Finsko – Rakousko 8:4 (kon.) | Rusko – Slovinsko 5:2 (kon.) | Slovensko – USA 1:7 (kon.)
Kanada – Norsko 3:1 (kon.)
konec
Finsko
8:4 (4:2, 2:0, 2:2)
Rakousko
Čtvrtek 13.02.2014, 09:00 • Bolšoj Ice Dome • Olympijské hry - muži
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    To je ode mě z prvního čtvrtečního zápasu vše. Přeji pěkný zbytek dne a příjemné sledování dalších onlajnů z olympiády. (11:29:35)
     
    Statistiky zápasu
    Střely: 52 – 20
    Vyloučení: 2 – 5
    Využití: 2 – 0
    Největší icetime: O. Jokinen (19:07) – Trattnig (17:58)
     
    Úvodní zápas druhého hracího dne olympijského turnaje pobavil všechny fanoušky! O to méně mohou být spokojené oba týmy. Rakušané sice zápas nezačali vůbec špatně, když se dvakrát dostali do vedení, poté ale naprosto vyhořeli. Jediným pozitivem na jejich výkonu může být hattrick Michaela Grabnera.

    Finové sice vyhráli, čtyři obdržené branky celkový dojem z jejich výkonu kazí. Rask nepotvrdil pozici nejúspěšnějšího brankáře z NHL, který na turnaji je, když hned několikrát lacině inkasoval. Osm vstřelených branek, ale v konečném účtování může Finům hodně pomoci na pozici čtvrtého nejlepšího týmu základních skupin. Zajímavé také bude, jak dopadne zranění Teemu Selänneho, který odehrál jen první třetinu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Nakonec se těsně před koncem dostávají ke střele, kterou schytal Ossi Väänänen.
     
    59:10
    Rakušané i přes značnou snahu před Raska ne a ne projít.
     
    58:25
    Finsko právě vstřelilo branku!
    MIKAEL GRANLUND kouzlí dál. Tentokrát dlouho čekal s pukem na holi, nabruslil si až na osu hřiště, odkud svižnou střelou zápěstím zamířil nad levé Starkbaumovo rameno. Asistence: Kimmo Timonen, Sami Vatanen.
     
    57:59
    Starkbaum teď stál dobře postaven proti Korpikoskiho teči. Finský forvard z Phoenixu jen lehce změnil směr puku, o to více to bylo ale nebezpečné.
     
    57:11
    Jubilejní padesátou přidal Jussi Jokinen. Mohl přidat i další ránu, jenomže ta mu příliš nesedla a letěla mimo.
     
    56:40
    To už ale finové načali druhou padesátku střel na branku.
     
    56:26
    Vyloučení na straně Rakouska. Thomas Raffl usedá na trestnou za hákování.
     
    56:16
    Aaltonen se sice v dnešním utkání neprosadil, patří ale mezi nejlepší finské hráče. Po jeho nabídce teď mohl zakončovat Jussi Jokinen.
     
    55:45
    Už se jen snaží vypilovat souhru v útočné třetině.
     
    55:17
    Finové i tak zápas jen dohrávají.
     
    54:22
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Je to až k nevíře, ale MICHAEL GRABNER si v dnešním utkání připisuje hattrick! Útočník New York Islanders si povodil Raska a zasunul mu puk mezi betony. Asistence: Matthias Trattnig, Brian Lebrer.
     
    53:30
    Rakušané bojují o kotouč ve středním pásmu, kde o něj již tradičně předtím přišli.
     
    52:58
    Latusa přihrával z poza branky na modrou čáru, jenomže zůstal nepochopen. Puk tak putoval přes celé kluziště až ke Starkbaumovi.
     
    52:43
    A opět měl Starkbaum problémy ve svém brankovišti. Kotouč raději před dotírajícími Finy přikryl.

    Karolína Antošová

    Branky a nahrávky: 6. Granlund (Selänne, Vatanen), 12. Lepistö (J. Jokinen, Ruutu), 20. Määttä (O. Jokinen), 20. Immonen (Lehterä, Väänänen), 22. J. Jokinen (Kontiola), 33. Kontiola (Granlund), 52. Immonen (Barkov, Vatanen), 59. Granlund (Timonen, Vatanen) – 1. Grabner (M. Raffl), 10. Hundertpfund (Vanek, Setzinger), 42. Grabner (Lebrer, M. Raffl), 55. Grabner (Trattnig, Lebrer)


    Finsko: Rask (Lehtonen) – Timonen, Vatanen, Määttä, Salo, Lepistö, Hietanen, Väänänen, Kukkonen – Selänne, Barkov, Granlund – O. Jokinen, Ruutu, Korpikoski – Kontiola, J. Jokinen, Aaltonen – Lehterä, Immonen, Komarov. Hlavní trenér: Erkka Westerlund
    Rakousko: Starkbaum (Swette) – Trattnig, Lakos, Ulmer, Pock, Unterluggauer, F. Iberer, Altmann, Lukas – Koch, Vanek, Setzinger – M. Raffl, Grabner, Lebler – T. Raffl, Nodl, Hundertpfund – Oberkofler, Latusa, Welser. Hlavní trenér: Emanuel Viveiros

    Rozhodčí: Piechaczek, Walsch – Geroge, Kovachik

    Diváci: 5664
    bahis siteleri