Švýcarsko – Finsko 3:4 (po pr.) | Kanada – USA 3:2 (kon.)
konec
Kanada
3:2 (0:0, 0:1, 3:1)
USA
Středa 12.02.2014, 13:30 • Šajba aréna, Soči • Olympijské hry - ženy
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    59:30
    Útočné buly pro Spojené státy, které hrají přesilovku 6 na 4!
     
    59:30
    Trest pro hráčskou lavici odpyká Meghan Agostaová (CAN).
     
    59:30
    Kanaďanky hrály v šesti, americká převaha tak bude ještě výhodnější!
     
    59:03
    Američanky v pásmu a znovu bez brankářky!
     
    58:55
    Oddechový čas pro trenérku amerického výberu Katey Stoneovou.
     
    58:55
    USA právě vstřelilo branku!
    Je to tady, gól naděje pro americké hokejistky přece jen přichází! ANNE SCHLEPEROVÁ tvrdě vypálila od modré čáry a dezorientovaná Labonteová, která ještě nebyla zpátky ve své pozici, puk lapačkou pouze zbrzdila, ale nezastavila. Ještě to bude neskutečné drama – 3:2! Asistence: Brianna Deckerová, Jocelyn Lamoureuxová.
     
    57:44
    Vetterová na střídačce, Spojené státy hrají v šesti power-play!
     
    54:55
    Kanada právě vstřelila branku!
    Zaváhání americké obrany už přibližuje Kanadu strašně blízko sladkému vítězství! Spojeným státům puk v útočném pásmu ujel z holí a dostal se na modrou čáru přesně mezi dvě obránkyně. Tam ho čapla na hokejku MEGHAN AGOSTAOVÁ a samostatný nájezd přes dvě pásma zakončila naprosto suverénním zakončením mezi betony Vetterové – 3:1! Bez asistence.
     
    52:16
    Wardová hned po buly našla před bránou úplně volnou Wickenheiserovou. Ta se snažila obkroužit beton Vetterové, která však i s pomocí hokejky puk poslala do rohu!
     
    51:59
    Wickenheiserová ještě situaci dohrávala, na Vetterou však nevyzrála. Už je tu trest pro Josephine Pucciovou (USA) za hákování. Kanada má velkou šanci navýšit vedení, jednu přesilovku dnes už využila!
     
    51:42
    Kanaďanky měly ojedinělé přečíslení čtyř proti dvěma, ale i kvůli faulu ho nezakončily střeleckým pokusem.
     
    50:05
    Jocelyne Lamoureuxová posílala puk napříč pásmem, kde číhala její spoluhráčka. Puk se jí ovšem málem odrazil zpátky na hokejku, to by dezorientovaná Labonteová měla hodně složité.
     
    49:27
    Jedna z Kanaďanek překvapila rychlým výjezdem zpoza brány. Zakončení ale měla na bekhend, proto neuspěla.
     
    47:58
    Američanka Carpenterová narýsovala krásnou přihrávku Stackové, té ale skákavý puk na hokejku nesedl.
     
    46:43
    Přesto se na brankovišti Vetterové dostala k dorážce Jonhstonová. Mohla však kotouč už jen dloubnout bekhendem, a to si brankářka pohlídala.
     
    43:54
    Kanada právě vstřelila branku!
    Gól platí a Kanada dvěma slepenými góly ve dvou minutách dokonale otáčí skóre prestižního souboje! HAYLEY WICKENHEISEROVÁ se jako vítr přihnala z pravé strany před Vetterovou, která napoprvé zasáhla. Carpenterová se pak pokusila kotouč nahrnout do její lapačky, aby přerušila hru, jenže puk projel pod tělem gólmanky až do sítě – 2:1! Asistence: Natalie Spoonerová, Meghan Agostaová.
     
    43:54
    Možná jsem to zakřikl, po akci Wickenheiserové se totiž puk dostal do americké brány! Rozhodčí si ale půjde zkontrolovat video, protože s velkou pravědpodobností už chvilku předtím přerušila hru.
     
    42:21
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak i Kanaďanky využívají přesilovou hru a pojedeme zase od nuly! Tvrdá rána od modré čáry se chvíli odrážela mezi několika hokejkami, až si ho našla veteránka Hayley Wickenheiserová. Místo toho, aby se sama pokusila o dorážku, fantastickým pasem vybídla MEGHAN AGOSTAOVOU ke snadnému gólu do prázdné brány – 1:1! Asistence: Hayley Wickenheiserová.
     
    40:53
    A je tu pro změnu přesilovka na straně Javorových listů. Poulinová byla podražena Briannou Deckerovou (USA), která už sedí za katrem.
     
    39:50
    Kanada prožívá opravdu krizovou pasáž, Američanek je plný led! Meghan Dugganová dorážela s obrovskou vervou, přesto kanadská gólmanka brankovou čáru udržela.
     
    38:35
    Navíc hned vzápětí přišla velká šance v brejku dvě na jednu. Coyneová se ještě snažila přihrávat, což zastavila klouzající obránkyně!
     
    37:59
    A nabuzené Spojené státy jedou dál, Labonteová musela další příležitost vykrýt roztažená přes celé brankoviště.
     
