Finsko – Rakousko 8:4 (kon.) | Rusko – Slovinsko 5:2 (kon.) | Slovensko – USA 1:7 (kon.)
Kanada – Norsko 3:1 (kon.)
konec
Finsko
8:4 (4:2, 2:0, 2:2)
Rakousko
Čtvrtek 13.02.2014, 09:00 • Bolšoj Ice Dome • Olympijské hry - muži
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    58:25
    Finsko právě vstřelilo branku!
    MIKAEL GRANLUND kouzlí dál. Tentokrát dlouho čekal s pukem na holi, nabruslil si až na osu hřiště, odkud svižnou střelou zápěstím zamířil nad levé Starkbaumovo rameno. Asistence: Kimmo Timonen, Sami Vatanen.
     
    54:22
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Je to až k nevíře, ale MICHAEL GRABNER si v dnešním utkání připisuje hattrick! Útočník New York Islanders si povodil Raska a zasunul mu puk mezi betony. Asistence: Matthias Trattnig, Brian Lebrer.
     
    51:25
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nyní svou chybu ale napravil. JARKKO IMMONEN využil před brankou Barkovovu přihrávku, kterou usměrnil za Starkbauma, a zaznamenává druhou branku v dnešním zápase. Asistence: Aleksander Barkov, Sami Vatanen.
     
    41:29
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Jenomže hezké akce jsou Finům k ničemu, když se nestíhají vracet do obrany. MICHAEL GRABNER přebruslil finského beka a nešel si před brankou výborně načasovanou přihrávku od Lebrera, kterou jen usměrnil za Raska. Asistence: Brian Lebrer, Michael Raffl.
     
    32:10
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Na ledě první finská formace, tentokrát bez Teemu Selänneho. I tak se ale Finové prosazují. PETRI KONTIOLA si na úrovni brankové čáry našel odraženou Granlundovu střelu, kterou dorazil za Starkbauma. Ten tak šestému gólu Finů svým nespolehlivým zákrokem také dost pomohl. Asistence: Mikael Granlund.
     
    21:43
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Aaltonen přihrával z pravého křídla do brankoviště, kde se k puku po pár tečích dostal JUSSI JOKINEN. Na jeho střelu ještě Starkbaum vyzrál, na následnou dorážku už ne. Asistence: Petri Kontiola.
     
    19:33
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je závěr. JARKKO IMMONEN nejprve vystřelil, když ale puk Starkbaum jen vyrazil, Immonen, který původně neměl na olympiádě vůbec startovat, si ho dobruslil a dorazil za rakouského gólmana. Asistence: Jori Lehterä, Ossi Väänänen.
     
    19:25
    Finsko právě vstřelilo branku!
    To se jim ale hrubě nedaří. OLLI MÄÄTTÄ dostal puk na modrou odkud vyslal tvrdou ránu. Ta plachtila vzduchem a zapadla až za záda Starkbauma, kterému dobře zaclonil Korpikoski. Asistence: Olli Jokinen.
     
    11:23
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Po parádní akci Finů je opět srovnáno! Juusi Jokinen přihrával z rohu na najíždějícího SAMI LEPISTÖHO, který tvrdou střelou z první nedal přemísťujícímu se Starkbaumovi ani pramalou šanci na úspěšný zákrok. Asistence: Jussi Jokinen, Tuomo Ruutu.
     
    09:19
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Jenomže Rakušané jdou opět do vedení. THOMAS HUNDERTPFUND obkroužil branku a přihrál do brankoviště, kde si kotouč srazil do vlastní branky Olli Määtta. Asistence: Thomas Vanek, Oliver Setzinger.
     
    5:15
    Finsko právě vstřelilo branku!
    První finská lajna vyrovnává. Selänne dobře zaclonil před Starkbaumem, který neviděl na střelu MIKAELA GRANLUNDA. Asistence: Teemu Selänne, Sami Vatanen.
     
    00:36
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Michael Raffl se v rohu kluziště dokázal vyprostit z tlaku Sami Sala a křižnou přihrávkou přes celé brankoviště poslal puk až na MICHAELA GRABNERA, který střelou z první překonává Raska. Asistence: Michael Raffl.

    Karolína Antošová

    Branky a nahrávky: 6. Granlund (Selänne, Vatanen), 12. Lepistö (J. Jokinen, Ruutu), 20. Määttä (O. Jokinen), 20. Immonen (Lehterä, Väänänen), 22. J. Jokinen (Kontiola), 33. Kontiola (Granlund), 52. Immonen (Barkov, Vatanen), 59. Granlund (Timonen, Vatanen) – 1. Grabner (M. Raffl), 10. Hundertpfund (Vanek, Setzinger), 42. Grabner (Lebrer, M. Raffl), 55. Grabner (Trattnig, Lebrer)


    Finsko: Rask (Lehtonen) – Timonen, Vatanen, Määttä, Salo, Lepistö, Hietanen, Väänänen, Kukkonen – Selänne, Barkov, Granlund – O. Jokinen, Ruutu, Korpikoski – Kontiola, J. Jokinen, Aaltonen – Lehterä, Immonen, Komarov. Hlavní trenér: Erkka Westerlund
    Rakousko: Starkbaum (Swette) – Trattnig, Lakos, Ulmer, Pock, Unterluggauer, F. Iberer, Altmann, Lukas – Koch, Vanek, Setzinger – M. Raffl, Grabner, Lebler – T. Raffl, Nodl, Hundertpfund – Oberkofler, Latusa, Welser. Hlavní trenér: Emanuel Viveiros

    Rozhodčí: Piechaczek, Walsch – Geroge, Kovachik

    Diváci: 5664
    bahis siteleri