Dopolední program mužů (kon.) | Dopolední program žen (kon.)
Odpolední program mužů (kon.)
konec
Dopolední program mužů

(RUS - GBR 4:7, SUI - SWE 5:7, DEN - CHI 4:7, GER - CAN 8:11)

Pondělí 10.02.2014, 06:00 • Leďanoj kub, Soči • Zimní olympijské hry - Curling
Sledujte:
     
    10
    Fantastická kombinace, po které přišel na řadu kanadský double take-out! Tohle byl zajisté rozhodující moment tohoto střetnutí, tři žluté kameny Kanady jsou totiž blíže ke středu.
     
    Zatímco Rusové vzdali rozhodující desátý end (museli by uhrát minimálně trojku při soupeřově výhodě posledního kamene) a podlehli na úvod olympijské premiéry s Velkou Británií 4:7, Němci souboj s Kanadou nezvdávají. Uhranou dvojkou z 9. endu snižují na rozdíl jednoho bodu!
     
    10
    Pokud Niklas Edin vyrazí švýcarský kámen u tee-line, zvítězí Švédsko o dva body. V opačném případě by nastal katastrofální scénář. Nicméně situace je poměrně jednoduchá, švédský skip by si s ní měl bez problémů poradit.
     
    10
    Utkání Dánska a Číny je u konce. Asijský celek uhrál v rozhodujícím endu při výhodě vlastního kamene jedničku a pojistil si vítězství 7:4.
     
    9
    Švýcaři uhrávají bez větších problémů dvojku a snižují na rozdíl jednoho bodu. Jenže v posledním endu bude mít výhodu posledního kamene soupeř. Uvidíme, jak se s touhle situací Švýcarsko poradí, ale troufám si tvrdit, že si Švédové již situaci pohlídají.
     
    8
    Tohle bylo nádherně zahrané od Číny! Posunula svůj kámen blíže ke středu, ten dánský naopak vyrazila. A uhrává v osmém endu trojku. Tohle byl zřejmě klíčový moment zápasu s Dánskem.
     
    Klíčovou zprávu přinášíme z utkání Švédska a Švýcarska, ve kterém seveřané strhávají vedení na svou stranu. Tohle nebyl povedený 7. end pro apskou zemi, inkasovala totiž tři body a prohrává se svým soupeřem 3:5.
     
    7
    Čínský kámen nakonec zamířil do středu k tee-line, aby eliminoval úplnou katastrofu. Takhle Dánsko snížilo jen jedničkou, ačkoli mělo hned čtyři kameny v kruzích. Tenhle end Číňanům nevyšel, dělali mnoho chyb a ty je stály vedení o dva body.
     
    Zprávu hlásíme z dráhy A, kde Rusové inkasovali v 6. endu možná klíčový direkt. Velká Británie si pohlídala svou výhodu posledního kamene a zaznamenala čtyřku. Ujímá se tak vedení o pět bodů.
     
    7
    Čtvrtý dánský kámen zamířil blíže k centreline jako guard. A Číně následně nadělal velké problémy! Protože ten svůj následně poslala jen do míst, které jí vůbec nepomohly. Dánsko je blíže úspěchu v tomto endu.
     
    6
    Švýcaři navrací vedení na svou stranu, v 6. endu uhráli proti Švédsku jedničku.
     
    5
    Kanada má s Němci velké starosti, ale pátý end by nakonec měla získat ve svůj prospěch. Svůj poslední kámen postavila dobře jako guard. A ačkoli Německo má výhodu posledního kamene, uhraje buď jedničku, nebo naopak dva až tři body daruje soupeři!
     
    5
    Je to tak – Dánové posílají svůj poslední kámen do středu a snižují na rozdíl dvou bodů. Jejich herní projev ale není příliš dobrý, je v něm plno nepřesností, které jejich výkon hodně sráží dolů. Švédové jinak uhrávají své první body v Soči, až v 5. endu se jim podařilo srovnat stav se Švýcarskem.
     
    Velké drama se jinak i nadále odehrává na dráze číslo 4! Kanada přidala v dlouhém čtvrtém endu tři body a opět strhává vedení na svou stranu.
     
    4
    Britové nakonec bod také nepřidávají, Rusové se s favoritem utkání drží. Němci s Kanadou stále hrají – tam se odehrává zřejmě nejvyrovnanější bitva.
     
    3
    Velká Británie nakonec bod neuhrála, ale udržela dvoubodové vedení při výhodě posledního kamene ze strany soupeře. Číňané navýšili rovněž náskok, Němci otočili stav s Kanadou a vedou 4:2. Švédsku se nakonec bod uhrát nepodařilo, žádný z kamenů mu v kruzích nezůstal.
     
    3
    Dánové pravděpodobně uhrají jedničku, s Čínou si jen vyráží kameny do matinelů. Britové i nadále dominují proti Rusům, Švýcaři by při výhodě posledního kamene měli inkasovat jen jeden bod.
     
    2
    Změnu stavu přinášíme roněž z dráhy D, kde Němci srovnali stav. Prozatím tam se hraje asi "nejútočnější" curling.
     
    2
    Dánům se tenhle end příliš nevydařil. Pokud Číňané výrazně nepokazí, měl by Liou Žuej zařídit svému týmu vedení o dva body.
     
    1
    Jediná Kanada zaznamenavá své první dva body v Soči a ujímá se jako favorit vedení nad Německem.

    Patrik Sandev

    bahis siteleri