    37:34
    USA právě vstřelilo branku!
    Víc než 37 minut zámořského derby trvalo, aby jeden z rivalů mohl poprvé zvednout ruce nad hlavu. Američankám se to povedlo v přesilové hře! Ze zadní pozice střílela Schleperová a i díky drobounké teči HILARY KNIGHTOVÉ se Labonteová vyrážečkou natahovala marně – 0:1! Asistence: Anne Schleperová, Alex Carpenterová.
     
    36:57
    Zlepšená hra Američanek vede k další početní výhodě, která by tentokrát mohla být plnohodnotná. Lauriane Rougeauová (CAN) – 2 minuty za hru tělem.
     
    34:58
    Marvinová pálila a k dorážce měla nejblíž Dugganová, ale Kanada nakonec puk odpálila. Už je také v plném počtu.
     
    32:51
    Ze situace zároveň plyne menší trest za hrubost pro Rebeccu Johnstonovou (CAN), která dohrála soupeřku příliš tvrdě.
     
    32:51
    No a podívejme! Ve vlastním oslabení ujely dvě Američanky dopředu a Kelli Stacková se pokoušela Labonteovou roztáhnout. To se jí povedlo, jenže gólmanka puk okamžitě zalehla!
     
    32:27
    O něco lépe hrající Kanaďanky si vysloužily třetí přesilovku v zápase. Meghan Dugganová (USA) se na dvě minuty podívá k trestoměřičům za nedovolené bránění.
     
    30:50
    Wickenheiserová přihrála v rychlém přečíslení na střed Gillian Appsové, která se do puku opřela z první. Vetterové zůstal pod betony a nebyla si moc jistá, jestli jí někde nevyjel.
     
    25:49
    Největší dosavadní šanci druhé třetiny si ovšem připsaly Američanky. Deckerová dostala parádní pas zpoza brány a střílela z první, ovšem doslova jen trefila Labonteovou do lapačky! Kdyby udělala kličku, je to gól.
     
    25:33
    Jessie Vetterová si často vyjíždí daleko z brakoviště, aby byla v co nejlepší pozici. Teď to potřebovala proti Poulinové proti další z řadě amerických chyb v rozehrávce.
     
    24:49
    Jocelyne Lamoureuxová se opřela do přihrávky od hrazení, neposedný kotouč ale netrefila ideálně.
     
    22:47
    Kanadský protiútok zakončovala Heffordová, jenže nepřesně. Před Vetterovou byl přitom velký zmatek.
     
    17:47
    Až vyloučení by mohlo hru na dvě minuty ponechat před jednou z branek. Měla by to být ta americká, Brianna Deckerová (USA) totiž pyká za hru tělem.
     
    16:18
    Po dorážce se před brankovištěm natahovala Laura Fortinová, ale na puk o kousek nedosáhla.
     
    14:29
    Kanadský protiútok táhla Johnstonová, jež se natlačila až do brankoviště, tam už ale panoval moc čilý ruch a nebylo kudy protlačit puk do brány.
     
    12:42
    Jocelyn Lamoureuxová vystihla kanadské vyhození a mohla buď střílet, nebo nahrávat volné Bozekové. Nepovedlo se ji však ani jedno, zezadu ji překvapila soupeřka.
     
    10:59
    A výsledkem je také první vyloučení na kanadské straně. Caroline Ouelletteová (CAN) – 2 minuty za držení protihráče.
     
    06:39
    Oslabení zvládly Spojené státy ubránit výtečně, chvíli po jeho skončení ovšem puk před Vetterovou nebezpečně tečovala Marie-Philip Poulinová. Americká gólmanka se od levé tyčky neodlepila.
     
    04:37
    Je z toho první trest zápasu. Jocelyne Lamoureuxová (USA) – 2 minuty za podražení veteránky Wickenheiserové.
     
    02:36
    Meghan Agostaová zůstala úplně osamocená za americkou obranou a uháněla si to na Vetterovou z úhlu. Úhel to byl ale moc velký, klička do strany už ji nemohla vyjít a Vetterová se natáhla parádně.
     
    00:29
    To protiútok Kelli Stackové byl o poznání lepší. Američanka orazítkovala ze strany břevno!

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 43. Agostaová (Wickenheiserová), 44. Wickenheiserová (Spoonerová, Agostaová), 55. Agostaová – 38. Knightová (Schleperová, Carpenterová), 59. Schleperová (Deckerová, J. Lamoureuxová)


    Kanada: Labonteová (Szabadosová) – Wardová, Watchornová, Rougeauová, Fortinová, Larocqueová, Mikkelsonová – Wakefieldová, Appsová, Daoustová – Agostaová, Wickenheiserová, Spoonerová – Johnstonová, Heffordová, Poulinová – Ouelletteová "C", Jennerová. Trenér: Kevin Dineen.
    USA: Vetterová (McLaughlinová) – Bozeková, Schleperová, Marvinová, Bellamyová, Picardová, Pucciová, Steckleinová – Stacková, Knightová, Carpenterová – Deckerová, Coyneová, Kesselová – M. Lamoureuxová, Dugganová "C", J. Lamoureuxová – Chuová, Fryová. Trenérka: Katey Stoneová.

    Rozhodčí: Eskolaová (FIN) – Novotná, Svobodová (obě CZE).

    Diváci: 4812
    bahis siteleri