
    Asistence: Derick Brassard, Mats Zuccarello.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla už od samého začátku daleko svižnější a traktivnější hokej. Hra se přelévala ze strany na stranu, a tento vývoj lépe vyhovoval hráčům Islanders, Ti si v prostřední části hry vytvořili více brankových příležitostí, přesto je stav stále nerozhodný 1:1, protože na branku Nelsona v závěru třetiny stihli Jezdci bleskově odpovědět.
     
    Další třetina začne přibližně v 03:37.
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely: 25:20
    Hity: 10:14
    Vyhraná vhazování: 25:19
    Zblokované střely: 8:12
    Trestné minuty: 2:8
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Rangers vyhrávají buly a do útoku se hned žene Nash.
     
    40:23
    Thomas Vanek (NYI) vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    40:54
    Richardsovu střelu Nabokov vyráží a Islanders se osvobozují.
     
    41:21
    Nash ani Stepan nedokázali obrovskou šanci přetavit v branku! Nashovu střelu z bezprostřední blízkosti branky skvěle vyrazil betonem Nabokov, Stepanovi už nedovolili dorážet obránci Ostrovanů!
     
    42:24
    Domácí v plném počtu.
     
    42:33
    Ideální nahrávku nyní dostal Zuccarello, který mohl z první pálit do odkryté branky. Střela mu však vůbec nesedla, a tak se Nabokov stihl přesunout a zasáhnout.
     
    43:38
    Hagelinovu střelu od modré dokázal tečovat Callahan, přesto puk nemířil mezi tři tyče
     
    44:36
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jezdci uplatňují ve třetí třetině herní převahu a přetavují ji v branku! Po poměrně netradičním přečíslení 4 na 3 se k puku dostal Dominic Moore, který z úhlu vystřelil na branku. Brankář Nabokov puk vyrazil před sebe, kde jej pohotově uklidil do branky střílející DANIEL CARCILLO.
    Asistence: Dominic Moore, Brian Boyle.
     
    46:24
    Donovan stál před brankou a snažil se dorážet. K puku se nakonec dostal a chvíli před ním dokonce stála i odkrytá klec, vystřelit však nedokázal přes dobrou obranu obránců Jezdců!
     
    47:53
    Nelson rychle vybruslil zpoza branky a vystřelil na branku, ale Lundqvist byl na jeho pokus dobře připravený.
     
    48:42
    Na druhé straně se snažil ujet Zuccarello, ale obránce Ostrovanů jej před sebe nepustil. Hra se opět přelévá ze strany na stranu.
     
    49:15
    Vanek s Tavaresem nyní zamotali soupeři hlavu a v útočném pásmu si připsali skvělé střídání, po kterém stihli hned několikrát vypálit na branku. Obránci Jezdců vždy našli způsob, jak jejich pokusy zblokovat, nicméně před brankou Lundqvista bylo teď opravdu dusno!
     
    50:16
    Kreiderovu střelu z mezikruží nabokov vyrazil, když si proti jeho pokusu hodně vyjel z branky.
     
    51:04
    Donovan zaváží puk do útočného pásma, ale chybí mu podpora spoluhráčů.
     
    51:28
    Před brankou se opět nebezpečně zjevil Carcillo, tentokrát si jej soupeř pohlídal a nenechal jej vystřelit.
     
    52:22
    U puku jsou více vidět Ostrované, ale nebezpečnější jsou především Jezdci, kteří ve třetí třetině zpočátku dominovali, nyní se snaží kontrolovat hru.
     
    53:02
    Stepanova střela bekhendem nadělala Nabokovovi velké starosti! Puk nakonec končí v rohu.
     
    53:44
    Tavares se snažil zamířit na branku z vrcholu kruhu, ale neměl dostatečný prostor a čas, mířil tak nakonec mimo.
     
    54:22
    Rangers se po buly před svým brankářem rychle osvobozují z vlastní třetiny.
     
    55:10
    Kreider s Nashem šetřili další vteřiny do konce utkání v útočném pásmu, pak odjeli vystřídat spoluhráče.
     
    55:37
    Nabokov si připisuje efektivní zákrok lapačkou a vhazovat se bude po jeho levici.
     
    55:44
    Hagelin zpoza branky přihrával volnému Callahanovi, který okamžitě pálil z první do hrudi Nabokovova.
     
    56:41
    Nash vyvezl puk ze třetiny a zajel s ním až za branku, nabízel se mu i spoluhráč na přihrávku, ale útočník Rangers byl posléze obrán o puk soupeřem.
     
    57:05
    Vanek pálil ihned po buly, Lundqvist byl připravený se svým betonem, puk však raději přikryl a vhazovat se bude opět před ním.
     
    57:41
    Nelsonovo nahození sbírají obránci Jezdců.
     
    58:20
    Vanek čekal na modré čáře na přhrávku, aby mohl zavést puk do útočného pásma, ale kotouč se k němu vůbec nedostal.
     
    58:26
    Islanders už chtějí odvolat brankáře, nyní však vyhodili puk přes všechny čáry, a tak si budou muset počkat, až budou držet útočné pásmo.
     
    58:50
    A je to tady! Ostrované hrají v šesti!
     
    58:50
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:01
    Girardi po buly vyhazuje do středního pásma.
     
    59:30
    Nielsen ani Okposo úspěch neslavili, protože jejich střelecké pokusy Jezdci zblokovali. Ti nyní brání před brankou ve všech pěti hráčích.
     
    59:44
    Tavares po buly kouzlil s pukem, nejprve před brankou ohrozil Lundqvista, který proti němu nakonec stihl vystavit své tělo včas, posléze přihrál puk na volného Okposa, který okamžitě střílel z první. Ani tento pokus brankou neskončil, nakonec ani neprošel do branky.
     
    59:57
    Brian Boyle (NYR) vyloučen na dvě minuty za krosček.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Statistiky

    Střely: 31:34
    Hity: 16:17
    Vyhraná vhazování: 34:27
    Zblokované střely: 11:17
    Trestné minuty: 4:10
     
    Československá stopa v utkání

    Radek martínek do utkání nenastoupil, zastoupení v tomto zápase tak mají pouze Slováci zásluhou Lubomíra Višňovského.

    Lubomír Višňovský (NYI) – 0 bodů, 1 střela, 2 hity, 1 záporný bod, čas na ledě – 19:13
     
    Tento zápas tak vyhrávají hráči New York Rangers. Ti stejně jako v předchozím duelu pod otevřeným nebem nejprve prohrávali, přesto dokázali vývoj zápasu otočit na svou stranu. Z venkovních zápasů tak mají stoprocentní úspěšnost, když po výsledku 7:3 nad New Jersey porazili i dalšího rivala Islanders poměrem 2:1.
     
    Tímto se s vámi loučím a u dalších on-line přenosů opět na počtenou. (04:26:14)

    David Motloch

    Branky a nahrávky: 39. Nelson (Donovan, Clutterbuck) – 40. Pouliot (Brassard, Zuccarello), 45. Carcillo (D. Moore, Boyle)


    New York Islanders: Nabokov (Poulin) – Hickey, MacDonald "A", Strait, Višňovský, De Haan, Donovan – Bailey, Cizikas, Clutterbuck, Grabner, Martin, McDonald, Nelson, Nielsen, Okposo "A", Regin, Tavares "C", Vanek
    New York Rangers: Lundqvist (Talbot) – Girardi, Klein, McDonagh, J. Moore, Staal "A", Stralman – Boyle, Brassard, Callahan "C", Carcillo, Hagelin, Kreider, D. Moore, Nash, Pouliot, Richards "A", Stepan, Zuccarello

    Rozhodčí: Furlatt, O'Rourke – Murray, Galloway

    Diváci: 50 027
    bahis siteleri